Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω ένα turboX laptop, μοντέλο CLEVO Μ765SU, στον οποίο τρέχω ορισμένα παλιά προγράμματα και έχω ένα δίσκο WD 750 scorpio black. Πρόσφατα κατάργησα το CD και έβαλα το σκληρό σε caddy στη θέση του. Όπως καταλαβαίνετε είμαι σε φάση να βάλω SSD. Όμως το σύστημα είναι τώρα σε IDE και θέλω να το γυρίσω σε AHCI για ευνόητους λόγους.

Το chipset SIS-968 υποστηρίζει AHCI καθώς το μηχάνημα ερχόταν με VISTA και στο BIOS υπάρχει επιλογή για AHCI αλλά όταν την επιλέγω , κατά την έναρξη σε XP, όπως είναι φυσικό, εισπράτω μία ωραιότατη μπλε οθόνη.

Ξέρω ότι αν περάσω τους drivers για AHCI από τα windows ενώ είναι σε φάση IDE, μετά θα μου ζητήσει επανεκκίνηση, θα μπώ στο BIOS θα το αλλάξω σε AHCI, και μετά θα μπω σε windows και θα έχω AHCI.

To έχω δει σε tutorilas και γίνεται.

Δυστυχώς ! δεν έχω και δεν μπορώ να βρώ drivers για AHCI !!!!

Η clevo δεν έχει στο site της drivers για XP Και για AHCI, Ουτε φυσικά στο πλαίσιο ξέρου κάτι, μου έδωσαν βέβαια το εργοστασιακό CD με όλους τους drivers gia XP kai VISTA.

Ψάχνω για generic drivers που σίγουρα κάπου υπάρχουν, βρήκα κάποιους τους έκανα install με το ζόρι αλλά κολούσε το σύμπαν και ήταν προφανώς λάθος.

Παραθέτω ορισμένα πληροφοριακά screenshots μήπως και μπορεί να βοηθήσει κάποιος συμφορουμίτης.

http://www.mediafire.com/view/11t6cx241sc1q55/xprimeDEVICE%20MANAGER%20Xp_20170305_motherboard%20SIS%20968.jpg#

http://www.mediafire.com/view/69wn8eyr9drgrz5/xprimeSPECCY_20170305_motherboard%20SIS%20968.jpg#

http://www.mediafire.com/view/9ll4a12z29re7jj/xprimeSPECCY_20170305_thermal%20GPUproblem.jpg#

Επισκέπτης
Δημοσ.

Για ποιο λογο δε βάζεις windows 7, καταρχην?

Eχεις core duo στα 2Hz και 4 gb ram αρα με λιγο το λιγοτερο windows 7 starter θα ξεμπλεξεις λογικα και με τους οδηγους που θα κυκλοφορουν επισημα.. εφοσον βγαλεις ακρη στη σελιδα για τους οδηγους turbo-X

Δημοσ.

Για ποιο λογο δε βάζεις windows 7, καταρχην?

Eχεις core duo στα 2Hz και 4 gb ram αρα με λιγο το λιγοτερο windows 7 starter θα ξεμπλεξεις λογικα και με τους οδηγους που θα κυκλοφορουν επισημα.. εφοσον βγαλεις ακρη στη σελιδα για τους οδηγους turbo-X

Δεν μπορώ να βάλω win 7 λόγω ασυμβατοτητων , έχω 7 ,& 10 σε άλλα πισί. Το συγκεκριμένο έχει dedicated ρόλο σε winxp.

Αν ξέρει κανείς αυτό που ζητώ θα βοηθούσε πολύ,

αλλιώς το σύστημα είναι οκ για τη δουλειά του απλά τρώει μπουκάλι από το δίσκο. Θα βάλω ssd , σε ide και ας μην έχω trim ,

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οκ

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

2 τροποι υπαρχουν.

1) θα κανεις repair με το cd αφου το γυρισεις σε ahci

2) το γυρνας σε ahci και ξενικας σε safe mode μηπως και το σεταρει μονο του. Αυτος ο τροπος δουλευει σιγουρα απο 7 και πανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...