Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Hacking

Mazinga
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αρχικά ευχαριστώ πολυ για το χρόνο σας!

Στις 27/10/2024 στις 2:51 ΜΜ, snaker είπε

Φίλε τα προβλήματα σου είναι πολλαπλά και όλα λόγω κακής εγκατάστασης και ρυθμίσεων.

Κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει πρόβλημα με την emmc σου.

Το sleep mode δεν σου δουλεύει γιατί το warmboot firmware δεν είναι το σωστό. Επειδή έχει θέμα η emmc σου δεν μπορεί να τραβήξει κάποια απαραίτητα στοιχεία για να δουλέψει το cfw.  Για να το διορθώσεις  αυτο πρεπει να ψαξεις να βρεις το warmboot_mariko φακελο για το 19.0.0 στο ίντερνετ (για ευνόητους λόγους) και να αντικαταστήσεις τoν υπάρχων που θα βρεις στο root της sd που πιθανότατα είναι απο παλαιότερο firmware. 

Σχετικά με τα joycons κάτι έχει να κάνει με την επικοινωνία του bluetooth. Κλασική περίπτωση όταν μη ειδικός προσπαθεί να μονταρει την κονσόλα καταστρέφει 2 πυκνωτές υπεύθυνους για την επικοινωνία των joycons μέσω Bluetooth.

Η μοβ οθόνη μπορεί να οφείλεται σε παρα πολλους λόγους. Μπορει να είναι η αντίσταση του cmd που έχει καεί, μπορεί και η emmc σου λόγω του θέματος που έχεις στην πρώτη σου ερώτηση.

Στο cfw μπαίνεις μέσω της emummc σου στην sd ή μέσω cfw στην sysmmc( την emmc σου δηλαδη); Πάλι ο λόγος που στα κάνει αυτά είναι οτι μάλλον έχεις θέματα με την emmc σου.

Δοκίμασα αυτο που μου είπες, κατέβασα το warmboot_mariko 19.0.0 αλλα συνεχίζει το ίδιο πρόβλημα με το sleepmode. 

Στις 27/10/2024 στις 4:15 ΜΜ, baspav είπε

Σε όλα τα παραπάνω που σωστά αναφέρει ο snaker να προσθέσω τα εξής:

Ίσως δεν θα έπρεπε να βάλεις το 19 firmware καθώς το cfw είναι ακόμη prerelease και υπάρχουν ακόμη κάποια θεματάκια.

Σήμερα διάβαζα επίσης πως και για το official 19 υπάρχουν θέματα μεταξύ αυτών και προβλήματα με το sleep mode. 

Backup της mmc υπάρχει;

Edit1: https://www.nintendolife.com/news/2024/10/switch-system-update-19-0-0-is-apparently-causing-some-issues

Edit2: Στο error στη εικόνα που έβαλες λέει Firmware 18.1.0. Δεν έβαλες το 19?

Backup Δυστυχώς δεν έχω, ίσως να έχει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης θα τον ρωτήσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 27/10/2024 στις 10:23 ΠΜ, mad567 είπε

Καλημέρα παιδιά,

πρόσφατα αγοράσα ενά Jailbroken OLED απο μέλος του insomnia, όμως η συγκεκριμένη συσκευή έχει θεμάτακια και θα ήθελα τη συμβουλή σας. 

1) Εχω κάνει αναβάθμιση στην 19.0.0 μέσω daybrake, έχω βάλει το hekate 6.2.2 και δεν δουλεύει το sleep mode. Τα burned fusses μου ειναι 20.  Με το που πατησω το power button, απλα σβήνει. Στο android δουλευει κανονικά το sleep στο CFW οχι. 

2) Τα joycons οταν βγουν απο την κονσόλα το αριστερο δε το διαβάζει καθόλου (ενω το joy con δουλεύει μια χαρα, καθώς το δοκίμασα στο δικό μου ατσιπάριστο switch).

3) Οταν παω να πατήσω να μπει στο OFW, μου βγαίνει μια μώβ οθόνη και δε με αφήνει να μπώ.

4) Για να μπώ στο CFW, πρέπει να το βάλλω για λίγο στο ρευμά, γιατι αλλίως μου βγάζει error το atmosphere και δε με αφήνει να μπώ. (Δείτε την εικόνα)

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά, για το χρόνο σας και τις συμβουλές σας!

IMG_20241021_205543 (1).jpg

Σχετικά με το 1), επιβεβαιώνω ότι κι εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο θέμα με το Sleep, οπότε δεν είναι μόνο δικό σου θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mad567 είπε

Αρχικά ευχαριστώ πολυ για το χρόνο σας!

Δοκίμασα αυτο που μου είπες, κατέβασα το warmboot_mariko 19.0.0 αλλα συνεχίζει το ίδιο πρόβλημα με το sleepmode. 

Backup Δυστυχώς δεν έχω, ίσως να έχει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης θα τον ρωτήσω.

Στείλε σε screenshot τι burned fuses σου βγάζει το hekate και ενα screenshot μεσα απο το system του switch οταν είσαι σε custom firmware.

52 λεπτά πριν, ktmaniac είπε

Σχετικά με το 1), επιβεβαιώνω ότι κι εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο θέμα με το Sleep, οπότε δεν είναι μόνο δικό σου θέμα.

Αυτό συμβαίνει λόγω fuse missmatch γιατί έχεις official σε 19.0.0 και cfw σε 18.1.0 η παλαιότερο . Οι λύσεις είναι δυο. Η κάνεις update στο τελευταίο cfw και το firmware μεσω daybreak σε 19.0.0 στην emummc αλλα θα έχεις prerelease se cfw μέχρι να βγεί το τελικό ή κάνεις αυτό που είπα με το warmboot mariko του 19.0.0 . Επιβεβαιώνω πως επειδή έχω δει την περίπτωση δουλεύει κανονικά μετά απο αυτά που είπα.

Στο warmboot_mariko που θα βρείτε πρέπει να εμπεριέχονται τα αρχεία με τίτλο wb_14.bin και wb_13.bin.

Επεξ/σία από snaker
  • Like 1
  • Thanks 1

10 λεπτά πριν, snaker είπε

Στείλε σε screenshot τι burned fuses σου βγάζει το hekate και ενα screenshot μεσα απο το system του switch οταν είσαι σε custom firmware.

Αυτό συμβαίνει λόγω fuse missmatch γιατί έχεις official σε 19.0.0 και cfw σε 18.1.0 η παλαιότερο . Οι λύσεις είναι δυο. Η κάνεις update στο τελευταίο cfw και το firmware μεσω daybreak σε 19.0.0 στην emummc αλλα θα έχεις prerelease se cfw μέχρι να βγεί το τελικό ή κάνεις αυτό που είπα με το warmboot mariko του 19.0.0 . Επιβεβαιώνω πως επειδή έχω δει την περίπτωση δουλεύει κανονικά μετά απο αυτά που είπα.

Είδα ήδη την απάντηση σου στον φίλο και θα τα δοκιμάσω εντός της εβδομάδας.

Ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές! 😉

• Like 1

2 ώρες πριν, ktmaniac είπε

Εχεις βαλει το καινουργιο atmosphere , hekate , sigpatches κτλ? εστω και σε pre release δουλευουν κανονικα χωρις θεμα στο sleep...

3 λεπτά πριν, d..b είπε

Εχεις βαλει το καινουργιο atmosphere , hekate , sigpatches κτλ? εστω και σε pre release δουλευουν κανονικα χωρις θεμα στο sleep...

Τα έχω κάνει όλα. Και atmosphere και hekate και sigpatches. 🤔

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, d..b είπε

Τα αρχεια τα εχεις βαλει χειροκινητα η απο καποιο πακετο?

Στην αρχή απο πακέτο. Μετά το πρόβλημα με το sleep, τα κατέβασα ξεχωριστά απο τις επίσημες πηγές τους (github) και τα πέρασα "χεράτα", αντικαθιστώντας τα του πακέτου.

Επεξ/σία από ktmaniac

22 ώρες πριν, ktmaniac είπε

Αρχικά, να πώ οτι έλυσα το θέμα το sleep.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον @d..b για την απίστευτη βοήθειά του με το πρόβλημα που είχα. Με δική του πρωτοβουλία και με πολλή προθυμία, ευγένια και υπομονή, με καθοδήγησε προς την σωστή κατεύθυνση και, τελικά, το λύσαμε! Δεν είναι εύκολο να βρίσκεις κάποιον που να αφιερώνει τόσο χρόνο για να βοηθήσει ανιδιοτελώς, οπότε πραγματικά εκτιμώ τη βοήθειά σου και ευχαριστώ, και πάλι, για όλα!

Υ.Γ. 1: Καταλαβαίνω γιατί όποτε προκύπτει οποιοδήποτε θέμα αναφέρεται ο @d..b. Ο άνθρωπος το έχει πάει σε άλλο επίπεδο με μεγάλη αγάπη και γνώση στο θέμα των σπασμένων Switch.

Υ.Γ. 2: Να ευχαριστήσω επίσης τον φίλο @snaker ο οποίος, αμέσως, πρόσφερε λύσεις και σε εμένα και στον άλλο φίλο που αντιμετώπιζε παρόμοιο θέμα.

• Like 7

5 ώρες πριν, ktmaniac είπε

Αρχικά, να πώ οτι έλυσα το θέμα το sleep.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον @d..b για την απίστευτη βοήθειά του με το πρόβλημα που είχα. Με δική του πρωτοβουλία και με πολλή προθυμία, ευγένια και υπομονή, με καθοδήγησε προς την σωστή κατεύθυνση και, τελικά, το λύσαμε! Δεν είναι εύκολο να βρίσκεις κάποιον που να αφιερώνει τόσο χρόνο για να βοηθήσει ανιδιοτελώς, οπότε πραγματικά εκτιμώ τη βοήθειά σου και ευχαριστώ, και πάλι, για όλα!

Υ.Γ. 1: Καταλαβαίνω γιατί όποτε προκύπτει οποιοδήποτε θέμα αναφέρεται ο @d..b. Ο άνθρωπος το έχει πάει σε άλλο επίπεδο με μεγάλη αγάπη και γνώση στο θέμα των σπασμένων Switch.

Υ.Γ. 2: Να ευχαριστήσω επίσης τον φίλο @snaker ο οποίος, αμέσως, πρόσφερε λύσεις και σε εμένα και στον άλλο φίλο που αντιμετώπιζε παρόμοιο θέμα.

Μπορείς να μου γραψεις τι εκανες για να το κανω και εγω 🥲?

24 λεπτά πριν, mad567 είπε

Μπορείς να μου γραψεις τι εκανες για να το κανω και εγω 🥲?

εσενα εχει προβλημα ειτε η εγκατασταση ειτε η nand ειτε και τα δυο μαζι...

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...