Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι ανάμεσα σε Corsair Vengeance LPX 16 GB, G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz και G.Skill Aegis 16GB DDR4-3000MHz για ryzen 5 2400G (λογικά) και msi b450 tomahawk (έχει αγοραστεί ήδη). Ποιά θα μου προτείνατε?

Δημοσ.

τα ripjaws ειναι hynix νομιζω μιας και πειρε ενας φιλος προσφατα . Σε crosshair 7 επαιξαν με docp 3200 με 16cas . Παραπερα δεν ξερω τα αλλα latency γιατι το σεταραμε απο τηλεφωνο . Νομιζω το κομπατιμπιλιτι εχει βελτιωθει . Σχεδον ολες οι μνημες παιζουν καλα. Προτιμησε ομως τα b die.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, akoinonitos said:

Πολυ λαθος η αποψη σου...

Δεν βαζεις οffset για να μην γινει μπαρμπεκιου βαζει αρνητικο offset για να ανεβασεις ρολογια στο Pbo ,εχετε ασχοληθει καθολου η ετσι τα λετε ?

Κοιταξε τι σκορ βγαζει ενας 2600x στα reviews και κοιτα πως τα παει χαμηλώνοντας το offset μονο (στην ουσια δεν κανεις Overclock κανεις μονο undervolt)

Μπορεί όντως να το βλέπω λάθος. Κανείς undervolt γιατί το pbo τραβάει πολύ, με αποτέλεσμα να ανεβάζουν θερμοκρασία τα vrms. Δεν αντιλέγω ότι δίνει 10% ειδικά στην Χ σειρά που είναι σχεδόν στο όριο και με μανυαλ οσ δεν κερδίζεις τπτ.  

Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί, αλλά καταλαβαίνω τι κάνει το pbo. Από την αντιπαράθεση στο άλλο τοπικ έγινα περίεργος να δω αν το έχω καταλάβει λάθος και χθες που έδινα ένα μάθημα 😭 συζήτησα το θέμα αυτό με έναν διδακτορικό που στο παρελθόν έχει κάνει έρευνα για την AMD και το αντικείμενο του είναι το hardware.

Και μου είπε ότι δεν θα έπρεπε να τραβάει τόσο πολύ και να χρειάζεται offset και ότι η AMD το έδωσε σαν feature χωρίς να το έχουν ολοκληρώσει επειδή κάπως έπρεπε να δείχνει καλύτερη η Χ σείρα, γιατί η νον Χ με μανιουαλ οσ φτάνουν τους Χ. Οπότε σου λέει η AMD όσοι πάρουν Χ θα έχουν και καλύτερη ψύξη κλπ οπότε δεν θα έχουν θέμα με vrm.   Αν έχω καταλάβει κάτι λάθος, διόρθωσε με. 

Κάτι που ξέχασα με μια β450 και έναν 2600 συμφέρει το οσ, βέβαια θα χρειαστεί ψύκτρα. 

Επεξ/σία από VaggD
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, VaggD είπε

Μπορεί όντως να το βλέπω λάθος. Κανείς undervolt γιατί το pbo τραβάει πολύ, με αποτέλεσμα να ανεβάζουν θερμοκρασία τα vrms. Δεν αντιλέγω ότι δίνει 10% ειδικά στην Χ σειρά που είναι σχεδόν στο όριο και με μανυαλ οσ δεν κερδίζεις τπτ.  

Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί, γιατί απλά αγοράζω αυτό που με καλύπτει +30% overhead. Από την αντιπαράθεση στο άλλο τοοικ έγινα περίεργος να δω αν το έχω καταλάβει λάθος και χθες που έδινα ένα μάθημα 😭 συζήτησα το θέμα αυτό με έναν διδακτορικό που στο παρελθόν έχει κάνει έρευνα για την AMD και το αντικείμενο του είναι το hardware.

Και μου είπε ότι δεν θα έπρεπε να τραβάει τόσο πολύ και να χρειάζεται offset και ότι η AMD το έδωσε σαν feature χωρίς να το έχουν ολοκληρώσει επειδή κάπως έπρεπε να δείχνει καλύτερη η Χ σείρα, γιατί η νον Χ με μανιουαλ οσ φτάνουν τους Χ. Οπότε σου λέει η AMD όσοι πάρουν Χ θα έχουν και καλύτερη ψύξη κλπ οπότε δεν θα έχουν θέμα με vrm.   Αν έχω καταλάβει κάτι λάθος, διόρθωσε με. 

Κάτι που ξέχασα με μια β450 και έναν 2600 συμφέρει το οσ, βέβαια θα χρειαστεί ψύκτρα. 

Αν το εχουν ολοκληρωσει δεν ξερω μονο η amd ξερει (και ο διδακτορικος 😛 )

Το Pbo ειναι ρυθμισμενο ετσι ωστε οι τασεις που δινει να καλυπτουν καθε τσιπ ,καλο και κακο. Δεν ζητανε ολα τα chip την ιδια ταση για τα ιδια Mhz. Αναλογα με το chip Που εχει κατσει στον καθενα ,παιζοντας με -offset χαμηλωνεις την ταση που δινει απο μονη της η μητρικη με αποτελσμα να ριχνεις το power limit ,το Pbo ειχει καποιο στανταρ power limit που σε "κοβει" για παραπανω Mhz.

Στην ουσια το pbo ειναι σαν το turbo boost της προηγουμενης γενιας ,μονο που πλεον ειναι "ξεκλειδωτο" για να το εκμεταλευτεις αναλογα με την ψυξη που εχεις και με το τι chip σου εχει κατσει.

Εγω προσωπικα μονο καλο το βρισκω αυτο.

Μην ξεχναμε με ποση ταση επαιζε ο 1600x και ο 1800x για το single core boost απο default...

Tωρα για τους non x εξαρταται παντα και το κομματι αλλα δεν νομιζω οτι ενας απλος 2700 για παραδειγμα πιανει τα ρολογια που θα πιασει ο 2700x χωρις παντα να υπαρχουν και εξεραισεις ετσι.

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, akoinonitos said:

Αν το εχουν ολοκληρωσει δεν ξερω μονο η amd ξερει (και ο διδακτορικος 😛 )

Το Pbo ειναι ρυθμισμενο ετσι ωστε οι τασεις που δινει να καλυπτουν καθε τσιπ ,καλο και κακο. Δεν ζητανε ολα τα chip την ιδια ταση για τα ιδια Mhz. Αναλογα με το chip Που εχει κατσει στον καθενα ,παιζοντας με -offset χαμηλωνεις την ταση που δινει απο μονη της η μητρικη με αποτελσμα να ριχνεις το power limit ,το Pbo ειχει καποιο στανταρ power limit που σε "κοβει" για παραπανω Mhz.

Στην ουσια το pbo ειναι σαν το turbo boost της προηγουμενης γενιας ,μονο που πλεον ειναι "ξεκλειδωτο" για να το εκμεταλευτεις αναλογα με την ψυξη που εχεις και με το τι chip σου εχει κατσει.

Εγω προσωπικα μονο καλο το βρισκω αυτο.

Μην ξεχναμε με ποση ταση επαιζε ο 1600x και ο 1800x για το single core boost απο default...

Tωρα για τους non x εξαρταται παντα και το κομματι αλλα δεν νομιζω οτι ενας απλος 2700 για παραδειγμα πιανει τα ρολογια που θα πιασει ο 2700x χωρις παντα να υπαρχουν και εξεραισεις ετσι.

Εκτός από τον διδακτορικό το έχω διαβάσει και αλλού. 

Καλό feature είναι σίγουρα, αλλά δεν το θεωρώ λόγω για να αποκλείσει κάποιος την καλύτερη μέχρι στιγμής b450 mobo κάτω από τα 100. Οι νον Χ σίγουρα δεν πιάνουν στο 100% τους Χ αλλά πλησιάζουν αρκετά. Απλά όλα αυτά θέλουν έξτρα ψύκτρα ή/και πολύ καλή ψύξη. Γενικά απευθύνονται σε αυτούς που θα στραφούν σε χ470 και γενικά έχουν μεγαλύτερο budget. 

Δημοσ.
10 minutes ago, nasouka said:

Αξίζει την διαφορα στην τιμή η asus prime b350 plus έναντι b350 pc mate?

Ευχαριστω

Κοίτα σε b450. Αυτές είναι όλες περσινές.  Στα 100 υπάρχει το καλύτερο vfm msi b450 tomahawk ή msi b450m Mortar αν κοιτάς σε matx. Να ξέρεις ότι δεν έχουν επιλογή για voltage offset στο bios, κατά αλλά μέχρι και 2700χ βάζεις πάνω για πλάκα! Ο άλλος στο review είχε κάνει και oc στον 2700Χ και δεν κατάφερε να στρεσαρει αρκετά τα vrms. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Bρηκα ενα πολυ ενδιαφερον λινκ. Απο οτι φαινεται μπορει να φαει και η AMD απο την πιτα των RTX :P
Ουσιαστικα οι devs αναφερουν πως θα μπορουσαν να τρεξουν Ray Tracing και στο CPU για να βοηθησει την καρτα. Αναρωτιεμαι τι αποτελεσμα θα εχει.

https://www.4gamer.net/games/300/G030061/20180921078/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Bρηκα ενα πολυ ενδιαφερον λινκ. Απο οτι φαινεται μπορει να φαει και η AMD απο την πιτα των RTX :P
Ουσιαστικα οι devs αναφερουν πως θα μπορουσαν να τρεξουν Ray Tracing και στο CPU για να βοηθησει την καρτα. Αναρωτιεμαι τι αποτελεσμα θα εχει.

https://www.4gamer.net/games/300/G030061/20180921078/

Ειναι σωστο το λινκ? Γιατι εμενα μου εβγαλε μετα απο λιγη ωρα κατι Κινεζικοπαπαριες..

edit   Ααααα οκ τωρα ειναι μια χαρα.. Στην αρχη ηταν Κινεζικα γι αυτο δεν καταλαβα τι ελεγε.. Ξερω μονο Κορεατικα και Γιαπωνεζικα και μου εκανε εντυπωση που ενω εμοιαζαν δεν καταλαβαινα τιποτα..😭

Επεξ/σία από ZELOMOTH
  • Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, ZELOMOTH said:

Ειναι σωστο το λινκ? Γιατι εμενα μου εβγαλε μετα απο λιγη ωρα κατι Κινεζικοπαπαριες..

edit   Ααααα οκ τωρα ειναι μια χαρα.. Στην αρχη ηταν Κινεζικα γι αυτο δεν καταλαβα τι ελεγε.. Ξερω μονο Κορεατικα και Γιαπωνεζικα και μου εκανε εντυπωση που ενω εμοιαζαν δεν καταλαβαινα τιποτα..😭

Γελάω εδώ και 5 λεπτά μα την Παναΐα.🧙‍♂️

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Γελάω εδώ και 5 λεπτά μα την Παναΐα.🧙‍♂️

Δεν ξερω που το διεκρινε ο Κώστας αυτο για το RTX  και την amd κτλ αλλα αν τυχών ισχύει, τοτε θα γινει των πυρήνων το κάγκελο...😋

• Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, ZELOMOTH said:

Δεν ξερω που το διεκρινε ο Κώστας αυτο για το RTX  και την amd κτλ αλλα αν τυχών ισχύει, τοτε θα γινει των πυρήνων το κάγκελο...😋

Είναι ξεκάθαρα το επισημασμενο με κόκκινο ρε συ, βγάζει μάτι, απορώ πως μπερδεύτηκες 🤣

IMG_20180923_031745.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Speculation. Το BF5 ειναι Nvidia sponsored RTX τιτλος και επιτρεπει Ray Tracing, το αρθρο (αν πατησουμε το Translate που εχει browser μας πανω δεξια γωνια ;) ) αναφερει οτι οι developers του παιχνιδιου ειπαν χαρακτηριστικα οτι  "οι Ryzen επεξεργαστες μπορουν να επιταχυνουν το Raytracing", πραγμα το οποιο παει πακετο με τα λεγομενα της AMD που λεει οτι το "raytracing πρεπει να γινεται με συνδυασμο GPU+CPU". 

Σχετικα με αυτα ο Corpus απανταει οτι " μπορουν να κανουν μια ανακοινωση περι του Raytracing στο BF5, στο κοντινο μελλον". Δεν ξερω πως το βλεπετε εσεις, αλλα εμενα μου βρωμαει οτι η AMD θα παει να κανει κινηση με "RTX Acceleration with Ryzen(TM) Processors!". Δεν εχει νοημα να μην το κανει. Ουτως η αλλως ξερει οτι απαντηση στις RTX δεν εχει ακομα, οποτε why not jump on the ray tracing bandwagon and make some money from it? Ευκολα χτυπαει την Intel με διαφημιζομενο "Ryzen + RTX GPU  = Best Ray Tracing Gaming Experience"

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Speculation. Το BF5 ειναι Nvidia sponsored RTX τιτλος και επιτρεπει Ray Tracing, το αρθρο (αν πατησουμε το Translate που εχει browser μας πανω δεξια γωνια ;) ) αναφερει οτι οι developers του παιχνιδιου ειπαν χαρακτηριστικα οτι  "οι Ryzen επεξεργαστες μπορουν να επιταχυνουν το Raytracing", πραγμα το οποιο παει πακετο με τα λεγομενα της AMD που λεει οτι το "raytracing πρεπει να γινεται με συνδιασμο GPU+CPU". 

Σχετικα με αυτα ο Corpus απανταει οτι " μπορουν να κανουν μια ανακοινωση περι του Raytracing στο BF5, στο κοντινο μελλον". Δεν ξερω πως το βλεπετε εσεις, αλλα εμενα μου βρωμαει οτι η AMD θα παει να κανει κινηση με "RTX Acceleration with Ryzen(TM) Processors!". Δεν εχει νοημα να μην το κανει. Ουτως η αλλως ξερει οτι απαντηση στις RTX δεν εχει ακομα, οποτε why not jump on the ray tracing bandwagon and make some money from it? Ευκολα χτυπαει την Intel με διαφημιζομενο "Ryzen + RTX GPU  = Best Ray Tracing Gaming Experience"

1ον  Φοβηθηκα να πατησω translate σε αυτο το πραγμα μηπως και μου΄βγαζε καμια μούτζα στην οθονη!😋

2ον  Ενδιαφέροντα ολα αυτα αλλα δεν ξερω τι μπορει να παιχτεί.. Γιατι εννοειται οτι θα βγαλει και η amd κατι κάποτε τεσπα σε RT style κτλ.. Επειτα εμπλέκεται και η Microsoft με DXR και γενικώς ενα μικρό πουταν@ριο! Το σημαντικο ειναι ομως οτι θα δουμε πολλα ωραια πραγματα ακομα καλα να ήμαστε..🙂

Τωρα θα μου πεις, γιατι να μην τα υποστηριζει και όλα? Και δεν θα κανει κατι και η ιντελ? Ετσι θα κατσει? Γι αυτο σου λεω.... Θα δουμε ωραια πράγματα....

Επεξ/σία από ZELOMOTH
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...