akoinonitos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, ShooterX είπε Με 3 διαφορετικά bios...Επίσης με oc τα ίδια κ μνήμες xmp κ χωρίς...Του είπα μια φορά ακόμη clean install γιατί είχε περάσει ASUS AI Suite και τα έμπλεξε και αν δεν μάλλον rma?Άλλα πως γίνεται να δουλεύει super μετά από restart και σαν celeron με ΟΝ-μετά από shutdown?? Δεν ξερω πολυ περιεργο. Μηπως σκαλισε κανενα auto overclock απο το ai suit και εφαγε σκαλωμα? Το καλυτερο παντως ειναι αυτο που του ειπες να κανει. Και chipset drivers απο το site της amd. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2018 από akoinonitos
ilos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μοιάζει με θέμα ρυθμίσεων bios/chipset drivers. Κάνε load optimize defaults, βγάλε εντελώς το AI Suite και πέρνα τελευταία bios/chipset drivers και όλα τα updates στα windows 10.
ten-ten Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Το είχα πάθει και εγώ, με μια biostar x370gtn και το πρόβλημα ήταν η πολύ υψηλή θερμοκρασία στα vrm με αποτέλεσμα να κάνει throttling στα 550 mhz ο επεξεργαστής. Οπότε θα ρωτήσω από θερμοκρασίες είσαι σε φυσιολογικά επίπεδα? 1
ZELOMOTH Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 16 λεπτά πριν, ten-ten είπε Το είχα πάθει και εγώ, με μια biostar x370gtn και το πρόβλημα ήταν η πολύ υψηλή θερμοκρασία στα vrm με αποτέλεσμα να κάνει throttling στα 550 mhz ο επεξεργαστής. Οπότε θα ρωτήσω από θερμοκρασίες είσαι σε φυσιολογικά επίπεδα? Εδω μαλλον συμβαινει το αναποδο φιλε μου... Κρυο παιζει στα 550 και με restart τουμπανιαζει κι ερχεται στα ισια του... Αρα μολις ζεστενεται..!😊 Η΄ κατι πολυ σπανιο παιζει με την cpu αρα πρεπει να δοκιμασει και με αλλη πανω, η΄ κατι με την μητρικη αρα θα το δει κι αυτο με τον ιδιο τροπο, η΄ τελος ας παιξει και με ενα αλλο τροφοδοτικο μπας και στην αρχη κατι δεν δινει καλα..(Δεν νομιζω αλλα ειναι μαγεμενα ολα αυτα αρα ποτε δεν ξερεις...)
ilos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μερικά bios έχουν θέματα και αν πάει κάτι στραβά στο overclock ή στο training στις μνήμες μετά από τα 4-5 cycles αντί να βάλουν την cpu στα stock speeds την γυρίζουν σε αυτά τα πολύ χαμηλά clocks σαν προληπτικό safety measure ίσως. Αν είχε vrm throtling από θερμοκρασίες θα το παρατηρούσε σίγουρα στη διάρκεια που δούλευε φυσιολογικά στα ρολόγια του ο 2700x αν φόρτωνε κάτι απαιτητικό, κάτι που δεν το αναφέρει. Για παράδειγμα στους πρώτους ryzen υπήρχε το λεγόμενο cold boot bug (το έκανε και σε μένα). Σε agesa μικρότερα από την 1.0.0.6 αν είχες βάλει hynix μνήμες σπάνια δούλευαν από 2933 και πάνω από power down state. Έτρωγες 4-5 boot loops και μετά αφού φόρτωνε αυτόματα τα optimized defaults έμπαινες bios και τις ξαναρύθμιζες. Όπως έγραψα και προηγουμένως παίζει μεγάλο ρόλο και η version των windows 10 όπως και το να έχεις τους latest chipset drivers. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2018 από ilos
ZELOMOTH Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δεν νομιζω να παιζουν ρολο τα windows η΄γενικα κατι σε software απαξ και μολις παρει μπρος το μηχανημα, αν μπει στο bios κατευθειαν του δειξει οτι παιζει στα 550MHZ..
leros2004 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 20 ώρες πριν, ShooterX είπε Καλησπέρα, PC φίλου : 2700x,Corsair H100v2,Asus Prime x470 ,16 GB Corsair 3000mhz, RX 480, Samsung 960 EVO,psu δεν θυμάμαι αλλά σίγουρα Seasonic gold 5-6 μηνών έχει το εξής θέμα...Power ON και ανοίγει το pc με τον cpu στα 550mhz locked.Restart και ανοίγει κανονικά σφαίρα με boost στα 4.2+ με κομπλέ σκορ στα bench και gaming κανονικά.. Έχει περαστεί latest bios ,έχει γίνει reset bios.αφαίρεση μπαταρίας κτλ.High performance power-balanced..τίποτα...Πάλι τα ίδια..Windows γνήσια κ updated.Καμιά ιδέα?Έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο? Ας στείλει ενα μνμ στην asus....
talos_2002 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 22/7/2018 στις 9:39 ΜΜ, ShooterX είπε Καλησπέρα, PC φίλου : 2700x,Corsair H100v2,Asus Prime x470 ,16 GB Corsair 3000mhz, RX 480, Samsung 960 EVO,psu δεν θυμάμαι αλλά σίγουρα Seasonic gold 5-6 μηνών έχει το εξής θέμα...Power ON και ανοίγει το pc με τον cpu στα 550mhz locked.Restart και ανοίγει κανονικά σφαίρα με boost στα 4.2+ με κομπλέ σκορ στα bench και gaming κανονικά.. Έχει περαστεί latest bios ,έχει γίνει reset bios.αφαίρεση μπαταρίας κτλ.High performance power-balanced..τίποτα...Πάλι τα ίδια..Windows γνήσια κ updated.Καμιά ιδέα?Έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο? Όπως είπαν οι πιο έμπειροι, νέα έκδοση των Windows 10 και AMD Ryzen chipset drivers. Αλλά μάλλον είναι πρόβλημα στο hardware. Κάνε μια δοκιμή με άλλο τροφοδοτικό ή/και gpu, αν είναι δυνατόν. Έλεγξέ τα όλα αν μπορείς, μη σου πω και ξανασυναρμολόγησέ το. Τί ψύκτρα χρησιμοποιεί; Μιλώντας για ψύξη, υπάρχει περίπτωση να έβαλε θερμοαγώγιμη πάστα και να ξεχείλισε προς τις ακίδες του επεξεργαστή; Δοκίμασε να περάσεις ξανά το bios, μήπως δεν «έκατσε» καλά, αλλά και πριν και μετά reset μέσω μπαταρίας και δίχως τα καλώδια πάνω στην μητρική. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2018 από talos_2002
RTW4ever Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Στις 21/7/2018 στις 8:57 ΜΜ, TechnoV είπε Χαχαχα ωραίος!!! Καλορίζικο φίλε και μην κακιαζετε. Κουβέντα κάνουμε. Να αναφέρεις αλλά δεν τον εθιξα τον CPU. Είναι συγκρισιμος με 3770κ/4770κ. Δεν είναι κ λίγο. Τι περιμένεις να δεις παραπάνω δηλαδή; Δεν περιμένω να δω τίποτα. Όπως έχω γράψει, ο 1500Χ δεν είναι δικός μου, δώρο ήταν από μένα. Απλά ήθελα να μάθω που βρίσκεται σε θέμα επιδόσεων. Λοιπόν έμαθα. Είναι λίγο πιο πάνω απο τον δικό μου 4770Κ! Ο οποίος τρέχει στα 3900ΜΗz all cores. Ιδού τα αποτελέσματα στο CPU-Z Bench, αφού τονίσω οτι ο 1500Χ είναι με single channel 8GB μνήμη στα 2400MHz CL15, ενώ ο 4770Κ με dual channel 32GB στα 2133ΜΗz CL9: 1500X Info 1500X Bench 4770K Info 4770K Bench Μπράβο στην AMD! ΜΠΡΑΒΟ! Παρατηρήσεις από τις δοκιμές μου: Όπως είπα δεν έγινε Overclock, ούτε βρίσκω τον λόγο να ασχοληθώ. Ο επεξεργαστής τρέχει συνήθως κοντά στα 3.6 Ghz από default, το XFR σε μια μονοπύρηνη real wolrd εργασία που εκτέλεσα, και που κράτησε ώρες, αποδείχθηκε ότι δουλεύει στην εντέλεια και ο ένας συγκεκριμένος πυρήνας έτρεχε μόνιμα στα 3.7 GHz. Τα Volt τώρα. Σύμφωνα με το AMD Ryzen Master KAI το HWinfo, σε idle και σε πολύ ελαφριές εργασίες, η τάση CPU ανεβαίνει συχνότατα στα 1.41 - 1.43 Volt. Από όσο διάβασα στο Web, αυτό είναι φυσιολογικό για Ryzen. Θερμοκρασίες idle και στις ίδιες πολύ ελαφριές εργασίες, 48 έως 55 βαθμοί, σε θερμοκρασία δωματίου 29 βαθμοί. Σε stress test. Χρησιμοποίησα το OCCT, το standard test που έχει. Στο 100% usage, τα Volts πέφτουν στα 1.25 - 1.28, ανάλογα με το πρόγραμμα που το διαβάζει (Ryzen Master - HWinfo), οπότε όλα μια χαρά. Θερμοκρασίες στο stress test, 81 βαθμοί. Εδώ να πω ότι το κουτί στο οποίο βρίσκεται ο 1500Χ, είναι ένα Aerocool, το οποίο θεωρώ ότι δεν έχει ιδιαίτερα καλή ροή αέρα, και πιστεύω ότι κατά ένα μέρος οι θερμοκρασίες οφείλονται σε αυτό. Μετά τα παραπάνω, θεωρώ ότι δεν αξίζει να ασχοληθώ με undervoltage του επεξεργαστή, για προστασία του. Άλλωστε δεν ξέρω και πως να το κάνω, και θα θέλει πολύ πειραματισμό. Ο επεξεργαστής ανεβάζει γκάζια στις μονοπύρηνες εργασίες, ρίχνει τα Volt του όταν γκαζώνουν οι πυρήνες, και στα παιχνίδια δεν πιστεύω ότι θα πιάνει τις θερμοκρασίες του stress test. Επίσης να πω ότι άφησα την εργοαστασιακή πάστα που είχε πάνω η original ψύκτρα, δεν έβαλα άλλη. Και μια δυσλειτουργία από την AsRock - Προσοχή: Κατά τις δοκιμές μου διαπίστωσα ότι ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή δεν αύξανε στροφές, με αποτέλεσμα λίγο μετά την έναρξη του stress test, η θερμοκρασία να εκτοξεύεται. Μετά από πειραματισμούς και ελέγχους, συμπέρανα ότι το utility της Asrock, AutoFan Tuning ή όπως λέγεται, ΔΕΝ λειτουργεί, δεν επηρεάζει την λειτουργία του ανεμιστήρα, ότι ρύθμιση ή προφίλ και να του βάλεις. Οπότε το απενεργοποίησα, ρύθμισα τον ανεμιστήρα σε custom λειτουργία μέσα από το UEFI BIOS, και όλα καλά. Ελπίζω τα παραπάνω να φανούν χρήσιμα σε όποιον ενδιαφέρεται. 5
ilos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 3.6-3.7 all core τα έχει και με 1.2-1.25 vcore αν δεν έχεις πέσει σε πατάτα. Θα ρίξεις τα temps ακόμα παρακάτω.😁 2
dimoskoutr Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Όντως αν φτάσεις στο 1.2 θα έχεις χαμηλότερες θερμοκρασίες αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να παιδευτεις, αν βαριέσαι κλπ. Μια χαρά πάει το μηχανάκι... Τώρα βέβαια μπορεί για κάποιους να είναι μπρίκι ονόματα δεν λέμε, άποψη του καθενός και σεβαστή. Αλλά να βάζουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση πριν 1 χρόνο και 2 μήνες περίπου τέτοιος επεξεργαστής αν δινόταν σε τέτοια τιμή όπως το msrp του συγκεκριμένου θα ήταν ληστεία εκκλησίας... Άψογα πάει να το χαρούν αυτοί που θα το έχουν με υγεία! 1
kostas_anes Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, dimoskoutr είπε Όντως αν φτάσεις στο 1.2 θα έχεις χαμηλότερες θερμοκρασίες αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να παιδευτεις, αν βαριέσαι κλπ. Μια χαρά πάει το μηχανάκι... Τώρα βέβαια μπορεί για κάποιους να είναι μπρίκι ονόματα δεν λέμε, άποψη του καθενός και σεβαστή. Αλλά να βάζουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση πριν 1 χρόνο και 2 μήνες περίπου τέτοιος επεξεργαστής αν δινόταν σε τέτοια τιμή όπως το msrp του συγκεκριμένου θα ήταν ληστεία εκκλησίας... Άψογα πάει να το χαρούν αυτοί που θα το έχουν με υγεία! Στα 0.8 παντως τρεχεις και χωρις ψυκτρα. Δοκιμασμενο χθες. Εκλεισα 2 πυρηνες στον 1400 βεβαια και τον ειχα στα 2.6GHz. αλλα για 2/4 στα 2.6 ΧΩΡΙΣ ΨΥΚΤΡΑ ηταν οπλο. Επαιζες PUBG και ηταν στους 78 max το θηριο. 2
dimoskoutr Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε Στα 0.8 παντως τρεχεις και χωρις ψυκτρα. Δοκιμασμενο χθες. Εκλεισα 2 πυρηνες στον 1400 βεβαια και τον ειχα στα 2.6GHz. αλλα για 2/4 στα 2.6 ΧΩΡΙΣ ΨΥΚΤΡΑ ηταν οπλο. Επαιζες PUBG και ηταν στους 78 max το θηριο. Ώπα τι έκανες λέει;;; Όρεξη για πειράματα έχουμε καλοκαιριάτικα φιλτατε ε; Όταν λέμε χωρίς ψυκτρα εννοούμε χωρίς ψυκτρα ή χωρίς ανεμιστήρα παλικαρε γιατί θα μας κουφάνεις... Και που βρήκες τα 0,8 και τα κοτσαρες με 2 πυρήνες στα 2,6;;;; Ρε τι θα δουν τα μάτια μας και τι θα ακούσουν τα αυτιά μας ακόμη...σωραίος!!! 1
kostas_anes Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Ώπα τι έκανες λέει;;; Όρεξη για πειράματα έχουμε καλοκαιριάτικα φιλτατε ε; Όταν λέμε χωρίς ψυκτρα εννοούμε χωρίς ψυκτρα ή χωρίς ανεμιστήρα παλικαρε γιατί θα μας κουφάνεις... Και που βρήκες τα 0,8 και τα κοτσαρες με 2 πυρήνες στα 2,6;;;; Ρε τι θα δουν τα μάτια μας και τι θα ακούσουν τα αυτιά μας ακόμη...σωραίος!!! Οταν λεω χωρις ψυκτρα, εννοω οτι η Dark Rock 4 μου εκανε παρεα διπλα στο γραφειο μου πανω . Με case ανοιχτο βεβαια και το δωματιο στους 32 βαθμους. Idlαρε κοντα στους ~55 και μετα απο ενα CB ειδα μαξ 78. Απο εμπειρια αρχιζει το throttle στους 95 oποτε μια χαρα ηταν το μηχανακι. Ελα, μολις εδωσα καινουργιο νοημα στο Silent HTPC Εδω του πεταξα και ενα peltier πανω ετσι για την πλακα Αντε αν σας ενδιαφερει θα σας δωσω και σκορ κτλ απο CB αυριο. Ναι ειμαι τρελος και μου αρεσει να κανω πειραματα για την πλακα μου.... Ισως γι αυτο και μου αρεσει το extreme OC 😕Eτσι παιχτηκε το σκηνικο. Οποτε αν εχετε καμια καλη/ηλιθια ιδεα, πειτε μου. Ορεξη εχω. Εδω την προηγουμενη φορα τον ειχα στα 1.8V για την πλακα μου. Το θηριο επεζησε χωρις κανενα θεμα. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2018 από kostas_anes
noFEARgr Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Rumor: AMD's Zen 2, 7 nm Chips to Feature 10-15% IPC Uplift, Revised 8-core per CCX Design
Προτεινόμενες αναρτήσεις