Hal9000 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια κατά την επίσκεψή μας στο Mobile World Congress, να βλέπουμε συνεχείς αναφορές για το επερχόμενο 5G και την επανάσταση που αυτό θα φέρει, με το φετινό συνέδριο να μην αποτελεί εξαίρεση. Αν και θα θέλαμε πολύ να έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την εμπορική εκμετάλλευση των δικτύων 5ης γενιάς, η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε ακόμα μακρυά αφού οι τελικές προδιαγραφές δεν έχουν οριστεί ακόμα. Αυτό είναι λογικό αφού η εξέλιξη από το 4G στο 5G δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη μετάβαση από το 3G στο 4G. Αυτό διότι οι ταχύτητες του 5G σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές του προτύπου, θα φτάνουν τα 10Gbps, 1000 φορές δηλαδή πιο γρήγορες από αυτές των 4G δικτύων, ενώ για πολλούς πιο σημαντική θεωρείται η δυνατότητα παράλληλης σύνδεσης εκατοντάδων χιλιάδων συσκευών σε κοντινή απόσταση αλλά και το ελάχιστο latency. Χαρακτηριστικό ήταν το demo που είδαμε στον εκθεσιακό χώρο της Ericsson, με την εταιρεία να μας δίνει τη δυνατότητα να οδηγήσουμε ένα μικρό αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν 50 χιλιόμετρα μακρυά από την έκθεση. Η απόκριση των κινήσεων μας στον προσομοιωτή μεταφέροντας άμεσα στο όχημα χωρίς καμία καθυστέρηση, δίνοντας την ευκαιρία να αποφύγουμε τα εμπόδια πολύ εύκολα. Επιπλέον το 5G παίζει κυρίαρχο ρόλο στην IoT εποχή και των διασυνδεδεμένων συσκευών, ενώ έχει στενότατη σχέση με την επανάσταση των αυτόνομων οχημάτων που αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους τα επόμενα χρόνια αλλά και στη ρομποτική. Σύμφωνα με την GSMA, έως το 2025, παγκοσμίως θα υπάρχουν περισσότερες από 1,1 δισ. συνδέσεις 5G, ένας αξιοσημείωτος αριθμός όμως σημαντικά μικρότερος από τις 7 δισ. συνδέσεις που θα υπάρχουν μέχρι τότε. Σε ότι αφορά τη δημιουργία των πρώτων 5G δικτύων παγκοσμίως, η αρχή αναμένεται να γίνει από συγκεκριμένες χώρες όπως στη Κορέα μέσω της SK Telecom, στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Verizon, ενώ για την Ευρώπη, η Deutche Telecom ανακοίνωσε την έναρξη δοκιμών από το 2018 στη Γερμανία, και την εμπορική διάθεση δύο χρόνια μετά. Το διάστημα αυτό μεταξύ 2018 και 2020 είναι και αυτό που «ακούγεται» περισσότερο στους εκθεσιακούς χώρους των κορυφαίων εταιρειών, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως ένα ανεπίσημο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας του 5G. Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt
criminal87 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 εδω δεν εχουμε ιντερνετ στο σπιτι σερνεται στην κυριολεξια 9
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 εδω δεν εχουμε ιντερνετ στο σπιτι σερνεται στην κυριολεξια Να έλεγες για το 3G/4G στη χώρα (και τις τιμές/πακέτα) να το καταλάβω, αλλά για σταθερό internet στο σπίτι? Offtopic γκρίνια/μιζέρια... 8
taslikos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 στον τομεα του κινητου δικτύου ειμαστε κατι παραπανω απο κομπλε θεωρω( απο σημα, γιατι απο τιμες....) οσον αφορα το ιντερνετ του σπιτιου οντως ειναι πολυ χαλια τα πραγματα. οχι μονο τοσο στο download αλλα και upload επιτρεπεται 1 mbps? (adsl προφανως) 3
stelios18120 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Εγώ παμτως εδώ Αθήνα στα δυτικά μία χαρά 4g και σπέσιαλ ταχύτητες εχω Άντε να έρθει και το 5g να ανέβουμε και άλλο.
jason0 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Kαποιοι που περιμενετε το 4G και το 5G για να νομιζετε οτι εχετε ταχυτητα να ξερετε οτι μερικα κινητα και με 3G αγγιζουν τα 50Mbps(αρκει να το θελουν οι παροχοι) 2
michael92 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Kαποιοι που περιμενετε το 4G και το 5G για να νομιζετε οτι εχετε ταχυτητα να ξερετε οτι μερικα κινητα και με 3G αγγιζουν τα 50Mbps(αρκει να το θελουν οι παροχοι) Το θέμα είναι ότι θα μπορεί να εξυπηρετεί περισσότερους users ταυτόχρονα = ελαστικότερα data caps. 1
sortep2 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 στον τομεα του κινητου δικτύου ειμαστε κατι παραπανω απο κομπλε θεωρω( απο σημα, γιατι απο τιμες....) οσον αφορα το ιντερνετ του σπιτιου οντως ειναι πολυ χαλια τα πραγματα. οχι μονο τοσο στο download αλλα και upload επιτρεπεται 1 mbps? (adsl προφανως) Το δίκτυο cosmoteτουλάχιστον στο σπίτι μου στην επαρχία που ειμαι είναι ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ. Όχι μόνο 3g-4g δεν έχει αλλά και το κανονικό δίκτυο εκεί που πανε ολα μια χαρά και μιλάς χάνετε ξαφνικά για κανένα 5αλεπτο και μετά επανέρχεται. Παράπονα έχουμε κάνει πολλά αλλά δεν έχει γίνει τπτ ακόμα. 2017 και αντί να καλυτερευουν τα πράγματα χειροτερευουν.
BlackSunrise Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Είμαι περίεργος πόσο γρήγορα θα τελειώνουν τα 600 ψωρο MB της Cosmote με τετοια ταχύτητα. 3
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Το θέμα είναι ότι θα μπορεί να εξυπηρετεί περισσότερους users ταυτόχρονα = ελαστικότερα data caps. QFE... Αυτό είναι το ζουμί, ότι χωράει περισσότερο κόσμο μια κεραία και δεν μπουκώνει...
coffeex Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Το δίκτυο cosmoteτουλάχιστον στο σπίτι μου στην επαρχία που ειμαι είναι ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ. Όχι μόνο 3g-4g δεν έχει αλλά και το κανονικό δίκτυο εκεί που πανε ολα μια χαρά και μιλάς χάνετε ξαφνικά για κανένα 5αλεπτο και μετά επανέρχεται. Παράπονα έχουμε κάνει πολλά αλλά δεν έχει γίνει τπτ ακόμα. 2017 και αντί να καλυτερευουν τα πράγματα χειροτερευουν. Σε εμένα πραγματικά τα σπάει στο θέμα ταχύτητας, οπότε καλό είναι να περιμένεις καμια αναβάθμιση στην περιοχή σου.
pcos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 εχει δει κανεις ποσο κραταει η μπαταρια με 3g vs 4g? να υποθεσω οτι με 5g θα κραταει καμια ωρα? 1
markos9 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Ας αφήσουν της βλακείες λέω εγώ και να φτιάξουν το 3g, όλα τα είχαμε το 5g μας μάρανε εδώ στην Ελλάδα! Εδώ στην Πρέβεζα και γενικότερα στην Ήπειρο το σήμα από όλους τους παροχους είναι σκατά! 1
Piterakos83 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 εχει δει κανεις ποσο κραταει η μπαταρια με 3g vs 4g? να υποθεσω οτι με 5g θα κραταει καμια ωρα? πόσο σου κρατάει από περιέργεια και μόνο; γιατί εγώ δεν έχω δει διαφορά στην κατανάλωση
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 εχει δει κανεις ποσο κραταει η μπαταρια με 3g vs 4g? να υποθεσω οτι με 5g θα κραταει καμια ωρα? LG Spirit (κινητό των 100 ευρό) με 4G από την Cosmote, πιάνω τέλεια στην περιοχή μου (Δήμος Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου, Στερεά Ελλάδα). Το κινητό βγάζει μια μέρα χρήσης με τα δεδομένα πάντα ανοιχτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα