Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα και πάλι,

Η X370 Strix-f (όπως και η Hero) είχε τρύπες για AM3 coolers. Η Χ470 δεν βλέπω να λένε κάτι.

Έχει και αυτή ή τις καταργήσανε;

Στην ίδια μοίρα με σένα ήμουν. Ήθελα να βάλω 1700 (προσιτός σε τιμή) με μια 470 αλλά δυστυχώς με απογοήτευσαν όλες οι μητρικές. Η κάθεμια το κουσούρι της. Η μια καλή ψύξη με όχι καλά vrm. Η άλλη το αντίθετο. Άλλη για προβληματικό bios. Έτσι τσατίστικα και κάνω υπομονή μήπως οι νέες μητρικές με τους ryzen2 βγάλουν κάτι καλό. Εγώ βέβαια έχω και i7 Haswell. 

• Like 1
  • Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, STORM1978 είπε

Ξέρω θα ακουστω κάπως αλλά από μένα X470 Taichi.

2 ώρες πριν, BabisTs είπε

Taichi δαγκωτό και από μένα...... Και ας είμαι από το διπλανό στρατόπεδο αδέρφια! Δυνατή υλοποίηση απλά και χαλαρά από την asrock .... 

Ήμουν σίγουρος για την επιλογή σας, και είναι και κούκλα, και έχει και καλό-πολύ πράμα απάνω της.

Δεν θέλω όμως να δώσω τόσα πολλά για μητρική, εκτός πια κι αν εξασφαλίζει τη "μακροβιότητα" της υπόλοιπης επένδυσης στην πλατφόρμα.

"Αντίστοιχο" 450, ποιό θα λέγατε (το top, ας πούμε)?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Ήμουν σίγουρος για την επιλογή σας, και είναι και κούκλα, και έχει και καλό-πολύ πράμα απάνω της.

Δεν θέλω όμως να δώσω τόσα πολλά για μητρική, εκτός πια κι αν εξασφαλίζει τη "μακροβιότητα" της υπόλοιπης επένδυσης στην πλατφόρμα.

TOP Β450  MSI B450 Gaming Pro Carbon AC

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Από TOP μόνο ξύδι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/10/2018 στις 7:46 ΜΜ, thanasakos7 είπε

δηλαδη αμα παιζουν οι 2 πυρηνες στα 4,4 οι αλλοι 14 ειναι off? μιλαμε για 16 πυρηνες και 32 θρεντς δεν ειναι 2πυρηνα με ht.......

Άκυρο, τώρα είδα οτι έχει απαντηθεί εδώ και μέρες.

Επεξ/σία από true_lucif3r
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Βλέπω στον τσιγγούνη 4 μόνο SATA και αναρωτιέμαι τι θα κάνω 5 δίσκους + 1 οπτικό...άνοιξα μετά το προϊόν στο μαγαζί (γιατί ένα μόνο κατάστημα?) και είδα τις 6.

είναι σπάνιο κομμάτι σαν τα μαργαριτάρια 🧐

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Βλέπω στον τσιγγούνη 4 μόνο SATA και αναρωτιέμαι τι θα κάνω 5 δίσκους + 1 οπτικό...άνοιξα μετά το προϊόν στο μαγαζί (γιατί ένα μόνο κατάστημα?) και είδα τις 6.

Εχει μεν 6 SATA αλλά αν βάλεις NVME χάνεις τις 2 .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε

Δεν μπορεις να τα τραβηξεις απο CPU?

Αυτό λέω, τα 4 είναι από το chipset και τα 2 από το CPU .

Το CPU μπορεί να δώσει

- 2 LANES για M2 SSD και 2X SATA

ή 4X LANES για NVME αλλά χωρίς SATA .

Πόσο χαίρομαι που έχω ελευθερη πλατφορμα ... :P

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Αυτό λέω, τα 4 είναι από το chipset και τα 2 από το CPU .

Το CPU μπορεί να δώσει

- 2 LANES για M2 SSD και 2X SATA

ή 4X LANES για NVME αλλά χωρίς SATA .

Πόσο χαίρομαι που έχω ελευθερη πλατφορμα ... :P

Ναι αλλά έρχεται ο 2920Χ από 29 Οκτώβρη :mellow:

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Ναι αλλά έρχεται ο 2920Χ από 29 Οκτώβρη :mellow:

και ? πάνω από 400€ δεν δίνω για CPU ... :P

Γενικά όλες οι πλατφόρμες που είχα , ήταν πληρέστατες στο θέμα lanes και επεκτασιμότητας.

Δες πχ την 990FXA-UD7 που ανανεώνω.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Εδώ είσαι ή στην Gaming Pro για VFM και 6 SATA + Nvme. Σ' αυτές χάνεις 1 SATA αν στο 1o M2 slot βάλεις κάποιον M2 SATA SSD το οποίο είναι λιγάκι πατάτα απο άποψη επιδόσεων, με nvme m2 ssd δεν χάνεις ports. Το 2ο M2 είναι PCIe 2.0 X4 (~2GB/sec) Αυτή η διαφορά και το PCIe  8x/8x για VGA σε σχέση με B450. Αυτές δεν έχουν Type-C πίσω και Voltage χωρίς Offset.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε

Εδώ είσαι ή στην Gaming Pro για VFM και 6 SATA + Nvme. Σ' αυτές χάνεις 1 SATA αν στο 1o M2 slot βάλεις κάποιον M2 SATA SSD το οποίο είναι λιγάκι πατάτα απο άποψη επιδόσεων, με nvme m2 ssd δεν χάνεις ports. Το 2ο M2 είναι PCIe 2.0 X4 (~2GB/sec) Αυτή η διαφορά και το PCIe  8x/8x για VGA σε σχέση με B450. Αυτές δεν έχουν Type-C πίσω και Voltage χωρίς Offset.

Me like...με εξαίρεση το offset που το έχω συνηθίσει τώρα στην ASUS, αλλά συνήθεια είναι.

Την "απλή" gaming pro ή την cabron (συνειδητός ο αναγραμματισμός)?

Ο φωτισμός θα είναι μόνιμα Off, οπότε αν αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά τους (μαζί και οι 2 λιγότερες sata), να το δώσω το 40ρι αλλού.

edit: Ρε τί τιμές είναι αυτές Ελλάδα ρε στα μη σκρουτζομάγαζα...ήμαρτον.

Επεξ/σία από Πέτρος
Δημοσ.

Η MSI X470 Carbon είναι ανώτερο μοντέλο γι'αυτο και κάνει ~175€. Έχει 5-phase με "φορτωμένα" phases (10 Highside/10 Lowside και 10 Chokes) ALC1220 ήχο Intel Lan εμφάνιση και πλαστικούρα στα Ι/Ο :D . Η B450 Carbon έχει και αυτή ALC1220 ήχο και Ιντελ LAN αλλά στις B450 χάνεις 2 SATA άμα βάλεις nvme m2 ssd. Άμα θες 6 SATA χωρίς nvme σε καλύπτει και η οικονομική tomahawk που χάνει σε ήχο (ALC892) και LAN (Realtek) αλλά κάνει ~110€.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...