Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε

Η MSI X470 Carbon είναι ανώτερο μοντέλο γι'αυτο και κάνει ~175€. Έχει 5-phase με "φορτωμένα" phases (10 Highside/10 Lowside και 10 Chokes) ALC1220 ήχο Intel Lan εμφάνιση και πλαστικούρα στα Ι/Ο :D . Η B450 Carbon έχει και αυτή ALC1220 ήχο και Ιντελ LAN αλλά στις B450 χάνεις 2 SATA άμα βάλεις nvme m2 ssd. Άμα θες 6 SATA χωρίς nvme σε καλύπτει και η οικονομική tomahawk που χάνει σε ήχο (ALC892) και LAN (Realtek) αλλά κάνει ~110€.

Τα ίδια phase έχει η B450 carbon με την X470?

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι η X470 Carbon είναι η μοναδική με 5+2(Soc) όλες απο "κάτω" είναι με 4+2(Soc). Απλά σε κάποιες βάζουν 2 Chokes ανα Phase σα κάγκουρες για να μοιάζει με 8 Phase.

Επεξ/σία από 50EuroUser
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, leros2004 είπε

Μια χαρά κάνεις την τράμπα.. ειδικά τώρα που έχει υπεραξία ο 8400 και δεν χρειάζεται να πληρώσεις παραπάνω. 

Ειδικά για streaming o 2600x είναι καλύτερος ακόμα και απο τον 8600k....

Στο gaming δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο τον 8400 ειδικά με την κάρτα γραφικών που έχεις... 

Με τον 8400, ξεχνας το streaming. Δε μπορει να κανει δυο πραγματα ταυτοχρονα: gaming & streaming. Φτανει σε usage το 100. Πρεπει να πας στον 8700k, που εχει 6/12. Ο 2600X, τα κανει ανετα και τα δυο. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 50EuroUser είπε

Όχι η X470 Carbon είναι η μοναδική με 5+2(Soc) όλες απο "κάτω" είναι με 4+2(Soc). Απλά σε κάποιες βάζουν 2 Chokes ανα Phase σα κάγκουρες για να μοιάζει με 8 Phase.

Oλες οσες εχω δει με 2 chokes ανα phase εχουν "φορτωμενο", οπως το αποκαλεις, VRM. Απλως doubled components, δεν δινει κατι ιδιαιτερο περα απο καλυτερο heat dissipation και ισως παραπανω σταθεροτητα απο οτι ενα νορμαλ 5+2 πχ. 

Εγω εχω στρεψει τα ματακια μου στην x470 M7 παντως της MSI και εχω ηδη μαζεψει τα μισα λεφτα που χρειαζομαι.. ^_^ 
Ελπιζω τον αλλον μηνα να σας λεω εμπειριες.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Oλες οσες εχω δει με 2 chokes ανα phase εχουν "φορτωμενο", οπως το αποκαλεις, VRM. Απλως doubled components, δεν δινει κατι ιδιαιτερο περα απο καλυτερο heat dissipation και ισως παραπανω σταθεροτητα απο οτι ενα νορμαλ 5+2 πχ. 

Εγω εχω στρεψει τα ματακια μου στην x470 M7 παντως της MSI και εχω ηδη μαζεψει τα μισα λεφτα που χρειαζομαι.. ^_^ 
Ελπιζω τον αλλον μηνα να σας λεω εμπειριες.

Δεν θα εχεις offset και θα κλαις 😛

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν θα εχεις offset και θα κλαις 😛

To παρατηρησα και δεν μπορω να πω οτι με ενδιαφερει ιδιαιτερα μιας και περναω πιο πολυ ωρα στο BIOS παρα στα windows :P 

Aλλα τους εστειλα email να τους ρωτησω, πως στο δι@λο καταφεραν να μην εχουν offset voltage control στην καλυτερη μητρικη τους για το σοκετ. Περιμενω απαντηση και θα την ποσταρω εδω. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

To παρατηρησα και δεν μπορω να πω οτι με ενδιαφερει ιδιαιτερα μιας και περναω πιο πολυ ωρα στο BIOS παρα στα windows :P 

Aλλα τους εστειλα email να τους ρωτησω, πως στο δι@λο καταφεραν να μην εχουν offset voltage control στην καλυτερη μητρικη τους για το σοκετ. Περιμενω απαντηση και θα την ποσταρω εδω. 

Δεν ξερω τι σκεφτηκανε αλλα χαραμισανε οτι καλο εχει αυτη η μητρικη...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα και πάλι,

Βλέπω κάποιες αναφορές για Win7 με Ryzen. Ισχύουν; Το έχει δοκιμάσει κανένας;

Θελει ΠΟΛΥ σκαλισμα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Άρα #### το, θα πάω στα 10. Ευχαριστώ :D

Εγω μια φορα περασα 7 και εφυγαν στις 2 μερες... βαλε τα 10 για να ξενοιασεις...

Edit:  με x370 ,με x470 δεν τα εχω δοκιμασει.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα και πάλι,

Μόνο με μητρικές 1ης γενιάς.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα και πάλι,

Θα χρειαστείς οπωσδήποτε ή ps/2 keyboard ή κάποιο εξωτερικό usb controller (μπορεί και να έχει κάποιον extra στα usb2.0 ήδη η μητρική) για να κάνεις navigate τα menu της εγκατάστασης (τα native usb 3.0/3.1 δεν αναγνωρίζονται)  Έπειτα αφού περάσεις τους chipset drivers όλα θα πρέπει να δουλέψουν κανονικά.

AnandTechRyzenFlow.png

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι ο τρόπος εγκατάστασης των win 7. Αυτός είναι γνωστός. Το ερώτημα είναι αν είναι συμβατοί οι chipset drivers σε μητρικές 2ης γενιάς.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, BlueBlood7 είπε

Το θέμα δεν είναι ο τρόπος εγκατάστασης των win 7. Αυτός είναι γνωστός. Το ερώτημα είναι αν είναι συμβατοί οι chipset drivers σε μητρικές 2ης γενιάς.

no

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...