Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, nikos5800 είπε

Το avx2 επιταχύνει το Ray tracing

Αν είναι έτσι μάλλον θα είναι πιο μπροστά οι Intel, εκτός αν βελτιωθούν οι επόμενοι. Επίσης τα games με ray tracing μόνο τον χειμώνα, φούρνος το PC. :)

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε

Σάπιες σαβουρό-OEM 8GB DDR4-2400 CL17 με Samsung E/B-Die ή Hynix MFR/AFR θα κάνουν καθόλου Overclocking σε MSI B450 έστω και 2800/2933 ;

2400 cl17? δύσκολο ακούγεται, μια δοκιμή θα μας πείσει ομως 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, SPANK είπε

Έστησα σε ένα φίλο χτες έναν 2600x με Fatal1ty X470 Gaming K4 με μνήμες F4-3200C16D-16GTZB (GSKILL TRIDENTZ 16GB 3200) , ολα κομπλέ το σύστημα απλά έχουμε ένα θέμα με τις ram , παίζουν στο auto στα 2133 αλλά όταν αλλάζω το xmp profile είτε βάζοντας χειροκίνητα συχνότητα 2933 είτε auto , θα φάει crash λίγο πριν μπει στα windows.

Καταρχάς θα περάσω σήμερα το 1.40 Bios γιατί έχει το 1.10 αλλά λέω μήπως έχετε δοκιμάσει καμιά συγκεκριμένη ρύθμιση για να παίζουν οι ram εκεί μήπως έχει άλλος δηλαδή παρόμοιο θέμα με τις ram και την συγκεκριμένη συχνότητα

Χρειάζεσαι οπωσδήποτε μεταγενέστερο bios για να παίξουν σωστά. Δεύτερον αν είναι Hynix MFR όπως γράφουν παρακάτω μην έχεις πάρα πολύ μεγάλες προσδοκίες. Σε b350/x370 πάνε συνήθως με το ζόρι μέχρι 3066 με τα dram calculator safe timings και 1.38 voltage (εννοείται vsoc 1.100+). Σε x470 θα πάνε ένα τσακ παραπάνω λογικά.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, ilos είπε

Micron? Educated guess😍

Αρα για Threadripper καρά μαπέ ...😐

Κάτι οικονομικό σε 4 x8  στα 3000Mhz παίζει ? 

Η TAICHI έχει στο QVL τις 

https://www.skroutz.gr/s/8002208/G-Skill-RipjawsV-32GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C15Q-32GVRB.html

που πρέπει να είναι Hynix.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, SPANK είπε

Οπότε αν παίξει 2933 να δοκιμάσω και 3200

Δοκιμασε 1.367V στις μνημες, VDDP 1.030V και VPPM στα 2.5V.
SoC στα 1.125V επισης και GearDownMode οπως και PowerDownMode ενεργοποιημενο.

Παντως αρκετα σαπιομητρικη αποφασισε να βαλει ο φιλος. Εχω την X370 Gaming X η οποια ειναι ακριβως ιδια σε μερικα πραγματα και καλυτερη σε αλλα. Δεν μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημενος απο την δικια μου τοσον καιρο και το P4.90 BIOS εστρωσε καπως τα πραγματα γενικοτερα. Λιγες επιλογες και σχετικα μετριο RAM support για τα λεφτα.

Η X470 αντιστοιχα εχει αθλιες θερμοκρασιες στα VRM γιατι ελουσαν εντελως το cooler που εχει. Απο RAM επισης περιμενω να τα πανε χειροτερα, μιας και δεν εχει τοσο updated bios.

Επεξ/σία από kostas_anes
Δημοσ.

Αναφορά σε κείμενο

MSI has released bios updating AGESA Code 1.1.0.1A which adds PBO options and offset control for cpu core voltage.

Αυτό σε X399 μητρικές. Οπότε λογικά θα έρθει και στα χαμηλότερα στρώματα . 😃

• Like 1
Δημοσ.

Όσο αφορά τις μνήμες στο δικό μου θέμα τελικά απλά τις έβαλα αντί στο α1 β1 dimm που τις είχα  στο α2 β2 και έπαιξαν κανονικά και στα 3200 stable , στις άλλες θέσεις δεν έπαιζαν ούτε πιο κάτω , η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά μου τυχαίνει αυτό αφού πάντα βάζω τις μνήμες στο 1ο και 3ο dimm , τώρα τι σκάλωμα έφαγε σε αυτήν την μητρική δεν ξέρω αλλά μόνο έτσι δουλεύει

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, SPANK είπε

Όσο αφορά τις μνήμες στο δικό μου θέμα τελικά απλά τις έβαλα αντί στο α1 β1 dimm που τις είχα  στο α2 β2 και έπαιξαν κανονικά και στα 3200 stable , στις άλλες θέσεις δεν έπαιζαν ούτε πιο κάτω , η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά μου τυχαίνει αυτό αφού πάντα βάζω τις μνήμες στο 1ο και 3ο dimm , τώρα τι σκάλωμα έφαγε σε αυτήν την μητρική δεν ξέρω αλλά μόνο έτσι δουλεύει

Aν κοιταξεις το manual καλυτερο compatibillity εχουν τα A2/B2 slots παντα. ;)
Αυτο λογω του πως ειναι δομημενος ο IMC φαντοζομαι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε

Aν κοιταξεις το manual καλυτερο compatibillity εχουν τα A2/B2 slots παντα. ;)
Αυτο λογω του πως ειναι δομημενος ο IMC φαντοζομαι.

Ναι το είδα , τι να πω τόσα χρόνια σε μητρικές που έχουν intel ( αν και δεν νομίζω οτι παίζει ρόλο ) , πότε δεν έτυχε τέτοιο θέμα εκτός και αν με το amd chipset παίζει κάτι άλλο , τεσπα το θέμα είναι ότι λειτουργεί , έτσι και αλλιώς άβυσσος η ψυχή των pc :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, οι συγκεκριμένες ραμ παίζουν σε msi b450 tomahawk? 

https://www.vnp.gr/g.skill-dimm-16gb-ddr4-3000-kit-arbeitsspeicher-el-4.html

Αυτό είναι το υπόλοιπο build και στο pcpartpicker δεν βγάζει ασυμβατότητα.

https://pcpartpicker.com/list/bFy2zY

Επεξ/σία από ASTOU
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SPANK είπε

Το manual ειναι για να το διαβαζουμε 😛 😛 😛 Βασικο στην AM4 A2/B2 . Βασικα επρεπε να μας εχει κοψει να σε ρωτησουμε που τις ειχες κουμπωσει.  Τελος καλο ολα καλα !

Επεξ/σία από akoinonitos
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...