EddieObscurant Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 4 ώρες πριν, ASDIC είπε παιδες εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις μην επιλεγετε να βαζεται 8πυρηνους επεξεργατες σε B350 / Β450 μητρικες. Τα VRM ειναι μικρά με μικρα Heatsink ή καθόλου και μιλαμε για εναν επεξεργαστη που θελει άπλα. Το ιδιο ισχυει και για τις mATX. πως μπορεις να βαζεις ενα τερας επιδοσεων σε μια τετοια μικρη μητρικη δεν το καταλαβαινω. Και επαναλαμβανω υπαρχουνB350 / B450/mATX μητρικες που εχουν καλα VRM αλλα ειναι μετρημενες στα δακτυλα. Αντιλαμβανομαι οτι ισως υπαρχει θεμα budget και θεμα χωρου αλλα καλό ειναι ψαξετε καλα την επιλογή σας οσον αφορα την μητρικη για τον 2700/2700Χ. Δεν προκειται να παθει τπτ χωρις o/c και συνεχή καταπονηση. Και o/c να κανει η μεγαλη πλειονοτητα τους δουλευει ελαχιστες ώρες τη μέρα σε full load. Τα χρονια της εγγύησης η συντριπτική πλειοψηφία θα τα περάσει χωρις θέμα. 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε Καλοδουλευτα και οτι χρειαστεις εδω ειμαστε 😛 Τι batch number εχει ο 1700x ? Αν εισαι τυχερος μπορει να χτυπησεις και 4.1 με λιγοτερο απο 1.35v Μην του λες τετοια γιατι θα απογοητευτεί. Ας πιασει τα 3,9 με νορμαλ ρευματα 100% stable και απο κει και περα το οτιδηποτε ειναι έξτρα. Προσωπικα θεωρώ αδύνατο 8πυρηνο στα 4,1 σε πρωτη γενια με ρευματα χωρις να φαει degrade ( <1,425v) και να ναι 100% stable. Bέβαια πλεον ο καθενας εχει διαφορετικη αποψη για το stable, οποτε πάω πάσω. Προσωπικα στα 3800 για everyday gaming κλπ, χρειαζομαι 1,275v, για linpack avx 1,325v και για τη δουλεια μου 24/7 handbrake 4k transcoding 1,3875v μεσω bios που στην πραξη φτανουν 1,416v
akoinonitos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 14 λεπτά πριν, EddieObscurant είπε Δεν προκειται να παθει τπτ χωρις o/c και συνεχή καταπονηση. Και o/c να κανει η μεγαλη πλειονοτητα τους δουλευει ελαχιστες ώρες τη μέρα σε full load. Τα χρονια της εγγύησης η συντριπτική πλειοψηφία θα τα περάσει χωρις θέμα. Μην του λες τετοια γιατι θα απογοητευτεί. Ας πιασει τα 3,9 με νορμαλ ρευματα 100% stable και απο κει και περα το οτιδηποτε ειναι έξτρα. Προσωπικα θεωρώ αδύνατο 8πυρηνο στα 4,1 σε πρωτη γενια με ρευματα χωρις να φαει degrade ( <1,425v) και να ναι 100% stable. Bέβαια πλεον ο καθενας εχει διαφορετικη αποψη για το stable, οποτε πάω πάσω. Προσωπικα στα 3800 για everyday gaming κλπ, χρειαζομαι 1,275v, για linpack avx 1,325v και για τη δουλεια μου 24/7 handbrake 4k transcoding 1,3875v μεσω bios που στην πραξη φτανουν 1,416v Τυγχανει να ξερω ατομο που ειχε 1700x ιδιο batch number με του δικου μου 1700. Εγω ηθελα 1.325v με llc3 για τα 4ghz και αυτος ηθελε την ιδια ταση για τα 4.1ghz. Τεσταρισμενα με prime95. Αν δεν κανω λαθος το batch number ηταν 1738SUS. 2
splanis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 45 λεπτά πριν, ilos είπε Καλά δεν έχεις κανένα γνωστό/χριστιανό να σου δώσει καμιά 10ριά standoffs?🤩 99% έχει ένας φίλος να μ δώσει σε λίγο αλλά δεν είναι χριστιανός
STORM1978 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 39 λεπτά πριν, splanis είπε 99% έχει ένας φίλος να μ δώσει σε λίγο αλλά δεν είναι χριστιανός Ας σου δώσει και ας είναι ότι θέλει ο άνθρωπος!
akoinonitos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, splanis είπε Δεν έχει τελικά κάνεις. Το βάζω με 3 Ποιο κουτι εχεις αν εχεις κανενα παλιο βγαλε καμια απο τα καπακια δεξια και αριστερα. 1
splanis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Ποιο κουτι εχεις αν εχεις κανενα παλιο βγαλε καμια απο τα καπακια δεξια και αριστερα. Δεν κατάλαβα από που εννοείς;
akoinonitos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 34 λεπτά πριν, splanis είπε Δεν κατάλαβα από που εννοείς; Καποια κουτια παλια εχουν βιδες που βιδωνουν τα πλαινα καπακια στο πισω μερος του case
narta Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Καποια κουτια παλια εχουν βιδες που βιδωνουν τα πλαινα καπακια στο πισω μερος του case standoffs του λειπουν 1
akoinonitos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, narta είπε standoffs του λειπουν Α νομιζα βιδες
splanis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 18 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Καποια κουτια παλια εχουν βιδες που βιδωνουν τα πλαινα καπακια στο πισω μερος του case Εντάξει κομπλέ το παλικάρι που πήρε τον Ιντελ μου τα έφερε πίσω στο σπίτι τσακ μπαμ ο μαγκας. 1
EddieObscurant Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, akoinonitos είπε Τυγχανει να ξερω ατομο που ειχε 1700x ιδιο batch number με του δικου μου 1700. Εγω ηθελα 1.325v με llc3 για τα 4ghz και αυτος ηθελε την ιδια ταση για τα 4.1ghz. Τεσταρισμενα με prime95. Αν δεν κανω λαθος το batch number ηταν 1738SUS. δεν σε αμφισβητώ , απλώς αμφιβάλλω για το κατα πόσο ειναι 100% σταθερο με τοσο χαμηλά ρευματα το δικο σου και ακομα περισσότερο του φίλου σου. Αν εχεις ορεξη και προφανώς χρόνο, τρέξε ενα occt . Πήγαινε στην καρτελα cpu linpack, επέλεξε όλες τις επιλογες , βαλε στο 50% τη μνήμη και αστο για κανα διωρο. Στο τέλος δες και ποιο ειναι και το max voltage που εδωσε, απο τους sensors, γιατι εσυ μπορει να εδωσες 1.325 αλλα αυτο να χει παει αρκετα παραπανω.
akoinonitos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, EddieObscurant είπε δεν σε αμφισβητώ , απλώς αμφιβάλλω για το κατα πόσο ειναι 100% σταθερο με τοσο χαμηλά ρευματα το δικο σου και ακομα περισσότερο του φίλου σου. Αν εχεις ορεξη και προφανώς χρόνο, τρέξε ενα occt . Πήγαινε στην καρτελα cpu linpack, επέλεξε όλες τις επιλογες , βαλε στο 50% τη μνήμη και αστο για κανα διωρο. Στο τέλος δες και ποιο ειναι και το max voltage που εδωσε, απο τους sensors, γιατι εσυ μπορει να εδωσες 1.325 αλλα αυτο να χει παει αρκετα παραπανω. Τον εχω πουλησει ρε συ δεν τον εχω πια. Θεωρω εφοσον μου εβγαζε χωρις θεματα prime95, ibt, realbench και δεν μου εκανε κιχ σε folding @ home οτι δεν ειχε κανενα θεμα. Τωρα πλεον να σου το αποδειξω δεν μπορω οποτε δεν εχει και πολυ νοημα να το συζηταμε. Οσο για τις τασεις επειδη στο οverclock.net ειχαμε πολλοι την απορια αν εδινε η prime x370 pro σωστη ταση εκατσε ενα παλικαρι και την μετρησε και οτι βλεπαμε στο hwinfo αυτο εδινε στην πραξη. Για να φανταστεις τι chip ηταν τα 3800mhz τα ειχε με undervolt. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2018 από akoinonitos 2
splanis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Επειδή λέω να αγοράσω ssd αύριο δεν πειράζει να το δουλέψω σήμερα χωρίς format με τα Windows που είχα τον Intel Ε;
kromozone Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) ρε παιδες επειδη εχω βαλτωσει για πειτε καμια λυση για cpu cooler κατω απο 160mm μονο air cooler... δεν με ενδιαφερει τιμη μονο να εχει την αποτελεσματικοτερη σε stock και οc ψυξη για τον 2700x γιατι η noctua d15s που εχω χωραει μεν μεσα στο κουτι αλλα πιανει σχεδον ολο τον χωρο.. κοιταζα για nh-u12s, scythe mugen 5 rev b, masterair ma 410m ( λεγεται κ ντοσκομπαλα χαχαχα) κτλ κτλ Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2018 από kromozone
Προτεινόμενες αναρτήσεις