Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Hacking

Mazinga
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Νέος κάτοχος modded switch. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως θα χρησιμοποιήσω το tinfoil αφού δεν με αφήνει να συνδεθώ στο internet?

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 hour ago, water97 said:

Καλησπέρα,

Νέος κάτοχος modded switch. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως θα χρησιμοποιήσω το tinfoil αφού δεν με αφήνει να συνδεθώ στο internet?

Ευχαριστώ.

Στο internet μπορείς να συνδέσεις την κονσόλα από τις ρυθμίσεις. Θεωρώντας ότι έχεις σετάρεις σωστά το cfw έχει γίνει blank το s/n και δεν επικοινωνεί με τους servers της Nintendo. Βεβαία όταν δε χρειάζονται καλό θα είναι να κλείνεις την σύνδεση.

Στο tinfoil πρέπει να στήσεις το shop πρώτα.

• Like 2

Ευχαριστώ πολύ. Μάλλον εγώ δεν το εξηγώ καλά. Όταν μπαίνω μέσω ofw συνδέεται κανονικά η κονσόλα στο internet. Όταν ομως μπαίνω με το atmosphere , ενώ βλέπει το WiFi δεν συνδέεται στο internet. Φαντάζομαι για να μην banaristei η κονσόλα.

12 minutes ago, water97 said:

Ευχαριστώ πολύ. Μάλλον εγώ δεν το εξηγώ καλά. Όταν μπαίνω μέσω ofw συνδέεται κανονικά η κονσόλα στο internet. Όταν ομως μπαίνω με το atmosphere , ενώ βλέπει το WiFi δεν συνδέεται στο internet. Φαντάζομαι για να μην banaristei η κονσόλα.

Στο Internet γενικά θα πρέπει να μπορεί να συνδέεται στο cfw. Δεν συνδέεται σε ότι έχει σχέση με την Nintendo (shop, servers κλπ). 

3 ώρες πριν, water97 είπε

Επειδή πολλοί πλέον παίρνουν second hand μονταρισμένες κονσόλες και για να ξεδιαλυνθει η σύγχυση σχετικά με τα bans καθώς και το τι πρέπει να προσέξουμε σε ενα cfw για να το αποφύγουμε αυτό, πρέπει ουσιαστικά να επικεντρωθούμε στην ανάλυση των δύο βασικών μηχανισμών προστασίας που υπάρχουν.

Ο πρώτος είναι η απόκρυψη του σειριακού αριθμού της κονσόλας που μπορεί να φανεί απο το: system settings-system-serial numbers

Παλιά χρησιμοποιούσαμε το incognito rcm. Ενα πρόγραμμα το οποίο έσβησε κατα βάση το serial number της κονσόλας αλλά ήταν κατά κάποιον τρόπο επίφοβο γιατί έπρεπε να έχεις κάνει πρώτα backup το serial number σου ώστε να το κανεις restore κάποια στιγμή στο μέλλον. Αν για παράδειγμα έχανες το prodinfo.bin της κονσόλας σου δεν θα μπορούσες να ξανά συνδεθείς στους online servers την nintendo παρα μόνο κάνοντας restore το backup της nand σου.

Όλα όμως αλλαξαν όταν ηρθε το exosphere. Με ενα κλασσικό .ini αρχείο στο root της κάρτας σου, τελείως ασφαλές στην χρήση του, αποκρύπτεις με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο τον σειριακό αριθμό της κονσόλας σου.

Ο δεύτερος μηχανισμός προστασίας είναι το μπλοκάρισμα των servers της Nintendo.

Αρχικά εδώ χρησιμοποιούσαμε δύο dns servers στα network settings που μπλοκαραν την επικοινωνία της κονσόλας με τους servers της nintendo αλλά ταυτόχρονα μπορεί να παρουσίαζαν και αλλα προβληματα, όπως μπλοκάρισμα στην επικοινωνία των stores του tinfoil καθώς και διάφορα άλλα. Μάλιστα χρησιμοποιουνταν κατα κόρων δύο προγράμματα : το 90dns setter και 90dns testing utility τα οποία όριζαν τους dns σε ολα τα δίκτυα και τεσταραν το μπλοκάρισμα με τους servers αντιστοιχα, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Τώρα πλέον χρησιμοποιείται το dns mitm, ένα πολύ απλό .txt αρχείο που βρίσκεται στο /atmosphere/hosts/ και καλό είναι να το ονομάζουμε default.txt ώστε να έχει ισχύ στο atmosphere της sysnand καθώς και στην emumand. Αυτό το αρχείο περιέχει ότι διεύθυνση επιθυμούμε να μπλοκάρουμε και είναι πολύ ευέλικτο γιατί μπορούμε να προσθέσουμε και να αφαιρέσουμε ότι επιθυμούμε εμείς οι ίδιοι.

Επειδή λοιπόν υπάρχουν πολλά απομεινάρια παλαιών οδηγών( και σε βίντεο) οι οποίοι είναι απαρχαιωμενοι και τις περισσότερες φορές προκαλούν περισσότερη σύγχυση παρα βοήθεια, καλό είναι να ενημερώνεστε απο τα άτομα που πουλάνε τις κονσόλες για το ποιες μεθόδους έχουν χρησιμοποιήσει. Και προπάντων μην ξεχνάμε ότι κανένα από αυτά δεν έχει το παραμικρό νόημα αν εγκαταστήσεις και παίξεις παιχνίδια που βρίσκεις online σε atmosphere στην sysmmc,  γιατί τότε το ban είναι δεδομένο! 

Όσο για το tinfoil αν όλα αυτά που προείπα έχουν σεταριστει σωστά το πιο πιθανόν (όπως πολύ σωστα είπε και ο baspav) είναι ότι δεν έχει προστεθεί καποιο ενεργό freeshop.

• Like 1
  • Thanks 1

8 hours ago, snaker said:

Όλα όμως αλλαξαν όταν ηρθε το exosphere. Με ενα κλασσικό .ini αρχείο στο root της κάρτας σου, τελείως ασφαλές στην χρήση του, αποκρύπτεις με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο τον σειριακό αριθμό της κονσόλας σου.

Εδώ μόνο έχω μία μικρή ένσταση/απορία: αφού στο cfw που είναι zero το s/n πως μπορεί και το διαβάζει το DBI; 

Και αν το DBI μπορεί γιατί να μην μπορεί και το HOS; Εκτός αν το διαβάζει από το atmosphere. 

43 λεπτά πριν, baspav είπε

Εδώ μόνο έχω μία μικρή ένσταση/απορία: αφού στο cfw που είναι zero το s/n πως μπορεί και το διαβάζει το DBI; 

Και αν το DBI μπορεί γιατί να μην μπορεί και το HOS; Εκτός αν το διαβάζει από το atmosphere. 

Κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να το διαβάζει από κάποιο αρχείο στο atmosphere στο οποίο έχει γίνει αντιγραφή το αρχικό s/n αλλιώς θα είχαμε πολλά κλάματα. 🤣

• Haha 1

Καλησπέρα..έχω ένα switch με σιριαλ XKJ5..... εκτός κανένα Κινέζομαγαζο για αγορά modchip υπάρχει κάπου εδώ Ελλάδα για να τ αγοράσω η αν έχει κάποιος εδώ από φόρουμ που ασχολείται με modding να με εξυπηρετήσει για να το αγοράσω;;; 

καλησπερα.. εχω ενα cfw switch που αρχισα να παιζω το tears of the kinkdom , αλλα λογω αλλαγης καρτας εχασα το save μου, μηπως υπαρχει καποιο ετοιμο save να περασω που να ξεκιναει αμεσως μετα την εισαγωγη αφου βγαλεις τα νησια στον ουρανο και πεσεις στον κοσμο? οτι save βρισκω ειναι με 100% τελειομενο το παιχνιδι

Αν έχεις την προηγούμενη κάρτα ακόμη και δουλεύει κάνε backup το save σου με το jksv, πέρασμα μέσω PC και μετά restore στην νέα κάρτα πάλι με jksv. Σχετικά εύκολα γίνεται νομίζω. 

Καλησπερα, εχω ενα switch oled εδω και 3 χρονια και σκεφτομαι μηπως ηρθε η ωρα..Online ανυπαρκτο ουτωσ η αλλως. Επειδη δεν κατεχω καθολου, ειναι αυτο το μοντελο για hack? Επισης σε DM καποιο μαγαζι για να μαθω κοστος και γενικοτερη διαδικασια σε Αθηνα υπαρχει? Ευχαριστω.

Στις 11/6/2024 στις 12:40 ΜΜ, katsouras είπε

Καλησπερα, εχω ενα switch oled εδω και 3 χρονια και σκεφτομαι μηπως ηρθε η ωρα..Online ανυπαρκτο ουτωσ η αλλως. Επειδη δεν κατεχω καθολου, ειναι αυτο το μοντελο για hack? Επισης σε DM καποιο μαγαζι για να μαθω κοστος και γενικοτερη διαδικασια σε Αθηνα υπαρχει? Ευχαριστω.

Και εγώ ενδιαφέρομαι για τσιπάρισμα με modchip αλλα δεν βρίσκω καπου ελλάδα να το παραγγείλω ούτε βρίσκω κάποιον να το κάνει στο ηράκλειο κρήτης. αν κάποιος γνωρίζει να μου απαντήσει η να μου στείλει προσωπικό μήνυμα παρακαλώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, GiorgosMarkos said:

αν κάποιος γνωρίζει να μου απαντήσει η να μου στείλει προσωπικό μήνυμα παρακαλώ.

3 αξιόλογα μέλη στα οποία θα μπορούσες να απευθυνθείς για να σε καθοδηγήσουν:

@d..b @snaker @baspav

Υ.Γ.: Προσωπική, ασφαλώς, άποψη, βασισμένη στην "εδώ" παρουσία τους. Δεν συνδέομαι με κανέναν απολύτως τρόπο με κάποιο από τα παραπάνω άτομα.

Επεξ/σία από dim_plo
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...