Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η θεια μου μου ζήτησε να της στείλω κάποια "δανεικά" (σίγουρα αγύριστα) για τα έξοδα της κηδείας γιατί δεν εργάζεται ούτε αυτή ούτε ο άντρας της αυτή την περίοδο, εννοείται ότι προσφέρθηκα να την βοηθήσω.

Το θέμα όμως είναι ότι μου ζήτησε 6000 ευρώ για την κηδεία και το τραπέζι με τους καφέδες(120 άτομα περίπου μου είπε)

Kαλα, για το γιο του Βαρδινογιαννη σε περασε η θεια σου?... ακου 6χιλιαρικα δανεικα κι αγυριστα για μια κηδεια(και μπουφε 120 ατομων) :lol:

Συγνωμη που γελαω ενω προκειται για κηδεια αλλα όπως το'πες είναι κωμικο.

Μια ντελουξ κηδεία με λευκά τριαντάφυλλα ή λιλλιουμ που είναι το τοπ, μαζί με φέρετρο κερασιάς, βυζαντινή χορωδία.......

Πα-βου-γα-δι-κε-ζο-νι?

Επεξ/σία από rus
  • 5 χρόνια αργότερα...
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αναρωτιεμαι, γιατι ειναι και δυσκολες εποχες, τι πληρωνει τελικα καποιος,
στα γραφεια κηδειων.
Θελω να πω, σε βαφτιση, γαμο κλπ,
εχεις να κανεις προσθηκες, διαλεγεις, στολισμους, dj, πιατα, διακοσμηση, παροχες κλπ.
Σε μια κηδεια, περα απο το φερετρο, και τη νεκροφορα, τι αλλο πληρωνεις τελικα στο 'πακετο' που σου λενε στο γραφειο κηδειων;
Γιατι νομιζω οτι τελικα ειναι πολυ, μα παρα πολυ, αεριτζιδικα λεφτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πληρώνεις τους 4 υπαλλήλους που θα σε πάνε βόλτα, την προετοιμασία του ταξιδιώτη,  το χαρτζιλίκι της εκκλησίας, την ενοικίαση του τάφου , τα κόλυβα που θα μοιραστούν τους καφέδες, το άτομο που θα τα μοιράσει , το άτομο που μαζευει τα  χαρτιά , κ.τ.λ. (δεν είμαι ειδικός )

Επεξ/σία από Vasileios-gr
  • Super Moderators
Δημοσ.
51 minutes ago, Vasileios-gr said:

Πληρώνεις τους 4 υπαλλήλους που θα σε πάνε βόλτα, την προετοιμασία του ταξιδιώτη,  το χαρτζιλίκι της εκκλησίας, την ενοικίαση του τάφου , τα κόλυβα που θα μοιραστούν τους καφέδες, το άτομο που θα τα μοιράσει , το άτομο που μαζευει τα  χαρτιά , κ.τ.λ. (δεν είμαι ειδικός )

(προσθέτω) και την μεταφορά της σωρού από το νεκροτομείο στην εκκλησία ή στον τόπο 'αποχαιρετισμού' και τη μεταφορά στο νεκροταφείο ή στη Ριτσώνα για καύση. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Vasileios-gr είπε

Οχι, δεν ειναι ακριβως ετσι.

Την εκκλησια, απο την τσεπη σου θα την πληρωσεις, κανενα γραφειο κηδειων δεν πληρωνει την εκκλησια.

Τον ταφο, επισης τον πληρωνει ο εκαστοτε ορισμενος αντικλητος, καμια σχεση η πληρωμη του με το γραφειο κηδειων.

Τον νεκροθαφτη που θα ανοιξει-σκαψει, επισης απο την τσεπη σου.

Καφεδες επισης δεν τους πληρωνει το γραφειο, αλλα απο την τσεπη σου, εκει που επιλεξεις να γινει.

Δημοσ.

Επειδή το έχω πρόσφατο... το γραφείο κανονίζει για την τελευταία κατοικία του θανόντος, ολα τα διαδικαστικα, χαρτουρα προετοιμασία νεκρού κλπ που εμείς την στιγμή εκείνη δεν ειμαστε σε θέση και δεν γνωρίζουμε τι να κάνουμε.

Εξτρα πάει το κόστος "ενοικίασης" του τάφου ανάλογα το νεκροταφείο και στην θέση που θα βρεθεί (πιο εύκολη προσβαση=πιο ακριβα)

Τέλος υπάρχει και το κόστος των μαρμάρων για το μνήμα που ποικίλει ανάλογα... 

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, mindreader είπε

Αναρωτιεμαι, γιατι ειναι και δυσκολες εποχες, τι πληρωνει τελικα καποιος,
στα γραφεια κηδειων.
Θελω να πω, σε βαφτιση, γαμο κλπ,
εχεις να κανεις προσθηκες, διαλεγεις, στολισμους, dj, πιατα, διακοσμηση, παροχες κλπ.
Σε μια κηδεια, περα απο το φερετρο, και τη νεκροφορα, τι αλλο πληρωνεις τελικα στο 'πακετο' που σου λενε στο γραφειο κηδειων;
Γιατι νομιζω οτι τελικα ειναι πολυ, μα παρα πολυ, αεριτζιδικα λεφτα.

ενώ οι γάμοι δεν είναι αεριτζίδικα λεφτά. Που είναι ο ορισμός της εκμετάλλευσης και της ανθρώπινης βλακείας (όχι για όλους)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν επειδή το έκανα πρόσφατα για τον παππού μου

1200 ευρώ το γραφείο κηδειών

750 ευρώ ο τάφος (επειδή είναι σε νέο νεκροταφείο και δεν υπήρχε κάποιος πριν από τον παπού μου στο ίδιο μέρος) για τον πιο βασικό, οι τιμές στα μάρμαρα εκτοξεύονται θα πανε από 1000αρικο για τον απλό σύντομα ετσι μου ειπαν

200 ευρώ το άνοιγμα του τάφου, η εκσκαφή του, από 100 ευρώ στον κάθε έναν, δυο τον άνοιξαν

140 ευρώ το καφενείο

τρεις ψαλτάδες στην εκκλησία από 25 ευρώ στο κάθε έναν την ωρα της κηδειας

ενα  50αρικο για την εκκλησία στο παγκαρι την ωρα της κηδειας

ενα 20αρικο στο παπά στα τριήμερα, άλλο ένα 20αρικο στα 9μερα + 20 ευρώ όταν έρθει σπίτι να διαβάσει.

μπορεί να ξεχνάω και άλλα, δεν βαζω κεριά, καντήλια στο νεκροταφείο αλλο κανα 20αρικο κτλπ. 

20 ευρώ το μήνα να ανάβει μια το καντήλι κάθε μήνα μέχρι το μνημόσυνο. δεν μπορούσα να δώσω περα απο το μνημόσυνο.

--------------------------------------------------------------------

στο μνημόσυνο άλλη μια γύρα όπως και παραπάνω σε ψαλτάδες, παπάδες και εκκλησία

170 αυτή τη φορά το καφενείο επειδή ήταν πιο πολλοί

60 ευρώ τα τσουρέκια και 20 τα βουτήματα

200 ευρώ ο δίσκος που έχει το σιτάρι και το αναλαμβάνει να το κανει γυναίκα του χωριού.

μπορεί να ξεχνάω κάτι αλλά είπα αμάν και πότε να τελειώσω. Η γνώμη μου αν θέλετε, είναι μια επιχείρηση και η κηδεία και το μνημόσυνο ειδικά,.Αλλά μένω σε επαρχία που αν δεν κάνεις μνημόσυνο θα λένε χιλια δυο πράγματα. Προσωπικά, τον παπά θα πήγαινα στο νεκροταφείο για να διαβάσει μια ευχή στις 40ημέρες . Ούτε καν μνημόσυνα στις 40 ημέρες, ούτε στο χρόνο ούτε τίποτα. 

Μπορεί κάλλιστα να πάρεις 2 κιλά κιμά και να τα δώσεις σε μια δομή για αστέγους ή σε συσσύτιο, είναι το καλύτερο μνημόσυνο που θα μπορούσες να κάνεις στον άνθρωπό σου.

Σημείωση: Δεν τα λυπήθηκα επειδή τα έδωσα για τον άνθρωπό μου, για τον παππού μου με τον οποίο έχω περάσει τα καλύτερά μου χρόνια, απλά λέω ότι κάποιοι βγάζουν χοντρά λεφτά στα μνημόσυνα που θα μπορούσα να τα δώσω σε ένα συσσίτιο ή μια δομή και να έπιαναν τόπο, από το να ακολουθήσω απλώς μια κοινωνική επιταγή.

Μόνο 800 ευρώ πήρα πίσω από τα έξοδα κηδείας του ΕΦΚΑ

Επεξ/σία από valadsk
  • Like 4
Δημοσ.

λες και σε αρμέγει χταπόδι.

Εννοείται ότι είναι μπίζνα. Και αφού περιπλέκεται και συναίσθημα μέσα.... Σε κάνουν να πιστεύεις ότι έκανες κάτι καλό για τον παππού σου και αισθάνεσαι ότι δε πήγαν χαμένα τα χρήματα σου

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, valadsk είπε

Λοιπόν επειδή το έκανα πρόσφατα για τον παππού μου

1200 ευρώ το γραφείο κηδειών

750 ευρώ ο τάφος (επειδή είναι σε νέο νεκροταφείο και δεν υπήρχε κάποιος πριν από τον παπού μου στο ίδιο μέρος) για τον πιο βασικό, οι τιμές στα μάρμαρα εκτοξεύονται θα πανε από 1000αρικο για τον απλό σύντομα ετσι μου ειπαν

200 ευρώ το άνοιγμα του τάφου, η εκσκαφή του, από 100 ευρώ στον κάθε έναν, δυο τον άνοιξαν

140 ευρώ το καφενείο

τρεις ψαλτάδες στην εκκλησία από 25 ευρώ στο κάθε έναν την ωρα της κηδειας

ενα 50αρικο για την εκκλησία στο παγκαρι την ωρα της κηδειας

ενα 20αρικο στο παπά στα τριήμερα, άλλο ένα 20αρικο στα 9μερα + 20 ευρώ όταν έρθει σπίτι να διαβάσει.

μπορεί να ξεχνάω και άλλα, δεν βαζω κεριά, καντήλια στο νεκροταφείο αλλο κανα 20αρικο κτλπ.

20 ευρώ το μήνα να ανάβει μια το καντήλι κάθε μήνα μέχρι το μνημόσυνο. δεν μπορούσα να δώσω περα απο το μνημόσυνο.

--------------------------------------------------------------------

στο μνημόσυνο άλλη μια γύρα όπως και παραπάνω σε ψαλτάδες, παπάδες και εκκλησία

170 αυτή τη φορά το καφενείο επειδή ήταν πιο πολλοί

60 ευρώ τα τσουρέκια και 20 τα βουτήματα

200 ευρώ ο δίσκος που έχει το σιτάρι και το αναλαμβάνει να το κανει γυναίκα του χωριού.

μπορεί να ξεχνάω κάτι αλλά είπα αμάν και πότε να τελειώσω. Η γνώμη μου αν θέλετε, είναι μια επιχείρηση και η κηδεία και το μνημόσυνο ειδικά,.Αλλά μένω σε επαρχία που αν δεν κάνεις μνημόσυνο θα λένε χιλια δυο πράγματα. Προσωπικά, τον παπά θα πήγαινα στο νεκροταφείο για να διαβάσει μια ευχή στις 40ημέρες . Ούτε καν μνημόσυνα στις 40 ημέρες, ούτε στο χρόνο ούτε τίποτα.

Μπορεί κάλλιστα να πάρεις 2 κιλά κιμά και να τα δώσεις σε μια δομή για αστέγους ή σε συσσύτιο, είναι το καλύτερο μνημόσυνο που θα μπορούσες να κάνεις στον άνθρωπό σου.

Σημείωση: Δεν τα λυπήθηκα επειδή τα έδωσα για τον άνθρωπό μου, για τον παππού μου με τον οποίο έχω περάσει τα καλύτερά μου χρόνια, απλά λέω ότι κάποιοι βγάζουν χοντρά λεφτά στα μνημόσυνα που θα μπορούσα να τα δώσω σε ένα συσσίτιο ή μια δομή και να έπιαναν τόπο, από το να ακολουθήσω απλώς μια κοινωνική επιταγή.

Μόνο 800 ευρώ πήρα πίσω από τα έξοδα κηδείας του ΕΦΚΑ

Καλα ειναι... Αθηνα το διχιλιαρο για το γραφειο κηδειων δυσκολα το γλυτωνεις (χωρις ταφους,καφεδες εννοειται). Παλια παιζανε και 4 χαλαρα ακομη και 6 χιλιαρικα ειχα ακουσει, τοτε υπηρχε χρημα και οι τιμες ηταν αναλογες, ηταν καλη μπιζνα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...