Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Hacking

Mazinga
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

53 λεπτά πριν, d..b είπε

Απλα το αναφερω και αυτο διοτι ας πουμε εγω εχω περασει fw2.5 και ηδη ετοιμαζεται fw2.6  οποτε φανταζομαι θα ακολουθησουν και αλλα....

Θα έρθει και τελείως open source firmware κάποια στιγμή (λογικά δεν θα αργήσει πολύ) οπότε θα ξέρουμε και ακριβώς πως δουλεύει και τι κάνει.
Πρακτικά από τη στιγμή που θα δουλεύει κομπλέ με όλα τα μοντέλα δεν θα ξαναχρειαστεί update οπότε μετά απλά είναι πιο εύκολο..
Εγώ για να αναβαθμίσω από το παλιό ,κόλλησα ένα καλώδιο usb , δεν χρειάζεται να μπει υποδοχή usb-c για να δουλέψει , και ένωσα το bootsel στο gnd αντί να ξαναβάλω το κουμπί για να μπει σε bootloader mode.
Σίγουρα θέλει να μπορείς να κάνεις μικροκολλήσεις και είναι πιο δύσκολο αλλά δεν είναι και υπερβολικά πιο δύσκολο!

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Να μπω λίγο σφήνα στη συζήτηση.... αλλά έχω μια απορία.

Έχω το V1 με atmosphere και OFW 15.1. Προσπαθώ με το tinfoil αλλά και το dbi να αντιγράψω την κασέτα Metroid στην SD card αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Ενώ έχει το εικονίδιο του παιχνιδιού στο 'πλακάκι', όταν το πατάω βγάζει ότι είναι corrupt τα δεδομένα.

Τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

image.png.f68fbc00aad07cfb2bbba46429ca7e10.png
Χαχχαχα, ξεκίνησαν οι πτώσεις στις τιμές.

3 ώρες πριν, Mpiftekis είπε

Έχω το V1 με atmosphere και OFW 15.1. Προσπαθώ με το tinfoil αλλά και το dbi να αντιγράψω την κασέτα Metroid στην SD card αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Ενώ έχει το εικονίδιο του παιχνιδιού στο 'πλακάκι', όταν το πατάω βγάζει ότι είναι corrupt τα δεδομένα.

Τι μπορεί να φταίει;

Update Sigpatches

Επεξ/σία από SkywardKkalox

35 λεπτά πριν, SkywardKkalox είπε

Update Sigpatches

Τι διαφορά έχει το instinct από το hwfly; Καινούργιο είναι ή υπήρχε; Πρώτη φορά το βλέπω

Μόλις τώρα, enlightened είπε

Τι διαφορά έχει το instinct από το hwfly; Καινούργιο είναι ή υπήρχε; Πρώτη φορά το βλέπω

Το ίδιο είναι, απλά έχει διαφορετικό όνομα, είναι το hwfly v6

3 λεπτά πριν, d..b είπε

Δεν ειναι το ιδιο...αλλος κωδικας απο πισω...

Δηλαδή για εξήγησε… διάβαζα ότι έχει μεγαλύτερο χρονισμό άρα συντομότερο boot time το instict 

6 λεπτά πριν, enlightened είπε

Δηλαδή για εξήγησε… διάβαζα ότι έχει μεγαλύτερο χρονισμό άρα συντομότερο boot time το instict 

Αυτο που εγραψες , ειναι πολυ πιο γρηγορο αλλος κωδικας και ειναι αλλη ομαδα δεν ειναι οι ιδιοι που εχουν τα πρωτα hwfly...ετσι εχω ακουσει τουλαχιστον...

μπορει να κανω και λαθος αλλα ειναι ο ιδιος που ειχε το firmware για το rp2040 πριν το κανουν reverse engineer...

• Like 1
  • Thanks 1

9 λεπτά πριν, d..b είπε

Δεν ειναι το ιδιο...αλλος κωδικας απο πισω...

Απο ότι έχω δεί, πάνω κάτω το ίδιο είναι, απλά έχει και μερικές διαφορές παραπάνω. Η κύρια διαφορά που γνωρίζω είναι οτι υποστηρίζει τα toshiba eMMC, έχει διαφορετικό glitching sequence.

• Thanks 1

2 ώρες πριν, SkywardKkalox είπε

Το ίδιο είναι, απλά έχει διαφορετικό όνομα, είναι το hwfly v6

Δεν είναι το ίδιο! Είναι γραμμένο από την αρχή το bitstream του fpga και δουλεύει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από τα προηγούμενα.Επίσης έχει color και pulse codes για να σου λέει ακριβώς τι πήγε στραβά αν δεν δουλέψει (πχ, cmd , dat, reset, cpu flex κτλπ).
Πρακτικά για τον τελικό χρήστη δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά αλλά για αυτόν που θα το εγκαταστήσει έχει.

• Thanks 2

Μόλις τώρα, sAeDrMvIeNr είπε

Δεν είναι το ίδιο! Είναι γραμμένο από την αρχή το bitstream του fpga και δουλεύει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από τα προηγούμενα.Επίσης έχει color και pulse codes για να σου λέει ακριβώς τι πήγε στραβά αν δεν δουλέψει (πχ, cmd , dat, reset, cpu flex κτλπ).
Πρακτικά για τον τελικό χρήστη δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά αλλά για αυτόν που θα το εγκαταστήσει έχει.

Ενδιαφέρον. Απο ότι είχα βρει και στο GBAtemp, τα firmware φαινόντουσαν παρόμοια.

4 λεπτά πριν, SkywardKkalox είπε

Ενδιαφέρον. Απο ότι είχα βρει και στο GBAtemp, τα firmware φαινόντουσαν παρόμοια.

To firmware του GD32 είναι βασισμένο και αυτό στο hwfly που το hwfly με τη σειρά του είναι βασισμένο στο spacecraft.
Έχει πολλές προσθήκες και εκεί (για τα color codes) αλλά χωρίς το διαφορετικό bitstream στο fpga δεν μπορεί να δουλέψει στα παλιά και δυστυχώς (ή ευτυχώς δεν ξέρω) το bitstream ή το verilog αρχείο για να το πειράξει δεν τα έχει κανείς "κοινός θνητός" πέρα από τους δημιουργούς..

14 λεπτά πριν, d..b είπε

Αυτο που εγραψες , ειναι πολυ πιο γρηγορο αλλος κωδικας και ειναι αλλη ομαδα δεν ειναι οι ιδιοι που εχουν τα πρωτα hwfly...ετσι εχω ακουσει τουλαχιστον...

μπορει να κανω και λαθος αλλα ειναι ο ιδιος που ειχε το firmware για το rp2040 πριν το κανουν reverse engineer...

Η τελευταία πρόταση με το 2040 δεν είναι ακριβώς έτσι από ότι γνωρίζω..
Είχε και αυτός που έκανε το bitstream στο instinct firmware για το 2040 αλλά δεν είναι το ίδιο με αυτό που έγινε reverse engineer και εν τέλη βγήκε από τον δημιουργό του (rehius)!

6 ώρες πριν, Mpiftekis είπε

Τι μπορεί να φταίει;

Σίγουρα προσπαθέις από το κασσετάκι?
Είχα το ίδιο θέμα όταν πήγα να μεταφέρω αρχείο από backup που είχα κάνει στο pc.

• Like 1

12 λεπτά πριν, sAeDrMvIeNr είπε

To firmware του GD32 είναι βασισμένο και αυτό στο hwfly που το hwfly με τη σειρά του είναι βασισμένο στο spacecraft.
Έχει πολλές προσθήκες και εκεί (για τα color codes) αλλά χωρίς το διαφορετικό bitstream στο fpga δεν μπορεί να δουλέψει στα παλιά και δυστυχώς (ή ευτυχώς δεν ξέρω) το bitstream ή το verilog αρχείο για να το πειράξει δεν τα έχει κανείς "κοινός θνητός" πέρα από τους δημιουργούς..

Η τελευταία πρόταση με το 2040 δεν είναι ακριβώς έτσι από ότι γνωρίζω..
Είχε και αυτός που έκανε το bitstream στο instinct firmware για το 2040 αλλά δεν είναι το ίδιο με αυτό που έγινε reverse engineer και εν τέλη βγήκε από τον δημιουργό του (rehius)!

οκκκ δεν το θυμομουν...

• Like 1

6 ώρες πριν, SkywardKkalox είπε

Update Sigpatches

Επειδή το θέμα πήγε πολύ στο τεχνικο κομμάτι, εγώ που θέλω για oled το παραπάνω κάνει ή πρέπει να πάρω κάποιο άλλο; 🤪

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...