Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

SUS μου ηρθε, ετρεξα ενα cb κατευθειαν εντελως στοκ χωρις performance enhancer mono τις μνημες στα 3466 και μου εβγαλε 1420 καλο σημαδι... Με τον προηγουμενο εβγαζα 1350

911594581_cbnew.png.53e29fa0f60a9af637c57219b3ea8587.png

• Like 7
Δημοσ.

βλεπω σε διαφορα ξενα site rumors Για R7 2800x 10-core 20-thread, οπως ειχαμε ψιλιαστεί μερικοι λογο της απουσιας του μοντελου αυτου... Λετε?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, jimakos234 είπε

βλεπω σε διαφορα ξενα site rumors Για R7 2800x 10-core 20-thread, οπως ειχαμε ψιλιαστεί μερικοι λογο της απουσιας του μοντελου αυτου... Λετε?

Let it die man... Rumor is more dead than most married men love life...

• Like 1
Δημοσ.
21 hours ago, jimakos234 said:

Έκανα update bios στην Gigabyte μου X470 Aorus Gaming Wifi και έκαναν bios "AMD AGESA PinnaclePI-AM4 1.0.0.4" για υποστήριξη νέων CPU δεν ξέρω αν λέει κάτι.... πάντως δεν ασχολούμαι πλέον το παράτησα εχω βρει σε όλα το Sweet spot τους και τρέχω μια χαρά. Επειδή υπήρξα κάτοχος και των X370 και X470 της ASUS η μετάβαση μου σε Gigabyte ήταν super μακράν καλύτερη η μητρική.

Δημοσ.
Στις 6/9/2018 στις 3:00 ΜΜ, vgiozo είπε

Και πού να έβλεπες τον καιρό που είχα 8 HDD μέσα στο κουτί και δοκίμαζα διαφορετικά κουτιά, ηχομονωτικά εμπορικά για υπολογιστές, έως χωριστές πλάκες bitumen + αφρώδη ηχομονωτικά, μετατροπείς 3.5>5,25' και διάφορα silicon grommets για decoupling hardware/εξαρτημάτων και κουτιού, βέλτιστη τοποθεσία/διαρρύθμιση δίσκων κ.α.

...έφτασα να έχω αλληλογραφία με υπάλληλο της Fractal Design τον καιρό πριν λανσαριστεί το Define XL μετά από κουβέντα στο silentpcreview για τις αποτυχίες του πρώτου Define R*...

...αν έχεις πρόβλημα με τον ήχο, σε βαθμό που ενώ χρειάζεται συχνή πρόσβαση στον υπολογιστή, ο θόρυβος να σε εμποδίζει στην εργασία σου, τότε θα ψαχθείς

Αυτή είναι μια από τις ψύκτρες που σκεφτόμουν να αγοράσω, λόγω καλής αναλογίας τιμής/απόδοσης και πολύ καλής συμβατότητας...μάλιστα στα ίδια rpm πχ 1000, το ανεμιστηράκι της Noctua παράγει 2dba λιγότερο θόρυβο (αλλά έχει αλλάξει και το ανεμιστηράκι στις Scythe για ένα πιο ήσυχο, οπότε η διαφορά μπορεί να είναι μικρότερη)...

αλλά θα πρέπει να παραγγείλω και προσαρμογέα (δωρεάν) από τη Noctua...δεν ξέρω τί καθυστέρηση υπάρχει εκεί...βέβαια αυτή τη βρίσκω ετοιμοπαράδοτη, σε αντίθεση με τις Scythe, αλλά εκεί μόνο στη τιμή των 60-67€

...με τη καθυστέρηση παραλαβής του προσαρμογέα, θα μπορούσα να περιμένω για κάποια Scythe και να γλιτώσω 20-30€, που αν είναι προτιμώ να τα δώσω για Samsung B-Die μνήμες, παρά σε ψύκτρα, όπου θα έχω την ίδια σχεδόν απόδοση.

Τυπικά Scythe Kotetsu και Noctua NH-D9L απευθύνονται και οι δύο στην μέση κατηγορία (παρόλο που η Kotetsu καταλήγει να βγαίνει κορυφαία σε απόδοση με το Nexus ανεμιστηράκι), με την Mugen 5, τυπικά πάλι, να πιάνει το πιο high-end κομμάτι.

Για μεταπωλητικούς λόγους, αλλά και για λόγους μελλοντικών αναβαθμίσεων, θα προτιμούσα τη Mugen 5...επίσης δίνει δυνατότητα χρήσης μεγαλύτερων ανεμιστήρων (αν αποφασίσω να αλλάξω τον εργοστασιακό....έχω κάτι Papst που θα ήθελα να δοκιμάσω)

Πάντως, αν πέσει λίγο η τιμή της ή γίνει διαθέσιμη στα μαγαζιά που την έχουν σε χαμηλότερη τιμή, μάλλον θα την προτιμήσω την Noctua NH-D9L

Αλλο θέμα...συγκρίνοντας Asrock B450 Pro4 - Asrock B450 Fatality, βρίσκ τις εξής διαφορές

1) Υποστήριξη AMD 7th A-Series APUs μόνο στην Fatality

2) Μικρές διαφορές στο κύκλωμα ήχου ( - PCB Isolate Shielding / - Individual PCB Layers for R / L Audio Channel / - Supports Creative Sound Blaster™ Cinema 5

3) Steel PCI slots

4) Μια λειτουργία για τη παραμετροποίηση του mouse που απευθύνεται σε gamers (χέστηκα) http://www.asrock.com/feature/keymaster/

Ειδικά για το πρώτο, δεν έχω ψαχτεί τί μπορεί να αφορά...υπάρχει περίπτωση μελλοντικά να περιοριστούν οι επιλογές επεξεργαστή είναι άσκοπο; Αξίζουν τα 10€ διαφορά;

Στις 6/9/2018 στις 3:00 ΜΜ, vgiozo είπε

Αλλο θέμα...συγκρίνοντας Asrock B450 Pro4 - Asrock B450 Fatality, βρίσκ τις εξής διαφορές

1) Υποστήριξη AMD 7th A-Series APUs μόνο στην Fatality

2) Μικρές διαφορές στο κύκλωμα ήχου ( - PCB Isolate Shielding / - Individual PCB Layers for R / L Audio Channel / - Supports Creative Sound Blaster™ Cinema 5

3) Steel PCI slots

4) Μια λειτουργία για τη παραμετροποίηση του mouse που απευθύνεται σε gamers (χέστηκα) http://www.asrock.com/feature/keymaster/

Ειδικά για το πρώτο, δεν έχω ψαχτεί τί μπορεί να αφορά...υπάρχει περίπτωση μελλοντικά να περιοριστούν οι επιλογές επεξεργαστή είναι άσκοπο; Αξίζουν τα 10€ διαφορά;

Ειμαι κι εγώ σε φαση αναζήτησης μητρικής για ενα συστημα με 2400g. Η συγκεκριμένη Asrock Pro4 (η M) μαζί με την MSI Bazooka M, MSI Gaming Plus και Aurus M. Βλεπω να συμπυκνώνουν καλά χαρακτηριστικά στα 80 με 95 ευρω. Τα RGB των gaming μητρικών δεν με νοιάζουν ουτε και το κλοκάρισμα κατ ανάγκην παρά η καλή ψύξη του APU για να μην τρωει throttling (ειναι επιρρεπή τα apu).

Το ζόρι είναι οτι το APU διψάει κι έχει η ενσωματωμένη καρτα γραμμική αυξηση επιδόσεων με γρήγορες dual channel μνήμες οι οποίες οπως ξεφεύγουν από 100 το ζευγραι 4+4...

Αξιοπιστία, συμβατότητα προς τα εμπρός για δυνατότητα να κουμπωσει δυνατότερος επεξεργαστής σε 2-3 χρονια. Το B450 για καλύτερη υποστήριξη των APU το βρισκω σχεδον μονόδρομο.

Ευπρόσδεκτη καθε άποψη.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, EmpYristis είπε

Ειμαι κι εγώ σε φαση αναζήτησης μητρικής για ενα συστημα με 2400g. Η συγκεκριμένη Asrock Pro4 (η M) μαζί με την MSI Bazooka M, MSI Gaming Plus και Aurus M. Βλεπω να συμπυκνώνουν καλά χαρακτηριστικά στα 80 με 95 ευρω. Τα RGB των gaming μητρικών δεν με νοιάζουν ουτε και το κλοκάρισμα κατ ανάγκην παρά η καλή ψύξη του APU για να μην τρωει throttling (ειναι επιρρεπή τα apu).

Το ζόρι είναι οτι το APU διψάει κι έχει η ενσωματωμένη καρτα γραμμική αυξηση επιδόσεων με γρήγορες dual channel μνήμες οι οποίες οπως ξεφεύγουν από 100 το ζευγραι 4+4...

Αξιοπιστία, συμβατότητα προς τα εμπρός για δυνατότητα να κουμπωσει δυνατότερος επεξεργαστής σε 2-3 χρονια. Το B450 για καλύτερη υποστήριξη των APU το βρισκω σχεδον μονόδρομο.

Ευπρόσδεκτη καθε άποψη.

Σε αυτή την κατηγορία τιμής τα καλύτερα vrm τα έχει η msi b450 tomahawk. Αλλά επειδή το θες για apu και θα σε νοιάζει πιο πολύ το soc power delivery από το cpu vcore, νομίζω η asus b450 είναι η καλύτερη σε αυτό τον τομέα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ilos είπε

Σε αυτή την κατηγορία τιμής τα καλύτερα vrm τα έχει η msi b450 tomahawk. Αλλά επειδή το θες για apu και θα σε νοιάζει πιο πολύ το soc power delivery από το cpu vcore, νομίζω η asus b450 είναι η καλύτερη σε αυτό τον τομέα.

Επειδή οι 8γιγα ddr4 3200 dual πλησιάζουν τις τιμές των 16γιγα 2400, 2800, μηπως παρόμοιο αποτελεσμα επιτυγχάνεται και με κλοκαρισμα μνήμης που κανονικά τρεχει 2800; Ουτως η αλλως οι 3200 κλοκαρισμενες απο το εργοστάσιο δεν έρχονται; 

Επεξ/σία από EmpYristis
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, EmpYristis είπε

Επειδή οι 8γιγα ddr4 3200 dual πλησιάζουν τις τιμές των 16γιγα 2400, 2800, μηπως παρόμοιο αποτελεσμα επιτυγχάνεται και με κλοκαρισμα μνήμης που κανονικά τρεχει 2800; Ουτως η αλλως οι 3200 κλοκαρισμενες απο το εργοστάσιο δεν έρχονται; 

κλοκαρισμενες απο το εργοστασιο ερχονται ,αλλα ειναι και τεσταρισμενες απο το εργοστασιο, δεν σου εγγυαται κανεις αν θα ανεβουν ποσο θα ανεβουν και με ποση ταση

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Το ζήτημα είναι και το latency. Αν με 2400 CL17 πας 2666 CL18 και 2866 ή 3000 CL19 τι να το κάνεις?
Οι τριχίλιαρες/3200, ακόμα και οι "φτηνές" με hynix τσιπάκια, βρίσκεις με CL16.

Εγώ έπεσα σε λαχείο και δύο 4ρες 2400 CL17 που είχα, είχαν Samsung και πάνε 3200 με CL16 (!)

Δημοσ.

Οι περισσότερες 2800+ εχουν cas 16 και τιμη 70+. Βρηκα αυτές τις RipjawsV 2800 σε παρόμοια τιμή με cas 15.

Υποδηλώνει αυτο καλύτερες προϋποθέσεις να φτασουν 3200; Μια B450 M σα την Aorus η την Bazuka η την Asrock pro4 θα την παλέψουν; Η πρεπει να ανεβω κατηγορία ή και μεγεθος(ATX) στην μητρική;

• Moderators
Δημοσ.

Όχι, οι περισσότερες έχουν hynix και με δυσκολία θα φτάσουν 3000+ με σφιχτά latencies. Και δε φταίει η μητρική για αυτό.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...