Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προς Amdάκηδες:Τι ryzia και πρασινάδες ρε παιδιά,βγήκαν τα τέρατα σε τιμές κιλού και δεν μπορούν να τρέξουν ένα παιχνιδάκι,σας γλεντάει η intel ρε πάρτε το χαμπάρι!Μητρικές ανύπαρκτες,οι μνήμες πάνε για ανέκδοτο της χρονιάς,αλλά είναι vfm και futureproof,σε καμιά πενταετία μπορεί και να δουλεύουν και να πιάσουν τον 2500k σε gaming.Βέβαια θα έχει βγει τότε ο 12500 αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο,παίρνεις κάτι για το μέλλον

Προς Intelakηδες:Ε ρε κορόιδα που είμαστε,τα σκάμε τόσα χρόνια για να πάρουμε ότι σκάρτο κυκλοφορεί,4πύρηνο το 2016;Και βγαίνουν τα τέρατα με 16 threads σε τιμές 7700,ούτε pacman δεν θα μπορούμε να τρέξουμε...Άντε τώρα να πουλήσεις τη σαβιύρα σου στις αγγελίες,200 ευρώ για 6900 κ πολλά είναι..Δεν θα χρεωκοπήσουν οι τρισκατάρατοι να γλιτώσουμε;

Troll mode off:Ρε παιδιά γιατί δεν απολαμβάνετε το γεγονός ότι τα πράγματα πάνε να στρώσουμε μετά από χρόνια και γράφετε σελίδες επί σελίδων,ποιός είναι καλύτερος,γιατί,και μαλώνεται λες και έχετε μετοχές στους μεν ή στους δε.Πολύ γέλιο δηλαδή!

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδω που εχει τεστ για τον 1800X vs i7-7700k λεει οτι ο intel ειναι καλυτερος στα παιχνιδια αλλα ο amd σε εφαρμογες οπως Premiere

Μονο που δεν εχουν την ιδια τιμη ο ενας εχει σχεδον 600 ευρω και ο αλλος σχεδον 400 ευρω.

https://www.youtube.com/watch?v=Iy4T6JY2uB8

Lllefteris για να συνοψίσουμε σε clock to clock ο 1800x αποδίδει το ίδιο με έναν 6900k σε βαριές εφαρμογές, γενικά είναι ένας 6900k με τα μισά λεφτά να το πω μπακάλικα. Για όσους θέλουν cpu για αυτή τη δουλειά δίχως να δώσουν ένα τσουβάλι λεφτά είναι φοβερό cpu. Από την άλλη όμως στα παιχνίδια είναι ελάχιστα πίσω από τον 7700k αλλά σε avg και max fps, σε κάποια παιχνίδια μπορεί να είναι και 20 fps πίσω ο ryzen, πάντα σε avg και max fps. Η ιστορία αλλάζει στα minimum fps που εκεί είναι όλο το ζουμί του smoothness, κρατάνε φοβερά minimum frames, ένεκα περισσότερης διαθέσιμης ισχύος έναντι του 7700k. 

Μην ξεχνάμε όμως ότι από άποψης ipc ο amd είναι ελάχιστα πιο πίσω από kaby, ελάχιστα, ο 7700k παίρνει προβάδισμα και λόγω συχνοτήτων αφού παίζει 4.2 ghz base με 4.5 turbo, τον πάνε και στα 5 ghz αρκετοί αλλά ξεχνάνε να πούνε ότι έπεσε delid και ακριβή ψύξη για τα 5 ghz, συν πολλές φορές κοντά 1.4v ρεύματος ίσως και περισσότερο.

• Like 7

Αρα ενας που θελει παιχνιδια παει σε 7700k και του μενουν και 200 ευρωπουλα να παρει κατι αλλο.

Θελω να δω τεστ του i7-7700k και του 1700 που εχουν την ιδια τιμη.

Το οτι ο ενας εχει 4 πυρινες και ο αλλος ενα φορτηγο με πυρινες δεν μου λεει κατι γιατι και το Doogee y6 max που εχω εχει 8 πυρινες αλλα βγαζει 44000 antutu και του κολητου μου το Leeco X720 με 4 πυρινες βγαζει 150000 σκορ.

Φυσικα θα μου πειτε δεν εχουν καμια σχεση οι επεξεργαστες των κινητων με των υπολογιστων.

Απλα εγω δεν εχω σκοπο να βαζω τον γιο μου να παιζει παιχνιδια και απο κατω να τρεχουν ακομα 10 προγραμματα επεξεργασιας οπως Photoshop & Premiere για να εκμεταλλευτω τους παραπανω πυρινες.

Αρα ενας που θελει παιχνιδια παει σε 7700k και του μενουν και 200 ευρωπουλα να παρει κατι αλλο.

Ένας που θέλει παιχνίδια περιμένει τους 4c/8t ryzen, τα 200 ευρώπουλα :D κοντά που θα γλυτώσει από τον 7700k τα δίνει σε κάρτα ! Αν θυμάσαι μέχρι πριν βγουν οι ryzen gaming cpu's ήταν οι i5, αλλά επειδή δεν συνέφερε τα φάνμποι ξαφνικά ο 7700k έγινε gaming cpu και vfm :P. Εσύ ενδιαφέρεσαι για gaming ή productivity cpu ; Εκεί είναι που κολλάω. Αν θες productivity ασυζητητί ο 1700 είναι κτήνος, δες review να δεις τι πόνο μοιράζει στους 6900k που όσο κάνει ο 6900k παίρνεις ολόκληρο μηχάνημα με 8c ryzen.

• Like 6

Ένας που θέλει παιχνίδια περιμένει τους 4c/8t ryzen, τα 200 ευρώπουλα :D κοντά που θα γλυτώσει από τον 7700k τα δίνει σε κάρτα ! Αν θυμάσαι μέχρι πριν βγουν οι ryzen gaming cpu's ήταν οι i5, αλλά επειδή δεν συνέφερε τα φάνμποι ξαφνικά ο 7700k έγινε gaming cpu και vfm :P.

Ναι σιγουρα αν θελεις για παιχνιδια μονο πας σε i5 η στους νεους 6πυρινους amd και τα χωνεις για μια καλη καρτα οχι σαν την δικια μου :lol:

Αν ομως θελεις να τα συνδιασεις και τα δυο τι κανεις;

Εξαρτάται πόσα δίνεις και κατά πόσο βαριές δουλειές θες να κάνεις. Περιμένουμε να δούμε πόσο θα ανεβαίνει ο r5 1600x σε ρολόγια, μιας και αν ανεβαίνει περισσότερο θα είναι sweet spot cpu για gaming και θα συνδυάζει και μπόλικη ισχύ συνολικά σε καλή τιμή. Θα είναι λίγο πιο κάτω από 8c/16t ryzen σε productivity αλλά αν βαράνε ψηλά ρολόγια θα δίνουν περισσότερο πόνο στο gaming. Ως ψηλά ρολόγια μιλάω για 4.2 ghz σαν στάνταρ μιας και έχουν κακό oc potential οι ryzen και πάλι δεν είναι τίποτα σίγουρο ακόμη, εικασία δική μου.

• Like 1

Εγω λεω να δω τι θα γινει τελικα με τα δικα μου απο το Πλαισιο και αν τελικα παρω πιστωτικο η τα λεφτα πισω γιατι τους εχω παρει αρκετες φορες μετρητα πισω να μην παρω τιποτα και να περιμενω τον Σεπτεμβρη να δω που θα κατασταλαξουν οι τιμες και οι αποδοσεις.

Μεχρι τοτε κλαψε γιοκαμ τον υπολογιστη σου κατασχεται! :lol:

• Like 1

Το οτι ο ενας εχει 4 πυρινες και ο αλλος ενα φορτηγο με πυρινες δεν μου λεει κατι γιατι και το Doogee y6 max που εχω εχει 8 πυρινες αλλα βγαζει 44000 antutu και του κολητου μου το Leeco X720 με 4 πυρινες βγαζει 150000 σκορ.

Φυσικα θα μου πειτε δεν εχουν καμια σχεση οι επεξεργαστες των κινητων με των υπολογιστων.

Απλα εγω δεν εχω σκοπο να βαζω τον γιο μου να παιζει παιχνιδια και απο κατω να τρεχουν ακομα 10 προγραμματα επεξεργασιας οπως Photoshop & Premiere για να εκμεταλλευτω τους παραπανω πυρινες.

Δεν ειναι προφανες οτι αμα θες PC / αντικατασταση παιχνιδοκονσολας θα πας σε Intel? Κανεις δεν ειπε το αντιθετο. Βεβαια, περιμενε να βγουν και οι R5, γιατι μυριζομαι απιστευτο VFM. Ειδικα σε gaming που σε ενδιαφερει, ακομα και ο 4c / 8t θα πλησιαζει απελπιστικα κοντα τα μεγαλα του αδελφια (clock for clock) στη μιση τιμη. Συν η αναβαθμισημοτητα που θα εχει η πλατφορμα, συν το extra feature proof που σου δινουν τα παραπανω threads εναντι του i5. 

Ναι σιγουρα αν θελεις για παιχνιδια μονο πας σε i5 η στους νεους 6πυρινους amd και τα χωνεις για μια καλη καρτα οχι σαν την δικια μου :lol:

Αν ομως θελεις να τα συνδιασεις και τα δυο τι κανεις;

Πας σε 1700? Οχι τιποτα αλλο, αλλα με τη 1070 που εισαι σιγα το μπουκαλι που θα φας απτον Ryzen και σε ενοχλουν οι gaming επιδοσεις του. Δηλαδη νταξει, ας πατησουμε και λιγο Γη, χρυσος ο i7 για gaming, αλλα μιλαμε για ψυλους στα αχυρα. Σε ενα συνολο 10-15 φρεσκων games μιλαμε για average διαφορα ~10%.

Τωρα ειδα και την αναλυση σου. Οkay, αν εξαιρεσουμε κατι games τυπου league of legends,, που ok ο i7 μπορει να σου δωσει ~450 frames εναντι των 350 του R7, πολυ πιθανον να μην δεις πουθενα διαφορα και το bottleneck να στο ριχνει η καρτα.  

Υπάρχουν τέτοια τεστ. Τα έχουμε ήδη (χιλιο)ανεβάσει αν ψάξεις λίγο πίσω. Δες και αυτό: http://www.insomnia.gr/topic/639459-gaming-%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%82%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-amd-ryzen/

Σχετικά με τους πυρήνες μια ερώτηση κρίσεως. CPU με 8 cores βγάζει χοντρικά όσο μια άλλη 4 core cpu στο Battlefield 1 και ό,τι άλλο ξεπερνάει τα τέσσερα cores. Η πρώτη cpu, αν την αφήσεις με 4 cores, πόσο θα βγάζει;

Για να το θέσω και αλλιώς. Περιμένουμε ακόμα να δούμε-κάποια-πτώση τιμών από τον ανταγωνισμό.

Πας σε 1700? Οχι τιποτα αλλο, αλλα με τη 1070 που εισαι σιγα το μπουκαλι που θα φας απτον Ryzen και σε ενοχλουν οι gaming επιδοσεις του. Δηλαδη νταξει, ας πατησουμε και λιγο Γη, χρυσος ο i7 για gaming, αλλα μιλαμε για ψυλους στα αχυρα. Σε ενα συνολο 10-15 φρεσκων games μιλαμε για average διαφορα ~10%.

Τωρα ειδα και την αναλυση σου. Οkay, αν εξαιρεσουμε κατι games τυπου league of legends,, που ok ο i7 μπορει να σου δωσει ~450 frames εναντι των 350 του R7, πολυ πιθανον να μην δεις πουθενα διαφορα και το bottleneck να στο ριχνει η καρτα.

Το CPU το αγοραζεις για να αλλάξεις 2 με 3 gpu.

Η 1070 του σήμερα είναι η Titan του χθες και πάει λέγοντας...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...