Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, καιρό τώρα παρατηρώ το εξής :

Συνδεδεμένο το pc με ενισχυτή και μετά με projector, οταν κλείνω το φώς πχ στο δωμάτιο του χώλ είτε κατεβάσω τα ηλεκτρικά ρολά χάνετε για 3-5 δευτερόλεπτα το σήμα και κανει signal searching και μετά ξανασυνδέεται. Επειδή μου συμβαίνει και στην απλή σύνδεση με την οθόνη του υπολογιστή δεν πιστεύω πως είναι το θέμα το hdmi.

τι έχω δοκιμάσει :

• σύνδεση υπολογιστή και οθόνης με ups αλλά το πρόβλημα παράμεινε
  • φίλτρο προστασίας υπέρτασης πριν το πολύπριζο του υπολογιστή/οθόνης

που πιστεύετε πρεπει να στραφώ για επομενα βήματα επίλυσης? στο τροφοδοτικό? στην καρτα γραφικών??

pc : asus r9 280 , fx 8350, 16gb ram, thermaltake smart se 630w psu

τις ιδέες σας? thnx

Δημοσ.

Καλησπέρα, καιρό τώρα παρατηρώ το εξής :

Συνδεδεμένο το pc με ενισχυτή και μετά με projector, οταν κλείνω το φώς πχ στο δωμάτιο του χώλ είτε κατεβάσω τα ηλεκτρικά ρολά χάνετε για 3-5 δευτερόλεπτα το σήμα και κανει signal searching και μετά ξανασυνδέεται. Επειδή μου συμβαίνει και στην απλή σύνδεση με την οθόνη του υπολογιστή δεν πιστεύω πως είναι το θέμα το hdmi.

τι έχω δοκιμάσει :

• σύνδεση υπολογιστή και οθόνης με ups αλλά το πρόβλημα παράμεινε
  • φίλτρο προστασίας υπέρτασης πριν το πολύπριζο του υπολογιστή/οθόνης

που πιστεύετε πρεπει να στραφώ για επομενα βήματα επίλυσης? στο τροφοδοτικό? στην καρτα γραφικών??

pc : asus r9 280 , fx 8350, 16gb ram, thermaltake smart se 630w psu

τις ιδέες σας? thnx

εχεις τσεκαρει  ολες της συσκευες του pc oti doyleoyn sosta ? δευτερον τον σταθερο  τον εχεις δουλεψει σε αλλο σημειο του σπιτιου ? 

Δημοσ.

Άλλαξε πρίζα και ξαναδοκίμασε. Με το UPS θα έπρεπε να φτιάξει πάντως.

Πάντως και εγώ απο κουλά άλλο τίποτα. Το pc της υπογραφής είναι σε UPS. Όταν είχα την 780 πάνω, κάθε φορά που έπεφτε το ρεύμα, το pc άνοιγε. Μόνο του.

Άλλαξα και έβαλα την Titan, δεν το ξανάκανε. Και είναι μιλάμε 99% ίδια κάρτα.

• Like 1
Δημοσ.

εχεις τσεκαρει  ολες της συσκευες του pc oti doyleoyn sosta ? δευτερον τον σταθερο  τον εχεις δουλεψει σε αλλο σημειο του σπιτιου ? 

ναι δεν έχω εντοπίσει κάποιο αλλο πρόβλημα και φαίνονται να λειτουργούν σωστά τα υπόλοιπα, η αλήθεια είναι πως θέλω να δοκιμάσω να τραβήξω μπαλαντέζα απο αλλο σημείο αλλά ακόμα δν το εχω δοκιμάσει. ( παλιότερα πάντως δεν το έκανε)

Πάντως και εγώ απο κουλά άλλο τίποτα. Το pc της υπογραφής είναι σε UPS. Όταν είχα την 780 πάνω, κάθε φορά που έπεφτε το ρεύμα, το pc άνοιγε. Μόνο του.

και εγώ φοβάμαι μήπως την ζημία την κάνει η κάρτα.  γιατι και παλιότερα εκανε κατι νουμεράκια.. εξηγώ :

σύνδεση οθόνη 24αρα με dvi to vga ( εχει χαλασει το hdmi στο μονιτορ),

σύνδεση οθόνη 19αρα με displayport to vga

σύνδεση ενισχυτή κλτπ me hdmi

και υπήρχαν φορές που δεν ανοιγε η 19αρα μετα απο επανεκκίνηση.. ήθελα μέσα εξω τον ανταπτορα στην κάρτα γραφικών

βέβαια αυτό εχει διορθωθεί πια αλλά δεν παύει να συνέβαινε

Δημοσ.

πολύ αισιόδοξη αυτή η σύγκριση για την "ταπεινή" μας 780!

Δημοσ.

Όταν ανοιγοκλείνεις το διακόπτη των φώτων δημιουργούνται ηλεκτρικοί σπινθήρες.

Το ίδιο και όταν δουλέυει το μοτέρ των ρολών, δημιουργούνται συνεχόμενα σπινθήρες μεταξύ του συλλέκτη και των καρβουνακίων.

Οι ηλεκτρικοί σπινθήρες προκαλούν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές σε ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων, οι οποίες είναι και conducted, δηλαδή μέσω των καλωδίων ρεύματος, αλλά και radiated, δηλαδή ταξιδεύουν στο χώρο σαν ραδιοκύματα.

Για την ακρίβεια, οι ηλεκτρικοί σπινθήρες ήταν μία απο τις πρώτες μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν στις ραδιοτηλεπικοινωνίες: https://en.wikipedia.org/wiki/Spark-gap_transmitter

Τώρα μερικά τέστ που μπορείς να κάνεις:

Εφόσον έχεις UPS, σύνδεσε πάνω του τον υπολογιστή, την οθόνη/προτζέκτορα και όλα τα υπόλοιπα περιφερειακά, και βγάλε το UPS απο την πρίζα, έτσι ώστε προσωρινά να λειτουργούν απο την μπαταρία του UPS. Στη συνέχεια δοκίμασε να παίξεις με τους διακόπτες και τα ρολλά.

Αν πλέον δέν κάνει το πρόβλημα, τότε οι παρεμβολές είναι conducted, δηλαδή μέσω των καλωδίων του ρεύματος.

Αν συνεχίζει το πρόβλημα τότε οι παρεμβολές είναι radiated.

Μπορεί πχ το καλώδιο HDMI να είναι κακής ποιότητας και να έχει ελλειπή θωράκιση.

Ένα άλλο τέστ που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις έναν αναπτήρα, απο αυτούς που είναι "αυτόματοι", όχι με τσακμάκι. Αν τον δουλέψεις κοντά στο προβληματικό σημείο του υπολογιστή, λογικά θα σου κάνει πάλι το πρόβλημα με την απώλεια σήματος και έτσι ίσως σε βοηθήσει να βρείς ποιό είναι.

• Like 3
Δημοσ.

Αν έχεις πολύμετρο μέτρα την πρίζα πριν τον Η/Υ, φάση + ουδέτερο και φάση + γείωση, πρέπει και στις δύο περιπτώσεις να έχεις τις ίδιες τιμές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...