Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Arkin είπε

Αρχες 2019 αν μπορεσει να δωσει 7nm navi με 15-20tflops σε λογικες τιμες να δεις τι θα γινει. Αλλα θα μπορεσει? Οπως πηγε αιμα την intel να παει και την nvidia. Πρεπει.

Λίγο πολύ έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι το navi θα είναι mainstream product καθαρά όπως πχ ήταν και οι polaris. Και αν πάρουμε ως δεδομένο ότι το soc στο ps5 φημολογείται ότι θα έχει περίπου ~1080 performance, δε θα είχα μεγάλες αξιώσεις. Πάντως και μια 1080+ με τη μισή κατανάλωση στα 200-250 ευρώ το 2019 δε τη λες και κακή αγορά.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Arkin είπε

Αρχες 2019 αν μπορεσει να δωσει 7nm navi με 15-20tflops σε λογικες τιμες να δεις τι θα γινει. Αλλα θα μπορεσει? Οπως πηγε αιμα την intel να παει και την nvidia. Πρεπει.

o navi δεν θα ειναι high end πυρηνας και ξεχνα για αρχες 2019 αυτοι οι μηνες ανηκουν στους ryzen 2 

καθαρα για τελη 2019 θα παει ο navi που θα ειναι αντικαταστατης του polaris

για high end πυρηνα καλο 2020

απο την αλλη περιμενετε χαμηλες τιμες στα 7nm? το αντιθετο θα ελεγα:(

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ.

σκεφτομαι για μια αναβαθμιση στην cpu αυτο το καιρο αλλα εχω χασει λιγο την μπαλα με τη 2000 σειρα. Να περιμενω αρχες του αλλου ετους για τους καινοργιους - η να παρω καποιον 2600-1700;ειναι κοντα στα λεφτα που θελω να δωσω. Ειναι αρκετη η μητρικη μ; Μιλαω για ρολογια μεχρι 3,7 ghz

Δημοσ.

Mέσα στο 2018 Vega στα 7nm:
"Papermaster said the company originally planned to release the 7nm Vega graphics processor in 2019 but was able to move the product up the calendar..."
(από τον σύνδεσμο που έδωσε ο noFEARgr)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ilos είπε

Λίγο πολύ έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι το navi θα είναι mainstream product καθαρά όπως πχ ήταν και οι polaris. Και αν πάρουμε ως δεδομένο ότι το soc στο ps5 φημολογείται ότι θα έχει περίπου ~1080 performance, δε θα είχα μεγάλες αξιώσεις. Πάντως και μια 1080+ με τη μισή κατανάλωση στα 200-250 ευρώ το 2019 δε τη λες και κακή αγορά.

Αν είναι MCM όπως έλεγαν το NAVI  τότε θα έχουμε πολλά NAVI με multi chip υλοποίηση ....

Σκέψου ένα NAVI αλά ripper ....

Εκεί την πάει την δουλειά η AMD ... Σε MCM σε όλα. 

Θα έχουμε NAVI+ZEN 2 με HBM3.0

Και μετά θα έχουμε NAVI που θα παίζει με MCM σχεδίαση. Όπως δηλαδή είναι τα RYZEN . 

Έτσι θα εξασφαλίσει πως με μικρά chip και υψηλά ποσοστά λειτουργικών chip θα μπορεί να δώσει δυνατές κάρτες σε καλή τιμή. 

Απλά πρέπει να περιμένουμε την μετάβαση ... με Vega στα 7nm  που ίσως να είναι και ψευτοσουλουπωμενο.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, thanasakos7 είπε

σκεφτομαι για μια αναβαθμιση στην cpu αυτο το καιρο αλλα εχω χασει λιγο την μπαλα με τη 2000 σειρα. Να περιμενω αρχες του αλλου ετους για τους καινοργιους - η να παρω καποιον 2600-1700;ειναι κοντα στα λεφτα που θελω να δωσω. Ειναι αρκετη η μητρικη μ; Μιλαω για ρολογια μεχρι 3,7 ghz

Ποια η χρηση του συστηματος σου?

2 ώρες πριν, leros2004 είπε

Φυσικά αίμα ...αλλά μόνο στη θεωρία, γιατί πάλι ιντελ ψωνίζουμε...

Ασχετο με την συζητηση ,με τι ταση εισαι στα 4,1ghz και με τι llc αν επιτρεπεται ?

Δημοσ.
1 hour ago, akoinonitos said:

Ποια η χρηση του συστηματος σου?

παιχνιδια και ον λαιν και μη , εργασιες για σχολη και χρηση προγραμματων οπως orcad spice .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια..

Νεος με ryzen, μολις 1 μερουλα :D . Μεχρι στιγμης υπερ χαρουμενος με τον 2600x, ερχομενος απο 2600k η διαφορες ειναι αισθητες σε παιχνιδια και multitasking!

Περι overclocks και μνημες καταφερα στην Asus x470-f που εχω να παιξω λιγο με το pbo και το level enhancer καθως και λιγο με το offset voltage(-0,05 / ισως να πηγαινει και παρακατω). Δυστυχως μαλλον το cooling μου δεν αρκει για level 3 οποτε παρεμεινα στο level 2 :( .

Σε single thread τοπαρει 4250 και σε multi thread 4050-4100.. Καλα τα εκανα; Η θερμοκρασια ειναι ~85 σε stress aida64 fpu..

Οσο αναφορα τις μνημες, ετυχαν στα χερια μου αυτες εδω. https://www.amazon.de/KFA2-Hall-Fame-2x8GB-PC4-32000/dp/B071VZS9LB .

Πολυ καλες και καλο bdie απο οτι φαινεται, τις εβαλα προς το παρων 3200 με fast timings απο ryzen timings , 14-14-14-28 με 1.375 volt. Λετε να δοκιμασω παραπανω ή δεν αξιζει;

Ανεβαζω και κατι σκορακια να δειτε καθως και μια φοτο απο το build.

2018-08-24 (3).png

1.jpeg

Επεξ/σία από xSense
  • Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, thanasakos7 είπε

παιχνιδια και ον λαιν και μη , εργασιες για σχολη και χρηση προγραμματων οπως orcad spice .

τουλαχιστον στο Gaming δεν θα δεις και καμια διαφορα σοβαρη με την 1050ti ,για τα online δεν εχω ιδεα. Ανετα μπορεις να κατσεις στα αυγα σου πιστευω  και να μαζευεις λεφτα σιγα σιγα για τα 7nm.

Δημοσ.
1 minute ago, akoinonitos said:

τουλαχιστον στο Gaming δεν θα δεις και καμια διαφορα σοβαρη με την 1050ti ,για τα online δεν εχω ιδεα. Ανετα μπορεις να κατσεις στα αυγα σου πιστευω  και να μαζευεις λεφτα σιγα σιγα για τα 7nm.

κομπλε στρεφομαι προς καρτα τοτε :) θενκς 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, xSense είπε

Καλησπερα παιδια..

Νεος με ryzen, μολις 1 μερουλα :D . Μεχρι στιγμης υπερ χαρουμενος με τον 2600x, ερχομενος απο 2600k η διαφορες ειναι αισθητες σε παιχνιδια και multitasking!

Περι overclocks και μνημες καταφερα στην Asus x470-f που εχω να παιξω λιγο με το pbo και το level enhancer καθως και λιγο με το offset voltage(-0,05 / ισως να πηγαινει και παρακατω). Δυστυχως μαλλον το cooling μου δεν αρκει για level 3 οποτε παρεμεινα στο level 2 :( .

Σε single thread τοπαρει 4250 και σε multi thread 4050-4100.. Καλα τα εκανα; Η θερμοκρασια ειναι ~85 σε stress aida64 fpu..

Οσο αναφορα τις μνημες, ετυχαν στα χερια μου αυτες εδω. https://www.amazon.de/KFA2-Hall-Fame-2x8GB-PC4-32000/dp/B071VZS9LB .

Πολυ καλες και καλο bdie απο οτι φαινεται, τις εβαλα προς το παρων 3200 με fast timings απο ryzen timings , 14-14-14-28 με 1.375 volt. Λετε να δοκιμασω παραπανω ή δεν αξιζει;

Ανεβαζω και κατι σκορακια να δειτε καθως και μια φοτο απο το build.

2018-08-24 (3).png

1.jpeg

Kαλοδουλευτο, εχουμε παρόμοιο συστημα, αλλα εγω ειμαι ακομα με το στοκ κουλερ που δεν τραβαει μια λογω ζημιας στο waterblock ,τα turbo clocks τα εχω δει μονο πανω στο κουτι που τα γραφει 😛 ,οσο για pe ουτε στο level 1 δεν μπορω να παιξω με το κουλερ αυτο... ελπιζω την απομενη βδομαδα να ερθει το waterblock. Οι μνημες σου ειναι παρόμοιες με τις δικες μου. Μπορεις πιστευω να τις δουλεψεις και παραπανω ,τα 3466Mhz πιστευω τα εχουν ανετα. Το σκορ στο cb ειναι με pe level 2?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Kαλοδουλευτο, εχουμε παρόμοιο συστημα, αλλα εγω ειμαι ακομα με το στοκ κουλερ που δεν τραβαει μια λογω ζημιας στο waterblock ,τα turbo clocks τα εχω δει μονο πανω στο κουτι που τα γραφει 😛 ,οσο για pe ουτε στο level 1 δεν μπορω να παιξω με το κουλερ αυτο... ελπιζω την απομενη βδομαδα να ερθει το waterblock. Οι μνημες σου ειναι παρόμοιες με τις δικες μου. Μπορεις πιστευω να τις δουλεψεις και παραπανω ,τα 3466Mhz πιστευω τα εχουν ανετα. Το σκορ στο cb ειναι με pe level 2?

Να εισαι καλα :)

Τα σκορ ναι ειναι με pe level 2(αυτο που αγγιζει 1400 δηλαδη)

Με 3αρι δεν τραβαει. Το εβαλα για δοκιμη και τραβηξε ενα 100αρι και χεστηκα απανω μου και το κλεισα 😛 . Δοκιμασα να παιξω και 3αρι με αρνητικο οφφσετ μπας και αλλα βαρεσε 95 βαθμους και freeze. Ε νταξει να σου πω την αληθεια το 3αρι παρα παει, δεν ξερω αν αξιζει για 50-100 mhz να τραβαει τετοιο ζωρι το τσιπακι. Εσυ με waterblock λογικα δεν θα εχεις προβλημα με temps αλλα και παλι σκεψου το καλα πριν το αφησεις με 3αρι pe, αν και βλεπω οτι εχεις chii οποτε μπορεις να παιξεις και με bclk που διαβαζω οτι ειναι τουμπανο στα clocks, δυστυως η strix δεν υποσηριζει :( .

Οσο αναφορα την ram ειμαι φουλ απειρος μιας και με intel που ημουνα ηταν ενα κουμπι και επαιζαν 😕 ..

Αμα τα βαλω 3466 και δω οτι κρασαρει/βαραει φρικες τι πρεπει να ανεβασω/κατεβασω, voltage dram? soc voltage να ελαφρυνω timings?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν βλεπω να εχει και τοση διαφορα το pe level 2 με στοκ ,βεβαια εγω ειμαι με 3466Mhz εδω και με performance bias cb11,5.

448598376_cbstockpbcb11.5.png.fc992e7eee7b31a34be820e2d48da61a.png

Με τις μνημες δοκιμασε αυτα που εχω τωρα. Ταση ram 1.425v ,και soc 1.1v /soc llc 3 ,soc capability 120%

rtc 3466.png

Eπισης αν θελεις να το ψαξεις περισσοτερο με τις μνημες ριξε μια ματια στο ryzen dram calculator ειναι αρκετα χρησιμο. Απλα διαβασε ολες τις οδηγεις και τις εικονες που σου δειχνει πως να περασεις τα nanoseconds απο το thaiphoon burner.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι και εγω απο το ryzen calculator τα βρηκα,τοσο ασχετος που ειμαι :P . Παω να κανω καμια δοκιμη για 3466 και βλεπουμε..

Θα δοκιμασω και για ενα bench το setting που λες.

EDIT : ετοιμα τα benches. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι stable η ram, στα benchmark δεν μου εμφανισαν καποιο προβλημα το αντιθετο κιωλας, με εντυπωσιασαν τα 3466 στα fast timings.

Παραθετω cb15/aida64 ram εικονες στο Imgur γιατι δεν με αφηνει το ινσομνια :

safe timings 3466: https://imgur.com/a/96W0NJb

fast timings 3466 : https://imgur.com/a/xACqdlq

με εντυπωσιασε το χαμηλο latency στα fast timings! αν και πρεπει να τεσταρω το βραδυ το κατα ποσο ειναι σταθερα..

Επεξ/σία από xSense
πρόσθεση benchmarks
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, xSense είπε

Ναι και εγω απο το ryzen calculator τα βρηκα,τοσο ασχετος που ειμαι :P . Παω να κανω καμια δοκιμη για 3466 και βλεπουμε..

Θα δοκιμασω και για ενα bench το setting που λες.

EDIT : ετοιμα τα benches. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι stable η ram, στα benchmark δεν μου εμφανισαν καποιο προβλημα το αντιθετο κιωλας, με εντυπωσιασαν τα 3466 στα fast timings.

Παραθετω cb15/aida64 ram εικονες στο Imgur γιατι δεν με αφηνει το ινσομνια :

safe timings 3466: https://imgur.com/a/96W0NJb

fast timings 3466 : https://imgur.com/a/xACqdlq

με εντυπωσιασε το χαμηλο latency στα fast timings! αν και πρεπει να τεσταρω το βραδυ το κατα ποσο ειναι σταθερα..

Τωρα φανηκαν οι διαφορες με το pe2 :D

Ριξε ενα memtest οταν θα πας για υπνο να δεις αν ολα ειναι οκ ,και αν ειναι κανε save τα settings σου στο bios και πηγαινε για το επομενο βημα 3533mhz :D

Λογικα θα μπορεις να μπεντσαρεις και στα 3600 αλλα δεν ξερω αν θα ειναι stable με fast timings , 3600mhz με safe timings δεν αξιζει καν και γενικα τα safe timings σε συχνοτητες πανω απο 3200 δεν αξιζουν σε σχεση με τα 3200fast timings

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...