akoinonitos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, xSense είπε Ναι είναι πρόβλημα με τους 2nd gen και πιθανον να φταίει κάτι με το monitoring και τους sensors. Εγώ είχα ανοιχτο ταυτόχρονα Ryzen master Kai hwinfo καθώς και msi afterburber / rivatunner όταν μου έτυχε αλλά πιθανόν να το έλυσα βάζοντας τα and chpset drivers Περασα τωρα το 0601 bios που απο οτι θυμαμαι ηταν το πιο stable με τον 1700. Δεν εχει θεματα και τα σκορ ειναι αρκετα καλα σε στοκ ρυθμισεις. Cinebench χτυπαει 1398 multi και 172 single. Ωστοσο ως συνηθως επεσε παλι σε σαπιο cpu ,τα 4.2ghz δεν τα πιανω ουτε με 1.5ν ,θα στειλω mail στην amd μπας και αλλα τον κοβω να πηγαινει για πουλημα με εχει ξενερωσει τελειως. Λες και πηρα 2600 ( non x) ... Edit: Φαινεται οκ με PE Level 2 και μνημες 3533mhz Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από akoinonitos 1
leros2004 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, akoinonitos είπε Περασα τωρα το 0601 bios που απο οτι θυμαμαι ηταν το πιο stable με τον 1700. Δεν εχει θεματα και τα σκορ ειναι αρκετα καλα σε στοκ ρυθμισεις. Cinebench χτυπαει 1398 multi και 172 single. Ωστοσο ως συνηθως επεσε παλι σε σαπιο cpu ,τα 4.2ghz δεν τα πιανω ουτε με 1.5ν ,θα στειλω mail στην amd μπας και αλλα τον κοβω να πηγαινει για πουλημα με εχει ξενερωσει τελειως. Λες και πηρα 2600 ( non x) ... Edit: Φαινεται οκ με PE Level 2 και μνημες 3533mhz Ποια μητρική έχεις ? 4.1 ghz τι voltage θέλεις ? έχω απλο 2600 νομίζω είσαι καλύτερα απο μένα Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από leros2004
akoinonitos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, leros2004 είπε Ποια μητρική έχεις ? 4.1 ghz τι voltage θέλεις ? έχω απλο 2600 νομίζω είσαι καλύτερα απο μένα 1,36v περιπου ,οσο θελουν αλλοι για τα 4.2ghz ... Aνεβαινω τουλαχιστον σε μνημες παλι καλα... Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από akoinonitos
renaxan Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, akoinonitos said: Περασα τωρα το 0601 bios που απο οτι θυμαμαι ηταν το πιο stable με τον 1700. Δεν εχει θεματα και τα σκορ ειναι αρκετα καλα σε στοκ ρυθμισεις. Cinebench χτυπαει 1398 multi και 172 single. Ωστοσο ως συνηθως επεσε παλι σε σαπιο cpu ,τα 4.2ghz δεν τα πιανω ουτε με 1.5ν ,θα στειλω mail στην amd μπας και αλλα τον κοβω να πηγαινει για πουλημα με εχει ξενερωσει τελειως. Λες και πηρα 2600 ( non x) ... Edit: Φαινεται οκ με PE Level 2 και μνημες 3533mhz Βρες κάτι να δηλώσεις ότι είναι προβληματικό για να σου αλλάξουν το CPU ASAP!! Πότε αγόρασες το νέο CPU? Έπρεπε να πηγαίνει καλύτερα από τον 1700. Οο. 😮 Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από renaxan
xSense Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, akoinonitos είπε 1,36v περιπου ,οσο θελουν αλλοι για τα 4.2ghz ... Aνεβαινω τουλαχιστον σε μνημες παλι καλα... Ελα ενταξει δεν ειναι τοσο τραγικο τσιπ, οσο το bios της asus Οπως σου ειπα και πανω κοιτα εσυ με την chii να παιξεις με bckl overclock γιατι ετσι θα πας 4.3+ single Θετικες σκεψεις ισως τα επομενα bios φτιαξουν τα voltages! Παντως εγω ειμαι γυρω στα ~1380 cinebench με απλο pbo -0.1 offset χωρις PE, και με μνημες 3466. Η θερμοκρασια τοπαρει 85 περιπου με ~4.05-4.15 σε multithread και 4.2-4.25 σε games. Σε αυτα λεω να κατσω και οταν βγει καποιο bios ξαναπαιζω αν ειναι, αντε ισως λιγο τις ram που τις παραμελησα με το χαζοbios Επισης φιλε για ram testing δες εδω. ειναι πολυ ευκολο και γρηγορο εργαλιο απο τον 1usmus! https://www.overclock.net/forum/27577522-post2594.html Κλεισε τα παντα και ας το να πιεσει κανα 10λεπτο τις ram, να δεις αμα ειναι stable. 10 λεπτά πριν, renaxan είπε Βρες κάτι να δηλώσεις ότι είναι προβληματικό για να σου αλλάξουν το CPU ASAP!! Πότε αγόρασες το νέο CPU? Έπρεπε να πηγαίνει καλύτερα από τον 1700. Οο. 😮 Οχι ρε συ. Απο τη στιγμη που εισαι ισως με εναν 1800x στα δικα σου run. Λογικο ο 2600x να ειναι απο κατω Ενταξει δεν επεσε και σε υπερτσιπ που παιζει 4.2 σε 1.2 volts ας πουμε αλλα ενταξει.. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από xSense 2 1
renaxan Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 23 minutes ago, xSense said: Ελα ενταξει δεν ειναι τοσο τραγικο τσιπ, οσο το bios της asus Οπως σου ειπα και πανω κοιτα εσυ με την chii να παιξεις με bckl overclock γιατι ετσι θα πας 4.3+ single Θετικες σκεψεις ισως τα επομενα bios φτιαξουν τα voltages! Παντως εγω ειμαι γυρω στα ~1380 cinebench με απλο pbo -0.1 offset χωρις PE, και με μνημες 3466. Η θερμοκρασια τοπαρει 85 περιπου με ~4.05-4.15 σε multithread και 4.2-4.25 σε games. Σε αυτα λεω να κατσω και οταν βγει καποιο bios ξαναπαιζω αν ειναι, αντε ισως λιγο τις ram που τις παραμελησα με το χαζοbios Επισης φιλε για ram testing δες εδω. ειναι πολυ ευκολο και γρηγορο εργαλιο απο τον 1usmus! https://www.overclock.net/forum/27577522-post2594.html Κλεισε τα παντα και ας το να πιεσει κανα 10λεπτο τις ram, να δεις αμα ειναι stable. Οχι ρε συ. Απο τη στιγμη που εισαι ισως με εναν 1800x στα δικα σου run. Λογικο ο 2600x να ειναι απο κατω Ενταξει δεν επεσε και σε υπερτσιπ που παιζει 4.2 σε 1.2 volts ας πουμε αλλα ενταξει.. Τον 1700 έχω, όπως είχε και ο @akoinonitos . Μαζί είχαμε αλλάξει τα CPU 1
xSense Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μόλις τώρα, renaxan είπε Τον 1700 έχω, όπως είχε και ο @akoinonitos . Μαζί είχαμε αλλάξει τα CPU Ναι το ειδα. Απλα σου λεω οτι με βαση το σκορ σου στον 1700, ειναι κοντα με τον 1800x, το τονισα διοτι δεν υπαρχει στο chart ο 1700 1
akoinonitos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 29 λεπτά πριν, renaxan είπε Βρες κάτι να δηλώσεις ότι είναι προβληματικό για να σου αλλάξουν το CPU ASAP!! Πότε αγόρασες το νέο CPU? Έπρεπε να πηγαίνει καλύτερα από τον 1700. Οο. 😮 Ρενα για να μην χαλασω πολλα λεφτα τον πηρα αφου πουλησα τον 1700 , αλλα με βλεπω να τον δινω και να παιρνω 2700x γτ αυτα τα σκορ στο cb δεν μπορω να τα χωνεψω με τπτ :p 1
renaxan Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Just now, akoinonitos said: Ρενα για να μην χαλασω πολλα λεφτα τον πηρα αφου πουλησα τον 1700 , αλλα με βλεπω να τον δινω και να παιρνω 2700x γτ αυτα τα σκορ στο cb δεν μπορω να τα χωνεψω με τπτ 😛 Σε καταλαβαίνω απόλυτα!! Απίστευτο κακό silicon lottery σου έτυχε. Προτείνω να αγοράζουμε CPU από το AMAZON. Εάν τυχαίνει κάτι τέτοιο να το στέλνουμε πίσω και κατόπιν αγορά ένα άλλο! Τώρα σοβαρά, εάν μπορείς άλλαξε το, με το Support της AMD. Εγώ προσωπικά θα αγοράσω νέο, όταν κυκλοφορήσουν τα 7nn. Έχω την περιέργεια, πως θα είναι τότε οι επιδόσεις. 1
leros2004 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, akoinonitos είπε Aνεβαινω τουλαχιστον σε μνημες παλι καλα... Καλά οι μνήμες σου πετάνε, εξωγήινες ! Μπορείς να κάνεις ένα aida 64 bench για να δούμε latency ? Οι δικές μου οι φτωχο μνήμες σε στόκ: Tweaked: 1
akoinonitos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, leros2004 είπε Καλά οι μνήμες σου πετάνε, εξωγήινες ! Μπορείς να κάνεις ένα aida 64 bench για να δούμε latency ? Οι δικές μου οι φτωχο μνήμες σε στόκ: Tweaked: Mια χαρα ειναι οι μνημουλες σου ρε συ... επελεξε στο bios performance bias cb 11.5 ,ισως πεσεις εστω και ελαχιστα σε latency Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από akoinonitos 2
akoinonitos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Mαλλον τα 3533Mhz ειναι καλυτερα ,και χαμηλότερη ταση και χαμηλότερο latency. 3
nikos545 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Βλεπω ποσταρετε benchamarks. Ποια η χρησιμοτητα τους; Για να δουμε τις δυνατοτητες τους σε full load; Σε περιπτωση που δεν εχουμε τ αναμενομενα αποτελεσματα, αυτοματα βγαζουμε το πορισμα οτι δε πετυχαμε το silicon lottery για τον εκαστοτε επεξεργαστη; Ρωτω επειδη δεν εχω ασχοληθει ποτε κι εχω στα σκαρια AMD build με Ryzen 5 2600. Οποτε απ οτι βλεπω θα χρειαστει να τα κανω κι εγω οταν στησω το νεο build μου.
Trekos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Μπορείτε να μου βρείτε μια λύση. Θέλω να φτιάξω ενα pc με 300 με 350 ευρώ μαξ και να περιεχει amd ryzen με ενσωματωμένη καρτα γραφικών για να μην χρειαστεί να αγοράσω ξεχωριστή.Επίσης έχω δει οτι ο AMD RYZEN 3 2200G έχει ενσωματωμένη RADEON VEGA 8 αλλά χρειάζεται να έχεις έναν προηγούμενης γενιας για να κάνεις update τα bios. Μπορείτε να μου πείτε αν ισχύει. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2018 από Trekos
xSense Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, nikos545 είπε Βλεπω ποσταρετε benchamarks. Ποια η χρησιμοτητα τους; Για να δουμε τις δυνατοτητες τους σε full load; Σε περιπτωση που δεν εχουμε τ αναμενομενα αποτελεσματα, αυτοματα βγαζουμε το πορισμα οτι δε πετυχαμε το silicon lottery για τον εκαστοτε επεξεργαστη; Ρωτω επειδη δεν εχω ασχοληθει ποτε κι εχω στα σκαρια AMD build με Ryzen 5 2600. Οποτε απ οτι βλεπω θα χρειαστει να τα κανω κι εγω οταν στησω το νεο build μου. Υπαρχουν πολλες μεταβλητες για να βγουμε στο συμπερασμα οτι δεν πιασαμε το silicon lottery το οποιο εννοειται οτι ειναι σπανιο, και τα περισσοτερα αποτελεσματα που βλεπουμε στο internet ειναι απο αυτα τα chipακια για διαφορους λογους με αποτελεσμα να ανυσηχουμε για τους επεξεργαστες μας. Βεβαια μιλαμε για 5-10% στα ακρα, διαφορα αναμεσα στα καλυτερα με τα χειροτερα τσιπακια, σε συναρτηση με την αποδοτικοτητα τους(καταναλωση κτλ). Περισσοτερες διαφορες θα δεις σε ram κυριως, αμα οντως θελεις να ασχοληθεις να παρεις το max. Τωρα τα benchmarks ειναι κατι επιπλεον για να εχω, προσωπικα, να ασχολουμαι. Αλλα και να δω σε ποιο σημειο το τσιπακι που μου ετυχε ανταποκρινεται καλυτερα μεγαλυτερα ρολογια; χαμηλοτερη καταναλωση; κατι αναμεσα; Υπαρχουν παντα και αυτοι που το κανουν γιατι γουσταρουν τα μεγαλα νουμερα, οι χομπιστες του ειδους. Ελπιζω να σε καλυψα για την γενικοτερη ιδεα του benchmarking. 56 λεπτά πριν, Trekos είπε Μπορείτε να μου βρείτε μια λύση. Θέλω να φτιάξω ενα pc με 300 με 350 ευρώ μαξ και να περιεχει amd ryzen με ενσωματωμένη καρτα γραφικών για να μην χρειαστεί να αγοράσω ξεχωριστή.Επίσης έχω δει οτι ο AMD RYZEN 3 2200G έχει ενσωματωμένη RADEON VEGA 8 αλλά χρειάζεται να έχεις έναν προηγούμενης γενιας για να κάνεις update τα bios. Μπορείτε να μου πείτε αν ισχύει. Ο ryzen 3 2200g χρειαζεται να κανεις bios update για να δουλεψει σε παλαιοτερες μητρικες, δηλαδη a320/b350/x370 . Καποιες απο αυτες τις κανουν οι ιδιες οι εταιριες, αλλα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, ενημερωνεις το καταστημα που αγοραζεις την μητρικη να σου κανουν ενα bios update. Αν ομως αποφασισεις και πας σε καποια απο b350/x470 ολα οκ. Ο επεξεργαστης θα παιζει χωρις κανενα bios update. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2018 από xSense 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις