kostas_anes Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 17 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Οι Ζεν+ απαιτούν έως και 150Α (2700Χ), κάτι που το φέρνει οριακά στο 240Α συνολικά. (Που στα μέγιστα Α το efficiency goes out of the window). Σκέφτομαι να μπει ίσως 12/24 όταν αυτοί έρθουν, και θα είμαι πολύ πιο σίγουρος έτσι (αν και θεωρητικά θα είναι πιο efficient). 150A ο 2700Χ? Στα 4.5GHz με 1.52V? Κοιταμε καταναλωση στα 230W (η οποια θα ειναι ΠΟΛΥ μεγαλυτερη λογο του leakage που εχει το node πανω απο τα 1.4V), το οποιο το βλεπω κααπως extreme για 24/7, αν θες να σου ζησει πανω απο μηνα-2μηνο. Εστω οτι βρισκεις τροπο ψυξης, να ξεπερασεις τα 120-130Α το βρισκω αδυνατο σε 24/7 usage
abarth Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Πάντως ο buildzoid στα 4ghz με 1.4v έκανε την x470 prime pro να κάνει shut down. Αν θέλει να κάνει upgrade σε 12-24 για 30€ αξίζει η strix. Έχει και q-led για να δεις που έχει πρόβλημα αν ασχοληθείς με oc 2
nikos545 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, Sheogorath είπε Λίγο παιχνίδια, κυρίως number crunching. Για 30 ευρώ, στην Prime δεν πάω, χάνει αρεκτά σε VRM (40A Vs 60A) και VRM cooler (πούπουλα). Μνήμη να δώσω πάνω απο 50 ευρώ για πόσο, 5-10% επιδόσεις; Αυτές που πρότεινες εσύ με C16 στα ~150, ποια οι διαφορά με τις άλλες που πρότεινα εγώ; Αν δεν σε κουράζω. 7 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Οι Ζεν+ απαιτούν έως και 150Α (2700Χ), κάτι που το φέρνει οριακά στο 240Α συνολικά. (Που στα μέγιστα Α το efficiency goes out of the window). Σκέφτομαι να μπει ίσως 12/24 όταν αυτοί έρθουν, και θα είμαι πολύ πιο σίγουρος έτσι (αν και θεωρητικά θα είναι πιο efficient). @Sheogorath, να σουν αποκλειστικα gamer, να το δεχομουν να πηγαινες στη Strix. Παντως η καλυτερη μητρικη για 2700X, τον οποιο και προτεινω να παρεις(δε παιρνεις 1700X, για το κανενα λογο), ειναι αυτη εδω: https://www.skroutz.gr/s/14744510/Asus-Rog-Crosshair-VII-Hero.html. Αεροψυξη: https://www.skroutz.gr/s/4454939/Cryorig-R1-Universal.html, AIO: https://www.skroutz.gr/s/13737418/Corsair-H150i-Pro-RGB.html
talos_2002 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Οι Asus δεν μου γέμισαν τόσο το μάτι στις X470. Δεν διάβασα και τόσο θετικά σχόλια τελευταία εδώ στο Insomnia για τις Asus. Το αντίθετο για τις νέες MSI, κυρίως για την Μ7. Αλλά εκεί πας και σε αρκετά λεφτά...
leros2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 το θέμα είναι ότι ο ενδιαφερόμενος θα βάλει επάνω έναν 1700x..... Ακόμα και με ποιοτικό b450 κάνει την δουλειά του. Επίσης αν θυ΄μάμαι καλά ο 1700x δεν έχει ψύκτρα... οπότε υπολόγισε έξτρα κόστος
ZELOMOTH Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Το ψοφιο γερακι δηλαδη μια χαρα δεν ειναι; (b450 ptomahawk)😂
Sheogorath Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, nikos545 είπε @Sheogorath, να σουν αποκλειστικα gamer, να το δεχομουν να πηγαινες στη Strix. Παντως η καλυτερη μητρικη για 2700X, τον οποιο και προτεινω να παρεις(δε παιρνεις 1700X, για το κανενα λογο), ειναι αυτη εδω: https://www.skroutz.gr/s/14744510/Asus-Rog-Crosshair-VII-Hero.html. Αεροψυξη: https://www.skroutz.gr/s/4454939/Cryorig-R1-Universal.html, AIO: https://www.skroutz.gr/s/13737418/Corsair-H150i-Pro-RGB.html Δύσκολα γιατί πάνε πολλά παραπάνω συνολικά. Παιδες έχω custom watercooling όποτε ψύξη δεν με νοιαζει. Πιστεύω 10 ευρώ για το binning του Χ αξίζει, αν και χάνω την ψυκτρα. Σε σειρά 2000 δεν σκεφτομαι να πάω γιατί το βλέπω intermediate step. Τοσο χαζό φαίνεται το σετ, αν αναλογιστούμε ότι θέλω καλή και λίγο overbuilt μητρική και λογικά καλή βάση για αναβάθμιση; Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από Sheogorath 1
leros2004 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 10 λεπτά πριν, talos_2002 είπε Οι Asus δεν μου γέμισαν τόσο το μάτι στις X470. Δεν διάβασα και τόσο θετικά σχόλια τελευταία εδώ στο Insomnia για τις Asus. Το αντίθετο για τις νέες MSI, κυρίως για την Μ7. Αλλά εκεί πας και σε αρκετά λεφτά... Οι Β450 της Asus είναι για κλάματα, τα x470 μια χαρά είναι (υπερκοστολογημένα λίγο) με καλά vrm's και bios settings. Οι ψύκτρες των vrm είναι χαμηλής απόδοσης για το όνομα και το κόστος των asus. Σε καλό OC του 2700x ζορίζονται αρκετά, με καλά airflow ή dedicated ανεμιστήρα δεν έχεις θέμα 1 1
ZELOMOTH Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Δύσκολα γιατί πάνε πολλά παραπάνω συνολικά. Παιδες έχω custom watercooling όποτε ψύξη δεν με νοιαζει. Πιστεύω 10 ευρώ για το binning του Χ αξίζει, αν και χάνω την ψυκτρα. Σε σειρά 2000 δεν σκεφτομαι να πάω γιατί το βλέπω intermediate step. Τοσο χαζό φαίνεται το σετ, αν αναλογιστούμε ότι θέλω καλή και λίγο overbuilt μητρική και λογικά καλή βάση για αναβάθμιση; Σμπάθα μας αλλα επειδη γενικα ειμαστε φτωχομπινεδες, μας ερχεται καπως το να ζηταει καποιος μητρικη με 200+ ευρω!🤪
nikos545 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε Δύσκολα γιατί πάνε πολλά παραπάνω συνολικά. Παιδες έχω custom watercooling όποτε ψύξη δεν με νοιαζει. Πιστεύω 10 ευρώ για το binning του Χ αξίζει, αν και χάνω την ψυκτρα. Σε σειρά 2000 δεν σκεφτομαι να πάω γιατί το βλέπω intermediate step. Επειδη δεν ανεφερες αν εχεις καποιο ειδος ψυξης, γι αυτο προτεινα ψυκτρες. Να σου θυμισω τι ειπες οταν ποσταρες το σχολιο σου: "Καλησπέρα, λίγο πριν παραγγείλω. Θα πάω σε Strix-f X470 Ryzen 1700X (κάποια στιγμή ίσως αλλακτεί με Ryzen 2. Για την ώρα θα είναι πολιτισμικό σοκ απο τον Xeon μου)." Και τωρα λες οτι δε θα πας σε Ryzen σειρας 2ΧΧΧ. Μας δουλευεις; Εγω απλα ανεφερα ποια ειναι η καλυτερη μητρικη για τον 2700Χ. Δε σου προτεινα να τη παρεις.
ZELOMOTH Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 3 λεπτά πριν, nikos545 είπε Επειδη δεν ανεφερες αν εχεις καποιο ειδος ψυξης, γι αυτο προτεινα ψυκτρες. Να σου θυμισω τι ειπες οταν ποσταρες το σχολιο σου: "Καλησπέρα, λίγο πριν παραγγείλω. Θα πάω σε Strix-f X470 Ryzen 1700X (κάποια στιγμή ίσως αλλακτεί με Ryzen 2. Για την ώρα θα είναι πολιτισμικό σοκ απο τον Xeon μου)." Και τωρα λες οτι δε θα πας σε Ryzen σειρας 2ΧΧΧ. Μας δουλευεις; Εγω απλα ανεφερα ποια ειναι η καλυτερη μητρικη για τον 2700Χ. Δε σου προτεινα να τη παρεις. Κάποια στιγμη.... και ίσως...... Αρα ισως και οχι.. Δεν το εδεσε κόμπο...
nikos545 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @ZELOMOTH Δε σκοπευει να παρει Ryzen σειρας 2XXX 23 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Δύσκολα γιατί πάνε πολλά παραπάνω συνολικά. Παιδες έχω custom watercooling όποτε ψύξη δεν με νοιαζει. Πιστεύω 10 ευρώ για το binning του Χ αξίζει, αν και χάνω την ψυκτρα. Σε σειρά 2000 δεν σκεφτομαι να πάω γιατί το βλέπω intermediate step. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από nikos545
Sheogorath Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 27 λεπτά πριν, nikos545 είπε Επειδη δεν ανεφερες αν εχεις καποιο ειδος ψυξης, γι αυτο προτεινα ψυκτρες. Να σου θυμισω τι ειπες οταν ποσταρες το σχολιο σου: "Καλησπέρα, λίγο πριν παραγγείλω. Θα πάω σε Strix-f X470 Ryzen 1700X (κάποια στιγμή ίσως αλλακτεί με Ryzen 2. Για την ώρα θα είναι πολιτισμικό σοκ απο τον Xeon μου)." Και τωρα λες οτι δε θα πας σε Ryzen σειρας 2ΧΧΧ. Μας δουλευεις; Εγω απλα ανεφερα ποια ειναι η καλυτερη μητρικη για τον 2700Χ. Δε σου προτεινα να τη παρεις. Εσυ τώρα γιατί αρπαχτηκες; Αλλο Ζεν 2, άλλο Ζεν+. Η σειρά 2000 είναι Ζεν+. Ζεν 2 θα δούμε στα 7nm λογικά. Ναι ψύξη δεν ανέφερα είναι αλήθεια, αλλά έχω ανεβάσει φωτό (αν και πρέπει να αλλάξω υπογραφή). Ο 1700Χ θα μπει σαν placeholder και 100 ευρώ για 15% επιδόσεις (περίπτωση 2700Χ) στην παρούσα φάση, για αυτά που κάνω δεν πιστεύω να αξίζει. Κυρίως για τις μνήμες ήθελα να ρωτήσω που δεν γνώριζα, και πήρα απάντηση. Τώρα μητρική και επεξεργαστης, τα ανέφερα σε περίπτωση που κάνω μεγάλη πατάτα, αλλά νομίζω ψάχνοντας το VFM 8/16 με βαρβάτη μητρική, το πέτυχα. 22 λεπτά πριν, nikos545 είπε @ZELOMOTH Δε σκοπευει να παρει Ryzen σειρας 2XXX 23 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Δύσκολα γιατί πάνε πολλά παραπάνω συνολικά. Παιδες έχω custom watercooling όποτε ψύξη δεν με νοιαζει. Πιστεύω 10 ευρώ για το binning του Χ αξίζει, αν και χάνω την ψυκτρα. Σε σειρά 2000 δεν σκεφτομαι να πάω γιατί το βλέπω intermediate step. Ναι γιατί είναι Ζεν+, όχι Ζεν 2. 2
akoinonitos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, nikos545 είπε @Sheogorath, να σουν αποκλειστικα gamer, να το δεχομουν να πηγαινες στη Strix. Παντως η καλυτερη μητρικη για 2700X, τον οποιο και προτεινω να παρεις(δε παιρνεις 1700X, για το κανενα λογο), ειναι αυτη εδω: https://www.skroutz.gr/s/14744510/Asus-Rog-Crosshair-VII-Hero.html. Αεροψυξη: https://www.skroutz.gr/s/4454939/Cryorig-R1-Universal.html, AIO: https://www.skroutz.gr/s/13737418/Corsair-H150i-Pro-RGB.html Ναι τι να σου πω η καλυτερη η Vii hero... αν λυσουν ποτε τα θεματα τους με τους σκατοσενσορες της και πολλα πολλα αλλα ,ουτε το qfan δεν δουλευει σωστα... εγω την πουλησα και ησυχασα... μην κοιτατε μονο τα specs απο specs εχουμε χωρτασει. 9 ώρες πριν, abarth είπε Πάντως ο buildzoid στα 4ghz με 1.4v έκανε την x470 prime pro να κάνει shut down. Αν θέλει να κάνει upgrade σε 12-24 για 30€ αξίζει η strix. Έχει και q-led για να δεις που έχει πρόβλημα αν ασχοληθείς με oc Στα 4ghz με 1.4v llc 5 και switching frequncy 600 ,δεν νομιζω να βαλει ποτε κανεις 600 ελεος δλδ, εχει ψιλοχαλι ψυκτρα η αληθεια ειναι αλλα αυτα τα settings δεν τα βαζεις ποτε... και επισης θα μπορουσε να εχει τον πανω ανεμιστηρα του case να φυσαει προς την ψυχτρα οχι να τραβαει 😛 Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από akoinonitos
kostas_anes Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 10 ώρες πριν, abarth είπε Πάντως ο buildzoid στα 4ghz με 1.4v έκανε την x470 prime pro να κάνει shut down. Αν θέλει να κάνει upgrade σε 12-24 για 30€ αξίζει η strix. Έχει και q-led για να δεις που έχει πρόβλημα αν ασχοληθείς με oc 600kHz switching frequency απο 400kHz. Νομιζω οτι το να λειτουργει το καθε ΜΟSFET 200.000 φορες παραπανω το καθε δευτερολεπτο θα επηρεασει ΠΟΛΥ αρνητικα τις θερμοκρασιες σε ΟΤΙ μητρικη και να το βαλεις. Στις μητρικες κοντα σε αυτες τις τιμες που μιλαμε, εννοειται οτι θα φας shutdown. Επισης παιδες, μην ξεχνατε. Μεγαλυτερη η ψυκτρα στην ROG, αλλα το shroud την καλυπτει, με αποτελεσμα οι θερμοκρασιες να ειναι χειροτερες. Ο buildzoid χαρακτηριστικα το εχει αναφερει ως "ASUS knows how to make a great VRM and then fucks it up by not allowing any airflow though it". 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις