dimoskoutr Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, jmirko15 είπε Εγώ σκέφτομαι μπας και κάνω κανένα HTPC με 2400g / 2x4GB ram / Ubuntu αλλά δεν ξέρω άμα είναι overkill. Main usage για movies/tv series (Kodi probably με 4k Remux) Και εγώ σε παρόμοια σκέψη ήμουν απλά με windows 10... Δεν το λες απλά overkill... Το λες overkill του κερ@τ@...:-) Εγώ τελικά τσίμπησα μια asrock j5005 itx που είχε προσφορά το amazon να δοκιμάσω για htpc και αν δεν, θα πάει στο nas. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2018 από dimoskoutr
ZELOMOTH Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, dimoskoutr είπε Και εγώ σε παρόμοια σκέψη ήμουν απλά με windows 10... Δεν το λες απλά overkill... Το λες overkill του κερ@τ@...:-) Εγώ τελικά τσίμπησα μια asrock j5005 itx που είχε προσφορά το amazon να δοκιμάσω για htpc... Πολυ ωραιο μητρικάκι τσιμπησες.. Μην σου πω οτι και να κοπει το ρευμα αυτη τοσο λιγο που θα καιει, μπορει και να συνεχιζει να παιζει!(Απλα βαλε ενα ups στην tv για να βλεπεις κιολας!)😂😂😂
dimoskoutr Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε Πολυ ωραιο μητρικάκι τσιμπησες.. Μην σου πω οτι και να κοπει το ρευμα αυτη τοσο λιγο που θα καιει, μπορει και να συνεχιζει να παιζει!(Απλα βαλε ενα ups στην tv για να βλεπεις κιολας!)😂😂😂 Off topic: Αν όντως έρθει τελικά στα 87 ευρώ νομίζω που την πήρα είναι μια χαρά... Αν σκεφτείς ότι έχει την ίδια απόδοση με τον q6600 που εχω εδώ στο nas μου, θεωρώ ότι για office, internet 6-7 tabs, youtube 1080p και ταινίες 1080p ακόμη και 4k θα μου κρατήσει 3 χρόνια... Μετά θα πάρει τη θέση του παππού q6600 στο nas... Κυρίως επειδή έχω και την εναλλακτική να μπει και από τώρα στο nas και να πάω σε 2200g αν δεν με ικανοποιήσει το χτύπησα... Άντε να δούμε αν έρθει μόνο... Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2018 από dimoskoutr 1
jmirko15 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 13 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Και εγώ σε παρόμοια σκέψη ήμουν απλά με windows 10... Δεν το λες απλά overkill... Το λες overkill του κερ@τ@...:-) Εγώ τελικά τσίμπησα μια asrock j5005 itx που είχε προσφορά το amazon να δοκιμάσω για htpc και αν δεν, θα πάει στο nas. Χαχα ε λέω για τόσα λίγα ευρώ να πάω σε 2200g κρίμα είναι. Άμα βρω και κανένα ωραίο μικρό κουτάκι να το βάλω θα το ξεκινήσω!
ZELOMOTH Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 10 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Off topic: Αν όντως έρθει τελικά στα 87 ευρώ νομίζω που την πήρα είναι μια χαρά... Αν σκεφτείς ότι έχει την ίδια απόδοση με τον q6600 που εχω εδώ στο nas μου, θεωρώ ότι για office, internet 6-7 tabs, youtube 1080p και ταινίες 1080p ακόμη και 4k θα μου κρατήσει 3 χρόνια... Μετά θα πάρει τη θέση του παππού q6600 στο nas... Κυρίως επειδή έχω και την εναλλακτική να μπει και από τώρα στο nas και να πάω σε 2200g αν δεν με ικανοποιήσει το χτύπησα... Άντε να δούμε αν έρθει μόνο... Μια χαρα ειναι ο παππους(q6600).. Απο αυτον σου γραφω τωρα! Με ssd 3 gb ram και gt 520 μια χαρουλα παιζει! 15 tab εχω τωρα στα 2.5 gb usage και δεν τραβαει κανενα ζορι.. Και στο youtube 1440p δεν κανει καν σπασιματα.. Εργαλειο φιλε.. Αμα θες το πουλάω! Μονο σ έσενα ομως επειδη σε συμπαθησα!😋🙄😎
dimoskoutr Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 9 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε Μια χαρα ειναι ο παππους(q6600).. Απο αυτον σου γραφω τωρα! Με ssd 3 gb ram και gt 520 μια χαρουλα παιζει! 15 tab εχω τωρα στα 2.5 gb usage και δεν τραβαει κανενα ζορι.. Και στο youtube 1440p δεν κανει καν σπασιματα.. Εργαλειο φιλε.. Αμα θες το πουλάω! Μονο σ έσενα ομως επειδη σε συμπαθησα!😋🙄😎 Βρε ο παππούς σούπερ είναι, αλλά για nas καίει αρκετά... Για απλή χρήση πάει τραίνο ακόμη δεν το συζητάω... Ας οψεται που δεν βρίσκω mini itx μητρική να τον βάλω επάνω... Ούτε άλλο htpc θα έπαιρνα ούτε τίποτα... Λες να στον αγοράσω να κάνω άλλο ένα nas έτσι για το γ@μώτο;;; 1500ευρά φτάνουν;
ZELOMOTH Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 15 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Βρε ο παππούς σούπερ είναι, αλλά για nas καίει αρκετά... Για απλή χρήση πάει τραίνο ακόμη δεν το συζητάω... Ας οψεται που δεν βρίσκω mini itx μητρική να τον βάλω επάνω... Ούτε άλλο htpc θα έπαιρνα ούτε τίποτα... Λες να στον αγοράσω να κάνω άλλο ένα nas έτσι για το γ@μώτο;;; 1500ευρά φτάνουν; Ειπαμε να τον πουλησω οχι να μου παρεις και το βρακί! 4.500 προκαταβόλα και τα υπολοιπα 5.500 στην παραδοση.. Ψυκτρα και παστουλα δωρο απο μενα! Επειδη σε συμπαθησα!(εργοστασιακη ιντελ, η λεπτή ε..)😋
Trekos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Μπορείτε να μου πείτε τή είναι τα CAS σε μια κάρτα μνήμης (ram).
kostas_anes Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Mπορεις πολυ ευκολα να το ψαξεις στο Wikipedia.
ilos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 9 ώρες πριν, dim_mnia είπε woah, το τελευταίο bios δεν είναι πάντα το καλύτερο; 😮 Άρα θα πρέπει να πάω σε παλαιότερη έκδοση; Η έκδοση η 1.0.0.6b είναι από το 17 😮 ! Γιατι η τελευταία έκδοση έχει 1.0.0.2a; Ξέρεις τι παίζει με τις εκδόσεις Agesa? Καλά αν σε γενικές γραμμές χρειάζεται 1 φορά διάβασμα στα forums πριν αναβαθμίσεις bios, με την amd και την msi χρειάζεται 10.🤩 Ότι πληγή του Φαραώ θες έχει συμβεί στα μεταγενέστερα: Αν δώσεις καρφί vcore μπορείς να δώσεις μόνο από 1.30v και πάνω (αυτό είναι καθαρά υπαιτιότητα της msi) Degrade στο memory performance αν κάνεις OC την CPU (νομίζω μέχρι και το agesa 1.0.1a) Bugάρει το real time clock των windows μετά απο sleep (σε ένα από αυτά) Μειωμένο iops performance λόγω των spectre microcode/mitigations Ας όψεται που τα χρειάζεσαι για τα επόμενης γενιάς cpu. Αν έχεις πρώτης γενιάς ryzen κάθεσαι στα αυγά σου και την 1.0.0.6b. Το μόνο θετικό είναι ότι βελτιώνουν κάπως το memory compatibility και μπορούν να παίξουν και με άλλα dividers πχ 3000 (το οποίο σε γενικές γραμμές άχρηστο είναι πάλι αν τις κάνεις oc παραπάνω από τα specs).
dim_mnia Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 4 ώρες πριν, ilos είπε Καλά αν σε γενικές γραμμές χρειάζεται 1 φορά διάβασμα στα forums πριν αναβαθμίσεις bios, με την amd και την msi χρειάζεται 10.🤩 Ότι πληγή του Φαραώ θες έχει συμβεί στα μεταγενέστερα: Αν δώσεις καρφί vcore μπορείς να δώσεις μόνο από 1.30v και πάνω (αυτό είναι καθαρά υπαιτιότητα της msi) Degrade στο memory performance αν κάνεις OC την CPU (νομίζω μέχρι και το agesa 1.0.1a) Bugάρει το real time clock των windows μετά απο sleep (σε ένα από αυτά) Μειωμένο iops performance λόγω των spectre microcode/mitigations Ας όψεται που τα χρειάζεσαι για τα επόμενης γενιάς cpu. Αν έχεις πρώτης γενιάς ryzen κάθεσαι στα αυγά σου και την 1.0.0.6b. Το μόνο θετικό είναι ότι βελτιώνουν κάπως το memory compatibility και μπορούν να παίξουν και με άλλα dividers πχ 3000 (το οποίο σε γενικές γραμμές άχρηστο είναι πάλι αν τις κάνεις oc παραπάνω από τα specs). ωχ δε το ήξερα 😮 Εγώ έχω ryzen 1600 οπότε καλύτερα λες το 1.0.06b downgrade; Μνήμες έχω 2400mhz αλλά τις έχω 2933 ;D
ilos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 44 λεπτά πριν, dim_mnia είπε ωχ δε το ήξερα 😮 Εγώ έχω ryzen 1600 οπότε καλύτερα λες το 1.0.06b downgrade; Μνήμες έχω 2400mhz αλλά τις έχω 2933 ;D Ποιο kit έχεις και με τι vdimm,vsoc είσαι έτσι από περιέργεια? 🤩
dim_mnia Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 29 λεπτά πριν, ilos είπε Ποιο kit έχεις και με τι vdimm,vsoc είσαι έτσι από περιέργεια? 🤩 έχω τις hyperx 2x4gb ddr4 15-15-15-35 2400mhz Δε ξέρω τι τάσεις είναι αυτές, τις έχω στο Auto πάντως όλες, το μόνο που άλλαξα είναι τη τάση για τις μνήμες από 1.2v στα 1.35v (αυτή είναι το vdimm;) και άλλαξα και τα timings σε 18-17-17-36 😮
Προτεινόμενες αναρτήσεις