Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Δεν είμαι εδώ τόσο για troubleshooting αλλά θα σας πω και το πρόβλημα μου για να το σιγουρέψω:

Τις τελευταίες μέρες το pc μου αν το κλείσω (τερματισμός) και μετά από ώρα προσπαθήσω να το ανοίξω δυσκολεύεται πολύ να ανοίξει, τι εννοώ: Οθόνη και keyboard-ποντίκι δεν ανάβουν και δεν ακούγεται ο ήχος του boot ( ούτε κάποιος άλλος ήχος) ωστόσο το pc ακούγεται σαν να δουλεύει κανονικά (λειτουργούν τα φανάκια κ.τ.λ). Αν το κλείσω από πίσω 1-2 φορές κάποια στιγμή bootάρει κανονικά και το pc ανοίγει.

Μπαίνοντας στο menu της motherboard μου βγάζει ότι η λειτουργία που έχει η mobo να προστατεύει τα άλλα units όταν αντιλαμβάνεται παραξενιές στο ρεύμα (surge κάτι γράφει) την οποία έχω ενεργή, ενεργοποιήθηκε κατα το τελευταίο boot. Επίσης πολλές φορές αυτό συμβαίνει (δηλαδή να μαυρίσει η οθόνη) ακόμα και μετά το boot αφού δηλαδη ακουστεί ο ήχος του boot και αφού εμφανιστεί στην οθόνη το μενού της mobo (όχι το menu αυτό καθεαυτώ καταλάβατε τι εννοώ η εικόνα τέλοσπάντων που σου γράφει τι mobo έχεις και που μπορείς να μπεις από εκεί στο menu της (ξέχασα τώρα πως το λένε!!).

Όταν το pc όμως ανοίξει δουλεύει κανονικότατα και απροβλημάτιστα, εγώ το έβγαλα από την μπρίζα το άνοιξα, το καθάρισα και τσέκαρα αν κάτι μέσα κάνει επαφή κ.τ.λ όχι δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά.

Επίσης με βάση την λίγη εμπειρία που έχω με παλιότερο pc που η mobo μου τα χε παίξει, δεν νομίζω ότι έχω πρόβλημα με τημ μητρική μου, εφόσον ακόμα και σε χρήση 8 ώρες φουλ σε παιχνίδια το pc λειτούργησε αποβλημάτιστα.

Θεωρώ λοιπόν ότι έχω θέμα με το τροφοδοτικό. Και σκέφτομαι να τσιμπήσω αυτό:

Corsair VS Series VS550 80Plus

Υπάρχει περίπτωση να είμαι λάθος και να μην φταίει το τροφοδοτικό; Επίσης αυτό σαν τροφοδοτικό πως το βλέπετε (στα watt με καλύπτει και με το παραπάνω)

Δημοσ.

Μην πάρεις τη φτηνή σειρά της corsair.

Πάρε αυτό.

Χμ, φαίνεται πάρα πολύ καλό και τα watt είναι αρκετά. Το πρόβλημα μου όμως πως το βλέπεις να φταίει σίγουρα το τροφοδοτικό;

Δημοσ.

Ποιό psu έχεις;;

Αυτό εδώ 

DEER DR-8600BTX 600W 14CM FAN

Το pc ήταν budget και είναι 2 χρονών και κάτι.

Ουσιαστικά το surge protection της mobo είναι που δεν αφήνει το pc να bootάρει όταν παρουσιάζονται dirty ρεύματα, αυτό με κάνει να πιστεύω ότι η mobo δεν έχει θέμα. Τώρα να υπάρχει κάποιο θέμα με τις μνήμες; 

Δεν ξέρω, το pc ανοίγει και λειτουργεί κανονικά (όταν ανοίξει μετά απο 2-3 προσπάθειες) γι'αυτό κλίνω προς το να είναι πρόβλημα του τροφοδοτικού. Το ότι όταν ανοίγει λειτουργεί απροβλημάτιστα με μπερδεύει στο να πω ότι σίγουρα φταίει το τάδε πράμα. Αλλά δεν μπορώ να είμαι και σίγουρος μιας και δεν το χω ψάξει το θέμα pc τόσο πολύ.

Δημοσ.

Εμφανίστηκε πάλι το "ελάφι"..

κατα 99.99% το "ελάφι" φταίει

υπάρχει κατάλληλη ενότητα για προτάσεις psu

Δημοσ.

Είναι της πλάκας το deer.

Πάρε καινούριο, θα σου χρειαστεί στην επόμενη αναβάθμιση, ακόμη και αν δε φταίει το deer.

Δημοσ.

Κατάλαβα ευχαριστώ παιδιά, λογικά θα τσιμπήσω το XFX που πρότεινε ο turbat0s.

Δημοσ.

εαν θες εχω ενα aerocool kcas 700W 80+ bronze με υπολοιπομενη εγγυηση 1.5 χρονια και το δινω 50 ευρω. εχει δουλεψει πολυ λιγο και το αφαιρεσα γιατι εβαλα μεγαλυτερο.

Κατάλαβα ευχαριστώ παιδιά, λογικά θα τσιμπήσω το XFX που πρότεινε ο turbat0s.

εαν θες εχω ενα aerocool kcas 700W 80+ bronze με υπολοιπομενη εγγυηση 1.5 χρονια και το δινω 50 ευρω. εχει δουλεψει πολυ λιγο και το αφαιρεσα γιατι εβαλα μεγαλυτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...