Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, InTheEnd είπε

Η φάση είναι ότι τα έχω κάνει default όλα και παίζω με μερικές ρυθμίσεις στο Medium το Pubg στα 35-45 FPS με κάποια drops πως μπορώ να το διορθώσω; Θέλω να κερδίσω τουλάχιστον αλλά 15 FPS να με στα 60.

Φιλε μου επαιξα για ενα review που εκανα με 2200G στα 1.5GHz η ενσωματωμενη και 3466 14-15-15-15 με σφιχτα subtimings οι μνημες και πανω απο 40 FPS δεν ειχα στα very low 1080p. Οτι και να κανεις, δεν προκειται να φτασεις τα 60 με 2400G, εκτος και αν ριξεις settings.

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, InTheEnd είπε

Η φάση είναι ότι τα έχω κάνει default όλα και παίζω με μερικές ρυθμίσεις στο Medium το Pubg στα 35-45 FPS με κάποια drops πως μπορώ να το διορθώσω; Θέλω να κερδίσω τουλάχιστον αλλά 15 FPS να με στα 60.

screen scale τι έχεις ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, InTheEnd είπε

Λοιπον έχω γυρίσει σπίτι,έκανα ένα Bios Update,και έβαλα το A-XMP στα 3200,μποταρα 2 φορες και τις 2 black screen εντος 2 λεπτων,αυτη τη στιγμη το έχω βάλει στο 1 στα 2900 και δεν παρατηρώ κάτι περίεργο αν και θα ηθελα να τις τρεξω στα 3200.

Τζίφος,με το που ανοίγω games PUBG/CSGO τρωο blue screen δοκιμασα τα memory try it στα 3200 δεν τρεχει τιποτα. Α-ΧΜP Profiles δεν δουλευουν ουτε αυτα. Έχει κάνεις καμιά ιδέα;

Κάνε προσεχτικά την διαδικασία με το typhoon burner (read spd->report->export complete html report) και πέρνα το αρχείο html στο dram calculator (από το import xmp) να σου περάσει τα subtimings από μόνο του. Πάνω στο DRAM calculator βάλε hynix afr και 3200 και memory rank 1 (πρέπει να είναι single λογικά). Πάτα calculate safe. Ότι βγάλει σε subtimings σημείωσε το / εκτύπωσε το  γιατί θα χρειαστεί να τα περάσεις ένα ένα στο uefi μετά στο section που βάζεις manual τα timings. Για αρχή δοκίμασε αυτά τα timings στα 2933 με 1.36v vdimm και 1.125v vsoc στα 2933 με τον cpu stock (αυτές οι τιμές είναι καρά safe). Αν και πάλι έχεις BSOD τι να πω, σκίζω τα πτυχία μου.

Αν είσαι ok δοκίμασε μετά καπάκι στα 3066. Αν είσαι οκ δοκίμασε μετά 3200.Αν φας BSOD βάλε vdimm στα 1.37-1.38 και vsoc στο 1.150 και ξαναδοκίμασε. Αν συνεχίζει ίσως χρειάζεται να πειράξουμε και άλλα πράγματα πχ. procODT, cldo_Vddp κλπ.

Και μένα οι δικές μου είναι unstable στα 3200 με custom timings, αλλά είναι λίγο χειρότερες από τις ripjaws 5 και ο 1600 ίσως έχει κατώτερο imc από τον 2400g (για αυτό δεν παίρνω και όρκο).

Btw αν έχεις κάνει κάργα OC την igpu και έχεις ήδη το vsoc στον θεό, ίσως και αυτό επηρεάζει αρνητικά τα πράγματα.

Τέλος αν δεν έχει καν ρύθμιση η μητρική στο uefi για vsoc (πολλές b350 δεν έχουν για pinnacle ridge), η μόνη λύση είναι μέσω ryzen master οπότε πιάσε το αυγό και κούρευτο...

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.

Νέο Bios 4.80 στην X370 Taichi μου και επιτέλους οι μνήμες μου Corsair Vengeance LPX 3000 C15 τρέχουν στην ονομαστική τους ταχύτητα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, STORM1978 είπε

Νέο Bios 4.80 στην X370 Taichi μου και επιτέλους οι μνήμες μου Corsair Vengeance LPX 3000 C15 τρέχουν στην ονομαστική τους ταχύτητα.

Τωρα πηρατε εσεις το 4.80? Στην Gaming X ειμαι στο 4.90 εδω και κανα μηνα, το οποιο ειναι οτι καλυτερο εχει βγει πραγματικα. Φτιαχνει πολλα πραγματα και ειδικα τις RAM.

Επεξ/σία από kostas_anes
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

X370 Gaming X 4.90 == X370 Taichi 4.80 ( Update PinnaclePI-AM4_1.0.0.4)

22 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Φτιαχνει πολλα πραγματα και ειδικα τις RAM.

Κάτι καλό που σου έρχεται στο μυαλό;

Edit:
To Update PinnaclePI-AM4_1.0.0.5  είναι διαθέσιμο σε νέο BIOS για AB350M Pro4, οπότε θα έρθει σύντομα και στις άλλες.

Επεξ/σία από talos_2002
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, talos_2002 είπε

Κάτι καλό που σου έρχεται στο μυαλό;

Πιο σφιχτα timings, πλεον μπορω να κλοκαρω στα 3466, ενω πριν δεν ποσταρε με καμια παναγια οτι και να εκανα, εβαλαν SoC Voltage control ενω πριν επαιζες αναγκαστικα με FIXED offsets, καλυτερο stabillity σε RAM, μερικα settings στα AMD CBS που δεν δουλευαν ποτε, δουλευουν τωρα και δεν εχω ακυρα κολληματα στο BIOS αν το RAM/CPU overclock ειναι πολυ ψηλο για την αρεσκεια της μητρικης.

Επισης θα σας το χαλασω λιγο Taichi users....
http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=9371&PN=1&title=psa-stay-away-from-480-bios-x370-taichi

Δημοσ.

Κάτι που από το forum της MSI, που ξεδιαλύνει τις ονομασίες των AGESA.
- SummitPI 1.0.0.6x (Bristol and Summit Ridge)
- RavenPI 1.1.0.1 (Bristol, Summit and Raven Ridge)
- PinnaclePI 1.0.0.0x (Bristol, Summit, Raven and Pinnacle Ridge)

Φαίνεται ότι κάθε φορά που προστίθεται υποστήριξη για νέα σειρά επεξεργαστών, ξαναρχίζει η αρίθμηση. Επιπλέον, η ονομασία των AGESA έχει και λέξη πριν τον αριθμό, το οποίο αλλάζει επίσης.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, narta είπε

AGESA ver? 

1.0.0.4 

50 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Τωρα πηρατε εσεις το 4.80? Στην Gaming X ειμαι στο 4.90 εδω και κανα μηνα, το οποιο ειναι οτι καλυτερο εχει βγει πραγματικα. Φτιαχνει πολλα πραγματα και ειδικα τις RAM.

Έχει κανά 2 εβδομάδες απλά προχθές το πέρασα λόγω τρεχαματος στην δουλειά.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Που σημαινει οτι ειναι στο 1.0.0.2a ακομα!?

Μάλλον ..... 

Πάντως δεν το έβαλα ακόμα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostas_anes είπε

Που σημαινει οτι ειναι στο 1.0.0.2a ακομα!?

H asus εχει θεμα με τον 1.0.0.4 ,θα τον κανει skip και απο οκτωβρη και μετα θα παει στον επομενο agesa.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...