Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, xSense είπε

Χμμμ. Ολα auto τα εχεις στην μητρικη;

Ναι εκτος απο τις μνημες ,κι απο οτι ειδα απο αλλα παιδια στο overclock.net με τον ιδιο επεξεργαστη σε ολους δουλευει οπως πρεπει εκτος απο εμενα ,μαλλον μπερδευτηκαν και κολλησαν ενα x γιατι πιο πολυ για 2600 απλος μοιαζει ,κανει κρα οτι το τσιπακει εχει θεματα ,ολοι οσοι ξερω χτυπανε 4.2ghz Με 1.36v - 1.37v εγω με αυτα τα volts ουτε 4100 stable δεν μπορω να παιξω

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.

Για δοκιμασε μια μονο με το pbo ανοικτο. Στα settings ειναι στην κατηγορια amd cbs.

Και αν μπορεις κατεβασε hwinfo64 να δεις απο κει τους σενσορες τα ρολογια.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, xSense είπε

Για δοκιμασε μια μονο με το pbo ανοικτο. Στα settings ειναι στην κατηγορια amd cbs.

Και αν μπορεις κατεβασε hwinfo64 να δεις απο κει τους σενσορες τα ρολογια.

Εχω θεμα με το Hwinfo κολλαει οταν παει να διαβασει τον σκληρο μου. Τα βλεπω τα ρολογια και απο το ryzen master και εκει σκατα ειναι 😛

Δοκιμασα και με pbo x10 αλλα αγκομαχουσε να ανεβει στα 4175mhz χωρις load καθολου. Μιλαμε για μεγαλη πατατα

Δημοσ.

Εμενα σε light καταστασεις single thread μαξαρει 4.25 αλλα σε game ειμαι κοντα 4.15-4.20

Αφου τα εκανες ολα πατα και μια απο το ryzen master να βαλεις custom profile και βαλε το pbo το δικο τους και δες που μαξαρουν τα ρολογια σου. Εμενα στο stress του ryzen master το οποιο δεν ειναι fpu, οποτε ειναι σχεδον real world καταστασεις χτυπαει 4.15 ολα τα cores με 1.35-1.375 voltage.

Οσο αναφορα το hwinfo πατα εκει πριν ανοιξει στα settings safety και untick το S.M.A.R.T .

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, VaggD είπε

Για όλες τις πλατφόρμες εκτός gaming  και ελάχιστων εφαρμογών. Σε όλα τα άλλα δεν τους πιάνει η ιντελ. Και σαν μην έφτανε το ξύλο απο TR έρχονται και οι Epyc.. Και στο σερβερ κομμάτι δεν τους σώζει τίποτα!!!  Το 19 με Zen 2  στα 7nm θα κερδίσει μεγαλύτερο κομμάτι του mainstream.

Εδιτ: Στο mobile η intel παίζει πρακτικά μονη και λογικά θα συνεχίσει τον επόμενο χρόνο αυτή η κατάσταση. 

Δεν τους πιανει στο vfm θες να πεις ετσι? Λογικο γιατι ενας 1700 εχει 212 ευρω 310 εχει ενας 2700x αν ερθει στα 500 ο 9900k δεν μπορει να τους πιασει στο vfm. Σαν απολυτες επιδοσεις ομως δεν μπορουν να τον πιασουν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Θενκς για το hwinfo. 1056218564_.png.8781fc01c8a19aefedd15285835cbf61.pngΟυτε καν μου ειχε περασει απο το μυαλο...

Οριστε

Βλεπω του πεταει μεχρι και 1.45 voltage αλλα αυτος δεν, μεχρι 4.15...

Τι να πω.. μαλλον κακο τσιπ.

Εντωμεταξυ τα τεμπς μου δεν εχουν φτιαξει 85-90 και τα οφφσετ δεν τα δεχεται κρασαροντας φρεεζε κτλ κτλ , λες να το κυνηγησω και να σκασω rma? Το προβλημα ειναι οτι επειδη δουλευω απο το σπιτι δεν μπορω να μεινω χωρις cpu...

Επεξ/σία από xSense
Δημοσ.

απλές ερωτησούλες

1) τελικά το Vcore στις msi μητρικές (msi tomahawk b350) παραμένει σταθερό αν το πειράξεις πέρα από Auto, ξέρει κανείς αν εν τέλει αυτό είναι απαραίτητα κακό;

2) με το amd ryzen balanced plan, η συχνότητα του cpu στα monitoring programs παραμένει σταθερή και σε εσας; (άσχετα αν πέφτει "στο παρασκήνιο" και δε το "πιάνουν" τα προγράμματα)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dim_mnia είπε

απλές ερωτησούλες

1) τελικά το Vcore στις msi μητρικές (msi tomahawk b350) παραμένει σταθερό αν το πειράξεις πέρα από Auto, ξέρει κανείς αν εν τέλει αυτό είναι απαραίτητα κακό;

2) με το amd ryzen balanced plan, η συχνότητα του cpu στα monitoring programs παραμένει σταθερή και σε εσας; (άσχετα αν πέφτει "στο παρασκήνιο" και δε το "πιάνουν" τα προγράμματα)

Μπορώ να σου απαντήσω για το 1. Στην δικιά μου εξαρτάται από το bios μάλλον. Στα πρώτα όσο το είχα καρφί στα windows δε το έβλεπα να πέφτει ποτέ σε idle. Από agesa 1.0.0.6b που φοράω τώρα πέφτει κανονικά σε idle μέχρι και τα 0.75v. Αν δε πέφτει ποτέ, δεν είναι απαραίτητα κακό αν έχεις normal τάσεις για 24/7 απλά ζορίζεις λίγο τα vrm που δε θα πέφτουν ποτέ κάτω από 40-45 βαθμούς ακόμα και σε idle.

Για το 2 μιλάς για auto συχνότητες στο bios ή καρφί? Σε auto πρέπει να πέφτουν και να φαίνεται και αν ενεργοποιήσεις και το AMD Cool and quiet πέφτουν στα μισά κιόλας.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, xSense είπε

Βλεπω του πεταει μεχρι και 1.45 voltage αλλα αυτος δεν, μεχρι 4.15...

Τι να πω.. μαλλον κακο τσιπ.

Εντωμεταξυ τα τεμπς μου δεν εχουν φτιαξει 85-90 και τα οφφσετ δεν τα δεχεται κρασαροντας φρεεζε κτλ κτλ , λες να το κυνηγησω και να σκασω rma? Το προβλημα ειναι οτι επειδη δουλευω απο το σπιτι δεν μπορω να μεινω χωρις cpu...

Λόγω θερμοκρασιών δεν ανεβαίνει παραπάνω.

Το PBO  βλέπεις πολλές παραμέτρους. 

Μια από αυτές είναι και η διαθέσιμη ψυξη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, ilos είπε

Μπορώ να σου απαντήσω για το 1. Στην δικιά μου εξαρτάται από το bios μάλλον. Στα πρώτα όσο το είχα καρφί στα windows δε το έβλεπα να πέφτει ποτέ σε idle. Από agesa 1.0.0.6b που φοράω τώρα πέφτει κανονικά σε idle μέχρι και τα 0.75v. Αν δε πέφτει ποτέ, δεν είναι απαραίτητα κακό αν έχεις normal τάσεις για 24/7 απλά ζορίζεις λίγο τα vrm που δε θα πέφτουν ποτέ κάτω από 40-45 βαθμούς ακόμα και σε idle.

Για το 2 μιλάς για auto συχνότητες στο bios ή καρφί? Σε auto πρέπει να πέφτουν και να φαίνεται και αν ενεργοποιήσεις και το AMD Cool and quiet πέφτουν στα μισά κιόλας.

στο 1ο έχω το τελευταίο bios και όντως δε πέφτει 😕 Τελικά έψαξα και είπαν οι official msi guys "έτσι δουλεύει :P " τέσπα, για το 2ο εννοώ να αλλάξω το multiplier, δηλαδή έχω βάλει x37 τώρα αντι για Auto (όταν το αλλάζω από Auto μου απενεργοποιεί το Cool'n'Quiet αλλά πάω και το ενεργοποιώ, I guess δεν αλλάζει κάτι αφού και πάλι παραμένουν στην ίδια συχνότητα καρφιτσωμένα, τουλάχιστον για αυτό ξέρω πως πέφτουν "under the hood" οπότε κλαιν, το 1ο με τις τάσεις λίγο δε ξέρω τι να πω :( ).

btw άμα δεις στο BIOS το Agesa code πάει προς τα... πίσω; πχ αν δεις εδώ

https://www.msi.com/Motherboard/support/B350-TOMAHAWK

η τελευταία έκδοση έχει την 1.0.0.2a  ενώ προηγούμενες τις 1.1.0.1 και 1.0.0.6b ;;;

Επεξ/σία από dim_mnia
Δημοσ.

Υποθέτω ότι έχεις πρώτης γενιάς ryzen (όχι apu ή 2xxx).

Τώρα που έχεις αναβαθμίσει στα latest bios κλάφτα Χαράλαμπε, υπάρχει βέβαια τρόπος για downgrade:

https://forum-en.msi.com/index.php?topic=302638.0

Αν ακολουθήσεις 100% τις οδηγίες δε θα πρέπει να έχεις θέμα. Το Agesa 1.0.0.6b για την απλή tomahawk (όχι την ARCTIC) είναι αυτό:

http://download.msi.com/bos_exe/mb/7A34v19.zip

Λογικά θα σου ρίχνει το vcore με αυτό όπως κάνει και σε μένα (εκτός αν πρόκειται για ανωμαλία της μητρικής μου)😁.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω κάτι στα γρήγορα....Αξίζει αλλαγή από 1600 σε 1700 κυρίως για gaming(144hz και gpu 580/1070/1070ti)?...Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η χρηματική διαφορά....

Επεξ/σία από Inler
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή είμαι από κινητό στα γρήγορα που το είδα καμιά διαφορά κάνω λάθος? 

Και video που τσέκαρα δεν υπάρχει διαφορά ή είναι το πολύ 3-5%

Επεξ/σία από Inler
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...