ny_ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Μια σύντομη περιγραφή του θέματος μου αν και λίγο μακάβριο πρέπει να το ρωτήσω. Με ενημέρωσε πριν περίπου μια ώρα μια θεία μου ότι περιμένει την μητέρα της(γιαγιά μου) να "τελειώσει" και ότι είναι στο νοσοκομείο από χθες το πρωί. Οι γονείς μου δεν είχαν καμία ενημέρωση του παραπάνω, τους ενημέρωσα πριν λίγο ο ίδιος. Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι η θεια μου μου ζήτησε να της στείλω κάποια "δανεικά" (σίγουρα αγύριστα) για τα έξοδα της κηδείας γιατί δεν εργάζεται ούτε αυτή ούτε ο άντρας της αυτή την περίοδο, εννοείται ότι προσφέρθηκα να την βοηθήσω. Το θέμα όμως είναι ότι μου ζήτησε 6000 ευρώ για την κηδεία και το τραπέζι με τους καφέδες(120 άτομα περίπου μου είπε) επαθα ένα σοκ γιατί δεν περίμενα να είναι τόσο ακριβό όλο αυτό. Είναι λογική η τιμή αυτή η απλά πατάνε πάνω σε αυτό το ευαίσθητο θέμα για να τσιμπήσουν παρα πάνω χρήμα; Η μητέρα μου πήγε να πάθει εγκεφαλικό και μου είπε να μην κάνω το λάθος να στείλω λεφτά μέχρι να συνεννοηθεί η ίδια γιατί πιστεύει ότι με κοροϊδεύουν, και να της πω (της θειας) να συνεννοηθεί μαζί της για τα της κηδείας κλπ. Το θέμα είναι ότι ντρέπομαι να της πω κάτι τέτοιο, και επίσης όπως είπα και παραπάνω δεν ξέρω αν όντως λέει αλήθεια για τα χρήματα και τζάμπα λέμε ότι λέμε. Όποιος γνωρίζει κάτι ας μου πει. Επίσης το άκυρο που μου πέταξε(θεια) είναι, πρέπει να πάρεις το αεροπλάνο και να έρθεις, της εξηγώ ότι αυτό δεν γίνεται για πολλούς λόγους δεν είμαστε δίπλα,και θέλει να το κανονίσεις σωστά όλο αυτό πριν, Αμερική Ελλάδα δεν είναι Αθήνα Θεσσαλονίκη. Και αυτό που είχε ως απάντηση είναι.. Τι θα πει ο κόσμος;;; Δηλ ποσο να κρατηθώ; Ποσο; Εμ ζητάς δανεικά και αγύριστα εμ με "κραζεις" από πάνω;
insomnia888 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Μια ντελουξ κηδεία με λευκά τριαντάφυλλα ή λιλλιουμ που είναι το τοπ, μαζί με φέρετρο κερασιάς, βυζαντινή χορωδία, κουβαλητες, προεδρική νεκροφόρα, τα τυχερά του παπά, κηδειοσημα, όλα κομπλέ, κοστίζει 2500 ευρώ. Επειτα τον καφέ τον χρεώνουν 3 ευρώ άρα για 120 άτομα πάει 360. Πολύ μακριά από τα 6 χιλιάρικα. Αμερική μένεις εσύ ή η θεία σου? 7
mclein Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 αν σκεφθεις οτι μια κηδεια ολοκληρωμενη κοστιζει 800€ - 900€ στη φθηνοτερη εκδοση... ...κατι δεν παει καλα με τα 6000. α) μη στειλεις λεφτα. β) μη ντρεπεσαι + μη στειλεις λεφτα. γ) μην ερθεις + μη ντρεπεσαι + μη στειλεις λεφτα. ---- οταν πεθανει η γιαγια κ σε ενημερωσει καποιος απ'τους γονεις σου. μπορεις να βοηθησεις σε λογικα πλαισια (μαξ 1000€). και αμα γουσταρεις επιστρεφεις για το θεμα κ αμα δε γουσταρεις, στειλε καρτα συλληπητηρια. 21
cthulhucarbide Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Έτσι όπως τα ακούω δεν είμαι βέβαιος ότι πέθανε όντως η γιαγιά... Από εκεί και πέρα, άμα είσαι άνεργος είναι απαράδεκτο να κάνεις υπερ-ντελούξ κηδεία με δανεικά λεφτά. Άμα θες να είσαι οκ με τον εαυτό σου δώσε τα έξοδα μιας βασικής κηδείας που είναι περίπου όσο είπαν οι παραπάνω. Άμα δώσεις παραπάνω είναι κοροιδία 7
panossar95 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Ειναι απο αυτα τα νεα πακετα που μαζι με κηδεια κανεις και ενα ταξιδι για να ξεχαστεις? Τι 6000 ρε φιλε σου λενε, πες του να πανε να γαμ***, δεν φτανει που ζητανε βοηθεια (δεν ξερω τις σχεσεις μεταξυ σας), αλλα αφου ζητανε την βοηθεια οκ, θελουν 6κ? Ειμαστε σοβαροι? 4
vasdim1 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Τα έξοδα φορούν τα παιδιά της και όχι εγγόνια και ανήψια. Άσε που η γιαγιά μπορεί (λέω) να έχει κάνει και το κουμάντο της. Πάντως λεφτά στη θεία μη στείλεις και για ότι κάνεις συνεννοήσου πρώτα με τους γονείς σου. Και να είσαι σίγουρος ότι άν δεν έρθεις ο κόσμος δεν θα πει τίποτα.
Hellaslover Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Η θεια σου γιατι δε μιλησε με τη μητερα σου (αδερφη της) η πατερα σου (αδερφο της) πρωτα; η σχεση σου με τη θεια και τη γιαγια σου πως ειναι; Και γω λεω μη στειλεις, και ασε τους γονεις σου να τα κανονισουν. Αν εχεις καλη σχεση μαζι τους και ησουν "κοντα" στη γιαγια βοηθησε οσο μπορεις, αν οχι και σε θυμηθηκαν τωρα που εχουν αναγκη οταν σε ξαναπαρει πες "συγγνωμη πως ειπαμε σας λενε;" 1
idomeneas7 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Τα έξοδα κηδείας τα πληρώνει το ΙΚΑ. Τον καφέ ας τον πληρώσει αυτός που θέλει να τον προσφέρει σε 120 άτομα. Πες της μην ξεχάσει το μνημόσυνο να το κάνει κι αυτό με ξένα κόλλυβα. 14
dobro Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Το θέμα όμως είναι ότι μου ζήτησε 6000 ευρώ για την κηδεία και το τραπέζι με τους καφέδες(120 άτομα περίπου μου είπε) επαθα ένα σοκ γιατί δεν περίμενα να είναι τόσο ακριβό όλο αυτό. Είναι λογική η τιμή αυτή η απλά πατάνε πάνω σε αυτό το ευαίσθητο θέμα για να τσιμπήσουν παρα πάνω χρήμα; 4
insomnia888 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 αν οπωσδήποτε θέλεις να βοηθήσεις τη θεία σου άνοιξε σελίδα για την περίπτωση στο gofundme.com. Μπορεί να υπάρξει ανταπόκριση. Διαφορετικά: α. η θεία μπορεί να δωρήσει το κουφάρι της γριάς στην επιστήμη για μαθήματα ανατομίας. Προσωπικά το βρίσκω πολύ καλύτερο από μάταιες τελετές για χλοερά λιβάδια των οποίων η ύπαρξη δεν μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά. β. τυλίγει τη μακαρίτισσα σε ένα σεντόνι και την πετάει από τη μάντρα του νεκροταφείου. Θα φροντίσουν να την θάψουν σε ανώνυμο τάφο. Έτσι έκανε πολύς κόσμος στο φονικό καύσωνα του 1987. 2
volos27 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 αν οπωσδήποτε θέλεις να βοηθήσεις τη θεία σου άνοιξε σελίδα για την περίπτωση στο gofundme.com. Μπορεί να υπάρξει ανταπόκριση. Διαφορετικά: α. η θεία μπορεί να δωρήσει το κουφάρι της γριάς στην επιστήμη για μαθήματα ανατομίας. Προσωπικά το βρίσκω πολύ καλύτερο από μάταιες τελετές για χλοερά λιβάδια των οποίων η ύπαρξη δεν μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά. β. τυλίγει τη μακαρίτισσα σε ένα σεντόνι και την πετάει από τη μάντρα του νεκροταφείου. Θα φροντίσουν να την θάψουν σε ανώνυμο τάφο. Έτσι έκανε πολύς κόσμος στο φονικό καύσωνα του 1987. εγω λεω να την βαλουν σε ενα βαρελι στην αυλη κ να την καψουν η να την αφησουν καπου που υπαρχουν αδεσποτα σκυλια 4
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Τα έξοδα κηδείας τα πληρώνει το ΙΚΑ. Όλο το ποσό ή ένα μέρος του όμως?
Moderators stormrain Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Moderators Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δεν παιζει τα 6000 να ειναι ρεαλιστικο ποσο. Ή βασικα μπορει και να ισχυει αν υπαρχει καμια μεγαλομανια στη μεση και ειδικα αν εσυ εισαι ο "συγγενης στην Αμερικη" με τακτοποιημενο το οικονομικο. Απο κει και περα, το δεδομενο ειναι πως η κηδεια μπορει να γινει με σαφως λιγοτερα χρηματα. Δε μου φαινεται πολυ λογικο να σε ανακατεψουν απο τη στιγμη που εισαι στην Αμερικη. Αλλα εγγονια εχει η γιαγια? Τους εχουν ανακατεψει? Ασε τους γονεις σου να τακτοποιησουν το ζητημα, αφενος μιλαμε για τη μητερα ενος απο τους δυο, οποτε αν χρειαστει καποιου ειδους οικονομικη συνεισφορα απο μερους σου, ε ας στο ζητησουν οι γονεις σου στο κατω κατω. Αν δεν εισαι στην κηδεια δεν προκειται να ασχοληθει κανεις με αυτο. Αν θελεις να βρισκεσαι στην κηδεια, κανονισε το αλλα με μοναδικο γνωμονα το τι θελεις εσυ, γιατι αυτο το "τι θα πει ο κοσμος" εχει καταστρεψει πολλους... 7
isay Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Τα έξοδα κηδείας τα πληρώνει το ΙΚΑ. ο ασφαλιστικοε φορεας πληρώνει ένα ποσο αναλογα με διαφορες παραμετρους και το ποσο ειναι μεχρι περιπου χιλιάρικο. Για να τα εισπράξεις ομως πρέπει πρώτα να προσκομίσεις τιμολογιο της κηδείας, προφανως εξοφλημενο. το 6k ειναι υπερβολικό, εκτός αν θελουν να κάνουν τελετή τυπου eurovision. @ts ασε το θεμα να το χειριστουν οι γονεις σου. Το αν πας/πατε στην κηδεία/40/κλπ το κρίνετε εσείς και αν το κανετε να το κανετε γιατι το νοιωθετε και οχι για το τι θα πει ο κοσμος. Ο κοσμος θα πει οτιδηποτε κανετε ή δε θα κανετε 1
overpower Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Όλο το ποσό ή ένα μέρος του όμως? 70% θεωρω. Προσφατα χασαμε την δικια μου γιαγια και οταν ρωτησα την μητερα μου για τα σχετικα, νομιζω μου ειπε αυτο το ποσοστο. Μπορει και 60, μπορει και 80 ^αλλα ναι, πρεπει να το πληρωσουμε εμεις πρωτα Παντως ενημερωτικα, για μια καλη κηδεια που καναμε, κασερια, χαλβα κτλ για 90 ατομα (για αμεσως μετα την κηδεια) και τραπεζι για 120 ατομα (για τις 40 μερες) μας βγηκε ~2000 εμας. Οποτε ή η γιαγια ζει ακομα, ή οι θειοι σου θελουν να πανε διακοπες να το ξεπερασουν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα