karaLRS Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 250ε παραπανω προσθεντοτας 1-2 parts; Θεωρω πως τα λεφτα του τα αξιζει και με το παραπανω. . βρε άνθρωπε σου λέω βγαίνει 600€ στο Amazon.fr υπάρχει κάπου φτηνότερα; τα πράγματα που θα πουλήσω κάνουν 300. άρα θέλω 300€ για 1700 Ryzen σωστά;; πήρα όμως e5 2670 workbench στα 500 και μπορώ να πουλήσω ακόμα ένα κουτί με τροφοδοτικό, ένα σκληρό 1 tb και μια κάρτα γραφικών quadro. Αρα εδώ χρειάστηκα 50-100€ σύνολο για αυτήν την αναβάθμιση.
Millennium Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 600€ και με πληρεις εγγυησεις απο amazon,700 ελεγες.Ενδεικτικα σου εδειξα,αν ψαξεις βρισκεις.Υπολογιζεις και αυτα που θα πουλησεις.Αν σου βγαινε 300 ο 1700 με τις πωλησεις τι να το συζηταμε για μενα...τα θεωρω πολυ καλα για αυτο που επαιρνες.
karaLRS Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Μη κανεις συγκρισεις με benchmark-συγκριτικα,πολλες φορες δεν ειναι αντιπροσωπευτικα πραγματικων συνθηκων. Κανενας δεν ειπε πως ο Ε5 ειναι για πεταμα,ασχετως που σε πραγματικες συνθηκες ο 1700 αρκετες φορες θα κανει κυκλους γυρω του,παραμενει καλος. αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να συγκρίνω διαφορά στην απόδοση πέρα από τα benchmark. εγώ σου παρέθεσα 5 benchmark που ο ryzen 1700 είναι 10-28% καλύτερος από τον Ε5 2670. Πως ακριβώς υποστηρίζεις ότι θα κάνει "κύκλους γύρω του"; Για το συγκεκριμένο topic αναβάθμισης , ο e5 2670 τελικά είναι η καλύτερη λύση 1)budget 100--> το πιάσαμε, ίσως και με λιγότερα 2)βελτίωση απόδοσης --> 350% πχ σε x265 encoding 3)οικολογικό --> δεν υπάρχει κάτι πιο οικολογικό από το να παίρνεις μεταχειρισμένα πράγματα 4)αξιοπιστία/εγγύηση-->από το 0 με το τωρινό σύστημα, πήγα στον 1 χρόνο εγγύηση για το workstation 5)κατανάλωση --> more efficient watt per power. τώρα όταν με το καλό έρθει εδώ θα είμαι να ποσταρω επιδόσεις ανάμεσα στα 2 συστήματα. κατανάλωση από μετρητή Watt σε idle και full power , winzip , επεξεργασια αρχείου εικόνας στο corel , handbrake , Office καθώς και compile apk στο android studio. ότι άλλο σκεφτείτε πείτε μου να το βάλω στην λίστα έτσι ώστε κάποιες γνώσεις να παραμείνουν στο thread βασιζόμενες σε πραγματικά test και όχι Benchmark και θεωρίες. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2017 από karaLRS 1
tanasen01 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 4)αξιοπιστία/εγγύηση-->από το 0 με το τωρινό σύστημα, πήγα στον 1 χρόνο εγγύηση για το workstation H εγγύηση φαντάζομαι δεν θα ισχύει αν βγάλεις τη μητρική από το κουτί της. Θα ίσχυε αν χρησιμοποιούσες αυτούσιο το workstation που αγόρασες για ένα χρόνο.
karaLRS Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 H εγγύηση φαντάζομαι δεν θα ισχύει αν βγάλεις τη μητρική από το κουτί της. Θα ίσχυε αν χρησιμοποιούσες αυτούσιο το workstation που αγόρασες για ένα χρόνο. λεω να το κρατήσω βασικά. είναι πιο μικρό από αυτό που έχω τώρα και πιθανώς καλύτερο. τροφοδοτικά θα το αλλάξω και ίσως εκεί παίξει κομπλα
Millennium Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να συγκρίνω διαφορά στην απόδοση πέρα από τα benchmark. εγώ σου παρέθεσα 5 benchmark που ο ryzen 1700 είναι 10-28% καλύτερος από τον Ε5 2670. Πως ακριβώς υποστηρίζεις ότι θα κάνει "κύκλους γύρω του"; Δες τα πραγματικα αποτελεσματα που βγαζουν χρηστες με R7 1700 σε vegas κλπ απεναντι σε συγχρονους 4c/8t ιντελ αλλα και hedt των τελευταιων χρονων...Αν συνυπολογισεις και τα αναλογα review απο site,youtube (που πολλες φορες ομως καποια ειναι αμφιλεγομενα) εχεις μια αλφα εικονα,οχι πληρη.Υπολογισε και την αρχιτεκτονικη+συχνοτητες γιατι δεν υπαρχει μονο το core count.Δεν βαζω μεσα και το γεγονος πως με την εργοστασιακη του ο 1700 ανεβαινει στα ~3.8ghz και ακομα και σε stock δε βλεπουμε τις πληρεις δυνατοτητες του ακομα. Παρεμπιπτοντως χθες εγινε μπερδεμα με τις τιμες που λεγαμε...το λεω για να μην υπαρχουν "σκιες" στη προταση μου.Οι τιμες στο amazon οσον αφορα 1700 αλλαξαν λιγο μετα και εγω τις μνημες δεν τις υπολογισα απο κει αλλα απο skroutz που τις ειδα λιγο φθηνοτερες,υπολογιζες και με την πιο ακριβη gigabyte και δε το πηρα ειδηση.Λαθος μου.
Kostas.karras Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δες τα πραγματικα αποτελεσματα που βγαζουν χρηστες με R7 1700 σε vegas κλπ απεναντι σε συγχρονους 4c/8t ιντελ αλλα και hedt των τελευταιων χρονων... Mα δεν συγκριναμε καποιο συχρονο intel cpu. Ο xeon 2670 που επελεξε ειναι 8c/16t
Millennium Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Αν μιλαμε για καθαρες επιδοσεις σε productivity ο 2670 μενει πισω σε συγκριση με συγχρονα cpu.Τα 8c/16t παιζουν ρολο αλλα το θεμα ειναι οτι για τελικες επιδοσεις και συγκρισεις κοιταμε και την αρχιτεκτονικη,τις συχνοτητες,το HT/SMT scaling και το optimization. Και οι 5960Χ,6900Κ 8c/16t ειναι...που ειναι και ποσες γενιες πιο συγχρονοι και καλυτεροι απο τον 2670 αλλα τους κοντραρει ο Ryzen 1700 και πολλες φορες τον βλεπεις και πιο γρηγορο: http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_7_1700_review,11.html https://www.computerbase.de/2017-03/amd-ryzen-1800x-1700x-1700-test/3/#diagramm-handbrake http://hothardware.com/reviews/amd-ryzen-7-1800x-1700x-1700-benchmarks-and-review?page=7 Aυτο για το vegas ξαναμπηκε https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/some-amd-ryzen-1700-numbers--105904/ Οποιος εχει ορεξη για reviews Ryzen 7 εδω εχει μαζεμενα: http://wccftech.com/amd-ryzen-7-review-roundup-official-launch-coverage/ Εδω λενε για τους xeon σε συγκριση με τους Ryzen https://forums.anandtech.com/threads/does-ryzen-potentially-kill-the-unofficial-consumer-xeon-diy-pc-builds.2502036/ Aυτα για τον R7 1700 χωρις τις ιδανικες μνημες,χωρις να χουν βγει updates σε win και προγραμματα για τους ryzen και χωρις καποια optimization που σιγουρα θα ερθουν για καποια προγραμματα (για καποια στη χειροτερη περιπτωση). Συν τοις αλλοις επειδη ο τιτλος εχει και το "οικολογικη" μεσα οσον αφορα το perf per w και το efficiency ο R 1700 δε βλεπω να χει αντιπαλο: http://www.hardware.fr/articles/939-2/consommation-efficacite-energetique.html
Kostas.karras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δεν αντιλέγω και είμαι υπέρ ενός ryzen. ΔΕΝ τον παίρνει οικονομικά.. Σε σχεση με έναν 2670 όμως και εναν 6700/7700 για επιδόσεις productivity, η ζυγαριά γέρνει στον XEON. 1
karaLRS Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) 1)budget 100--> το πιάσαμε, ίσως και με λιγότερα 2)βελτίωση απόδοσης --> 350% πχ σε x265 encoding 3)οικολογικό --> δεν υπάρχει κάτι πιο οικολογικό από το να παίρνεις μεταχειρισμένα πράγματα 4)αξιοπιστία/εγγύηση-->από το 0 με το τωρινό σύστημα, πήγα στον 1 χρόνο εγγύηση για το workstation 5)κατανάλωση --> more efficient watt per power. το ξαναγράφω γιατί μάλλον δεν το διάβασε κανείς. από την στιγμή που η αγορά που έκανα καλύπτει το Budget μου , αυξάνει την απόδοση μου , είναι σαφώς οικολογική γιατί παίρνω κάτι μεταχειρισμένο , αποκτώ κάποια εγγύηση και έχει καλύτερο efficient από το τωρινό γιατί έχουμε κολλήσει στον ryzen; αν με τα ίδια λεφτά έπαιρνα ryzen ναι έκανα λάθος , αλλά ήθελε 2-3 φορές το ποσό που είχα αποφασίσει να δώσω Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2017 από karaLRS
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 To θέμα είναι το "κουμπί" να πατάς το γ@μημενο το κουμπί και να είσαι χαρούμενος για την επιλογή σου, να μην είσαι αναγκασμένος κάθε τόσο σε διορθωτικές κινήσεις,που θα ανεβάζουν το κόστος, εγώ ήμουν επιφυλακτικός - αντίθετος,από την στιγμή όμως που το επέλεξε ο ίδιος θα σαρποταρω,την επιλογή του, και θα περιμένω να μου πει ειλικρινά τα υπέρ και τα κατά,που διαπιστώνει αυτός ο ίδιος και τα οποία είναι τα μόνα που εμπιστεύομαι. Αν τον δω σε κάνα 6μηνο και έχει πάλι "φαγουριτσα" για αλλαγές τότε θα είναι και εύκολο να δει κανείς το"γενεσθαι".. Να πω και κάτι που γέλασα αλλά και πάλι είναι επιλογή του καθενός. Οικολογική συνείδηση,η προσθέτω και εγώ ρετρο σκέψη στους υπολογιστές κατά την γνώμη μου είναι τα μόνα που δεν χωράνε στην έννοια "τεχνολογία" την οποία η την ακολουθείς - όχι απαραίτητα "κατά πόδα" - η δεν την ακολουθείς,πολύ περισσότερο αν είσαι νέος Άνθρωπος και έχεις πολύ δρόμο συμπόρευσης με "αυτή" μπροστά σου. Μην ξεχνάμε ότι ο φίλος μας είναι ερασιτέχνης αρα έχει άλλες "ελαστικοτητες" σε σχέση με έναν επαγγελματία, εξάλλου πάντα θα υπάρχει το καλύτερο η το ιδανικό και σε 6μηνες πάλι θα έχει αλλάξει αυτό με κάτι ακόμα καλύτερο,..
karaLRS Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 To θέμα είναι το "κουμπί" να πατάς το γ@μημενο το κουμπί και να είσαι χαρούμενος για την επιλογή σου, να μην είσαι αναγκασμένος κάθε τόσο σε διορθωτικές κινήσεις,που θα ανεβάζουν το κόστος, εγώ ήμουν επιφυλακτικός - αντίθετος,από την στιγμή όμως που το επέλεξε ο ίδιος θα σαρποταρω,την επιλογή του, και θα περιμένω να μου πει ειλικρινά τα υπέρ και τα κατά,που διαπιστώνει αυτός ο ίδιος και τα οποία είναι τα μόνα που εμπιστεύομαι. Αν τον δω σε κάνα 6μηνο και έχει πάλι "φαγουριτσα" για αλλαγές τότε θα είναι και εύκολο να δει κανείς το"γενεσθαι".. Να πω και κάτι που γέλασα αλλά και πάλι είναι επιλογή του καθενός. Οικολογική συνείδηση,η προσθέτω και εγώ ρετρο σκέψη στους υπολογιστές κατά την γνώμη μου είναι τα μόνα που δεν χωράνε στην έννοια "τεχνολογία" την οποία η την ακολουθείς - όχι απαραίτητα "κατά πόδα" - η δεν την ακολουθείς,πολύ περισσότερο αν είσαι νέος Άνθρωπος και έχεις πολύ δρόμο συμπόρευσης με "αυτή" μπροστά σου. Μην ξεχνάμε ότι ο φίλος μας είναι ερασιτέχνης αρα έχει άλλες "ελαστικοτητες" σε σχέση με έναν επαγγελματία, εξάλλου πάντα θα υπάρχει το καλύτερο η το ιδανικό και σε 6μηνες πάλι θα έχει αλλάξει αυτό με κάτι ακόμα καλύτερο,.. Η "φαγουρίτσα" προέρχεται πάντα από το Budget... ναι μας πιάνει η μανια της αναβάθμισης αλλά αν δεν υπάρχει το διαθεσιμο ποσο θα μείνει απλά μανία. Δεν έχω παραλάβει ακόμα , παρόλα αυτά είμαι χαρούμενος γιατί πέρα από που θα έχω ένα καινουργιο pc να παίξω , θεωρώ ότι η αύξηση της απόδοσης σε στα σημεία που με ενδιαφέρει είναι παραπάνω από αυτή που περίμενα για το Budget που είχα. τα ανάλογα benchmark πριν και μετά που θα παραθέσω θα μας δείξει κατά πόσο ισχύει αυτό. Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτή η αναβάθμιση είναι όντως οικολογική ... χρησιμοποιούμε κάτι μεταχειρισμένο αντί να το πετάξουμε...Ξαναγεμίζουμε μια πλαστική σακούλα αντί να την πετάξουμε. Δεν νομίζω ότι ένας επεξεργαστής που κόστιζε 1500€ πριν 5 χρόνια είναι κάτι ρετρό. δεν είναι ένας pentium 4 των 200€ που τον παίρνεις 10€... δηλαδή να έπαιρνα ένα g6420 kaby lake για να ακολουθήσω την τεχνολογία; ή θεωρείς ότι ένας e5 2670 8 πυρήνων είναι ξεπερασμένος για χρήση στον προσωπικό υπολογιστή ενός χομπίστα; δεν συζητάμε για κάποιον που είναι εργαλείο δουλειάς , για κάποιον που δεν τον νοιάζουν τα χρήματα και παίρνει xeon e5 στο launch του. 4
karaLRS Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 https://forums.anandtech.com/threads/benchmark-your-computer-with-handbrake-1-01-and-x265.2497224/ εδώ πάντως βλέπω i7 3770k σε stock βγάζει 4.9 frames/sec i5 3570k στα 4 βγάζει το ίδιο i5 3570k stock βγάζει 4 frames/sec (τόσο βγάζω και εγώ εδώ στο μηχάνημα μου) δηλαδή για ένα αρχείο 4K , 300 Sec (i7 , i5 oc) και 370 sec(i5 stock) για την μετατροπή σε 1080 x265 Το z420 έφτασε! ωραίο κουτί και αθόρυβο! θα αλλάξω μόνο το τροφοδοτικό και θα το κρατήσω από ότι φαίνεται! πρώτο benchmark 4k βίντεο σε x265 1080p... 229.15 sec (6.53fps) 370'' είχα χρειαστεί με τον stock 3570k και 300'' στα 4.2ghz οπότε 35% αύξηση σε σχέση με το 4.2 3570κ 60% με τον stock o e5 2670 στο συγκεκριμένο Benchmark είναι κάπου ανάμεσα σε i7 4770k στα 4.2 και ι7 3930k στα 3.2 4
karaLRS Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 ένα δίλημμα τώρα. τροφοδοτικό έχει το dps 600ub Κρατάω το dps και το κουτί και οπότε έχω και την εγγύηση του ενός χρόνου; ή μεταφέρω το corsair rm650x που έχω ήδη και το βάζω στο κουτί του z420; στο ebay το συγκεκριμένο τροφοδοτικό το πουλάνε 80€ όσο περίπου θα πουλήσω και το corsair αν το βάλω για πούλημα. αν θα βάλω μια έξτρα κάρτα θα είναι κάτι μέχρι 1050ti και το πολύ ένα 6pin molex.
Kostas.karras Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Exει πολλα χρονια εγγυηση το rmx, εγω αυτο θα κρατουσα. Ωραιο παντως το κουτι του παντως ε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα