demmian Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ε ειδες που την εκανες την ατιμια σου 😛 Eγω σου ειπα να βαλεις 16-18-18-18 οχι 14-16-16-16 🤩 Δεν του ριχνεις και ενα -offset 0.0875v και precision boost overdrive x10, να δεις πως τραβαει το εργαλειο? pbo το εχω στο αυτοματο. εχω τη μαμα ψυκτρα. λες να το δοκιμασω?
akoinonitos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, STORM1978 είπε Αυτό για το σκριπτακι δεν μπορώ να βοηθήσω αλλά έστειλα μύνημα στην AMD για την συμβατότητα του X370 με τους 7nm Ryzen και περιμένω απάντηση. Όταν θα λάβω, θα ενημερώσω εδω. Δεν υπαρχει λογος να μην υπαρχει συμβατοτητα ρε σεις, η συμβατοτητα θα αλλαξει οταν παμε σε ddr5 ,μην αγχωνεστε και εσυ με την taichi εχεις αποθεμα απο τροφοδοσια 😁 3 λεπτά πριν, demmian είπε pbo το εχω στο αυτοματο. εχω τη μαμα ψυκτρα. λες να το δοκιμασω? Δοκιμασε το, το πολυ πολυ να σου ριξει ρολογια λογω thermal ,αλλα βαλε και vcore offset -0.0875v ,τρεξε καποιο προγραμα οπως cinebench για παραδειγμα με το hwmonitor ανοιχτο να δεις τι ρολογια θα κρατησει στο multi. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2018 από akoinonitos 1
Sheogorath Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ευχαριστως να το κανω αν μου πεις ομως πως γτ δεν εχω ιδεα.... Το δοκιμάζει ο φίλος demmian απο πάνω. Αν δεν βγάλουμε άκρη, σου λέω. 1
adtakhs Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 1/10/2018 στις 5:11 ΜΜ, holy grail είπε απορω που το στηριζεις αυτο. τα 7νμ της tsmc ειναι κατι σαν τα 10 της ιντελ και περιμενεις all core 4.8 σε 12/24? εκτος αν το λες αυτο για να γραφεις μετα τι αποτυχημενη ειναι η amd που δεν εβγαλε 5ghz cpu. με δεδομενο παντα το 105w tdp γιατι το 95 το ξεπερασε ηδη. Δεν περιμένει κανείς ALL CORE TURBO σε 12-πύρηνο να παίζει στα 4,8Ghz και δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτό. Το performance στον παραλληλισμό θα το πάρεις από την ποσότητα των CORES στην συχνότητα που δίνουν το MAX efficiency και όχι από τις συχνότητες. Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο για τους νέους 7nm ZEN είναι το boost σε 1-4 cores+ ώστε να έχει και υψηλό Single και ligh thread performance. Δηλαδή η καμπύλη συχνοτήτων φορτίου ανά αριθμό πυρήνων να ξεκινά από υψηλά . Τώρα σε σχέση με τα 14nm της GLOFO που δεν είναι της GLOFO αλλά της SAMSUNG . https://www.globalfoundries.com/files/samsung-globalfoundries-14nm-collaboration-press-releasepdf Τα 14nm της Gofo είναι δανεισμένα από την Samsung και έχουν αναπτυχθεί για χαμηλές συχνότητας ( έως 3Ghz) αλλά για MAX efficiency . Αν δει κανείς τον R7 1700 είναι ο επεξεργαστής που έχει το υψηλότερο efficiency στην αγορά των desktop από την παρουσίασή του έως σήμερα. Από εκεί και επάνω το efficiency των 14nm αρχίζει να χάνεται . Η AMD για να μπορέσει να φέρει υψηλών χρονισμών ZEN 2 στράφηκε σε 2 κατασκευαστές. Στην GLOFO που τα 7nm της τα σχεδίαζε σε HP για υψηλές συχνότητες και στην TSMC . Τελικά θα πάει στην TSMC . Τα 7nm θα φέρουν μικρότερα chip = οικονομικότερα , με μικρότερη κατανάλωση = χαμηλότερες θερμοκρασίες, υψηλότερους χρονισμούς . Τι δεν καταλαβαίνεις λοιπόν ? Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2018 από adtakhs 1
demmian Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 27 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Το δοκιμάζει ο φίλος demmian απο πάνω. Αν δεν βγάλουμε άκρη, σου λέω. @Sheogorath σου στειλα μνμ.. μου πεταει σφαλμα οταν παω να κανω εγκαταστη τα πακετα απο cmd. δες το λιγο
demmian Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 @akoinonitos τα βαλα ολα οπως μου ειπες επαιξε καμποση ωρα , αλλα μετα εκλεισε. desktop ειχα 60 βαθμους. επαιζε στα 4100 οπως κ με το auto. τωρα ειμαι 48-50. εβαλα τις μνημες οπως μου ειπες και pbo αυτοματο οπως κ offset. μαλλον θελει αλλη ψυκτρα για oc. για πειτε μου αλλοι ρε παιδια θερμοκρασιες με stock cooler
akoinonitos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 57 λεπτά πριν, demmian είπε @akoinonitos τα βαλα ολα οπως μου ειπες επαιξε καμποση ωρα , αλλα μετα εκλεισε. desktop ειχα 60 βαθμους. επαιζε στα 4100 οπως κ με το auto. τωρα ειμαι 48-50. εβαλα τις μνημες οπως μου ειπες και pbo αυτοματο οπως κ offset. μαλλον θελει αλλη ψυκτρα για oc. για πειτε μου αλλοι ρε παιδια θερμοκρασιες με stock cooler Εγω εκτος κουτιου που το δουλεψα για λιγο με στοκ κουλερ τα βαραγε τα 80αρια του σε prime95
holy grail Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 19 ώρες πριν, adtakhs είπε Δεν περιμένει κανείς ALL CORE TURBO σε 12-πύρηνο να παίζει στα 4,8Ghz και δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτό. Το performance στον παραλληλισμό θα το πάρεις από την ποσότητα των CORES στην συχνότητα που δίνουν το MAX efficiency και όχι από τις συχνότητες. Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο για τους νέους 7nm ZEN είναι το boost σε 1-4 cores+ ώστε να έχει και υψηλό Single και ligh thread performance. Δηλαδή η καμπύλη συχνοτήτων φορτίου ανά αριθμό πυρήνων να ξεκινά από υψηλά . Τώρα σε σχέση με τα 14nm της GLOFO που δεν είναι της GLOFO αλλά της SAMSUNG . https://www.globalfoundries.com/files/samsung-globalfoundries-14nm-collaboration-press-releasepdf Τα 14nm της Gofo είναι δανεισμένα από την Samsung και έχουν αναπτυχθεί για χαμηλές συχνότητας ( έως 3Ghz) αλλά για MAX efficiency . Αν δει κανείς τον R7 1700 είναι ο επεξεργαστής που έχει το υψηλότερο efficiency στην αγορά των desktop από την παρουσίασή του έως σήμερα. Από εκεί και επάνω το efficiency των 14nm αρχίζει να χάνεται . Η AMD για να μπορέσει να φέρει υψηλών χρονισμών ZEN 2 στράφηκε σε 2 κατασκευαστές. Στην GLOFO που τα 7nm της τα σχεδίαζε σε HP για υψηλές συχνότητες και στην TSMC . Τελικά θα πάει στην TSMC . Τα 7nm θα φέρουν μικρότερα chip = οικονομικότερα , με μικρότερη κατανάλωση = χαμηλότερες θερμοκρασίες, υψηλότερους χρονισμούς . Τι δεν καταλαβαίνεις λοιπόν ? εντυπωσιακο γραφημα...... 1
ZELOMOTH Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 20 λεπτά πριν, holy grail είπε εντυπωσιακο γραφημα...... Spoiler
dreaming123 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Υπάρχουν 2 άμεσες διαθέσιμες μητρικές ποια είναι η γνώμη σας οτι είναι καλύτερη ; Asrock Fatal1ty B450 Gaming K4 Vs Asrock B450 Pro4 (εκτός αν υπάρχει μεγάλη διαφορά με τη MSI B450 Tomahawk και να κάνω υπομονή 10 μέρες.) To υπόλοιπο σύστημα θα είναι Ryzen 7 1700 και μνήμες G.SKILL F4-3000C16D-16GISB 16GB (2X8GB) DDR4 3000MHZ AEGIS DUAL CHANNEL KIT ή G.SKILL F4-3200C16D-16GVKB 16GB (2X8GB) DDR4 3200MHZ RIPJAWS V DUAL CHANNEL KIT.
leros2004 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ της tomahawk και των άλλων που παρέθεσες. Υπερέχει ποιοτικά σε όλα (vrm's. ψύκτρες ) Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2018 από leros2004 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 καλα μεγαλη διαφορα δεν εχει . αλλα για 10 μερες θα επαιρνα και εγω την τομαχοκ.
50EuroUser Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχει φτιάξει μια γνωστή ένα μηχάνημα (Ryzen 5 2600X / Team Xtreme 3600 16GB B-Die / 1060 6GB / beQuiet 600W) με Asrock B450M PRO4 και προσπαθώ απο απόσταση να κάνω debug το πρόβλημα αλλά δεν βγαίνει άκρη(μένει εξωτερικό). Το PC δουλεύει κανονικά χωρίς κανένα θέμα με μόνο το εξής πρόβλημα : μετά απο Restart ή μετά απο ShutDown- > εκκίνηση θα κολλήσει στην εικόνα του Asrock bios και δεν θα κάνει τπτ. Clear CMOS / τροφοδοτικό αλλαγή / 2133 σετ τις μνήμες δεν παίζει κανένα ρόλο, το ίδιο ακριβώς. Εξακολουθεί να θέλει σβήσιμο το on/off του PSU για να πάρει μπροστά το τροφοτικό αν και μόλις δούλευε το PC. Σε Cold boot ξεκινά κανονικά χωρίς θέμα πάντως, έλεγα είναι οι μνήμες αλλά δεν βλέπω φως ... τι 2133 τι 2933 τι 3200 πάλι θα το κάνει. *Υπάρχει κ άλλος με το ίδιο θέμα με παρόμοιο hardware και δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση εκτός RMA ... Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2018 από 50EuroUser
akoinonitos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε Έχει φτίαξει μια γνωστή ένα μηχάνημα (Ryzen 5 2600X / Team Xtreme 3600 16GB B-Die / 1060 6GB / beQuit 600W new) με Asrock B450M PRO4 και προσπαθώ απο απόσταση να κάνω debug το πρόβλημα αλλά δεν βγάινει άκρη (αυτή μένει εξωτερικό). Το PC δουλεύει κανονικά χωρίς κανένα θέμα με μόνο το εξής πρόβλημα : μετά απο Restart ή μετά απο ShutDown- > εκκίνηση θα κολλήσει στην εικόνα του Asrock bios και δεν θα κάνει τπτ. Clear CMOS / τροφοδοτικό / 2133 σετ τις μνήμες δεν παίζει κανένα ρόλο, το ίδιο ακριβώς. Εξακολουθεί να θέλει σβήσιμο το on/off του PSU για να πάρει μπροστά το τροφοτικό αν μόλις δούλευε το PC. Σε Cold boot ξεκινά κανονικά χωρίς θέμα πάντως, έλεγα είναι οι μνήμες αλλά δεν βλέπω φως ... τι 2133 τι 2933 τι 3200 πάλι θα το κάνει. *Υπάρχει κ άλλος με το ίδιο θέμα με παρόμοιο hardware και δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση εκτός RMA ... Ξεκινησε η asrock τα γνωστα της? Rma φιλε και μην καθεσαι να παιδευεσαι... 1
ZELOMOTH Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Απο bios ειναι ψαγμένο? Κανα update η΄ όπισθεν κτλ? Η΄ με άλλες μνημες... Τωρα για cpu βαλε βγαλε κοιτα πιν κτλ δεν νομιζω... Αλλη καρτα γραφικων δοκιμη.... Τι να κανεις κι εσυ βεβαια απο δω ρε 50άευρε.... Λογικα οντως για μητρικη παει αλλα λεμε τωρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις