Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, STORM1978 είπε

Τι να σου πω, στην δικιά μου με το 4.80 έχουν μπει πολλές νέες ρυθμίσεις που δεν υπήρχαν , εμπλουτίστηκε αλλά δεν με ξενίζει κιόλας. Θα ήθελα λίγο σαν της Asus αλλά βελτιώθηκε πολύ.

Και σε μένα εμπλουτίστηκε με νέες ρυθμίσεις με το new bios 3.20....

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Δεν έχει ηλίθιο Bios; Ο Bullzoid δεν ήταν ευχαριστημένος απο την Χ370 του.

Ο bullzoid εκθιαζε την giga που το bios της  εχει το μαυρο της το χαλι... οπως την δει κανεις... και απο οπου τα παρει 😛

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, narta είπε

Η επισημη θεση μεχρι τωρα ειναι οτι το ΑΜ4 θα δεχεται εως 7nm+ (Ryzen 4xxx) cpu. Αν αναλογιστει κανεις οτι η μικροτερη λιθογραφια θα εχει και μικροτερες ενεργειακες απαιτησεις και οτι δεν σε ενδιαφερει πχ το PCIE X Gen  4.0 δεν θα εχεις προβλημα με μια απο τις top tier X470

Ok cool thanks!

29 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε

1H 2019 βγαίνουν οι 7nm Ryzen 2, στο AM4 είσαι καλυμένος απο μητρική. Θα πας να δώσεις τώρα ~320€ για 2700Χ για να τον "σκοτώσεις" μετά πόσο ; Είχε απο καιρό σε προσφορά Ryzen 7 1700 150-165€ απο κάποιο Amazon, 2η λύση είναι ένας Ryzen 5 2600/Χ για προσωρινή κατάσταση που μετά τον σουτάρεις με μικρή χασούρα.

Το θέμα είναι ότι 99% (θα μάθω σε κανα 10ήμερο) θα πρέπει να μπει στο σπίτι καινούργιο PC για δουλειά τον επόμενο μήνα. Αλλά επειδή δεν θα ήθελα να το maxάρω από τώρα, σκέφτομαι για temp CPU μέχρι να βγουν οι Zen2. Ο 2600x δεν ακούγεται κακή επιλογή πάντως (1700 meh :P)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Taichi δαγκωτό και από μένα...... Και ας είμαι από το διπλανό στρατόπεδο αδέρφια! Δυνατή υλοποίηση απλά και χαλαρά από την asrock .... 

Εγω εχω διαβασει πολυ γκρινια για την x370 απο αυτους που μενουν στο bios για ωρες ,αν με πιανεις. Βασικα παιδες τελεια μητρικη στο x370 δεν υπηρχε...

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εγω εχω διαβασει πολυ γκρινια για την x370 απο αυτους που μενουν στο bios για ωρες ,αν με πιανεις. Βασικα παιδες τελεια μητρικη στο x370 δεν υπηρχε...

Με το 4.80 έχει αλλάξει κάπως, δεν πρόλαβα και πολύ βέβαια να το ρίξω ένα διάβασμα αλλά εκ πρώτης όψεως βελτιώθηκε.

3 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Ok cool thanks!

Το θέμα είναι ότι 99% (θα μάθω σε κανα 10ήμερο) θα πρέπει να μπει στο σπίτι καινούργιο PC για δουλειά τον επόμενο μήνα. Αλλά επειδή δεν θα ήθελα να το maxάρω από τώρα, σκέφτομαι για temp CPU μέχρι να βγουν οι Zen2. Ο 2600x δεν ακούγεται κακή επιλογή πάντως (1700 meh :P)

Ο 1700 είναι συνολικά καλύτερος του 2600Χ.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, STORM1978 είπε

Με το 4.80 έχει αλλάξει κάπως, δεν πρόλαβα και πολύ βέβαια να το ρίξω ένα διάβασμα αλλά εκ πρώτης όψεως βελτιώθηκε.

O 1700 ειναι best buy....

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, STORM1978 είπε

Για χρήση Adobe Suite (Premiere/Photoshop/After Effects/Lightroom) + Windows 7 φαντάστηκα ότι ο 2600x θα ήταν καλύτερη επιλογή χμμ. (τους βρίσκω και στα ίδια λεφτά)

Επεξ/σία από jmirko15
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Για χρήση Adobe Suite (Premiere/Photoshop/After Effects/Lightroom) + Windows 7 φαντάστηκα ότι ο 2600x θα ήταν καλύτερη επιλογή χμμ. (τους βρίσκω και στα ίδια λεφτά)

Οχι οτι η διαφορα τους θα ειναι αρκετα αισθητη αλλα ο 2600x αν προκειται για αυτην μονο την χρηση σου ταιριαζει περισσοτερο.

Παντως για εμενα αν υπαρχουν τα λεφτα καλο ειναι να "επενδυσεις" και σε ενα καλο κιτ μνημων.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Οχι οτι η διαφορα τους θα ειναι αρκετα αισθητη αλλα ο 2600x αν προκειται για αυτην μονο την χρηση σου ταιριαζει περισσοτερο.

Παντως για εμενα αν υπαρχουν τα λεφτα καλο ειναι να "επενδυσεις" και σε ενα καλο κιτ μνημων.

Επειδή το PC αυτό αναβαθμίζεται (ριζικά) κάθε 5+ χρόνια, θέλω να "επενδύσω" σε ότι καλύτερο μπορώ (από μνήμες/mobo/monitor/etc) και απλά να περιμένω για νέα CPU του χρόνου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Επειδή το PC αυτό αναβαθμίζεται (ριζικά) κάθε 5+ χρόνια, θέλω να "επενδύσω" σε ότι καλύτερο μπορώ (από μνήμες/mobo/monitor/etc) και απλά να περιμένω για νέα CPU του χρόνου.

Οποτε οριζεις το budget σου και το φτανεις στα ορια με οτι καλυτερο μπορεις να παρεις για την δουλεια που το θες.

Παντως το leak που βγηκε με τον 7nm να πηγαινει παρεακι με ενα κιτ 3600cl15 στην radeon team ,σημαινει οτι οι νεοι θα τραβανε με ψηλα χρονισμενες μνημες.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Οποτε οριζεις το budget σου και το φτανεις στα ορια με οτι καλυτερο μπορεις να παρεις για την δουλεια που το θες.

Παντως το leak που βγηκε με τον 7nm να πηγαινει παρεακι με ενα κιτ 3600cl15 στην radeon team ,σημαινει οτι οι νεοι θα τραβανε με ψηλα χρονισμενες μνημες.

Ναι αλλά δεν θα χρειάζεσαι και νέες mobos;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Ναι αλλά δεν θα χρειάζεσαι και νέες mobos;

H πλειψηφια των x470 παιζει μνημες στα 3600mhz ακομα και η prime.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/650703-am4-ryzen-cpu-ram-overclocking-thread/?do=findComment&comment=56746914

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα 7nm μάλλον θα παίζει το IF σε 1:1 με DRAM και όχι 1:2 όπως τώρα, early leaks που αν ισχύουν πλέον δεν θα δίνει το τωρινό κέρδος το σκάλισμα των subtimings. Ήδη οι Epyc παίζουν 1:1 DRAM IF και είναι κάτι που "κόψανε" στους 1xxx και 2xxx για έξτρα ρολόγια. Ένας απο anandtech είχε 1st Gen ryzen ΕS me 1:1. Το χειρότερο θέμα με τους Ryzen 14/12nm δεν είναι το memory support αλλά τα Process της GF που είναι εντελώς μπανάνα, αν είχαν πάει απο την αρχή στην TSMC στα 16nm θα 'χαν σίγουρα καλύτερα ρολόγια και λιγότερο leakage, μέχρι και τα Polaris μετά απο ένα σημείο έχουν τρελό Leakage. Στην τελική μόνο θετικό είναι που απέτυχε η GF δώσει γρήγορα τα 7nm και αναγκάστηκαν να πάνε στην TSMC.

Επεξ/σία από 50EuroUser
  • Like 2
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

H πλειψηφια των x470 παιζει μνημες στα 3600mhz ακομα και η prime.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/650703-am4-ryzen-cpu-ram-overclocking-thread/?do=findComment&comment=56746914

Nice. Άρα γίνεται και αυτό από την αρχή.

12 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε

Στα 7nm μάλλον θα παίζει το IF σε 1:1 με DRAM και όχι 1:2 όπως τώρα, early leaks που αν ισχύουν πλέον δεν θα δίνει το τωρινό κέρδος το σκάλισμα των subtimings. Ήδη οι Epyc παίζουν 1:1 DRAM IF και είναι κάτι που "κόψανε" στους 1xxx και 2xxx για έξτρα ρολόγια. Ένας απο anandtech είχε 1st Gen ryzen ΕS me 1:1. Το χειρότερο θέμα με τους Ryzen 14/12nm δεν είναι το memory support αλλά τα Process της GF που είναι εντελώς μπανάνα, αν είχαν πάει απο την αρχή στην TMSC στα 16nm θα 'χαν σίγουρα καλύτερα ρολόγια και λιγότερο leakage, μέχρι και τα Polaris μετά απο ένα σημείο έχουν τρελό Leakage. Στην τελική μόνο θετικό είναι που απέτυχε η GF δώσει γρήγορα τα 7nm και αναγκάστηκαν να πάνε στην TSMC.

Seriously, δεν το κατέχω και δεν έχω ιδέα τι λες :P

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jmirko15 είπε

Seriously, δεν το κατέχω και δεν έχω ιδέα τι λες :P

To IF αυτην την στιγμη λειτουργει στην μιση συχνοτητα απ' οτι η ram. Γιααυτο εχουμε μεγαλες διαφορες οσο ανεβαινει η συχνοτητα στις μνημες (2133->2666-3200). Αν στην επομενη γενια παει 1:1 σε οτιδηποτε ανω των 3000mhz θα ειναι υπεραρκετο για να μην εχει υστερηση η επικοινωνία μεταξυ ccx

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...