Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Hacking

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, Vagosman said:

Μην ξεχάσεις and backup, boot και biskeys.

Πλεονεκτήματα sx os είναι τα xci και emunand

Βλέπω ότι και το atmosphere υποστηρίζει emunand. Το μόνο συν του SX OS είναι ο σκληρός, αλλά κάποια στιγμή θα πάρουν και τα άλλα. 

Το xci support γιατί είναι θετικό; Δεν είναι καλύτερα να περνάω backups με nsp; 

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Emunand έχει και το Atmosphere @Vagosman απλά διαφορετική (και λιιγο δυσκολοτερη) υλοποίηση.. όπως και να χει σε νεο User δε θα το πρότεινα.

@Malthador Το SX OS δεν είναι τόσο θέμα γυμνασίου, όσο θέμα χρόνου και βολικότητας. Είναι πάναπλο και user friendly το ατιμο.. Εγώ με αυτό ξεκίνησα γιατί τότε μόνο αυτό υπήρχε. Πλέον έχω 3 κάρτες με διαφορετικά OS κυρίως λόγω διαφορετικών δυνατοτήτων.

Τα πλεονεκτήματα του SX OS είναι ακριβώς αυτά που λέει και ο @Vagosman . Να προσθέσω και τη φοβερά εύκολη cheat engine που προσφέρει καθώς και τη δυνατότητα να τρέχεις τα XCI backup σου απο USB δίσκο/στικάκι. 

Αν όμως σε ενδιαφέρει καθαρά το Homebrew, Emulators, Overclocking,  κτλ  πάς σε κάποιο απο τα Free. Όχι ότι και με το SX OS δε θα κάνεις τη δουλειά σου, απλά είναι πολύ πιο συμβατά με τα Free OS. 

Τέλος υπάρχει και η δυνατότητα να τρέξεις Ubuntu, Android, και Lakka (linux distro με Retroarch). 

Επεξ/σία από darklordvader77
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με ενδιαφέρει το in-home streaming, το linux support, 2-3 emulators και να βάλω μερικά apps που δεν υπάρχουν στο eshop. 

Backups δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα εκτός από πολύ συγκεκριμένα που δεν πρόκειται να τα αγόραζα ούτως ή άλλως. 

Οπότε νομίζω ότι θα πάω σε atmosphere. Το jig χρησιμοποιείται μόνο μια φορά στην αρχή ή παίζει να μου ξαναχρειαστεί (η κονσόλα δεν κλείνει ποτέ); Θέλω να πω, να φτιάξω ένα πρόχειρο με αλουμινόχαρτο ή να αγοράσω ένα; 

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ.

@Malthador Ωραίος! Για in-home steaming πας είτε σε Moonlight σε Linux, είτε σε Steam Link στο Android. Απο Emulators προτεινω το Lakka ή Retroarch μεσω Atmosphere. Παίζει τα πάντα έως Dreamcast αψογα. 

To Jig δε το χρειαζεσαι ξανα εαν ενεργοποιησεις το Auto RCM (Το Mode που σου επιτρέπει αυτοματα να στελνεις payload όποτε κλείνεις το Switch). Εχω παρατηρησει βέβαια ενα μικρο Battery Drain με αυτο ενεργο. Καλό είναι να υπάρχει το jig βεβαια, παμφθηνο ειναι. Ή πας σε κάτι τέτοιο που έχει Jig και στέλνει έως 6 διαφορετικά payloads και ξεμπερδεύεις με 10€: https://www.aliexpress.com/item/4000240754348.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.195c4d4bkcYvPL&algo_pvid=52417d09-b243-4bd6-8b03-02fd4431400c&algo_expid=52417d09-b243-4bd6-8b03-02fd4431400c-0&btsid=bd49c5ef-8ec7-481c-80ca-523c0053acc0&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_6,searchweb201603_55

Το συγκεκριμένο το 'χω κοντά 1 χρόνο, είναι απλά άψογο!

• Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, darklordvader77 said:

@Malthador Ωραίος! Για in-home steaming πας είτε σε Moonlight σε Linux, είτε σε Steam Link στο Android. Απο Emulators προτεινω το Lakka ή Retroarch μεσω Atmosphere. Παίζει τα πάντα έως Dreamcast αψογα. 

Moonlight σε Android;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Moonlight σε Android;

Παίζει κανονικά, απλά τη τελευταία φορά που δοκίμασα σε Android τα αναλογικά χειριστήρια τα βλεπε ως digital σταυρο και όχι ως analog. Αναμένεται να λυθεί πλήρως στην επόμενη έκδοση που θα βγάλει η ομάδα Switchroot. Περισσότερα για το Project εδώ: https://forum.xda-developers.com/nintendo-switch

Γενικά  να ξέρεις το Android στο Switch είναι πολύ "φρέσκο" σε σχέση με το Linux που υπάρχουν assets, drivers, κτλ πολύ καιρό χάρη στο Project L4T (Linux for Tegra).  Δοκιμάζεις, παίζεις, και καταλήγεις σε όποιο σε βολέψει καλύτερα. ;) 

Επεξ/σία από darklordvader77
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά έκανα την αντρίκια λύση: με αλουμινόχαρτο και ταινία μετέτρεψα το δεξί joycon σε μόνιμο jig. Μιλάμε πολύ πιο εύκολο από τον συνδετήρα, ο οποίος σπάει νεύρα μέχρι να τον λυγίσεις σωστά. 

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

So, πέρασα atmosphere από emuNAND και μου ζητάει internet το homebrew appstore.

Συνδέομαι κανονικά αφού είμαι από emuNAND ή τον κλαίγανε μετά;

Επίσης, τραβηγμένο, αλλά πρέπει να το ρωτήσω: αν συνδέθω στο ίδιο δίκτυο με το hacked και με το unhacked μπορεί να παίξει ban στο unhacked;

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Malthador είπε

So, πέρασα atmosphere από emuNAND και μου ζητάει internet το homebrew appstore.

Συνδέομαι κανονικά αφού είμαι από emuNAND ή τον κλαίγανε μετά;

Επίσης, τραβηγμένο, αλλά πρέπει να το ρωτήσω: αν συνδέθω στο ίδιο δίκτυο με το hacked και με το unhacked μπορεί να παίξει ban στο unhacked;

Πριν συνδεθείς γενικά σε Wi-Fi βάζεις 90DNS για να σαι καλυμενος: https://gbatemp.net/threads/90dns-dns-server-for-blocking-all-nintendo-servers.516234/ 

Δε θα χεις γενικά θέμα. Το κυρίως ερώτημα είναι: Έχεις ίδια Account/ID και στα 2 Switch? Αν ναι, ανα πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να έρθει το Ban..ποτέ δε ξέρεις με τη Nintendo. Άλλοι που χουν σβήσει logs πχ φάγανε και άλλοι δε φάγανε. Εγω πάντως δεν έχω φάει ακόμα μετά απο 1,5 χρόνο. Πάντα με προσοχή βέβαια, αλλα ειμαι προετοιμασμένος ψυχολογικα σε τέτοια περίπτωση (αν και προτιμώ τις δυνατότητες του Homebrew απ το βρεφικό Online του Switch). 

Τέλος άλλο ενα χρήσιμο Tip, όποτε κάνεις Update την SysNAND πάντα περιμένεις λίγες μέρες για τυχόν θέματα  και μετά το κάνεις με χρήση του ChoiDujourNX+AutoRCM (για να μη κάψεις Fuses): https://switchtools.sshnuke.net

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tα xci εχουν εξελιχθει οπως επισης μπορεις να περασεις ολες τις αναβαθμίσεις των παιχνιδιων μεσα σε αυτά.

Μπορείς να τα τρέξεις απο εξωτερικό σκληρό (αν εισαι docked) οπότε κάποια βαριά παιχνίδια που συνήθως θα τα έπαιζες σε tv (βλέπε Witcher 3) δεν υπάρχει λόγος να πιάνουν χώρο απο την sd.

Σου προσφέρουν ευκολία να προσθαφαιρέσεις.

Επίσης το SX OS εχει δικό του cartridge dump οπου ολα σου τα carts τα κάνεις xci.

Προσοχή στις εκδόσεις του SX, προσοχή στις εκδόσεις του firmware. πχ δεν υπάρχει λόγος να πας ακόμα στην 9 απο τη στιγμή που δεν σε περιορίζουν τα παιχνίδια.

Σου προτείνω να βάλεις rcm ON και βρες ενα jig ανθρώπινο να έχεις ωστε να μη γίνει ζημιά στα Pins.

Με το RCM ON αποκλείεεις την πιθανότητα να μπουτάρεις με official OS και να κάψεις efuses στο μέλλον.

Ελπίζω να κράτησες σωστά όλα τα μπακαπ απο πριν.

Τέλος αναφέρω οτι με custom os υπάρχει σοβαρή κατανάλωση στο standby, οπότε προσοχή μην αδειάσει η μπαταρία.

Επεξ/σία από Vagosman
  • Thanks 2
  • Moderators
Δημοσ.
22 minutes ago, Vagosman said:

Tα xci εχουν εξελιχθει οπως επισης μπορεις να περασεις ολες τις αναβαθμίσεις των παιχνιδιων μεσα σε αυτά.

Μπορείς να τα τρέξεις απο εξωτερικό σκληρό (αν εισαι docked) οπότε κάποια βαριά παιχνίδια που συνήθως θα τα έπαιζες σε tv (βλέπε Witcher 3) δεν υπάρχει λόγος να πιάνουν χώρο απο την sd.

Σου προσφέρουν ευκολία να προσθαφαιρέσεις.

Προς το παρόν δεν έχω καταφέρει να κάνω install nsp στο atmosphere, θα δοκιμάσω και xci αργότερα να δούμε.

23 minutes ago, Vagosman said:

Σου προτείνω να βάλεις rcm ON και βρες ενα jig ανθρώπινο να έχεις ωστε να μη γίνει ζημιά στα Pins.

Jigάκι θα τσιμπήσω από Κίνα για παν ενδεχόμενο, προς το παρόν έχω βάλει AutoRCM. Το rcm ON τι είναι;

24 minutes ago, Vagosman said:

Ελπίζω να κράτησες σωστά όλα τα μπακαπ απο πριν.

Τέλος αναφέρω οτι με custom os υπάρχει σοβαρή κατανάλωση στο standby, οπότε προσοχή μην αδειάσει η μπαταρία.

Κράτησα backup και χρησιμοποιώ 90DNS για παν ενδεχόμενο.

Και το android έχει κατανάλωση σε standby; Αν και όταν δεν τη χρησιμοποιώ κάθεται στο dock η κονσόλα.

Δημοσ.

auto rcm αυτο εννοουσα.

Με cfw πλέον  μπορείς να εχεις ολα τα σοβαρά καλούδια οπως Checkpoint να κρατάς όλα σου τα save τοπικά αλλα και να χρησιμοποιείς απο άλλους χρήστες.

πχ Mario Party βάζεις ενα save με όλα τα mini game απο το να καείς να τα ανακαλύψεις όλα.

Προσωπικά δεν καίγομαι με πολλά homebrew, θέλω τον ελάχιστο χρόνο μου να μπορώ να παίζω και οχι να σκαλίζω.

• Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Vagosman said:

Προσωπικά δεν καίγομαι με πολλά homebrew, θέλω τον ελάχιστο χρόνο μου να μπορώ να παίζω και οχι να σκαλίζω.

Ούτε εγώ σκαλίζω ιδιαίτερα πλέον να παίζω θέλω. Γι' αυτό θέλω το Android, για να streamάρω PC games και να παίζω PSX/PSP games. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ καλά νέα για τους κατόχους Switch που δεν μπορούν να περάσουν CFW.

Το κείμενο είναι από το Discord του Game_Over του SX OS/PRO.

Με λίγα λόγια περιμένουμε CFW σε όλες τις κονσόλες παλιές και καινούργιες + το νέο Switch Lite ανεξάρτητος Firmware και Patch κονσόλες.

------------------------

It seems the cat is out of the bag. Team Xecuter's solution for ipatched units also works on Mariko units as well as the switch Lite. Details on how it works and what is required are not publicly available yet. More info will be available soon.

Since the new 'red box' Mariko units appeared, people have been asking when will it be possible to run CFW on it, well today MaxConsole was in touch with trusted TX reseller, that been given some advance news on a new solution that is coming soon, and that it infact works on all new Switch models, not just the 'patched' ones, but even the 'mariko', and 'lite' models as well, see below what they mentioned: --- TX has recently taken the time to demonstrate to us some of their Work-In-Progress. Notably for 'patched' and 'mariko' units which is very advanced, and works flawlessly. We were not given a firm date or prices yet, but knowing TX we know the price will be very reasonable. We also saw early beta for Switch Lite console as well. --- So that above is great news, and we will have more in the coming weeks, as we have requested to get an early sample from the trusted TX reseller, so that we can share more info with our loyal readers, on how TX's new solution works and what is involved and pics of course!

https://www.maxconsole.com/threads/team-xecuter-solution-coming-soon-for-latest-switch-models.55124/

Επεξ/σία από BlackStone7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...