xSense Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Επεστρεψα με νεα οσο αναφορα την μητρικη τα monitoring προγραμματα και το stability.. Στην strix x470 απο οτι φαινεται ο 4018 bios ειναι πολυ κακογραμμενο οποτε το γυρισα σε 4011 προς το παρον(ισως το παω και ενα πιο πισω) και ειδα πραγματικες διαφορες σε ram stability + voltages στο cpu. Επειτα καταφερα και ετρεξα level 3 PE στον cpu με πολυ καλα αποτελεσματα, 1440 cinebench και ~88 βαθμους σε fpu. Να σημιωθει οτι και το ambient στο δωματιο μου ειναι ~29-30 οποτε ισως παιζει και αυτο τον ρολο του.. 4250 σταθερα στο cinebench ετρεχαν οι πυρηνες.. Οπως και να εχει αυτα τα αποτελεσματα ειναι με στοκ PE 3 χωρις καποιο offset που δεν προλαβα να δοκιμασω.. Edit : Με quick tweaking τα voltages φαινεται να ειναι bugged με το PE, διοτι ενω βαζω -0.05 προσθετει. Ενω οταν βαζω +0.05 μαλλον βγαζει. Ολα αυτα μεσω του ryzen master. Εχετε παρατηρησει κατι εσεις; Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από xSense
nikos545 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 @xSense, φιλε, οτι θες να κανεις με τον επεξεργαστη, κανε το μεσω του, Bios. Χωρις παραξηγηση, απλα στο προτεινω. Εχει ενα θεμα η Asus με τα Bios. Λες κι ειναι τσακωμενη με αυτο.... 😆
xSense Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 6 λεπτά πριν, nikos545 είπε @xSense, φιλε, οτι θες να κανεις με τον επεξεργαστη, κανε το μεσω του, Bios. Χωρις παραξηγηση, απλα στο προτεινω. Εχει ενα θεμα η Asus με τα Bios. Λες κι ειναι τσακωμενη με αυτο.... 😆 Ναι ρε συ μεσω του bios ολα απλα τα readings ειναι του ryzen master που ελεγα πανω.., απλα το hwinfo μου κανει κατι περιεργα με τα voltages σε pe3 και πανω οποτε αναγκαζομαι και χρησιμοποιω το ryzen master. Ομως που τα εβαλα ολα στο auto με το ryzen master να σου πω την αληθεια μια χαρα την εκανε την δουλεια του το ryzen master..
akoinonitos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Επιτελους μπηκε στο νερακι ,στοκ ,μαξ θερμοκρασια 58 βαθμους στο cb με τους ανεμιστηρες στις 300 στροφες ,ειναι λες και δεν υπαρχουν.. 5
abarth Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 14 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Δε ξέρω πόσο εύστοχο ειναι στις μετρήσεις του το HWMonitor αλλά έκατσα σε R5 2600 και έπαιξα ένα 2ωρακι PUBG και έπιασε 4.4 GHz στους 4 πυρήνες και 4.1 στους 2 με μέγιστη θερμοκρασία τους 46C (;) και μου έκανε τεράστια εντύπωση. Ψυκτρα: Corsair H100i v2 Όχι hwmonitor λεει λάθος ρολόγια. hwinfo δεν πάει πάνω από 4.2 1
xSense Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Αφου το hwinfo εχει τοσα προβληματα εχετε καποιο αλλο προγραμμα το οποιο δουλευει σωστα με ryzen 2nd gen?
Psycho_Warhead Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Τέλος τα 7nm της Globalfoundries, η AMD μετακομίζει στην TSMC για τα 7nm τσιπάκια της. AMD to fab all 7nm chips at TSMC Πάει κι' αυτός.. AMD s CTO Jim Anderson Resigns, Saeid Moshkelani to take his place 1
ilos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Τέλος τα 7nm της Globalfoundries, η AMD μετακομίζει στην TSMC για τα 7nm τσιπάκια της. AMD to fab all 7nm chips at TSMC Πάει κι' αυτός.. AMD s CTO Jim Anderson Resigns, Saeid Moshkelani to take his place Δε θα παραξενευτώ ΚΑΘΟΛΟΥ αν μετά το "αγροτικό" του στην Lattice, καταλήξει και αυτός στην αγκαλιά του Raja. Εχει γίνει γερό παιδομάζωμα από πρώην στελέχη της AMD και όσο πλησιάζει ο καιρός για να παρουσιάσουν κάτι χειροπιαστό, αυτή η τάση φυγής θα συνεχίζεται.
akoinonitos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 12 ώρες πριν, xSense είπε Επεστρεψα με νεα οσο αναφορα την μητρικη τα monitoring προγραμματα και το stability.. Στην strix x470 απο οτι φαινεται ο 4018 bios ειναι πολυ κακογραμμενο οποτε το γυρισα σε 4011 προς το παρον(ισως το παω και ενα πιο πισω) και ειδα πραγματικες διαφορες σε ram stability + voltages στο cpu. Επειτα καταφερα και ετρεξα level 3 PE στον cpu με πολυ καλα αποτελεσματα, 1440 cinebench και ~88 βαθμους σε fpu. Να σημιωθει οτι και το ambient στο δωματιο μου ειναι ~29-30 οποτε ισως παιζει και αυτο τον ρολο του.. 4250 σταθερα στο cinebench ετρεχαν οι πυρηνες.. Οπως και να εχει αυτα τα αποτελεσματα ειναι με στοκ PE 3 χωρις καποιο offset που δεν προλαβα να δοκιμασω.. Edit : Με quick tweaking τα voltages φαινεται να ειναι bugged με το PE, διοτι ενω βαζω -0.05 προσθετει. Ενω οταν βαζω +0.05 μαλλον βγαζει. Ολα αυτα μεσω του ryzen master. Εχετε παρατηρησει κατι εσεις; Δοκιμασα και εγω τωρα με το νερο το pe3 . Δεν καταφερα να τρεξω ουτε cinebench κολλησε το συμπαν. Περασα το προηγουμενο bios δουλευει κανονικα με pe3 αλλα τρωει κατι ακυρα shut down το συστημα στο ξαφνικο. Μαλλον πρεπει να ριξω διαβασμα στο overclock.net να δω τι παιζει γτ εχω καιρο να μπω.Παλι σκατα τα εχει κανει η asus μου φαινεται... 1
xSense Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Δοκιμασα και εγω τωρα με το νερο το pe3 . Δεν καταφερα να τρεξω ουτε cinebench κολλησε το συμπαν. Περασα το προηγουμενο bios δουλευει κανονικα με pe3 αλλα τρωει κατι ακυρα shut down το συστημα στο ξαφνικο. Μαλλον πρεπει να ριξω διαβασμα στο overclock.net να δω τι παιζει γτ εχω καιρο να μπω.Παλι σκατα τα εχει κανει η asus μου φαινεται... Οχι δεν εισαι ο μονος που τα παθαινει αυτα Βγαλε τα οφφσετ γιατι με οφφσετ κολλαει και εμενα μεχρι το -0.05 τουλαχιστον για ενα cinebench.. Το shut down το ξαφνικο κατι παιζει με τα monitoring προγραμματα ή με τα rgb αναλογα τι εχεις εγκατεστημενο. Ψαξε στο reddit εχει αμετρητα threads που ατομα εχουν προβλημα με random shutdowns. Και οχι απλα shutdown, black screen και unresponsive τα κουμπια και πρεπει να κλεισεις τροφοδοτικο. Εγω το εβγαλα το pe3 και το γυρισα σε pe1( το οποιο το σκεφτομαι 😕 ) Κατα την αποψη μου εκτος αμα κανεις render κτλ δεν αξιζουν, εγω ειμαι gamer οποτε απλα πιεζω τζαμπα το τσιπακι.. Το pbo on απο μονο του ειναι αρκετα καλο και απο μονο του στην asus για everyday use, gaming κτλ..
akoinonitos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, xSense είπε Οχι δεν εισαι ο μονος που τα παθαινει αυτα Βγαλε τα οφφσετ γιατι με οφφσετ κολλαει και εμενα μεχρι το -0.05 τουλαχιστον για ενα cinebench.. Το shut down το ξαφνικο κατι παιζει με τα monitoring προγραμματα ή με τα rgb αναλογα τι εχεις εγκατεστημενο. Ψαξε στο reddit εχει αμετρητα threads που ατομα εχουν προβλημα με random shutdowns. Και οχι απλα shutdown, black screen και unresponsive τα κουμπια και πρεπει να κλεισεις τροφοδοτικο. Εγω το εβγαλα το pe3 και το γυρισα σε pe1( το οποιο το σκεφτομαι 😕 ) Κατα την αποψη μου εκτος αμα κανεις render κτλ δεν αξιζουν, εγω ειμαι gamer οποτε απλα πιεζω τζαμπα το τσιπακι.. Το pbo on απο μονο του ειναι αρκετα καλο και απο μονο του στην asus για everyday use, gaming κτλ.. Ακριβως αυτο παθαινει πρεπει να κλεισω το τροφοδοτικο για να δουλεψουν τα κουμπια, αλλα μονο με το προτελευταιο bios. Βασικα πρεπει να εχω πεσει σε πολυ χαλια κομματι... Λιγο που το εχω ψαξει με το τελευταιο bios μεχρι τα 4.1ghz και αυτα με 1.35v. Το κοβω να μπαινει αγγελια ,και να παιρνω 2700x. Επισης σε single core boost 4.2 δεν εχω πιασει ακομα σε κανενα single threaded σεναριο μεχρι 4.116 περιπου χτυπαει ,μονο χωρις καθολου φορτο βλεπω 4.24ghz. Σκεφτομαι να στειλω και ενα mail στην amd να τους κραξω μπας και μου στειλουν κανενα κομματι της προκοπης. Αμα μπορεις ριξε ενα cinebench single core στοκ να δω τι νουμερο βγαζεις γτ σε οτι review εχω δει δεν το φτανω το σκορ τους. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από akoinonitos
xSense Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μόλις πάω σπίτι θα το δοκιμάσω, καθώς και το 4008 bios. Πιστεύω όμως ότι το πρόβλημα είναι η μητρική, δυστυχώς και συγκεκριμένα τα bios. Εσύ ψαξτο που εχεις καλύτερο μοντέλο για bclk overclock. Δοκίμασε και μια μόνο με pbo enable και όλα τα άλλα auto ..
akoinonitos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, xSense είπε Δοκίμασε και μια μόνο με pbo enable και όλα τα άλλα auto .. Ετσι το δουλευω τωρα και εχω σκορ στο cb 171σε αντιθεση με ολα τα review που βαρανε 175. Οσο αναφορα τα shutdowns το κουλο ειναι οτι με τον 1700 δεν ειχα κανενα τετοιο θεμα. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από akoinonitos
xSense Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 10 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ετσι το δουλευω τωρα και εχω σκορ στο cb 171σε αντιθεση με ολα τα review που βαρανε 175. Οσο αναφορα τα shutdowns το κουλο ειναι οτι με τον 1700 δεν ειχα κανενα τετοιο θεμα. Ναι είναι πρόβλημα με τους 2nd gen και πιθανον να φταίει κάτι με το monitoring και τους sensors. Εγώ είχα ανοιχτο ταυτόχρονα Ryzen master Kai hwinfo καθώς και msi afterburber / rivatunner όταν μου έτυχε αλλά πιθανόν να το έλυσα βάζοντας τα and chpset drivers
50EuroUser Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μάλλον καλά νέα είναι αυτά καθώς ολα τα 7nm της AMD θα κατασκευαστούν στην TSMC.
Προτεινόμενες αναρτήσεις