Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 https://wccftech.com/amd-b450-motherboards-official-launch-msi-asus-asrock-gigabyte-roundup/
dimoskoutr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μακάρι να ξέραμε στις μικρές mini itx αυτές που έχουν μόνο hdmi αν θα υποστηρίζουν 4k @60hz. Μου κάνει πάντως εντύπωση η asus με τις strix, που μάλλον είναι οι καλύτερες mini itx και δεν βάζει display port... Εδώ στις 350 και 370 δεν έβαλε καν gpu output θύρες... Ήταν μόνο για cpus όχι για apus... Και μάλιστα είναι οι πιο ακριβές mini itx... Από εκεί πάνε να κόψουν πάλι;;;
LambisElef Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Οι ITX της ASUS έχουν το πιο δυνατό vcore vrm, αλλά συνάμα και το πιο αδύναμο soc δυστυχώς. Επομένως, για APUs μάλλον είναι καλύτερη η ASRock. 1 1
kostas_anes Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 19 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Μακάρι να ξέραμε στις μικρές mini itx αυτές που έχουν μόνο hdmi αν θα υποστηρίζουν 4k @60hz. Μου κάνει πάντως εντύπωση η asus με τις strix, που μάλλον είναι οι καλύτερες mini itx και δεν βάζει display port... Εδώ στις 350 και 370 δεν έβαλε καν gpu output θύρες... Ήταν μόνο για cpus όχι για apus... Και μάλιστα είναι οι πιο ακριβές mini itx... Από εκεί πάνε να κόψουν πάλι;;; Οι ASUS εχουνε μονο 1 phase το οποιο αν θυμαμαι καλα χρησιμοποιει ενα 60 Amp power stage. Με εναν 2400G με την iGPU και το SoC, ανετα μπορεις να το κανεις overload αν πειραξεις και λιγο τα ρευματα. Γενικα για HTPC δεν θα πηγαινα ASUS. Εστω και αν ειναι safe, δεν θελω να ειμαι στο οριο. 1 1
dimoskoutr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, LambisElef είπε Οι ITX της ASUS έχουν το πιο δυνατό vcore vrm, αλλά συνάμα και το πιο αδύναμο soc δυστυχώς. Επομένως, για APUs μάλλον είναι καλύτερη η ASRock. 4 ώρες πριν, kostas_anes είπε Οι ASUS εχουνε μονο 1 phase το οποιο αν θυμαμαι καλα χρησιμοποιει ενα 60 Amp power stage. Με εναν 2400G με την iGPU και το SoC, ανετα μπορεις να το κανεις overload αν πειραξεις και λιγο τα ρευματα. Γενικα για HTPC δεν θα πηγαινα ASUS. Εστω και αν ειναι safe, δεν θελω να ειμαι στο οριο. Άρα είμαι τυχερός που στον 1600 μου έχω μια mini itx της asrock...όταν με το καλό γίνει το htpc με τον 2200g ή τον 2400g θα πάρω μια asus για τον 1600 και θα πέσει τράμπα με την asrock στο htpc και την asus στο mini itx main pc. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλτατοι. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2018 από dimoskoutr
kostas_anes Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, dimoskoutr είπε Άρα είμαι τυχερός που στον 1600 μου έχω μια mini itx της asrock...όταν με το καλό γίνει το htpc με τον 2200g ή τον 2400g θα πάρω μια asus για τον 1600 και θα πέσει τράμπα με την asrock στο htpc και την asus στο mini itx main pc. Θα προτιμουσα MSI. Δεν αφηνει τιποτα απ' εξω. VRM ικανο για LN2 overclocking και το καλυτερο BIOS/Memory support. Και σε καλυτερη τιμη μαλιστα.
adtakhs Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 41 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Θα προτιμουσα MSI. Δεν αφηνει τιποτα απ' εξω. VRM ικανο για LN2 overclocking και το καλυτερο BIOS/Memory support. Και σε καλυτερη τιμη μαλιστα. Δεν παίζει με offset όμως που είναι βασικό. Αν το είχε και αυτό θα έλεγα MSI και εγώ.
kostas_anes Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, adtakhs είπε Δεν παίζει με offset όμως που είναι βασικό. Αν το είχε και αυτό θα έλεγα MSI και εγώ. Aυτο δεν το ηξερα να σου πω την αληθεια. Θα ρωτησω 2 ατομα που εχουν MSI μητρικη και θα μαθω περισσοτερα για το πως διαχειριζεται το voltage. Πχ εμενα η Gaming Χ οταν ο επεξεργαστης ειναι σε idle η σε low load χαμηλωνει το Vcore αναλογα (εχω δει εως 0.6V) και μονο οταν χρειαζεται επεξεργαστικη ισχυς του δινει το φουλ voltage που εχω βαλει. Γιατι δεν παιζω με offset, αλλα με fixed/manual. Τα παραπανω τα εχω επιβεβαιωσει και με πολυμετρο btw, οποτε δεν ειναι μαλακια του software. Το αλλο βεβαια που υποθετω οτι θα μπορουσε να κανει και ειναι valid workaround (μακαρι να δουλευε και στην δικια μου δηλαδη, αλλα με τα τελευταια BIOS δεν 😕 ) ειναι το pstates OC, ετσι ωστε να δινει full voltage οταν χρειαζεται. Προσωπικα αν δουλευε, θα εφτιαχνα 4-5 pstates αναλογα το φορτιο. Τωρα βεβαια ειναι και το ποσο σε ενδιαφερει το offset voltage OC. Προσωπικα θα προτιμουσα το overall καλυτερο πακετο της MSI. Διαολε, εδω η μητρικη μου δεν εχει LLC, θα παραπονεθω για το offset voltage ? (Αν και εχω να πω οτι το vdroop ειναι πολυ μικρο ακομα και σε ΠΟΛΥ ψηλες τασεις, παλι επιβεβαιωμενο με πολυμετρο)
dimoskoutr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kostas_anes είπε Θα προτιμουσα MSI. Δεν αφηνει τιποτα απ' εξω. VRM ικανο για LN2 overclocking και το καλυτερο BIOS/Memory support. Και σε καλυτερη τιμη μαλιστα. Ποια msi έχεις πρόταση; Γιατί γενικά για msi σε amd δεν γνωρίζω... Λάθος κάνουν άρα που μιλάνε στα reviews για τις strix ως τις καλύτερες mini itx για cpu am4; Ρωτάω γιατί πλησιάζει η ώρα του htpc με amd apu ryzen επάνω... Ξαναλέω ουσιαστικά για τον 1600 που έχω στο main pc θα αγοραστεί μητρική... Και η δική του asrock θα πάει στο htpc... Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2018 από dimoskoutr
kostas_anes Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 53 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Ποια msi έχεις πρόταση; Γιατί γενικά για msi σε amd δεν γνωρίζω... Λάθος κάνουν άρα που μιλάνε στα reviews για τις strix ως τις καλύτερες mini itx για cpu am4; Ρωτάω γιατί πλησιάζει η ώρα του htpc με amd apu ryzen επάνω... Ξαναλέω ουσιαστικά για τον 1600 που έχω στο main pc θα αγοραστεί μητρική... Και η δική του asrock θα πάει στο htpc... Aν δεις το video που ποσταρε ενα παιδι πιο πανω, τα εξηγει ολα ο Buildzoid 1
ilos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, kostas_anes είπε Aυτο δεν το ηξερα να σου πω την αληθεια. Θα ρωτησω 2 ατομα που εχουν MSI μητρικη και θα μαθω περισσοτερα για το πως διαχειριζεται το voltage. Πχ εμενα η Gaming Χ οταν ο επεξεργαστης ειναι σε idle η σε low load χαμηλωνει το Vcore αναλογα (εχω δει εως 0.6V) και μονο οταν χρειαζεται επεξεργαστικη ισχυς του δινει το φουλ voltage που εχω βαλει. Γιατι δεν παιζω με offset, αλλα με fixed/manual.😕 Η δικιά μου με agesa 1.0.0.6b ρίχνει κανονικά το vcore σε idle με καρφί (fixed) voltage στο bios. Με τα πρώτα uefi είχε όντως θέμα και δεν έριχνε το vcore ποτέ 😗. Offset δεν υπάρχει επιλογή στις msi από ότι γνωρίζω. Ίσως είναι μόνο στην M7 και την titanium. Pstates πάλι μέχρι και την 1.0.0.6b δεν είχαν βάλει και δεν έχω πειραματιστεί με τα μεταγενέστερα bios, αν και για το τελευταίο άκουσα καλά λόγια. Το LLC να ξέρεις στις MSI είναι τσιμπημένο στο auto σε σχέση με τις άλλες μητρικές.
leros2004 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Αν θυμάμαι καλά οι MSI εκτός από offset δεν υποστηρίζουν και oc στο igpu των apu επεξεργαστών... Αυτά τα 2 είναι τα χτυπητά αρνητικά τούς όπως αναφέρει και ο Buildzoid
~Palpatin~ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μακρια απο MSI δεν εχω να πω τιποτα αλλο 😜 1
LambisElef Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Χωρίς offset voltage χάνεις όλο το precision boost στους Ryzen+, μεγάλο μείον για μια νέα μητρική ΑΜ4. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις