Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το βίντεο έχει μεγάλες δόσεις κινδυνολογίας σε βαθμό να με κάνει να πω πως αγγίζει τα όρια του clickbait.

Εξαιρέσεις πάντα θα υπάρχουν όπως το World Gone Sour που στην προκειμένη περίπτωση δεν μου κόστισε τίποτα, γιατί το είχα πάρει δωρεάν (και πάλι το έχω σε backup). Τι θα γίνει μετά από χρόνια δεν μπορώ να το προβλέψω, γιατί δεν με λένε Λίτσα Πατέρα  :devil:, μόνο εκτιμήσεις μπορώ να κάνω σύμφωνα με αυτά που έγιναν ως τώρα.

Δεν προσπαθώ να σε βγάλω υπερβολικό, καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου και έχεις κάθε δίκιο σε ότι αγοράζεις να θες να παραμένει στην κατοχή σου (αλίμονο!). Όμως, είναι εξαιρετικά λίγες οι περιπτώσεις που δεν υπάρχει δυνατότητα να κατεβάσεις κάτι ακόμα κι απ' τη library, κι αυτό συμβαίνει κατά κύριο λόγο σε κάποια demos, δωρεάν παιχνίδια (επίσης σπάνια), themes κτλ). Για να στο πιάσω κι απ' την προσωπική μου εμπειρία είμαι gamer από τις αρχές του 80... και θα περίμενε κανείς να υποστηρίζω με σθένος τα παιχνίδια σε φυσική μορφή, αλλά συμβαίνει το αντίθετο. Όλα αυτά τα χρόνια περισσότερες φορές έχω χάσει παιχνίδια από φυσική φθορά, από τη χρήση κτλ και δεν υπήρχε άλλος τρόπος απ' το ν' αγοράσω ξανά ότι έχασα αρκετές φορές με μεγαλύτερο κόστος, γιατί δεν υπήρχαν στο εμπόριο και οι μεταπωλητές ανέβαζαν τις τιμές στα ύψη...

Για να στο πάω ακόμα πιο πέρα, με την ευρύτερη νομική έννοια, νομίζεις ότι τα παιχνίδια σε φυσική μορφή σου ανήκουν; 

Άδειες για τα δισκάκια, cartridges κτλ (medium) έχεις κι εκεί («κλειδωμένα» είναι). Ούτε σε όλες τις περιπτώσεις μπορείς να τα μεταπωλήσεις στον οποιονδήποτε (region locks). 

Τέλος πάντων είναι μεγάλη κουβέντα, off topic δεν είναι, γιατί ίσως διαβάζοντας αυτά που γράφουμε να επηρεάσουμε τον κόσμο που θέλει να αγοράσει το Fifa σε ψηφιακή μορφή, οπότε καλό είναι που αναφέρθηκαν κι αυτά τα ζητήματα στο θέμα. 

Δημοσ.

Το θεμα ειναι πως πολλοι εδω παρουσιαζετε σαν γεγονος το οτι ενα παιχνιδι που ειναι στο library σου θα μπορεις να το ξανακατεβασεις ακομα κι αν δεν υπαρχει πλεον στο store. Αυτο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ και αν μας διαβασει καποιος εδω που δεν ξερει 5 πραγματα θα το θεωρει σαν δεδομενο. Το γεγονος ομως ειναι πως το οτι το εχεις στο Library δεν λεει απολυτως τιποτα και μαλιστα αυτο ειναι τελειως νομιμο γιατι οταν αγοραζεις ενα ψηφιακο παιχνιδι στα terms and policies συμφωνεις σε αυτο ακριβως.

Οσο για το video, ισως καποιοι να το βρισκουν υπερβολικο. Σιγουρα οχι παντως ο κακομοιρης που αγορασε τα Amazing Spiderman και ειδικα το TMNT και 8 μηνες μετα πηγε να το ξανακατεβασει γιατι ηθελε πχ να εξοικονομησει χωρο στο σκληρο του και το εσβησε καποια στιγμη, ανακαλυπτωντας πως πλεον δεν μπορει να το ξαναπαιξει.

Το γεγονος παραμενει: Οταν αγοραζεις ψηφιακα ενα παιχνιδι, αγοραζεις απλα την αδεια για να το χρησιμοποιεις και οχι το ιδιο το παιχνιδι. Ειναι σχετικα σπανιο να εχει κατεβει και να μην μπορεις να το ξανακατεβασεις? Ναι.

Ειναι αδυνατο και δεν εχει συμβει ηδη καποιες φορες? Οχι.

Το region lock (που πλεον μεχρι και η nintendo το εχει καταργησει μετα απο πολυετες κραξιμο) και το On disc dlc ειναι αλλες κουβεντες, ακομα πιο off topic κι απο αυτη που κανουμε, που κανονικα ανηκει σε ενα thread για debate μεταξυ physical και digital copies.

ΥΓ. Κι εγω gamer απο εποχης NES ειμαι και μου αρεσει να ακουω διαφορετικες αποψεις απο παλιους gamers που εχουν ζησει την αγωνια του να δουλεψει το cartridge. Απλα εν προκειμενω προκειται για μια γενικοτερη παρανοηση που εχουν πολλοι σχετικα με το αν μπορουν να ξανακατεβασουν ενα αγορασμενο παιχνιδι οποτεδηποτε.

Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό που λέει ο «κακομοίρης». Σύμφωνα με τα γραφόμενα το κατεβάζει όποτε θέλει από τη library. 

http://www.playstationlifestyle.net/2017/01/03/amazing-spider-man-games-removed-playstation-store/

Δεν μπορώ να το διασταυρώσω για το PS3 αλλά στο Xbox 360 που τα έχω και τα 2 υπάρχουν κανονικά και κατεβαίνουν από εκεί (ακόμα και τα demos!)

Αν ψάξεις στα φόρα σχετικά με τα delisted games θα δεις ότι ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου που δεν βρίσκει τα παιχνίδια στο store έχει την εντύπωση ότι δεν μπορεί να τα ξανακατεβάσει, κάτι που δεν ισχύει και συχνά δημιουργείται η εντύπωση ότι τα έχασαν για πάντα... Το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό αυτό το μπέρδεμα γιατί κανείς αρχικά δεν θα πάει να κατεβάσει κάποιο game από τη library.

Σε πληρωμένο digital game δεν μου έχει τύχει ΠΟΤΕ να μην μπορώ να ξανακατεβάσω. Παίρνεις ως δεδομένο λανθασμένη πληροφόρηση και αυτό δημιουργεί και λανθασμένες εντυπώσεις. Τώρα στα online παιχνίδια αν έχεις αγοράσει περιεχόμενο, in game currency κτλ και κλείσει ο server εννοείται ότι χάνεις τα πάντα... (και πάλι αυτό θα συμβεί μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα)

Τα παραδείγματα που ανέφερα για τα φυσικά παιχνίδια είναι για να σου δείξω πως με την ίδια λογική μπορεί να μπουκάρει κανείς στο σπίτι σου και να τα σηκώσει όλα...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...