John-lamia Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Ο 7700κ είναι ο τρόπος για σύγκριση στα frames,εξάλλου ο 1600 έχει 280 ευρω,όχι 400,με τον τρόπο σκέψης σου και η 1080 δεν είναι για παιχνίδια,αφού με μία 480 πχ κάνεις τη δουλειά σου.ολα είναι για όλα αν έχεις τα λεφτά,απλώς η amd είναι vfm!Το vfm είναι τελείως υποκείμενο.Όποιος έχει € έχει πάρει και ιντελ Χ6 για παιχνίδια.... Εγώ τα αναφέρω αυτά γιατί είναι πεταμένα € σε σφαιρική άποψη η αγορά τόσο δυνατών επεξεργαστών . Ίσως υπάρχουν διάφορες σε 4Κ gaming, αλλά η μερίδα των gamer σε αυτή την ανάλυση είναι λίγοι. Είναι σαν να αγορασουμε 50χλδ€ς ευρώ αυτοκίνητο για να πάμε για τσιγάρα στο περίπτερο. Κάπως έτσι μου φαίνεται.... Είναι κρίμα τόσο δυνατά τσιπακια να τα βλέπουμε μονο μονόπλευρα κ μάλιστα απ την μεριά των games. Οι κάρτες γραφικών είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Προσωπικά ένας 7700Κ ή ένας Χ8 ryzen μου φαίνεται υπερβολή η αγορά τους μόνο και μόνο για παιχνίδια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
STORM1978 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Μιας και πάω προς Ryzen... ο 1600Χ αρχίζει και με τραβάει περισσότερο σαν all around solution από τον 1700. Ναι θα χάσω τους 2 παραπάνω πυρήνες/threads για επεξεργασία βίντεο κλπ αλλά μου φαίνεται ποιο value for money σαν cpu για τώρα και αν χρειαστώ κάτι παραπάνω σε ισχύ, του χρόνου με τους ΖΕΝ+ λογικά θα το βρω. Ο 7700Κ δεν λέω καλός δυνατός αλλά πλέον δεν λέει κάτι overall και προς θεού υπάρχουν τσιπάκια και από τις 2 εταιρείες για να καλύψουν όλους τους χρήστες. Έλεος, εκτός από gaming, και αυτό σε μερικά παιχνίδια όχι όλα, που τραβάει παραπάνω ο συγκεκριμένος? Ξέρω τώρα θα πέσουν όλοι οι ΟΥΚάδες αλεξιπτωτιστές να με φάνε με τα τάδε γραφήματα που τον δείχνουν να 'σκίζει' ότι υπάρχει στην γη στα 5ghz... Αλλά δεν λένε πουθενά με τι μητρική και τι ψύξη παίζει εκεί που παίζει (δεν λέω είναι θηρίο εκεί πάνω) για να μην θυμηθώ τι dellid θέλει για να αλλαχτεί η οδοντόκρεμα που βάζει η INTEL σε τσιπ 300+ ευρώ για να πέσει η θερμοκρασία του, αλλά όταν συγκρίνουμε να συγκρίνουμε μήλα με μήλα και όχι καρπούζια με καρύδες. Κουράσατε μάγκες, μπορείτε κάλλιστα να ανοίξετε ένα INTEL thread και να δοξάζεται εκεί μέσα την αγία αυτή εταιρεία και ότι άλλο θέλετε και να μας αφήσετε εμάς τους 'κακόμοιρους' να κλαίμε την μοίρα μας με τα 'σάπια' Ryzen που δεν πάνε βήμα μπροστά στους I7. Ουφ, τα είπα και ξαλάφρωσα... 18 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
John-lamia Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Αναφορά στα 200,300 κλπ που λες γίνεται για να συγκριθεί η διαφορά στην μεταξύ τους απόδοση άσχετα αν θα παίξεις σε αυτά τα frames, για να βγεί ένα συμπέρασμα για το ποιος είναι πιο δυνατός κλπ. Δεν πρόκειται περι ανοησίας. Το γνωστό παραδοσιακό "όσα δεν φτάνει η αλεπού" φίλτατε. Μόνο ο 7700 και μόνο στα παιχνίδια. Μετά την κατά κράτος ήττα της Intel στο performance per dollar κομμάτι, το μόνο πράγμα που έχει μείνει να αντιπαρατεθεί είναι η gaming απόδοση ενός επεξεργαστή της. Έπρεπε λοιπόν να γυρίσει όλο το κοινό προς τα εκεί και όπως φαίνεται...τα κατάφερε. Τρανό παράδειγμα η κουβέντα στο παρόν και το προηγούμενο θέμα που κλειδώθηκε. Όλες μα όλες οι κουβέντες περι Ryzen, καταλήγουν στην gaming απόδοση του 7700. edit: Για να μην περαξηγηθώ, καταλαβαίνετε πως το εννοώ το "όλες". Σαφώς υπάρχουν posts απο τα οποία μαθαίνω (υποθέτω ότι δεν είμαι ο μόνος) πράγματα τα οποία δεν γνώριζα για τη φύση, τη λειτουργία και την αρχιτεκτονική. Γι'αυτό άλλωστε διαβάζω καθημερινά όσα γράφονται στο παρόν. Απο εκεί που έβλεπες στα γνωστά Youtube κανάλια για "cpus targeting enthusiasts", πλέον ο i7 αυτός παρουσιάζεται ως ο κατάλληλος για τον everyday casual gamer. Προπαγάνδα well done. Καλή χώνεψη σε όσους τρώνε το σανό. Εγώ πάντως μερικά βίντεο που είδα κατάλαβα ότι όλες τις άλλες εργασίες που είναι καθαρά θέμα για cpu τις προσπερνάνε στο γρήγορο και δίνουν πολύ έμφαση στα παιχνίδια και μάλιστα χωρίς αντικείμενο επίλογο. Γιατί αν το δούμε τελείως αντικειμενικά ούτε οι Ι7 κάνουν για παιχνίδια. Ούτε αυτοί εκμεταλευονται κανονικά απ τα παιχνίδια. Επεξεργαστές με πολλούς cores/threds οι οποίοι πραγματικά υπολιτουργουν στα παλιό κονσολοπαιχνιδα. Ωραίο σκεπτικό, και οι δύο νταλίκες είναι καλές για επαγγελματική χρήση αλλά η μπλε νταλίκα σε βολεύει καλύτερα να πεταχτεις στο περίπτερο για τσιγάρα !!! Πέρα από αυτό, εγώ βλέπω μεγαλύτερο ποσοστό % load cores στους ιντελ παρά στους ryzen, και η διαφορά στα fps είναι ανούσια, άρα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι ryzen είναι ποιο διαχρονικοί. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 https://www.youtube.com/watch?v=UDpsKzSmL-I 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
piranhagr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 για τον 1600Χ ποια μητρική θα διαλέγατε (τιμές περιπου στα 150€ με 200€) ; 1) Asus Prime X370-Pro 2) Asus Prime B350-Plus Εαν έχετε καποια άλλη πρόταση απο Ελλάδα συμπληρώστε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
John-lamia Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 για τον 1600Χ ποια μητρική θα διαλέγατε (τιμές περιπου στα 150€ με 200€) ; 1) Asus Prime X370-Pro 2) Asus Prime B350-Plus Εαν έχετε καποια άλλη πρόταση απο Ελλάδα συμπληρώστε http://www.e-shop.gr/mitriki-asus-prime-b350-plus-retail-p-PER.524542 Και άμα βρεις κ καμία asrock με ποιο χαμηλή μία χαρά είσαι. Δεν θέλουν watt οι ryzen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 για τον 1600Χ ποια μητρική θα διαλέγατε (τιμές περιπου στα 150€ με 200€) ; 1) Asus Prime X370-Pro 2) Asus Prime B350-Plus Εαν έχετε καποια άλλη πρόταση απο Ελλάδα συμπληρώστε Με την b350 δεν νομιζω να εχεις προβλημα αλλα να σου πω την αληθεια εγω θα παω στην x370 γιατι θεωρω οτι θα εχει καλυτερη υποστηριξη σε μελλοντικα cpu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Σωστος! Και στο τελος ολοι αυτοι που τρεχουν με την σημαια του 7700κ απο δω κι απο κει, οι 8 στους 10 θα παρουν το πολυ μεχρι ι5 και οι 5 απο αυτους τους 8 τον g4560! Αφου μεχρι προχθες ολοι χυν@νε με το g3258 επειδη κλοκαριζε (αλλα με ακριβη μητρικη και καλη ψυξη το οποιο περναγε στα ψιλα γραμματα) Και η συντρηπτικη πλειοψηφια επαιζε με ι3 των 150 ευρω και καποιοι για να ειναι "ανετοι" επαιρναν i5! Τωρα πως φτασαμε κατευθειαν στο να χρειαζονται 8-10-12-16 πυρηνες και 5ghz χρονισμο για να ειμαστε οκ.... Αχορταγια μου δειχνει εμενα αυτο,τρυπακι,και χαζο ανταγωνισμο-εγωισμο τον οποιο φυσικα και θελουν οι εταιριες να επιστρατευουν γιατι ετσι γινεται παιχνιδι και ειναι στο προσκηνιο.... Και να σαι σιγουρος οτι απο τους 100 gamers, οι 70-80 που ειναι πιο casual και ριχνουν και λιγο αναλυσεις και φιλτρα, θα παιξουν συμπαθητικα και με τον g4560 γιατι ειναι επεξεργαστης που στην ουσια τα λεφτα του τα βγαζει και με 2-3 παιχνιδια που λεει και ο λογος... Μην τρελαινομαστε λοιπον, gamer ειναι και αυτος που παιζει ολη μερα pacman, gamer και αυτος που θελει bf1 κτλ... Και να το πουμε κι αλλιως, ποιος θεωρειται πιο gamer....Αυτος που παιζει 5 ωρες την ημερα σε 720p και medium η΄ αυτος που παιζει 2-3 ωρες την εβδομαδα 1080p ultra? Στα δικα μου ματια ο πρωτος ειναι παντως! Αρα περισσοτερο μιλαμε για υπερκαταναλωτισμο,εγωισμο,ενθουσιασμο και αχορταγια....Ολα τα αρνητικα που εχουμε δηλαδη σαν ανθρωποι και δυστυχως αυτα μας οδηγουν,αλλους λιγοτερο, αλλους περισσοτερο... Και προς Θεου, μιλαω καθαρα για το gaming στο ευρυ κοινο και οχι οτι ολοι οι μεγαλυτεροι επεξεργαστες ειναι αχρηστοι κι απλο marketing!Υπαρχουν χιλιες δυο αλλες εργασιες με πραγματικα μεγαλυτερες αναγκες! Αν δεν έγραφες αυτή την πρόταση μπορεί και να ήσουν με 3 σημαιάκια "Δημοφιλής" σε αυτό το νημα.. 2πλο like απο εμένα και ένα γραπτά και το εννοώ (την επόμενη φορά βάλε και λίγο Site: slang και πολυ υπερβολή ! διαβάζεται καλύτερα και είναι και μοντερνιά) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnychliaras Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 παραγγειλα τα πραγματα!!!!!! 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 https://www.youtube.com/watch?v=UDpsKzSmL-I Την ζαχαρωνω σαν τρελος αλλα λυπαμαι τα 80 ευρω παραπανω απο την asus prime... παραγγειλα τα πραγματα!!!!!! Tι καλο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 παραγγειλα τα πραγματα!!!!!! Δώσε λίστα. - Καλορίζικος. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Αν δεν έγραφες αυτή την πρόταση μπορεί και να ήσουν με 3 σημαιάκια "Δημοφιλής" σε αυτό το νημα.. 2πλο like απο εμένα και ένα γραπτά και το εννοώ (την επόμενη φορά βάλε και λίγο Site: slang και πολυ υπερβολή ! διαβάζεται καλύτερα και είναι και μοντερνιά) Ρε φιλε παντα προσπαθω να ειμαι αντικειμενικος και με αυτη την προταση που λες, βαζω και intel και amd μεσα οπως καταλαβαινεις... Το ιδιο το μαρκετινγκ σε τρελαινει στην ουσια...Βαλε λιγο τον πειρασμο, βαλε λιγο την κουβεντα σε γραπτη μορφη(που πανευκολα παρεξηγησαι και θες 10 σελιδες εξηγησεις για να βγει καποιο αποτελεσμα, κι αν βγει κιολας...) ε και παρασυρομαστε τελικα σε ολη αυτη την κατασταση...Οπως ειπα και πιο πριν ομως, αυτο ειναι που κραταει ζωντανο το ενδιαφερον...Οι αντιπαραθεσεις κτλ κτλ κτλ... παραγγειλα τα πραγματα!!!!!! Με΄γεια σου και ριξε κι ενα post τι πηρες... Μου τελειωσαν τα like και δινω γραπτα και στους 2... Ετσι μου γουσταρει δηλαδη και τα δινω γραπτα γιατι παρα πισω καποιοι πειραχτηκαν μεχρι και απο τα γραπτα likes...(Ο,τι θυμαμαι χαιρομαι αλλα προβλημα μου...!) 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmyl Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Εχουμε καποια ιδεα για το ποτε θα βγουν μητρικες με X300 chipset; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnychliaras Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δώσε λίστα. - Καλορίζικος. PSU:http://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-g750m-gm-series-750w-modular-80-bronze-rs750-amaab1-eu-p-PER.811694 CPU: http://www.e-shop.gr/cpu-amd-ryzen-7-1700-370ghz-8-core-with-wraith-spire-cooler-box-p-PER.559699 RAM:http://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmk32gx4m2a2400c14-vengeance-lpx-black-32gb-2x16gb-ddr4-2400mhz-dual-kit-p-PER.549928 MOTHERBOARD:http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-ab350-pro4-retail-p-PER.528997 HDD: http://www.e-shop.gr/hdd-seagate-st1000dm010-barracuda-1tb-sata3-p-PER.302197 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Διάβασε προσεκτικά τι γράφει, Κρασάρει σε Haswell Binary και δεν υπάρχει ακόμα ZEN Binary αλλά το πετάμε εδώ για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις Αφού έχεις ακόμα το κουράγιο και διαβάζεις τα "σοβαρά&χρήσιμα, που συμβάλουν θετικά στη συζήτηση" που συνεχίζει να παραθέτει, και κάνεις και τον κόπο και τα αποδομείς (λες και θα νιώσει)... Re-fn-spect! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις