Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

O 2400g υπεραρκετός για την χρήση που θες. Ο 2600 θα κρατήσει περισσότερο σε βάθος χρόνου. Και με τους δύο θα μπορέσεις να κάνεις mini-itx αθόρυβο αρκεί να επιλέξεις τα κατάλληλα κουτί, ανεμιστήρες, να μην βάλεις hdd πάνω κλπ...εγώ έχω τον 1600 σε mini itx και το μόνο που κάνει θόρυβο είναι η ριμάδα η παλιοκάρτα γραφικών που έχω...ανεμιστήρες βέβαια noctua όπως και cpu cooler...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδες εχω amd ryzen 3 2200g 

Με τις g.skill ripjawsV στα 3200mhz θα μπορουν να παιξουν σε τετοια ταχυτητα; Γιατι επισκέφτηκα σηνερα ενα μαγαζί και μου ειπε πως μεχρι 2993 γίνεται.Θα μπορω να τις παω στα 3200;

Επεξ/σία από Dedopoulos
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dedopoulos είπε

Παιδες εχω amd ryzen 3 2200g 

Με τις g.skill ripjawsV στα 3200mhz θα μπορουν να παιξουν σε τετοια ταχυτητα; Γιατι επισκέφτηκα σηνερα ενα μαγαζί και μου ειπε πως μεχρι 2993 γίνεται.Θα μπορω να τις παω στα 3200;

Ποια μητρικη εχεις?

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ποια μητρικη εχεις?

Δεν την εχω ακομα η μητρικη θα υποστηρίζει τα 3200μηζ απλος ο επεξεργαστης οχι νμζω

Δημοσ.

Δεν υπάρχει επεξεργαστής που "να μην υποστηρίζει τα 3200". Απλά η AMD στα πρώτα zen cores έβγαλε αλα xmp non-JEDEC/OC spec τα 2666 και στα επόμενα zen+ τα 2933. Το που θα είναι τελικά stable ένα cpu εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Καταρχάς τον ίδιο τον imc του cpu, οι zen+ κατα κανόνα έχουν λίγο καλύτερο memory controller αλλά δε σημαίνει ότι δε μπορεί να σου κάτσει μπανάνα imc και σε αυτούς και να τύχει να μην είναι stable στα ίδια settings που ήταν stable ένα golden sample zen. Επίσης προφανώς εξαρτάται από τα τσιπάκια που φοράει η μνήμη. Τα samsung bdies παίζουν απροβλημάτιστα παντού ακόμα και σε χαμηλότερα timings από τα 14 στα 3200. Οι hynix AFR σαν τις δικές σου είναι λίγο πιο σύνθετο το πρόβλημα. Θα εξαρτηθεί από την μητρική (chipset/agesa version) και το silicon lottery που σου έχει κάτσει στον 2200g. Από την εμπειρία μου θα έλεγα ότι σε b350/x370 και agesa 1.0.0.6+ το πιο πιθανό είναι να παίξουν μέχρι 3066/3200 με τα default timings και μέχρι 2933/3066 με τα safe stilt timings για hynix afr. Σε b450/x470 υπάρχει η περίπτωση να παίξουν ένα τσάκ παραπάνω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilos είπε

Δεν υπάρχει επεξεργαστής που "να μην υποστηρίζει τα 3200". Απλά η AMD στα πρώτα zen cores έβγαλε αλα xmp non-JEDEC/OC spec τα 2666 και στα επόμενα zen+ τα 2933. Το που θα είναι τελικά stable ένα cpu εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Καταρχάς τον ίδιο τον imc του cpu, οι zen+ κατα κανόνα έχουν λίγο καλύτερο memory controller αλλά δε σημαίνει ότι δε μπορεί να σου κάτσει μπανάνα imc και σε αυτούς και να τύχει να μην είναι stable στα ίδια settings που ήταν stable ένα golden sample zen. Επίσης προφανώς εξαρτάται από τα τσιπάκια που φοράει η μνήμη. Τα samsung bdies παίζουν απροβλημάτιστα παντού ακόμα και σε χαμηλότερα timings από τα 14 στα 3200. Οι hynix AFR σαν τις δικές σου είναι λίγο πιο σύνθετο το πρόβλημα. Θα εξαρτηθεί από την μητρική (chipset/agesa version) και το silicon lottery που σου έχει κάτσει στον 2200g. Από την εμπειρία μου θα έλεγα ότι σε b350/x370 και agesa 1.0.0.6+ το πιο πιθανό είναι να παίξουν μέχρι 3066/3200 με τα default timings και μέχρι 2933/3066 με τα safe stilt timings για hynix afr. Σε b450/x470 υπάρχει η περίπτωση να παίξουν ένα τσάκ παραπάνω.

Για την μητρικη MSI B450M PRO-VDH τι λες πως θα είναι θα παιζουν στα 3200;

https://www.skroutz.gr/s/15570143/MSI-B450M-Pro-VDH.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Dedopoulos είπε

Για την μητρικη MSI B450M PRO-VDH τι λες πως θα είναι θα παιζουν στα 3200;

https://www.skroutz.gr/s/15570143/MSI-B450M-Pro-VDH.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Για να είσαι 100% σίγουρος τσεκαρε εδώ αν είναι δοκιμασμένες : https://www.msi.com/Motherboard/support/B450M-PRO-VDH#support-mem-13 

Δημοσ.

Η amd έκανε μείωση στους Threadripper , νομίζω ότι ο 1920 είναι λουκούμι πλέον δε αυτήν την τιμή , το κακό είναι ότι οι motherboards της πλατφόρμας είναι αρκετά ακριβές

Untitled.png

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κοιτα που εχουμε φτασει ρε φιλε...

Πριν 2 χρονια επαιρνες ι7 4c/8t στα 350 ευρω και τωρα εφτασε η δουλεια να θες 2η οθονη για να βλεπεις μονο τους λογικους πυρηνες...

Ρε που παααμε..... Που πάαααμε........😋

• Like 8
Δημοσ.

Στα cpu μια χαρά είμαστε, έχει αρχίσει να ξυπνάει ο ανταγωνισμός προς όφελος του καταναλωτή, μακάρι να κάνει και το ανάλογο μπαμ στις κάρτες γραφικών μπας και τρέξει και εκεί η εξέλιξη γιατί η nvidia  κάθεται στα αυγά της (και απολύτως λογικό)..

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Στα cpu μια χαρά είμαστε, έχει αρχίσει να ξυπνάει ο ανταγωνισμός προς όφελος του καταναλωτή, μακάρι να κάνει και το ανάλογο μπαμ στις κάρτες γραφικών μπας και τρέξει και εκεί η εξέλιξη γιατί η nvidia  κάθεται στα αυγά της (και απολύτως λογικό)..

Αρχες 2019 αν μπορεσει να δωσει 7nm navi με 15-20tflops σε λογικες τιμες να δεις τι θα γινει. Αλλα θα μπορεσει? Οπως πηγε αιμα την intel να παει και την nvidia. Πρεπει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυσικά αίμα ...αλλά μόνο στη θεωρία, γιατί πάλι ιντελ ψωνίζουμε...

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...