Προς το περιεχόμενο

Ο AMD Ryzen 7 1800X έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στο Cinebench R15 στα 5,36GHz

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

define χάλια?

Δεν νομίζω κανένας σοβαρός άνθρωπος μετά από όλα αυτά που διάβασε περί μητρικών να θεωρεί super την amd....

Βέβαια παίζει και αυτός που τα έγραψε να είναι κανένα fun boy της amd και να μην έχει ιδέα τι γράφει...η αλήθεια είναι ότι πόνεσαν τα μάτια μας με τα τόσα προβλήματα και τις σάπιες msi και asus...

Αλλά εντάξει αν σε πείραξε και σένα η λέξη χάλια και όχι όλα τα αλλά, τότε παίρνω πίσω το χάλια και όλα όσα κακά είπα για την amd και λέω όλα είναι super....ικανοποιήθηκε τώρα το define σου? Αν ναι άντε πουλά καμία μητρική για amd να βγάλεις κανένα φράγκο και εσυ ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν νομίζω κανένας σοβαρός άνθρωπος μετά από όλα αυτά που διάβασε περί μητρικών να θεωρεί super την amd....

Βέβαια παίζει και αυτός που τα έγραψε να είναι κανένα fun boy της amd και να μην έχει ιδέα τι γράφει...η αλήθεια είναι ότι πόνεσαν τα μάτια μας με τα τόσα προβλήματα και τις σάπιες msi και asus...

Αλλά εντάξει αν σε πείραξε και σένα η λέξη χάλια και όχι όλα τα αλλά, τότε παίρνω πίσω το χάλια και όλα όσα κακά είπα για την amd και λέω όλα είναι super....ικανοποιήθηκε τώρα το define σου? Αν ναι άντε πουλά καμία μητρική για amd να βγάλεις κανένα φράγκο και εσυ ....

wow!

• Like 2

Αν πας να πάρεις μητρική των 40 και των 50 ευρώ, σε οποιοδήποτε socket, υπάρχει πιθανότητα να έχεις θέματα.

Σε ότι αφορά την MSI και τις AM3/AM3+ μητρικες της, η εταιρία δούλευε με τα nikos mos. με αποτέλεσμα οι μητρικές της να μην έχουν ενδεδειγμένα κυκλώματα τροφοδοσίας.

Αλλα σε ότι αφορά την MSI , δεν χρειάζεται να κοιτάξεις μόνο στο amd socket, κοίταξε και στα σημερινά Intel τι γίνεται. 

Προσωπικά έχω πολλά AMD συστήματα, ενώ έχω και intel. 

Σε κανένα AMD δεν είχα θέμα, όταν η μητρική δεν ήταν του κ@λου, όπως σε κανένα Intel δεν είχα θέμα όταν η μητρική δεν ήταν του Κ@λου.  

Σήμερα έχω την GIGABYTE 990FXA-UD7 στο AM3+ και το σύστημα είναι βράχος.

Παλαιότερα είχα την GIGABYTE 990FXA - UD3 με τον PHENOM 960T και το σύστημα ήταν βράχος.

Παλαιότερα ειχα και την ASUS M5A78 EVO USBIII με τους PHENOM 975/955BE και τα συστήματα ήταν βράχος.

Παλαιότερα είχα και την ASUS M2N SLI DELUXE με τους PHENOM 945 και ATHLON X2 6000+ και το σύστημα ήταν βράχος.

Παλαιότερα είχα και την AOPEN AK86-L  με ATHLON 64  και το σύστημα ήταν βράχος.

Δεν έχω βάλει όλα τα συστήματα γιατί θα νυχτώσουμε. Ενδεικτικά ορισμένα για να καταλάβεις πως δεν παίζει αυτό που λες.

• Like 1

Αν πας να πάρεις μητρική των 40 και των 50 ευρώ, σε οποιοδήποτε socket, υπάρχει πιθανότητα να έχεις θέματα.

Σε ότι αφορά την MSI και τις AM3/AM3+ μητρικες της, η εταιρία δούλευε με τα nikos mos. με αποτέλεσμα οι μητρικές της να μην έχουν ενδεδειγμένα κυκλώματα τροφοδοσίας.

Αλλα σε ότι αφορά την MSI , δεν χρειάζεται να κοιτάξεις μόνο στο amd socket, κοίταξε και στα σημερινά Intel τι γίνεται.

Προσωπικά έχω πολλά AMD συστήματα, ενώ έχω και intel.

Σε κανένα AMD δεν είχα θέμα, όταν η μητρική δεν ήταν του κ@λου, όπως σε κανένα Intel δεν είχα θέμα όταν η μητρική δεν ήταν του Κ@λου.

Σήμερα έχω την GIGABYTE 990FXA-UD7 στο AM3+ και το σύστημα είναι βράχος.

Παλαιότερα είχα την GIGABYTE 990FXA - UD3 με τον PHENOM 960T και το σύστημα ήταν βράχος.

Παλαιότερα ειχα και την ASUS M5A78 EVO USBIII με τους PHENOM 975/955BE και τα συστήματα ήταν βράχος.

Παλαιότερα είχα και την ASUS M2N SLI DELUXE με τους PHENOM 945 και ATHLON X2 6000+ και το σύστημα ήταν βράχος.

Παλαιότερα είχα και την AOPEN AK86-L με ATHLON 64 και το σύστημα ήταν βράχος.

Δεν έχω βάλει όλα τα συστήματα γιατί θα νυχτώσουμε. Ενδεικτικά ορισμένα για να καταλάβεις πως δεν παίζει αυτό που λες.

Τι να σου πω τώρα ? Ότι δεν έχω δει σάπια μητρική για Intel είτε msi είτε asus? Μπορεί να ήμουνα τυχερός. Μπορεί να μποϊκοτάρουν μόνο την amd. Γιατί όντως έχω δει msi να έχει πρόβλημα με amd χωρίς bios update. Αλλά το πρόβλημα δεν πιστεύω ότι είναι κάθε αυτό μόνο των μητρικών. Το έχω πει και σε αλλά θέματα ,αλλά αρνείστε να το καταλάβετε εσείς τα amd fan boys. Ο επεξεργαστής είναι ενεργοβόρος και μπορεί να μην ζεσταίνεται ο ίδιος αλλά ζεσταίνει όλα τα υπόλοιπα γύρω του . Οι θερμοκρασίες συστήματος είναι μεγαλύτερες από έναν Intel άσχετα αν ο Intel μπορεί να φτάσει ψηλότερα γιατί δεν διαχέει την θερμότητα στο σύστημα. Οποίος έχει απλές γνώσεις φυσικής θα το διαπιστώσει και από την κατανάλωση ενός amd συστήματος που είναι μεγαλύτερη, από Intel. Τώρα να είμαστε και λίγο ontopic η amd έχει διορθώσει αυτό το πρόβλημα και επιτέλους δίνει όσα καταναλώνει και δεν το διαχέει στο περιβάλλον όπως πριν.

Σε ένα πρόβλημα δεν φταίει μόνο ο ένας και να λέμε ότι φταίνε μόνο οι μητρικές ,συγνώμη αλλά κάτι δεν πάει καλά και με τους δυο. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο σε προσωπικό επίπεδο αλλά καλό είναι να βγάλετε τις παρωπίδες μερικοί ...

Τι να σου πω τώρα ? Ότι δεν έχω δει σάπια μητρική για Intel είτε msi είτε asus? Μπορεί να ήμουνα τυχερός. Μπορεί να μποϊκοτάρουν μόνο την amd. Γιατί όντως έχω δει msi να έχει πρόβλημα με amd χωρίς bios update. Αλλά το πρόβλημα δεν πιστεύω ότι είναι κάθε αυτό μόνο των μητρικών. Το έχω πει και σε αλλά θέματα ,αλλά αρνείστε να το καταλάβετε εσείς τα amd fan boys. Ο επεξεργαστής είναι ενεργοβόρος και μπορεί να μην ζεσταίνεται ο ίδιος αλλά ζεσταίνει όλα τα υπόλοιπα γύρω του . Οι θερμοκρασίες συστήματος είναι μεγαλύτερες από έναν Intel άσχετα αν ο Intel μπορεί να φτάσει ψηλότερα γιατί δεν διαχέει την θερμότητα στο σύστημα. Οποίος έχει απλές γνώσεις φυσικής θα το διαπιστώσει και από την κατανάλωση ενός amd συστήματος που είναι μεγαλύτερη, από Intel. Τώρα να είμαστε και λίγο ontopic η amd έχει διορθώσει αυτό το πρόβλημα και επιτέλους δίνει όσα καταναλώνει και δεν το διαχέει στο περιβάλλον όπως πριν.

Σε ένα πρόβλημα δεν φταίει μόνο ο ένας και να λέμε ότι φταίνε μόνο οι μητρικές ,συγνώμη αλλά κάτι δεν πάει καλά και με τους δυο. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο σε προσωπικό επίπεδο αλλά καλό είναι να βγάλετε τις παρωπίδες μερικοί .\

Κάθε προιόν φτιάχνεται ώστε να αντέχει στις συνθήκες στις οποίες θα εργαστεί. 

Αυτό σημαίνει προδιαγραφές !!!!!

Κάθε μητρική λοιπόν φτιάχνεται για να εργαστεί με κάποια συγκεκριμένη γκάμα επεξεργαστών. 

Οποιος και αν είναι ο επεξεργαστής, ότι και να είναι, η μητρική οφείλει να εργαστεί σωστά για αυτό που σχεδιάστηκε.

Οπότε αυτό που λες δεν έχει καμιά υπόσταση .

• Like 2

Ωραία τώρα που μάθαμε ότι για τα χάλια της amd φταίνε οι μητρικές και όλοι οι άλλοι εκτός της amd, περιμένει κανένας να πάρουμε στα σοβαρά τα ρεκόρ που κάνανε? Αν είναι να δουλέψω έναν amd και να ψάχνω για μητρική, καλύτερα άστο πάω σε Intel και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Το πρώτο πράγμα που κοιτάω σε έναν υπολογιστή είναι η μητρική και το τροφοδοτικό. Μετά έρχεται ο επξεργαστης και η κάρτα γραφικών αν χρειάζεται.

Δεν ξέρω πως το έκανε το ρεκόρ αλλά βλέποντας τις καταναλώσεις που έχει ο συγκεκριμένος επεξεργαστής το θεωρώ φυσιολογικό. Επιτέλους και μια φορά που η amd δίνει πίσω ότι παίρνει.

http://www.insomnia.gr/topic/638548-amd-zen-am4-socket-part-2/?p=55521443

ποστ 435

• Like 1

Ο atheatos υποστηρίζει Intel μάλλον επειδή έχουν τα mac. Αμα πήγαινε η appke σε amd μπορεί να έγραφε αλλά..!

Ναι μόνο τα mac έχουν Intel. Κανένας άλλος. Σε ποιο μικρόκοσμο ζείτε είπαμε? Άσε το δικό μου τον βρήκατε , γατονια...
Προβλήματα που παραδέχεται η Intel... αλλά της amd τα προβλήματα, δεν είναι της amd ,αλλά των μητρικών...

αρχίζω να αμφιβάλλω για το αν καταλαβαίνετε τι σημαίνει η λέξη παρωπίδες....

ΥΓ. Και μετά λέτε ότι δίνει μίζα η Intel για αυτό δεν προτιμούν amd.... δεν νομίζω να χρειάζεται να δίνει μίζα η Intel αν οι λύσεις που δίνει η amd είναι να αλλάξουμε μητρική...

Αν θελεις επαγγελματικη χρηση και 100% συμβατοτητα πας Intel

σοβαρά τώρα ? τι εννοείς επαγγελματική χρήση γιατί μέχρι στιγμής οι intel μόνο στα παιχνίδια υπερτερούν   υπερτερούσαν ,σε όλα τα άλλα κομπλέ οι amd δεν σε πιάνω...... λόγια ανυπόστατα και του αέρα τελείως χωρίς κανένα παράδειγμα,σε τόσα σχεδιαστικά που ξέρω μια χαρά τρέχουν και οι amd ,και σε heavy task και στα πάντα,μόνο θερμοκρασίες ανέβαζαν και δεν είχαν καλό single thread.

• Like 2

Ναι μόνο τα mac έχουν Intel. Κανένας άλλος. Σε ποιο μικρόκοσμο ζείτε είπαμε? Άσε το δικό μου τον βρήκατε , γατονια...

Προβλήματα που παραδέχεται η Intel... αλλά της amd τα προβλήματα, δεν είναι της amd ,αλλά των μητρικών...

αρχίζω να αμφιβάλλω για το αν καταλαβαίνετε τι σημαίνει η λέξη παρωπίδες....

ΥΓ. Και μετά λέτε ότι δίνει μίζα η Intel για αυτό δεν προτιμούν amd.... δεν νομίζω να χρειάζεται να δίνει μίζα η Intel αν οι λύσεις που δίνει η and είναι να αλλάξουμε μητρική...

κριμα μονο κριμα εχω να πω ...

στο θεμα του ρεκορ μπαινεις λες τα δικα σου παιρνεις τις απαντησεις σου συνεχιζεις παιρνεις και αλλες  και μετα μας  την λες κιολας!

γιατι τετοιο μενος;

• Like 1

κριμα μονο κριμα εχω να πω ...

στο θεμα του ρεκορ μπαινεις λες τα δικα σου παιρνεις τις απαντησεις σου συνεχιζεις παιρνεις και αλλες  και μετα μας  την λες κιολας!

γιατι τετοιο μενος;

Στο θέμα του ρεκόρ λέω την αλήθεια ότι η amd επιτέλους είναι πρώτη. Τώρα στα υπόλοιπα που διάβασα δεν κρατήθηκα συγνώμη. Αν πιστεύεις ότι έπρεπε να κλείσω τα μάτια και να το αφήσω έτσι ,εντάξει έχεις δίκιο... Αλλά δεν συνηθίζω να φοράω παρωπίδες....

για την ακρατια https://www.youtube.com/watch?v=XLLludqOr4w

ξερεις πως πανε αυτα μετα ο αλλος θα πει δεν ειναι 8core  οι fx μετα ο αλλος οτι δεν εχει avx  ο αλλος για θερμοκρασιες μπλε οθονες μητρικες και μετα αντιστοιχα ποστ και μετα μαλωνουμ μετα κλειδωμα 

• Like 1

• Super Moderators

Τι να σου πω τώρα ? Ότι δεν έχω δει σάπια μητρική για Intel είτε msi είτε asus? Μπορεί να ήμουνα τυχερός.

Ξέχασες φαίνεται τις Nvidia Chipset based mobos για Intel, πχ Asus Striker Extreme.

Ήσουν από τους τυχερούς, σε άλλους δημιούργησε ψυχολογικά και δεν έχει σβηστεί από την μνήμη τους... :P

• Like 3

Μερικά πραγματάκια:

α) αναμένεται patch στον scheduler των windows που να διορθώνει πρόβλημα με λάθος ταυτοποίηση των hardware threads, δηλ. τα Windows θεωρούν ότι ο Ryzen 7 έχει 16 ομότιμους πυρήνες, ο καθένας με τη δική του L1, L2 cache.

β) η απόδοση στα παιχνίδια σε ανάλυση 1080p έχει θέμα που οφείλεται σε κάποιου είδους optimization στα παιχνίδια. Στα 1440p και 4Κ οι διαφορές ΔΕΝ υπάρχουν. Απλά το λόμπι των σάιτ ανέδειξε την επίδοση στο 1080p gaming ως κριτήριο για την αξία του επεξεργαστή (γιατί αυτό συνέφερε) παραλείποντας να αναφέρει ότι αντίστοιχοι επεξεργαστές της intel ΤΡΩΝΕ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ στην κυριολεξία, από επιδόσεις και τιμή.

γ) πολλά benchmarks που κυκλοφορούν (π.χ. Sisoft Sandra) δεν ξέρουν τί τους γίνεται αναφορικά με τον 1800X. Για παράδειγμα η μέτρηση των επιδόσεων των L1, L2 cache είναι εντελώς λάθος (αναμένεται patch από τη Sisoft). 

δ) ακούγονται διάφορες ιστορίες για quad channel vs. dual channel και λοιπά... ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Οι διαφορές είναι ασήμαντες.

ε) διάβασα και κάτι για "αναξιόπιστους" AMD επεξεργαστές... Καλά, εδώ γελάμε...

Οι Ryzen είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ επεξεργαστές. Ό,τι καλύτερο VfΜ αυτή τη στιγμή. Μπράβο στην AMD.

• Like 9

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...