karaLRS Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Παίζουν ένα ρόλο αλλά η αρχιτεκτονική pascal είναι καλύτερη από κάθε άποψη. Αν είσαι ανάμεσα στην 960 και την 1050ti εννοείται πας για τη δεύτερη. βασικά έλεγα και για μια 1050 απλή αλλά για 30 € διαφορά μπαίνω σε σκέψεις πάλι...
MoviemakerGr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Σήμερα που μιλάμε τα καλύτερα rendering σε χρόνους πάντα με δεδομένο τα διαδεδομένα προγράμματα μοντάζ.(εκτός avid) τα έχουν οι i7. Οι λόγοι γνωστοί. Παρ'ολα αυτά πάντα σε ένα Επαγγελματικό μηχάνημα αν μιλάμε για κάτι τέτοιο,έχει προτεραιότητα το σύνολο και όχι οι απόλυτες επιδόσεις. Όταν λέμε σύνολο σημαίνει οτι δεν εθελοτυφλούμε προς καμιά κατεύθυνση,γιατί στην παραγωγή δεν είναι σημαντικό μόνο οι επιδόσεις render αλλά οι επιδόσεις στο σύνολο. Και η κάρτα γραφικών είναι εξ'ισου σημαντική,και οι σκληροί δίσκοι,και το quicksync,αλλα και το usb 3.1 και το τροφοδοτικό,ακόμα και το κουτί στην τελευταία ανάλυση. Άρα θα συμφωνήσω με τον @Millennium ότι μεσοβέζικες λύσεις δεν χωράνε, απλά αυτό που μπορεί να επιλέξει κανείς είναι πόσα χρήματα θέλει να διαθέσει,και ο σχεδιασμός. Για εμένα λοιπόν σήμερα που μιλάμε οι επιλογές είναι καθαρά δυο,η πας σε i7 με ΗΤ και quicksync αλλά μικρότερο futureproof η πας σε 2011-3 socket με άπειρο futureproof μιας και δέχεται και 20πυρηνες στο μέλλον 40 lanes ,και λίγο μεγαλύτερη επένδυση. Τώρα αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι δεν έχεις να διαθέσεις τα αντίστοιχα χρήματα πάλι οι επιλογές είναι δυο. η ξεκινάς και χτίζεις μια σωστή βάση,στην οποία πάνω θα χτίζεις για χρόνια με ότι χρήματα διαθέτεις ,η στην ουσία πετάς χρήματα δεξιά αριστερά κάνοντας πρόσκαιρα στην δουλειά σου ναι μεν με κάποιες ελλείψεις και εγκλωβίζοντας όμως ουσιαστικά εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου στην μετριότητα. Για να γίνω πιο κατανοητός,ο μοντερ είναι καλλιτέχνης και δεύτερος Σκηνοθέτης,σε μια παραγωγή, δεν πρέπει να ασχολείται καθόλου με Hardware πρέπει κατά την ταπεινή μου άποψη να μπορεί να δουλέψει σε ένα μηχάνημα απερίσπαστος,χωρίς να τον ταλαιπωρούν οι χρόνοι ετσι ώστε να είναι ευρηματικός,δημιουργικός,και ανταγωνιστικός. Αν το δεις με αυτή που κατά την άποψη μου είναι η σωστή ματιά,τότε οι λύσεις στις επιλογές έρχονται μόνες τους. Δια ταύτα μένεις με τον i5 όσο καιρό δεν έχεις πίεση στο να παραδώσεις,δεν αλλάζεις πλατφόρμα αν δεν μπορείς να κάνεις την σωστή κίνηση - επένδυση. ps. κάρτα θα πας ακόμα και σε μεταχειρισμένη με περισσότερα cuda cores παρά σε μια 1050. 1
karaLRS Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Σήμερα που μιλάμε τα καλύτερα rendering σε χρόνους πάντα με δεδομένο τα διαδεδομένα προγράμματα μοντάζ.(εκτός avid) τα έχουν οι i7. Οι λόγοι γνωστοί. Παρ'ολα αυτά πάντα σε ένα Επαγγελματικό μηχάνημα αν μιλάμε για κάτι τέτοιο,έχει προτεραιότητα το σύνολο και όχι οι απόλυτες επιδόσεις. Όταν λέμε σύνολο σημαίνει οτι δεν εθελοτυφλούμε προς καμιά κατεύθυνση,γιατί στην παραγωγή δεν είναι σημαντικό μόνο οι επιδόσεις render αλλά οι επιδόσεις στο σύνολο. Και η κάρτα γραφικών είναι εξ'ισου σημαντική,και οι σκληροί δίσκοι,και το quicksync,αλλα και το usb 3.1 και το τροφοδοτικό,ακόμα και το κουτί στην τελευταία ανάλυση. Άρα θα συμφωνήσω με τον @Millennium ότι μεσοβέζικες λύσεις δεν χωράνε, απλά αυτό που μπορεί να επιλέξει κανείς είναι πόσα χρήματα θέλει να διαθέσει,και ο σχεδιασμός. Για εμένα λοιπόν σήμερα που μιλάμε οι επιλογές είναι καθαρά δυο,η πας σε i7 με ΗΤ και quicksync αλλά μικρότερο futureproof η πας σε 2011-3 socket με άπειρο futureproof μιας και δέχεται και 20πυρηνες στο μέλλον 40 lanes ,και λίγο μεγαλύτερη επένδυση. Τώρα αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι δεν έχεις να διαθέσεις τα αντίστοιχα χρήματα πάλι οι επιλογές είναι δυο. η ξεκινάς και χτίζεις μια σωστή βάση,στην οποία πάνω θα χτίζεις για χρόνια με ότι χρήματα διαθέτεις ,η στην ουσία πετάς χρήματα δεξιά αριστερά κάνοντας πρόσκαιρα στην δουλειά σου ναι μεν με κάποιες ελλείψεις και εγκλωβίζοντας όμως ουσιαστικά εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου στην μετριότητα. Για να γίνω πιο κατανοητός,ο μοντερ είναι καλλιτέχνης και δεύτερος Σκηνοθέτης,σε μια παραγωγή, δεν πρέπει να ασχολείται καθόλου με Hardware πρέπει κατά την ταπεινή μου άποψη να μπορεί να δουλέψει σε ένα μηχάνημα απερίσπαστος,χωρίς να τον ταλαιπωρούν οι χρόνοι ετσι ώστε να είναι ευρηματικός,δημιουργικός,και ανταγωνιστικός. Αν το δεις με αυτή που κατά την άποψη μου είναι η σωστή ματιά,τότε οι λύσεις στις επιλογές έρχονται μόνες τους. Δια ταύτα μένεις με τον i5 όσο καιρό δεν έχεις πίεση στο να παραδώσεις,δεν αλλάζεις πλατφόρμα αν δεν μπορείς να κάνεις την σωστή κίνηση - επένδυση. ps. κάρτα θα πας ακόμα και σε μεταχειρισμένη με περισσότερα cuda cores παρά σε μια 1050. Ευχαριστώ για την ανάλυση. μα δεν είναι επένδυση με τα ίδια λεφτά να αλλάξω το σύστημα μου (4 cores) και να πάω σε ένα 8 cores με hyper threading; για να κάνω κάτι αντίστοιχο σε x99 θα χρειαστώ σίγουρα 500€. το μηχάνημα δεν είναι επαγγελματικό. χομπίστας είμαι που προσπαθεί να περνάει λιγότερο χρόνο στον υπολογιστή του και να μην περιμένει το render να πηγαίνει με 0.2fps. το ποσό που θέλω να δώσω μαζί με την κάρτα γραφικών είναι 300€ (+ πώληση αυτών που έχω εννοείται) το lga 2011 γιατί το απορρίπτεις; δεν είναι καλό deal να έχεις 16 threads , έστω και στα 2.6ghz; σχετικά με την κάρτα γραφικών η nvidia μας λέει ότι τελικά δεν παίζουν ρόλο τα cuda cores αλλά η αρχιτεκτονική.
MoviemakerGr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Ευχαριστώ για την ανάλυση. μα δεν είναι επένδυση με τα ίδια λεφτά να αλλάξω το σύστημα μου (4 cores) και να πάω σε ένα 8 cores με hyper threading; για να κάνω κάτι αντίστοιχο σε x99 θα χρειαστώ σίγουρα 500€. το μηχάνημα δεν είναι επαγγελματικό. χομπίστας είμαι που προσπαθεί να περνάει λιγότερο χρόνο στον υπολογιστή του και να μην περιμένει το render να πηγαίνει με 0.2fps. το ποσό που θέλω να δώσω μαζί με την κάρτα γραφικών είναι 300€ (+ πώληση αυτών που έχω εννοείται) το lga 2011 γιατί το απορρίπτεις; δεν είναι καλό deal να έχεις 16 threads , έστω και στα 2.6ghz; Αν υπήρχε καινούριο θα ήταν αναβάθμιση πάντα με γνώμονα αν πρέπει να πετάξεις το quicksync σύμφωνα με το ζητούμενο σου,και κατά πόσο το εκμεταλλεύεται το πρόγραμμα σου. σχετικά με την κάρτα γραφικών η nvidia μας λέει ότι τελικά δεν παίζουν ρόλο τα cuda cores αλλά η αρχιτεκτονική. Πάντα έχει σημασία τι μπορεί και εκμεταλλεύεται καλύτερα το εκάστοτε πρόγραμμα. Αλλά κιόλας επειδή ίσως εγώ να μην κατάλαβα καλά τι εννοείς εσύ η ή nVidia ανέβασε μου το link που το διάβασες να το δω,ώστε να έχεις σαφή απάντηση. Εσύ τι θα επέλεγες για editing ? > http://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-680-vs-Nvidia-GTX-1050-Ti/3148vs3649 Από εκεί κ πέρα υπάρχει πάντα η υποκειμενική και αν θέλεις η εμπειρική ματιά του καθενός,οι όποιες συμβουλές σε ένα forum δεν αποτελούν πανάκεια,απλά τροφή για σκέψη. Όλο και περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε ότι διαβάζουμε και περνάμε στο δύσκολο και δαπανηρό τρόπο ¨"να δοκιμάζουμε" ώστε να μαθαίνουμε όλη την αλήθεια αλλά να ξέρουμε και τι ταιριάζει στον καθένα μας δυστυχώς. Σε άλλη συζήτηση μας σου είχα εξηγήσει κάτι,τα μηχανήματα από μόνα τους δεν αρκούν αν δεν τα συνοδέψει και η δική μας διάθεση να αναβαθμίσουμε την σκέψη μας και τον τρόπο δουλειάς μας.. Αλλιώς θα χειριστείς το Final cut σε ένα macbook pro αλλιώς σε ένα workstation αν θέλεις να πάρεις το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε θέση εργασίας.
Kostas.karras Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 βασικά έλεγα και για μια 1050 απλή αλλά για 30 € διαφορά μπαίνω σε σκέψεις πάλι... To sony vegas λενε δουλευει καλυτερα με ati και τo handbrake απο οτι καταλαβα με nvidia. Για την καλυτερη απαντηση καρτας παρε γνωμη απο εδω http://www.insomnia.gr/topic/606957-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%83-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD/page-338?do=findComment&comment=55547626 Σχετικα με ολα τα υπολοιπα, επειδη απο οτι καταλαβα δεν σου περισσευει το χρημα και κοιτας πως μπορεις να εξυπηρετησεις καλυτερα το budget που διαθετεις, να παραμεινεις στην αποφαση σου για το συστημα που διαλεξες,ως καλυτερη επιλογη με βαση αυτα που διαθετεις.
karaLRS Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Από εκεί κ πέρα υπάρχει πάντα η υποκειμενική και αν θέλεις η εμπειρική ματιά του καθενός,οι όποιες συμβουλές σε ένα forum δεν αποτελούν πανάκεια,απλά τροφή για σκέψη. Όλο και περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε ότι διαβάζουμε και περνάμε στο δύσκολο και δαπανηρό τρόπο ¨"να δοκιμάζουμε" ώστε να μαθαίνουμε όλη την αλήθεια αλλά να ξέρουμε και τι ταιριάζει στον καθένα μας δυστυχώς. Σε άλλη συζήτηση μας σου είχα εξηγήσει κάτι,τα μηχανήματα από μόνα τους δεν αρκούν αν δεν τα συνοδέψει και η δική μας διάθεση να αναβαθμίσουμε την σκέψη μας και τον τρόπο δουλειάς μας.. Αλλιώς θα χειριστείς το Final cut σε ένα macbook pro αλλιώς σε ένα workstation αν θέλεις να πάρεις το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε θέση εργασίας. σχετικά με την nvidia, δεν μπορώ να βρω το pdf Που είχε μέσα τα benchmarks. έχω μόνο την εικόνα που έκανα Screenshot που είναι από Pdf της nvidia. Οπότε ίσως να μην παίζουν ρόλο τα cores αλλά η αρχιτεκτονική. Αν υπήρχε καινούριο θα ήταν αναβάθμιση πάντα με γνώμονα αν πρέπει να πετάξεις το quicksync σύμφωνα με το ζητούμενο σου,και κατά πόσο το εκμεταλλεύεται το πρόγραμμα σου. Δεν κατάλαβα τι γράφεις εδώ. αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι με ένα Μικρό Budget να πάω από έναν επεξεργαστή που κάνει για gaming κυρίως σε μια πλατφόρμα που είναι καλύτερη για rendering , photo editing Κλπ λόγω των πολλών cores. αυτή την στιγμή βάζω ένα video 4k στο vegas και βάζοντας τους 2 φίλτρα , και μετατροπή σε hevc χρειάζομαι 15 λεπτά για 1 λεπτό footage. παίρνοντας έναν πιο δυνατό επεξεργαστή με τετραπλάσια threads και μια κάρτα γραφικών με nvenc δεν θα βελτιωθώ κατά πολύ; ναι το lga 2011 v3 με έναν τούμπανο ι7 θα είναι πιο futureproof αλλά χρειάζομαι 500€. Αν μπορώ να βελτιώσω τον υπολογιστή μου για τις χρήσεις που θέλω χωρίς να δώσω λεφτά τότε γιατί να ΜΗΝ το κάνω;;
MoviemakerGr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Εγώ δεν σου λέω τι να κάνεις κ τι όχι, σου λέω τι θα έκανα εγώ. Μπαίνεις σε μια διαδικασία να αλλάξεις hardware και να πάρεις ένα μεταχειρισμένο άλλο hardware που δεν ξέρεις τι θα σου βγει και τι χρήση θα έχει,για να πάρεις μια βελτίωση κατα την γνώμη σου που εγώ πιστευω ότι θα είναι μικρή. Σύμφωνα λοιπόν με την δική μου λογική και εμπειρία,είναι προτιμότερο να μην ρίξεις φράγκο παραπάνω αλλά να τα βάλεις στην άκρη ώστε να φτιάξεις ένα σωστό μηχάνημα πάνω στο ζητούμενο σου στο μέλλον. Ο λόγος απλός,γιατί με τις αλλαγές και την 'λανθάνουσα" που υπάρχει αποδυναμωνεις την αγοραστική σου ικανότητα στην ουσία,και αν πάει κάτι στραβά που δεν είναι δύσκολο να συμβεί στο μεταχειρισμένο τόσων ετών για να το υποστηρίξεις θα φτάσεις λίγο πολύ το 500ρικο που γράφεις. Το εχω γράψει πολλές φορές εδώ μέσα ότι η δική μου οικονομία δεν γίνεται στο ταμείο,αλλά στην απόσβεση. Το Vegas δεν το εχω ψάξει τόσο πολύ η αλήθειά είναι ώστε να σου πω τι μπορείς να πάρεις ακριβώς σε κάθε περίπτωση,ουτε ξέρω τον τρόπο δουλειάς σου και τι export κάνεις,επίσης στην Ελλάδα δεν ειναι τοσο διαδεδομένο ώστε να υπάρχει ικανό feedback απο πραγματικούς user απαραίτητο σε καθε περίπτωση ωστε να βγαίνουν ουσιαστικά συμπεράσματα. Αν είναι CPU friendly τότε η διαφορα θα είναι μεγαλύτερη,αν είναι Cuda friendly τότε θέλεις cuda αν είναι compute friendly τότε μια AMD είναι καλή λύση όπως λέει κ το παλικάρι πιο πάνω,από το παρακάτω videaki εγώ καταλαβαίνω ότι μπορείς να κάνεις διάφορες επιλογές και σε αυτόν τον τομέα,και ότι αναγνωρίζει τα cuda,αν λοιπόν ισχύει το παρακάτω,που όπως δείχνει ισχύει ίσως η λύση σου βρίσκεται σε μια καλή GPU που θα κρατήσεις κιόλας για το μέλλον αν στήσεις άλλο build και όχι στο socket - επεξεργαστή τόσο. 1
Kostas.karras Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 για να πάρεις μια βελτίωση κατα την γνώμη σου που εγώ πιστευω ότι θα είναι μικρή. Kαλα,νταξει, δεν την λες καθολου μικρη την βελτιωση απο 3570κ σε xeon 2670 για rendering. 1
karaLRS Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 εδώ είναι και το Pdf που μιλάει για nvenc και τις διάφορες αρχιτεκτονικές της nvidia NVENC_DA-06209-001_v08.pdf 1
Kostas.karras Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 εδώ είναι και το Pdf που μιλάει για nvenc και τις διάφορες αρχιτεκτονικές της nvidia NVENC_DA-06209-001_v08.pdf Για την καλυτερη απαντηση καρτας παρε γνωμη απο εδω http://www.insomnia.gr/topic/606957-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%83-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD/page-338?do=findComment&comment=55547626
karaLRS Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 όταν με το καλό έρθει ο υπολογιστής θα το κοιτάξω. οι e5 2670 βγάζουν 25 frames o 3570k στα 42ghz βγάζει 11.... cinebench 11.5 https://forums.anandtech.com/threads/new-updated-2-post-your-cinebench-r11-5-score.2443441/ lopri .............. Xeon E5-2670 ....... 3.00GHz | 18.85 MarkPost ........... Ryzen 1700X ........ 3.80GHz | 18.60 . . . Rakehellion ____ i5-3570K ____________ 4.20GHz | 6.84 2
Millennium Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Απο οτι βλεπω κατι σαν sidegrade κανεις και σε μερικους τομεις υποβαθμιση,σε αλλον αναβαθμιση.Συμφωνα τουλαχιστον με το τι επιδιωκες στο αρχικο σου post. Δες συνολικα τι παιρνεις με τα χρηματα...αξιζει all around; Δε βλεπω αναβαθμιση με νεο υλικο,προτυπα ,αξιοπιστια...Ουτε αναβαθμιση στις καταναλωσεις...Και θα χεις υποβαθμιση σε single thread performance (οσο μετραει αυτο τελος παντων). Δε ξερω αν αξιζει η κινηση.Αμφιβαλλω.Μονο εγω τη βλεπω λαθος; 1
karaLRS Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Απο οτι βλεπω κατι σαν sidegrade κανεις και σε μερικους τομεις υποβαθμιση,σε αλλον αναβαθμιση.Συμφωνα τουλαχιστον με το τι επιδιωκες στο αρχικο σου post. Δες συνολικα τι παιρνεις με τα χρηματα...αξιζει all around; Δε βλεπω αναβαθμιση με νεο υλικο,προτυπα ,αξιοπιστια...Ουτε αναβαθμιση στις καταναλωσεις...Και θα χεις υποβαθμιση σε single thread performance (οσο μετραει αυτο τελος παντων). Δε ξερω αν αξιζει η κινηση.Αμφιβαλλω.Μονο εγω τη βλεπω λαθος; όντως δεν είναι νέο υλικό αν και το workstation έχει ένα χρόνο εγγύηση ενώ τώρα δεν έχω τίποτα. το single core performance πέρα από τα παιχνίδια που αλλού παίζει τόσο σημασία; σε render, photo editing, compile κώδικα κλπ θα είμαι πολύ μπροστά εκτιμώ... τέλος σχετικά με την κατανάλωση ο 3570κ καίει 77watt ενώ ο xeon 115watt δηλαδή 50% παραπάνω.. σε απόδοση όπως πχ x265 encode βγάζει 350% παραπάνω απόδοση (7fps vs 25fps). οπότε μπορεί με πρώτη ματιά να καίει παραπάνω αλλά σου τελειώνει το task πιο γρήγορα. Αν κάνω κάπου λάθος διόρθωσε με γιατί ίσως είμαι και προκατελειμενος που έκανα την αγορά 1
MoviemakerGr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Ρε μπαγασες απο 3 κατεβατά που έγραψα πιαστήκατε από μια πρόταση και αρχίσατε το 'πλεκτό" ? Παρακάτω έγραψα και αυτό. Το Vegas δεν το εχω ψάξει τόσο πολύ η αλήθειά είναι ώστε να σου πω τι μπορείς να πάρεις ακριβώς σε κάθε περίπτωση,ουτε ξέρω τον τρόπο δουλειάς σου και τι export κάνεις,επίσης στην Ελλάδα δεν ειναι τοσο διαδεδομένο ώστε να υπάρχει ικανό feedback απο πραγματικούς user απαραίτητο σε καθε περίπτωση ωστε να βγαίνουν ουσιαστικά συμπεράσματα. Αν είναι CPU friendly τότε η διαφορα θα είναι μεγαλύτερη,αν είναι Cuda friendly τότε θέλεις cuda αν είναι compute friendly τότε μια AMD είναι καλή λύση όπως λέει κ το παλικάρι πιο πάνω,από το παρακάτω videaki εγώ καταλαβαίνω ότι μπορείς να κάνεις διάφορες επιλογές και σε αυτόν τον τομέα,και ότι αναγνωρίζει τα cuda,αν λοιπόν ισχύει το παρακάτω,που όπως δείχνει ισχύει ίσως η λύση σου βρίσκεται σε μια καλή GPU που θα κρατήσεις κιόλας για το μέλλον αν στήσεις άλλο build και όχι στο socket - επεξεργαστή τόσο. Δεύτερον τα τρία κατεβατά αντιπροσωπεύουν τον δικό μου τρόπο σκέψης σε ότι αφορά ΚΑΙ την όποια επένδυση να γίνει σε σωστό σημείο ώστε να μην πεταχτεί πενηνταράκι. Όποιος υπολογίζει να στήσει μηχάνημα με το Cinebench θα βρεθεί προ εκπλήξεως. Ο δικός μου επεξεργαστής που είναι ο Xeon E5 2667 V4 8/16 με cinebench score κοντά στα 1400 νομίζετε ότι είναι overall καλύτερος σε όλα τα προγράμματα και σε όλα τα export ? Όχι δεν είναι. Είναι καλύτερος στον Avid με διαφορά που είναι ένα αδηφάγο πρόγραμμα σε πόρους. Στο premiere παλεύει με τον 5820Κ oc και τον 7700κ γιατί το premiere δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τους πυρήνες του. Το ίδιο και στο final cut εκτός αν το export γίνεται σε proress. Σε όλα τα παραπάνω όταν εμπλέκεται το quicksync χάνει με διαφορά,κιόλας. Τι καταλαβαίνουμε με αυτό ? Ακριβώς ότι έγραψα πιο πάνω,δηλαδή εξαρτάτε και από τον τρόπο δουλειάς του καθενός όπως και τα export που κάνει,αλλά κυρίως από το τι μπορεί να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα που δουλεύει καλύτερα. Εγώ δεν σου λέω τι να κάνεις κ τι όχι, σου λέω τι θα έκανα εγώ. Μπαίνεις σε μια διαδικασία να αλλάξεις hardware και να πάρεις ένα μεταχειρισμένο άλλο hardware που δεν ξέρεις τι θα σου βγει και τι χρήση θα έχει,για να πάρεις μια βελτίωση κατα την γνώμη σου που εγώ πιστευω ότι θα είναι μικρή. Σύμφωνα λοιπόν με την δική μου λογική και εμπειρία,είναι προτιμότερο να μην ρίξεις φράγκο παραπάνω αλλά να τα βάλεις στην άκρη ώστε να φτιάξεις ένα σωστό μηχάνημα πάνω στο ζητούμενο σου στο μέλλον. Ο λόγος απλός,γιατί με τις αλλαγές και την 'λανθάνουσα" που υπάρχει αποδυναμωνεις την αγοραστική σου ικανότητα στην ουσία,και αν πάει κάτι στραβά που δεν είναι δύσκολο να συμβεί στο μεταχειρισμένο τόσων ετών για να το υποστηρίξεις θα φτάσεις λίγο πολύ το 500ρικο που γράφεις. Το εχω γράψει πολλές φορές εδώ μέσα ότι η δική μου οικονομία δεν γίνεται στο ταμείο,αλλά στην απόσβεση. Το Vegas δεν το εχω ψάξει τόσο πολύ η αλήθειά είναι ώστε να σου πω τι μπορείς να πάρεις ακριβώς σε κάθε περίπτωση,ουτε ξέρω τον τρόπο δουλειάς σου και τι export κάνεις,επίσης στην Ελλάδα δεν ειναι τοσο διαδεδομένο ώστε να υπάρχει ικανό feedback απο πραγματικούς user απαραίτητο σε καθε περίπτωση ωστε να βγαίνουν ουσιαστικά συμπεράσματα. Αν είναι CPU friendly τότε η διαφορα θα είναι μεγαλύτερη,αν είναι Cuda friendly τότε θέλεις cuda αν είναι compute friendly τότε μια AMD είναι καλή λύση όπως λέει κ το παλικάρι πιο πάνω,από το παρακάτω videaki εγώ καταλαβαίνω ότι μπορείς να κάνεις διάφορες επιλογές και σε αυτόν τον τομέα,και ότι αναγνωρίζει τα cuda,αν λοιπόν ισχύει το παρακάτω,που όπως δείχνει ισχύει ίσως η λύση σου βρίσκεται σε μια καλή GPU που θα κρατήσεις κιόλας για το μέλλον αν στήσεις άλλο build και όχι στο socket - επεξεργαστή τόσο. Επίσης παρέθεσα ενα video που λέει ότι με την σωστή κάρτα παίρνεις μέχρι και 10x καλύτερη ταχύτητα. Αν λοιπόν απο όλα αυτά κάποιος διαβάσει μόνο μια πρόταση ναι υπάρχει επιχείρημα, Αν κάποιος έχει αποφασίσει για μια κίνηση που θεωρεί αυτός σωστή τότε πολύ εύκολα μπορεί να πάει σε Xeon και 1050 κάρτα γραφικών κ μετά να μας γράψει και τις εντυπώσεις του,τις real life επιδόσεις του,ώστε να συμπληρώσουμε και εμείς την γνώση μας, Για να μην μπω και στην λογική κυκλοφορίας των ryzen και την μεταπώληση των παλιών socket αργότερα. Ο αντίλογος έχει λοιπόν μια σημασία όταν γίνεται και υπάρχει δημιουργία μέσα σε αυτόν μας πάει παρακάτω,συμπληρώνει τις γνώσεις μας. Δεν έχει καμιά σημασία να μου πεις και να σου πω πόσο καλές επιλογές έχουμε ήδη κάνει και δεν τις αλλάζουμε. Δια ταύτα σε ότι bench multicore έχω τρέξει ο Xeon που έχω είναι overall καλύτερος, στην real life τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.γιατί το single core performance ακόμα καλά "κρατεί".. (τουλάχιστον εγώ έχω την ελπίδα ότι το socket μου θα παραμείνει "ζωντανό" για πολλά χρόνια ακόμα και έτσι θα γίνει καλύτερη εκμετάλλευση των πυρήνων στο μέλλον). 1
Millennium Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 karaLRS Ε αφου την εκανες την αγορα... Ποσα εδωσες και για ποια ακριβως; Αν εχεις στο μυαλο σου μια μονο χρηση που θα'ναι το 100% της χρησης του pc απο τη μερια σου θεωρεις οτι εχει μια λογικη..αν και εγω δεν ειμαι τετοιας λογικης στη προκειμενη και με εχει καλυψει ο moviemaker με προηγουμενο post που μιλαει περι συνολου (και ας εισαι χομπιστας).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα