birel-motosport Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 11 ώρες πριν, ~Palpatin~ είπε Μακρια απο MSI δεν εχω να πω τιποτα αλλο 😜 Γιατί Μακριά από msi
drpain Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδες μετα απο πολυ καιρο εχω στα χερια μου το καινουργιο pc(ryzen 2600x, g skill ripjaws 3200mhz, asus prime 470 pro) που με τη βοηθεια σας εχτισα, κι ευχαριστω πολυ γι αυτο!! Λοιπον εκανα ενα μικρο πειραγμα στο bios, εβαλα τις μνημες σε xmp profile, και εδωσα manual vcore στα 1.30, και vsoc στο 1.1, ετρεξα κι ενα cinebench και παραθετω τα αποτελεσματα , καθως και θερμοκρασιες! να αναφερω οτι επειδη εφαγα 2 φορες φριζαρισματα( κολλησε το pc στην επιφανεια εργασιας, χωρις να ανταποκρινεται καθολου ενω δεν εκανα καποια ιδιαιτερη εργασια), εβγαλα το xmp profile και αφησα τις μνημες στα 3000 mhz Θα χρειαστω ξανα τη βοηθεια σας για το τι πρεπει να κανω(ρυθμισεις bios, stress test) Ευχαριστω εκ των προτερων Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2018 από drpain
~Palpatin~ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, jigsaw99 είπε Για τα θεματα που ειχε πριν 4 5 χρονια με τεραστιο failure rate. Απο τις z170 και τις am4 και μετα πανε περιφημα. Α μπα αλλαξαν τα mosfet? Δεν νομιζω. Το πριν 4-5 χρονια ειναι παραπλανητικο που λες. Σημερα να παρεις ΑΜ3 την ιδια σαβουρα θα παρεις και δεν μιλαμε για 5 χρονων μιλαμε για τα τελευταια μοντελα. Οποτε μακρυα απο MSI Για Intel δεν θα πω γιατι μετα τις δυο X79 που κακαρωσαν δεν τολμησα να παρω αλλη 😜 Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2018 από ~Palpatin~ 1
~Palpatin~ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Εφόσον συνεχίζουν με τα Nikos δεν θα παίζω με το hardware μου. Αν αποφασίσουν να αλλάξουν μοσφετ ίσως την προτείνω σαν κατασκευαστή για την ώρα όχι. Ειδικά για AMD!!!! 1
abarth Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, drpain είπε Παιδες μετα απο πολυ καιρο εχω στα χερια μου το καινουργιο pc(ryzen 2600x, g skill ripjaws 3200mhz, asus prime 470 pro) που με τη βοηθεια σας εχτισα, κι ευχαριστω πολυ γι αυτο!! Λοιπον εκανα ενα μικρο πειραγμα στο bios, εβαλα τις μνημες σε xmp profile, και εδωσα manual vcore στα 1.30, και vsoc στο 1.1, ετρεξα κι ενα cinebench και παραθετω τα αποτελεσματα , καθως και θερμοκρασιες! να αναφερω οτι επειδη εφαγα 2 φορες φριζαρισματα( κολλησε το pc στην επιφανεια εργασιας, χωρις να ανταποκρινεται καθολου ενω δεν εκανα καποια ιδιαιτερη εργασια), εβγαλα το xmp profile και αφησα τις μνημες στα 3000 mhz Θα χρειαστω ξανα τη βοηθεια σας για το τι πρεπει να κανω(ρυθμισεις bios, stress test) Ευχαριστω εκ των προτερων Δε νομίζω να φταίνε οι μνήμες ανέβασε βολτ. Δοκίμασε 1.35v Το hwmonitor ότι να ναι στα ρολόγια. Έμενα έχει δείξει και 4.9
TechnoV Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Στις 12/7/2018 στις 11:30 ΜΜ, RTW4ever είπε Ευχαριστώ πολύ! Θα 'θελες! Σύμφωνα με αυτό: https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Pentium-G4400-vs-Intel-i7-4770K-vs-AMD-Ryzen-5-1500X/2634vs1919vs3001 ο 1500Χ έχει ίδιες επιδόσεις με τον i7 4770K που έχω εγώ, σε multithreading φορτία! 😮 Εσείς που γνωρίζετε, αληθεύει; Τόσο πολύ ανεβασμένοι είναι οι ryzen εν σχέσει με τους intel; Επεξεργαστής των 140-150 ευρώ έχει πιάσει σε απόδοση τους τοπ ιντελ 4πύρηνους; Όπως βλέπεις, είμαι εντός θέματος! Και εννοείται ότι γουστάρω ryzen και ανταγωνισμό, μακάρι να συνεχίσει η AMD έτσι! Ξέχνα το φίλε. Είχα 1500x τώρα είμαι με 3770κ κ νοιωθω ότι αναβαθμιστηκα.
kostas_anes Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 15 λεπτά πριν, TechnoV είπε Ξέχνα το φίλε. Είχα 1500x τώρα είμαι με 3770κ κ νοιωθω ότι αναβαθμιστηκα. Kαι αυτο ειναι ενα πολυ ωραιο παραδειγμα, το οποιο μας παρουσιαζει την δυναμη του ανθρωπινου μυαλου. Εφ οσων το μυαλο ειναι πεπεισμενο (μπορεις να πεις και κολλημενο, ισως) για κατι, αλλαζει τον τροπο με τον οποιο αντιλαμβανεται την πραγματικοτητα, ετσι ωστε η πραμγατικοτητα να εφαρμοζει στην ιδεα που εχει για αυτην! Πραγματικα ενδιαφερον το φαινομενο της αυθυποβολης! Ο εγκεφαλος μας το χρησιμοποιει συνηθως σαν μεσο προστασιας για την διατηρηση της ψυχικης μας υγειας και σταθεροτητας. Τα τελευταια χρονια ομως σε αυτο το φορουμ μου αποκαλυψαν και μια αλλη λειτουργια αυτου του φαινομενου. Εδω χρησιμοποιειται κυριως απο μερικους, οι οποιοι προσπαθουν να προστατεψουν μια συγκεκριμενη εταιρεια, περαν της ψυχικης τους σταθεροτητας, διαστρεβλωνοντας την πραγματικοτητα. Ειδατε ποσα χρησιμα πραγματα για την ανθρωπινη ψυχοσυνθεση και ψυχολογια μαθαμε μεσα απο αυτο το φορουμ? Παρακαλω ας συνεχισουμε την συζητηση και ας περασουμε στο θεμα ψυχολογιας των μαζων και προπαγανδα! 2
ilos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, TechnoV είπε Ξέχνα το φίλε. Είχα 1500x τώρα είμαι με 3770κ κ νοιωθω ότι αναβαθμιστηκα. Τι έγινε τελείωσαν κιόλας οι διακοπές στο στρουμφοχωριό?😍 Η όποια αναβάθμιση είναι μόνο στο latency. Ακόμα και μόνο το STP να σε ένοιαζε θα πρέπει ο ivy να παίξει στα 4.5 Ghz. Μια χαρά downgrade έκανες και αυτό θα φανεί κυρίως αν συγκρίνεις την κατανάλωση αλλά και τα temps τώρα το καλοκαιράκι με την οδοντόπαστα στους ivy. Καλύτερα να έπαιρνες τον 2600k που είναι soldered tbh. 7 ώρες πριν, ~Palpatin~ είπε Α μπα αλλαξαν τα mosfet? Δεν νομιζω. Το πριν 4-5 χρονια ειναι παραπλανητικο που λες. Σημερα να παρεις ΑΜ3 την ιδια σαβουρα θα παρεις και δεν μιλαμε για 5 χρονων μιλαμε για τα τελευταια μοντελα. Οποτε μακρυα απο MSI Για Intel δεν θα πω γιατι μετα τις δυο X79 που κακαρωσαν δεν τολμησα να παρω αλλη 😜 Στις x470 πλέον δε χρησιμοποιούν Nikos. Άλλαξαν και τον voltage regulator σε IR και χρησιμοποιούν on semiconductor hi-lo mosfets. Για την ακρίβεια η x470 pro gaming carbon που πήρα για ένα φίλο έχει 5+2 phases και όλες είναι με διπλά components (όχι πραγματικό doubler). Και στις παλιές x370 με nikos σαν την δικιά μου δεν έχουν παρατηρηθεί ακόμα θέματα με τα vrm που είναι 4+2 phases με nikos και διπλά components. Μπορεί να είναι ελάχιστα πιο ζεστές και με χειρότερο efficiency, αλλά δεν είναι επικίνδυνες όπως ήταν στο AM3. Το power delivery ειδικά στις b350 krait και pro gaming carbon από τον buildzoid θεωρείται το καλύτερο της κατηγορίας b350. Τώρα στο θέμα "προσωπική" εμπειρία έχω πάρει στο χέρι από όλες τις μάρκες οπότε δεν έχω κάποια προτίμηση. Η μόνη μητρική που μου μοιάζει αθάνατη είναι μια παλιά soyo που έχω σε έναν pentium.🤩 Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2018 από ilos
LambisElef Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Από την άλλη η ASRock αποφάσισε να το γυρίσει σε Nikos στο X470 1
TechnoV Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 5 ώρες πριν, ilos είπε Τι έγινε τελείωσαν κιόλας οι διακοπές στο στρουμφοχωριό?😍 Η όποια αναβάθμιση είναι μόνο στο latency. Ακόμα και μόνο το STP να σε ένοιαζε θα πρέπει ο ivy να παίξει στα 4.5 Ghz. Μια χαρά downgrade έκανες και αυτό θα φανεί κυρίως αν συγκρίνεις την κατανάλωση αλλά και τα temps τώρα το καλοκαιράκι με την οδοντόπαστα στους ivy. Καλύτερα να έπαιρνες τον 2600k που είναι soldered tbh. Στις x470 πλέον δε χρησιμοποιούν Nikos. Άλλαξαν και τον voltage regulator σε IR και χρησιμοποιούν on semiconductor hi-lo mosfets. Για την ακρίβεια η x470 pro gaming carbon που πήρα για ένα φίλο έχει 5+2 phases και όλες είναι με διπλά components (όχι πραγματικό doubler). Και στις παλιές x370 με nikos σαν την δικιά μου δεν έχουν παρατηρηθεί ακόμα θέματα με τα vrm που είναι 4+2 phases με nikos και διπλά components. Μπορεί να είναι ελάχιστα πιο ζεστές και με χειρότερο efficiency, αλλά δεν είναι επικίνδυνες όπως ήταν στο AM3. Το power delivery ειδικά στις b350 krait και pro gaming carbon από τον buildzoid θεωρείται το καλύτερο της κατηγορίας b350. Τώρα στο θέμα "προσωπική" εμπειρία έχω πάρει στο χέρι από όλες τις μάρκες οπότε δεν έχω κάποια προτίμηση. Η μόνη μητρική που μου μοιάζει αθάνατη είναι μια παλιά soyo που έχω σε έναν pentium.🤩 Θερμοκρασίες που γράφει ο άλλος πάνω δεν έχω με τον 3770κ. Βέβαια φοράω κ dark rock 3. 65 max στο gaming καλοκαιριατικα κ τον τρέχω στα 4.5GHz. Φίλε είπα ότι αναβαθμιστηκα στα games. Έχω υψηλότερα frames με αυτόν απ' ότι με τον 1500χ. Παράδειγμα αν βάλω ένα game low να δώσει ότι έχει η CPU βγάζει αρκετά περισσότερα ο 3770κ. Προς τι η σύγχυση κ ο εμπαιγμός; 8 ώρες πριν, kostas_anes είπε Kαι αυτο ειναι ενα πολυ ωραιο παραδειγμα, το οποιο μας παρουσιαζει την δυναμη του ανθρωπινου μυαλου. Εφ οσων το μυαλο ειναι πεπεισμενο (μπορεις να πεις και κολλημενο, ισως) για κατι, αλλαζει τον τροπο με τον οποιο αντιλαμβανεται την πραγματικοτητα, ετσι ωστε η πραμγατικοτητα να εφαρμοζει στην ιδεα που εχει για αυτην! Πραγματικα ενδιαφερον το φαινομενο της αυθυποβολης! Ο εγκεφαλος μας το χρησιμοποιει συνηθως σαν μεσο προστασιας για την διατηρηση της ψυχικης μας υγειας και σταθεροτητας. Τα τελευταια χρονια ομως σε αυτο το φορουμ μου αποκαλυψαν και μια αλλη λειτουργια αυτου του φαινομενου. Εδω χρησιμοποιειται κυριως απο μερικους, οι οποιοι προσπαθουν να προστατεψουν μια συγκεκριμενη εταιρεια, περαν της ψυχικης τους σταθεροτητας, διαστρεβλωνοντας την πραγματικοτητα. Ειδατε ποσα χρησιμα πραγματα για την ανθρωπινη ψυχοσυνθεση και ψυχολογια μαθαμε μεσα απο αυτο το φορουμ? Παρακαλω ας συνεχισουμε την συζητηση και ας περασουμε στο θεμα ψυχολογιας των μαζων και προπαγανδα! Ψυχολογικά Δεν είσαι καλά Έτσι ξαφνικά Μαζεύτηκαν πολλά!!!! 1
akoinonitos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, TechnoV είπε Ξέχνα το φίλε. Είχα 1500x τώρα είμαι με 3770κ κ νοιωθω ότι αναβαθμιστηκα. Eκανες πολυ καλη αναβαθμιση και με μελλον πανω απο όλα 😂😂🤣 Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2018 από akoinonitos 4
TechnoV Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Eκανες πολυ καλη αναβαθμιση και μελλον πανω απο όλα 😂😂🤣 Έχω πιο σταθερό σύστημα. Πιο πολλά fps. Τον 3770κ τον είχα καβατζα αλλά πίστεψέ με είναι πολύ πιο κορεκτ σαν μηχάνημα από 1500 x που όλο κάτι εφταιγε. Μη μας βγάζεις τρελούς ρε φίλε. Απόλαυσε τον εσυ αγόρι μου. Εγώ είδα και παρέδωσα σκυτάλη.
strawman Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 3 minutes ago, TechnoV said: Έχω πιο σταθερό σύστημα. Πιο πολλά fps. Τον 3770κ τον είχα καβατζα αλλά πίστεψέ με είναι πολύ πιο κορεκτ σαν μηχάνημα από 1500 x που όλο κάτι εφταιγε. Μη μας βγάζεις τρελούς ρε φίλε. Απόλαυσε τον εσυ αγόρι μου. Εγώ είδα και παρέδωσα σκυτάλη. Κοιταξε να δεις, και γω μεταξυ 3770k / 4970k κλοκαρισμενους στα 4.5ghz vs 1500x τους πρωτους θα διαλεγα. Αλλα το "εκανα αναβαθμιση" μου φαινεται γελοιο. Για το κοστος αστο, μη μιλησουμε ποσα $ θελει ο ενας και μαλιστα για να κλοκαριστει και ποσα ο αλλος.... 3
akoinonitos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 18 λεπτά πριν, TechnoV είπε Έχω πιο σταθερό σύστημα. Πιο πολλά fps. Τον 3770κ τον είχα καβατζα αλλά πίστεψέ με είναι πολύ πιο κορεκτ σαν μηχάνημα από 1500 x που όλο κάτι εφταιγε. Μη μας βγάζεις τρελούς ρε φίλε. Απόλαυσε τον εσυ αγόρι μου. Εγώ είδα και παρέδωσα σκυτάλη. Τι εφταιγε δλδ ,τι πάθαινε το συστημα σου δλδ με τον 1500x, ετσι απο περιέργεια γραψε μας και την συνθεση που ειχες. 3
IoaZ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 35 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Τι εφταιγε δλδ ,τι πάθαινε το συστημα σου δλδ με τον 1500x, ετσι απο περιέργεια γραψε μας και την συνθεση που ειχες. Χάλασε η gpu και προσπαθούσε να πάρει εικόνα από την ενσωματωμένη του ryzen 1500x . Πολύ μαυρίλα καμία εικόνα ..... Χάλια οι Ryzen 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις