Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Hacking

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nekrik είπε

Ναι γίνεται στην καρτα sd και ως αρχείο (κάτι σαν virtual partition) και ως κανονικό "hidden" partition στην sd με το SX OS να σου κάνει repartition και reformat την SD αυτόματα. Ο νεος τρόπος ειναι διαθέσιμος απο την έκδοση 2.4.x beta και μετά ,αν θυμαμαι σωστά.   

Για πιο λόγο να γινει κατι τέτοιο ομως εφοσον υπαρχει διαθεσιμη μνημη για αποθηκευση στο μηχανημα?

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, sils είπε

Για πιο λόγο να γινει κατι τέτοιο ομως εφοσον υπαρχει διαθεσιμη μνημη για αποθηκευση στο μηχανημα?

Το να έχεις ένα δεύτερο partition στη sysnand είναι αρκετά επικίνδυνο ειδικά όσον αφορά το bricking. Για παράδειγμα ,εάν καταστραφεί , μεταβληθεί η διαγραφεί κάποιο αρχείο του λειτουργικού συστήματος  από κακόβουλο brick code και βρίσκεται στην sd ,το πολύ πολύ να σου βγάλει κανα error κατά το boot sequence η να δεις κανα kernel panic screen, πρόβλημα το οποίο διορθώνεται εύκολα με δημιουργία καινούργιας emunand. Εάν όμως αυτό συμβεί ενώ έχεις την emumand στην ίδια eprom με την sysnand και περάσει κάποιος κακόβουλος κώδικας τύπου  brick code ή τίποτα eprom lock και είτε δεν έχεις διαθέσιμα raw nand / boot0/boot1 back ups , είτε για κακή σου τύχη είναι corrupted το υπάρχων back up, δύσκολα τα πράγματα. Aν τώρα μετά από ολά αυτά δεν έχεις και το prod.key της κονσόλας σου , ε τότε είναι απλά για πέταμα ! 

Το παραπάνω είναι ενα παράδειγμα πιθανού κινδύνου όμως  υπάρχουν και αλλοι κίνδυνοι !Γενικά οταν εμπλέκεται: hacking , homebrew πειράματα και εκτέλεση ανυπόγραφου από τον κατασκευαστή κώδικα, καλό είναι εάν υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε όσον το δυνατόν  λιγότερες επεμβάσεις στο hardware και ειδικά στα sysnand / eprom partitions.

Τωρα γιατί είναι hidden partition ; Διότι έτσι και δεν έχεις να μπλέκεσαι με φακέλους τύπου “Nintendo” , “Emutendo” και έχεις μια επιπλέον ας πούμε  «προστασία» από το να το δει η μαμα Nintendo και να φάει η κονσόλα ban σε περίπτωση που μπαίνεις online με την κανονική και καθαρή από hacks sysnand.

Επεξ/σία από nekrik
  • Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, metallica 13 είπε

Παιδια πειραζει να εχω τα παιχνιδια σε φακελο μεσα στην sd η τα θελει χυμα?

Χύμα νομίζω τα θέλει

Εγω χύμα τα εχω

Δημοσ.
17 ώρες πριν, nekrik είπε

Το να έχεις ένα δεύτερο partition στη sysnand είναι αρκετά επικίνδυνο ειδικά όσον αφορά το bricking. Για παράδειγμα ,εάν καταστραφεί , μεταβληθεί η διαγραφεί κάποιο αρχείο του λειτουργικού συστήματος  από κακόβουλο brick code και βρίσκεται στην sd ,το πολύ πολύ να σου βγάλει κανα error κατά το boot sequence η να δεις κανα kernel panic screen, πρόβλημα το οποίο διορθώνεται εύκολα με δημιουργία καινούργιας emunand. Εάν όμως αυτό συμβεί ενώ έχεις την emumand στην ίδια eprom με την sysnand και περάσει κάποιος κακόβουλος κώδικας τύπου  brick code ή τίποτα eprom lock και είτε δεν έχεις διαθέσιμα raw nand / boot0/boot1 back ups , είτε για κακή σου τύχη είναι corrupted το υπάρχων back up, δύσκολα τα πράγματα. Aν τώρα μετά από ολά αυτά δεν έχεις και το prod.key της κονσόλας σου , ε τότε είναι απλά για πέταμα ! 

Το παραπάνω είναι ενα παράδειγμα πιθανού κινδύνου όμως  υπάρχουν και αλλοι κίνδυνοι !Γενικά οταν εμπλέκεται: hacking , homebrew πειράματα και εκτέλεση ανυπόγραφου από τον κατασκευαστή κώδικα, καλό είναι εάν υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε όσον το δυνατόν  λιγότερες επεμβάσεις στο hardware και ειδικά στα sysnand / eprom partitions.

Τωρα γιατί είναι hidden partition ; Διότι έτσι και δεν έχεις να μπλέκεσαι με φακέλους τύπου “Nintendo” , “Emutendo” και έχεις μια επιπλέον ας πούμε  «προστασία» από το να το δει η μαμα Nintendo και να φάει η κονσόλα ban σε περίπτωση που μπαίνεις online με την κανονική και καθαρή από hacks sysnand.

Ευχαριστώ πολύ φίλε  ρο sx os σου δινει την δυνατότητα να μεταφερεις την emunand?

Παντως νομιζω οτι σχεδον ολες οι emunand τρεχουν μεσα στην μνημη των συσκευων οπως wii,wiiu,3ds εξαλλου ο exploit ειναι αυτος που τρεχει πρωτος και μερα ολα τα αλλα. 

Τελος παντων εχουν αναφερθει bricks απο emunand στην μνημη του συστηματος. καταρχας?

Δημοσ.

Δεν έχω μπει στη διαδικασία να τη σπάσω.. Αν κ το θέλω μου φαίνεται πολύπλοκο ..   Κάποιος από σας ρε αλανια θα μπορούσε να φτιάξει ένα βιντεακι στα ελληνικά κ να το ανεβάσει  you tube 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/1/2019 στις 4:38 ΜΜ, sils είπε

Ευχαριστώ πολύ φίλε  ρο sx os σου δινει την δυνατότητα να μεταφερεις την emunand?

Παντως νομιζω οτι σχεδον ολες οι emunand τρεχουν μεσα στην μνημη των συσκευων οπως wii,wiiu,3ds εξαλλου ο exploit ειναι αυτος που τρεχει πρωτος και μερα ολα τα αλλα. 

Τελος παντων εχουν αναφερθει bricks απο emunand στην μνημη του συστηματος. καταρχας?

Οι emunand τρέχουν από διαφορα μέσα. Ο ιδιος δεν έχω δυστυχώς  3ds και δεν γνώριζω για αυτό από που τρέχει η emunand , αλλά στο wii και στο wiiu φαντάζομαι δεν σεταρονται  στη nand αλλά στον εσωτερικό σκληρο δίσκο.

Να μεταφέρεις την emunand δεν νομίζω ότι σου δίνει το sx os αυτή τη δυνατότητα, θα πρέπει να κανεις τα πάντα ξανά install .

Τώρα όσον αφορά τα bricks δεν έχω διαβάσει κάτι  και δεν εννοώ να φας brick από την emunand αλλά οποίος την πάτησε γενικά από brick code και αλλεσ τέτοιες κακοβουλιες ,εάν τυχών είχε την emunand στην εσωτερική μνήμη πήγε απευθείας για nand restore 

Επεξ/σία από nekrik
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nekrik είπε

Οι emunand τρέχουν από διαφορα μέσα. Ο ιδιοσ δεν έχω δυστυχώς 3ds και δεν γνώριζω για αυτό από που τρέχει η emunand , αλλά στο wii και στο wiiu φαντάζομαι δεν σεταρονται  στη nand αλλά στον εσωτερικό σκληρο δίσκο.

Να μεταφέρεις την emunand δεν νομίζω ότι σου δίνει το sx os αυτή τη δυνατότητα, θα πρέπει να κανεις τα πάντα ξανά install .

Τώρα όσον αφορά τα bricks δεν έχω διαβάσει κάτι  και δεν εννοώ να φας brick από την emunand αλλά οποίος την πάτησε γενικά από brick code και αλλεσ τέτοιες κακοβουλιες ,εάν τυχών είχε την emunand στην εσωτερική μνήμη πήγε απευθείας για nand restore 

Σε ευχαριστώ πολύ για ρις απαντησεις σου καρι τελευταίο......(πιστευω!) Εγω εχω μονο xci μεσα επομενως δεν χρειζεται να τα ξανακανω ολα update εαν αποφασισω να το κανω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sils είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για ρις απαντησεις σου καρι τελευταίο......(πιστευω!) Εγω εχω μονο xci μεσα επομενως δεν χρειζεται να τα ξανακανω ολα update εαν αποφασισω να το κανω.

Τα updates κατεβαίνουν  από το “cdn “ της Nintendo ,γίνονται decrypt με συγκεκριμένα κλειδιά και το title_id του τίτλου  από τα οποία εξάγονται αρχεία .nca τα οποία  και εγκαθίστανται κρυπτογραφημένα είτε στο φάκελο “Nintendo” στην sd είτε σε φάκελο του συστηματος στη sysnand ,οποτε μιας και η emunand χρησιμοποιει έναν ξεχωριστό Φάκελο “emutendo” ,φοβάμαι ότι θα πρέπει να τα ξανάκατεβάσεις τα updates ξανά για κάθε nand ξεχωριστά αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος 

Επεξ/σία από nekrik
  • Like 1
Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!!Όλα καλά με το switch Ευχαριστώ για την βοήθεια!Έχω έναν προβληματισμό όμως!έκανα ένα back up την nand το οποίο είναι μέγεθος 29,1 gb!μπαίνοντας στον φάκελο του back up όμως Δεν βλέπω τα αρχεία boot0 και boot1 ωστόσο το μέγεθος του φακέλου είναι τόσο όλο λένε ολοι!7αρχεία Υπάρχουν μέσα!Μήπως με το τελευταίο fw στο χs το βγάζει Αλλιώς η έγινε βλακεία?

Δημοσ.

Ναι sx os Έχω και βγήκε ένας φάκελος 29,1 και έχει εφτά αρχεία μέσα!Όταν πήγα να κάνω αντιγραφή επικόλληση στο pc δεν με άφησε ο υπολογιστής κάτι έλεγε για το αρχείο bin!Σαν να μην αναγνωρίζει την κάρτα!λες να μου σβήστηκε κάνα αρχείο εκείνη τν ώρα που έβγαλε σφάλμα?

Δημοσ.

Παιδια καλησπέρα και καλή χρονια.μια βοήθεια θέλω,τελικά το ban δεν τον γλίτωσα,μπήκε ο γιος μου και το φάγαμε,το θέμα είναι ότι κάποια παιχνίδια ένω τα έχω κάνει κανονικά install μαζί με τα update δεν μου παίζει και μου λέει ότι πρέπει να κάνω content download ,αυτό βέβαια δεν γίνεται λόγω ban,συγκεκριμένα το Mario kart,Μήπως υπάρχει καμμία λύση?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...