Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Πρώιμο E. Sample είναι. 

Αν καταφέρνει σαν ES να παίζει στα 4.5ghz οι τελικοί θα πάνε πάνω από 5Ghz ...

Αυτο περιμενω να δω ρε π@υστη μου... Να γραψει 5.2 το κοντερ με 16 νηματα και ipc απο 10% και πανω και μετα να παω να παρω.......τον 9700Κ με 200 ευρω και να κανω και παζαρια να μου τον αφήσει 180 γιατι τον δίνει ακριβα!🤣😭🤣

Δημοσ.

Ολοι λετε για 5GHz... Εγω εχω αρχισει να τα βαριεμαι να πω την αληθεια. Ποτε παμε για 6?

Νταξει αν πιανει 5-5.2 το μεσο τσιπ και εχεις καταναλωση κατω απο 125-140W σε 8πυρηνους, η Intel θα κλεισει την αλλη μερα....

Δημοσ.

Ε ενταξει περα απο την πλακα, κανενας δεν θα κλεισει... Απλα θα υπαρχει πλεον ανταγωνισμος εντελως στα ισια και θα πεσουν κορμια...

Μην σου πω οτι πλεον μονο το μαρκετινγκ θα παιζει ρολο γιατι το 90% τυπικοι και ασχετοι users ειναι..

Ανυπομονω να δω επιτελους μια γαμωδιαφημιση της amd  στην τηλεόραση και να λεει "Ryzen inside and the minds on the rails!"😭😋🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, har28 είπε

Καλημέρα σε όλη την παρέα, έχω ξεκινήσει ένα νέο pc build και αγόρασα τον amd ryzen 7 2700x. Το PC σίγουρα θα έχει 3 ssd ο ένας από αυτούς θέλω να είναι σε M2 θύρα. Επειδή είμαι λίγο άσχετος σχετικά με την συμβατότητα μνήμης, μητρικής επεξεργαστή, αλλά κι επειδή διαβάζοντας αρκετά πράγματα στο ιντερνετ χάθηκα με όλες τις πληροφορίες. Βασικά να αναφέρω ότι δεν με ενδιαφέρει το overclocking αλλά ούτε να φτιάξω μια top παιχνιδομηχανή. Αυτό που μ' ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο είναι το video & photo editting αλλά όχι για επαγγελματική χρήση. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποια μητρική που να είναι συμβατή με τον ryzen 7 2700x, αλλά και τι μνήμες θα χρειαστώ? Επίσης σε δεύτερη φάση θα είναι κι αγορά κάρτας γραφικών. Σε μητρική έλεγα μήπως πάω στην Asus Prime X470 Pro. επίσης έχω δει και μία μεταχειρισμένη σε αγγελία από μέλος εδώ που μου αρέσει κι έχω διαβάσει θετικά σχόλια την Msi x370 xpower titanium. Όποιος φίλος γνωρίζει ας μου απαντήσει θα είμαι εντάξει σε προηγούμενης γενιάς chipset ή να πάω στο ποιο καινούριο?

Έχω τη μητρική με r5 2600, είναι μια χαρά μητρική και με τον 2600 κάνει πλάκα δεν την ζορίζει. Με overclocked 2700x σίγουρα θα δείξει τα δόντια της. Έχει πολύ καλά vrm's και εφετζίδικες ψύκτρες αλλά όχι τόσο αποδοτικές... Από εδώ και πέρα (που ο καιρός έχει δροσίσει) δεν θα έχεις κανένα θέμα με θερμοκρασίες vrms.  Το καλοκαιράκι αν χρησιμοποιείς air condition πάλι δεν θα έχεις κανένα θέμα.

Μνήμες έχω αυτές: https://www.skroutz.gr/s/7380831/Corsair-Vengeance-LPX-16GB-DDR4-3000MHz-CMK16GX4M2B3000C15.html με αυτά τα settings:

1.jpg.cffe35f14949b25a77ffe9222a601fe5.jpg

Τις ίδιες έχω και σε intel πλατφόρμα που βγήκαν και samsung: 

0-02-04-7315eadfa610f50dc97567095a6b7835e8a3ba87f13bfaebfaeba60b19a73c13_3e6082d6.jpg.2fa808bdd74083b41aae314634528105.jpg

745926250_viberimage.jpg.fecafddc47cd258d1260b6638869142a.jpg

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Νταξει αν πιανει 5-5.2 το μεσο τσιπ και εχεις καταναλωση κατω απο 125-140W σε 8πυρηνους, η Intel θα κλεισει την αλλη μερα....

Εγω απο την αλλη θα ειμαι ευχαριστημενος με 4.8 all core με PBO2 5.0-5.1 single core. Στα 12c/24t κα ιμε τιμη εως 400€-450€

Εκει θα πεσουν κορμια και ειναι στην σφαιρα του εφικτου

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, narta είπε

Εγω απο την αλλη θα ειμαι ευχαριστημενος με 4.8 all core με PBO2 5.0-5.1 single core. Στα 12c/24t κα ιμε τιμη εως 400€-450€

Εκει θα πεσουν κορμια και ειναι στην σφαιρα του εφικτου

Ετσι οπως τα εχει κανει η amd πλεον, ολα ειναι στην σφαίρα του εφικτού!  Μεσα σε 2 χρονια μιλαμε για 12-24-48 νηματα οπως μιλουσαμε πιο πριν  για i5 και i7....(4-8 νηματα)Χαλαρα.... Σαν να τα ειχαμε μια ζωη...🙂

Δημοσ.
2 ώρες πριν, har28 είπε

Καλημέρα σε όλη την παρέα, έχω ξεκινήσει ένα νέο pc build και αγόρασα τον amd ryzen 7 2700x. Το PC σίγουρα θα έχει 3 ssd ο ένας από αυτούς θέλω να είναι σε M2 θύρα. Επειδή είμαι λίγο άσχετος σχετικά με την συμβατότητα μνήμης, μητρικής επεξεργαστή, αλλά κι επειδή διαβάζοντας αρκετά πράγματα στο ιντερνετ χάθηκα με όλες τις πληροφορίες. Βασικά να αναφέρω ότι δεν με ενδιαφέρει το overclocking αλλά ούτε να φτιάξω μια top παιχνιδομηχανή. Αυτό που μ' ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο είναι το video & photo editting αλλά όχι για επαγγελματική χρήση. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποια μητρική που να είναι συμβατή με τον ryzen 7 2700x, αλλά και τι μνήμες θα χρειαστώ? Επίσης σε δεύτερη φάση θα είναι κι αγορά κάρτας γραφικών. Σε μητρική έλεγα μήπως πάω στην Asus Prime X470 Pro. επίσης έχω δει και μία μεταχειρισμένη σε αγγελία από μέλος εδώ που μου αρέσει κι έχω διαβάσει θετικά σχόλια την Msi x370 xpower titanium. Όποιος φίλος γνωρίζει ας μου απαντήσει θα είμαι εντάξει σε προηγούμενης γενιάς chipset ή να πάω στο ποιο καινούριο?

Πάρε σε νέα γενιά, να σου κάνει αυτόματα overclock όσο χρειάζεται. Δεν υπάρχει λόγος να μείνεις σε προηγούμενη!
Μνήμες δες την λίστα συμβατότητας της μητρικής, και πάρε τις πιο γρήγορες αν θες να είσαι σίγουρος, αν έχεις διάθεση για πειραματισμούς ή αν σου κάνουν πακέτο το build σε κάποιο μαγαζί, διάλεξε και εκτός λίστας όποιες νομίζεις και θα τις δοκιμάσουν αυτοί (γενικά δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα)...Ο 2700Χ θα είναι τούμπανο, για ό,τι χρήση και να τον βάλεις!

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ZELOMOTH είπε

Ε ενταξει περα απο την πλακα, κανενας δεν θα κλεισει... Απλα θα υπαρχει πλεον ανταγωνισμος εντελως στα ισια και θα πεσουν κορμια...

Μην σου πω οτι πλεον μονο το μαρκετινγκ θα παιζει ρολο γιατι το 90% τυπικοι και ασχετοι users ειναι..

Ανυπομονω να δω επιτελους μια γαμωδιαφημιση της amd  στην τηλεόραση και να λεει "Ryzen inside and the minds on the rails!"😭😋🤣

Αμα κλεισει η Ιντελ ρε Zelo πως θα μας πουλαει φτηνους επεξεργαστες η AMD να αγοραζουμε :P ?
Το ιδανικο θα ηταν 1998-2006. Την μια χρονια Intel, την αλλη AMD να καβλωνουμε με τις παραπανω επιδοσεις και τεχνολογιες και οταν θελεις upgrade να παιρνεις οτι ειναι καλο εκεινη την χρονια. 

Οχι 10 χρονια Intel και τα επομενα 10 ΑΜD οπως το πηγαιναμε 10 χρονια τωρα (εστω και αν η AMD δεν προλαβε την σειρα της)

• Like 1
Δημοσ.

Γι αυτο σου λεω οτι δεν θα κλεισει κανενας ...

Και μην κοροιδευομαστε.... Η ιντελ ειναι κολοσσος.... Αν ειναι να κλεισει καποιος, πολυ πιο ευκολα κλεινει η amd..( Βαση αξιας εταιριων δηλαδη..)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Γι αυτο σου λεω οτι δεν θα κλεισει κανενας ...

Και μην κοροιδευομαστε.... Η ιντελ ειναι κολοσσος.... Αν ειναι να κλεισει καποιος, πολυ πιο ευκολα κλεινει η amd..( Βαση αξιας εταιριων δηλαδη..)

Aφου το ξερεις οτι το λεμε στην πλακα xD. Καλα ομως τα CPU και επιτελους εχουμε ανταγωνισμο. Με την NVidia τι θα κανει η AMD ειναι το θεμα, γιατι εκει το μονοπωλιο εμας τους gamer μας ποναει ιδιαιτερα. Ναι οκ, σε Low end την ξεπατωνει με τα APU και ελπιζω πως τα καινουργια θα ειναι ανταξια μιας 2030 η 1050 η κατι παρομοιο. Aν παρουμε επιδοσεις 1050 η κοντα 1050 σε APU με παρομοιες τιμες, τοτε δεν μπορω να δω γιατι το καθε budget gaming συστημα να μην εχει AMD APU. AAA τιτλους σε OK γραφικα σε προσιτες τιμες, αυτο θελει ο κοσμος κυριως.

Τωρα για τις πιο δυνατες καρτες, ειμαι στο λαθος thread νομιζω..... :P

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, adtakhs είπε

Δεν κλείνει κανείς βρε παιδιά. 

Εδώ η AMD δεν έκλεισε τα πέτρινα χρόνια,  ούτε η Intel της εποχή των PresHOT ....

Αυτο ακριβως..  Απλα ηρθε ο καιρος να παρουμε αβερτα επιδοσεις και σε "νορμαλ" τιμες...

Θα παρω και μια 65" tv να πεταξω εκει την διαχειριση εργασιών  μόνο και μόνο για να βλεπω λογικους πυρηνες....Ψοφάω για λογικούς πυρηνες....🤣

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ZELOMOTH είπε

Αυτο ακριβως..  Απλα ηρθε ο καιρος να παρουμε αβερτα επιδοσεις και σε "νορμαλ" τιμες...

Θα παρω και μια 65" tv να πεταξω εκει την διαχειριση εργασιών  μόνο και μόνο για να βλεπω λογικους πυρηνες....Ψοφάω για λογικούς πυρηνες....🤣

Εγω αντιθετα ειμαι φαν των πραγματικων. Δηλαδη ενας 8/8 1200 που ειχε κυκλοφορησει σε καποια φαση στον κοσμο, εξ αιτιας λαθους στην γραμμη παραγωγης θα ηταν το dream cpu μου. Απο 1600 σιγουρα θα το προτιμουσα.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Εγω αντιθετα ειμαι φαν των πραγματικων. Δηλαδη ενας 8/8 1200 που ειχε κυκλοφορησει σε καποια φαση στον κοσμο, εξ αιτιας λαθους στην γραμμη παραγωγης θα ηταν το dream cpu μου. Απο 1600 σιγουρα θα το προτιμουσα.

Απο 3700Χ?😍

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...