Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Μια που κατά κάποιους (βλέπε Palpatin) είχα αναστατώσει το θέμα, νομίζω ότι οφείλω να πω και την τελική έκβαση! :rolleyes:

Είχα καταλήξει σε Ryzen 1400 και Β350 από το E-Gate. Ακριβώς στα 200. Χθες το ανέβαλα λόγω δουλειάς, οπότε πάω τώρα να κάνω την παραγγελία, και βλέπω τον επεξεργαστή στα 150! ( + τα έξοδα αποστολής επιπλέον) . Φρίκαρα τελείως, λέω δε πα να... και ξαναγυρίζω στο Skroutz. Λέω, πριν πάω τελικά στον i3 8100, δεν κοιτάω ξανά τους Ryzen μήπως παίζει τίποτα στις τιμές; Και να μην τα πολυλογώ, βρίσκω από το ίδιο κατάστημα, το E-Gate, τον 1500Χ στα... 141!

Οπότε έφυγε αμέσως η παραγγελία! :D

Ελπίζω βέβαια αύριο να μην με πάρουν να μου πουν ότι... έγινε λάθος στο site τους και κάτι τέτοια, γιατί δεν ξέρω και γω τι θα γίνει! :angry:

Ευχαριστώ όλα τα μέλη για την βοήθεια τους και για το χρόνο που αφιέρωσαν για τις απορίες μου. Και ξυδάκι σε όσους νευρίασαν! :P

Καλορίζικο κοίτα να τον χαρείς μια χαρά επιλογές vfm έκανες. 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Heybro είπε

Καλορίζικο κοίτα να τον χαρείς μια χαρά επιλογές vfm έκανες. 

Ευχαριστώ πολύ! :)

7 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε

Μπραβο σου,  αντε τωρα στην ευχη της παναγιας 😜

Θα 'θελες! :P

Σύμφωνα με αυτό:

https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Pentium-G4400-vs-Intel-i7-4770K-vs-AMD-Ryzen-5-1500X/2634vs1919vs3001

ο 1500Χ έχει ίδιες επιδόσεις με τον i7 4770K που έχω εγώ, σε multithreading φορτία! 😮

Εσείς που γνωρίζετε, αληθεύει; Τόσο πολύ ανεβασμένοι είναι οι ryzen εν σχέσει με τους intel; Επεξεργαστής των 140-150 ευρώ έχει πιάσει σε απόδοση τους τοπ ιντελ 4πύρηνους;

Όπως βλέπεις, είμαι εντός θέματος! :rolleyes:

Και εννοείται ότι γουστάρω ryzen και ανταγωνισμό, μακάρι να συνεχίσει η AMD έτσι!

Δημοσ.

Yeap, καπου μεταξυ 4770 και 4790 παιζει. Και στα games αν μιλαμε για stock καταστασεις στα ιδια ειναι με μερικες φωτεινες εξαιρεσεις που οι Ryzen χωρις δυνατες ram χωλαινουν. 

• Like 2
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, strawman είπε

Yeap, καπου μεταξυ 4770 και 4790 παιζει. Και στα games αν μιλαμε για stock καταστασεις στα ιδια ειναι με μερικες φωτεινες εξαιρεσεις που οι Ryzen χωρις δυνατες ram χωλαινουν. 

Ως κατοχος 1400, επιβεβαιωνω.

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, kostas_anes said:

Ως κατοχος 1400, επιβεβαιωνω.

Εσυ πως διαολο εχεις 3200c13? :P 

Εγω παλευω στις δικες μου να ριξω CL αρα μουλαρωνουν...ryzen σου λεει μετα και memory issues...ρε δεν με χεζετε λεω εγω.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, strawman είπε

Εσυ πως διαολο εχεις 3200c13? :P 

Εγω παλευω στις δικες μου να ριξω CL αρα μουλαρωνουν...ryzen σου λεει μετα και memory issues...ρε δεν με χεζετε λεω εγω.

Το εχω με τις μνημες γενικα και ετυχα σε καλο τσιπ (IMC) αλλα και οι μνημες ειναι BDies. Το κανονικο που τις εχω ειναι 3200 13-13-12-28-46 με 1.45V, CR 1 και Gear Down Mode : ON οπως και ProcODT 68.7(?).

Σε bench κτλ (οχι stable για pubg που παιζω αρκετα, αλλα σταθερο σε ολα τα αλλα) πανε εως και 3200 11-13-12-27-44 με 1.487V, CR 1 και Gear Down Mode : ON, ProcODT 68.7

Ναι γενικα μπορω να πω οτι για 2 πραγματα μπορω να περηφανευτω στο PC. Για τις μνημες που κλοκαρουν οπως ειπα και για την RX που φτανει 1550+/2300 με custom timings στις μνημες με 1.28V (diamond chip, ισως η καλυτερη 480 στον κοσμο αν κρινω απο HWBot). Ο επεξεργαστης απο την αλλη ειναι meh..... Τα 3.9 με 1.4V τα πιανει το οποιο δεν με πειραζει μεν, αφου ειναι "προσωρινος" μεχρι να ερθει ο 3600, αλλα μου την σπαει που δεν μπορω να σπασω το 4GHz Barrier με ευκολια 😕 
Και στα benches δεν βοηθαει ιδιαιτερα και δεν νιωθει.... "ολοκληρωμενο" το συστημα με σκατα CPU και γαμω τις μνημες/καρτες.

Ισως βεβαια να ειναι και το Overclocker OCD που εχω αποκτησει τα τελευταια χρονια που με κανει να νιωθω ετσι :P

Custom subs ψιλοπαρμενα απο Spartan φυσικα στις μνημες. Δοκιμασε να ριξεις tCL αλλα να ανεβασεις tRCD. Το tRCD κυριως εχει να κανει με το ποσο σταθερο ειναι στα κλοκια που την εχεις.

• Like 2
Δημοσ.

Ρε γκουρούδες με τις μνήμες δώστε και σε εμάς λίγο φως που έχουμε bdie 3200 cl14 και δεν το ακουμπάμε γιατί δεν ξέρουμε την τύφλα μας...τι, που, πως , γιατί...ανοίξτε ένα topic με αναλυτικές οδηγίες για να το κάνουμε και sticky να σας ευγνωμονούμε.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Ρε γκουρούδες με τις μνήμες δώστε και σε εμάς λίγο φως που έχουμε bdie 3200 cl14 και δεν το ακουμπάμε γιατί δεν ξέρουμε την τύφλα μας...τι, που, πως , γιατί...ανοίξτε ένα topic με αναλυτικές οδηγίες για να το κάνουμε και sticky να σας ευγνωμονούμε.

Αυτο που θες υπαρχει ηδη και ειναι εδω, φιλτατε :P 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Αυτο που θες υπαρχει ηδη και ειναι εδω, φιλτατε :P 

Ανάθεμα με όταν το είχα διαβάσει ούτε καν τον τρόπο να αλλάξω τα timings δεν κατάλαβα...bios διάβασα, ένα της amd διάβασα... Μπλέχτηκα παραπάνω και είπα να μην πειράξω τίποτα... Τι στο καλό κινέζικα μου φάνηκαν...

Δημοσ.

Ούτε κι εγω καταλαβα πως να τα αλλαξω, οποτε το παράτησα. Μνημες Hynix δυστυχως. Μέχρι 2933 πανε με docp. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Από τη μία λέτε ότι η αρχιτεκτονική των coffee(=sky=kaby) έπιασε ταβάνι σε ρολόγια και ipc.

Από την άλλη λέτε ότι χωρίς την AMD θα μέναμε συνέχεια με 4 cores 8 threads. Δηλαδή η ίντελ θα έβγαζε συνέχεια έναν 7700Κ(βάσει της πρώτης πρότασης) με διαφορετικά ονόματα και ο κόσμος θα τον αγόραζε για να έχει ίδιες και απαράλλαχτες επιδόσεις με πριν.

Δεν καταλαβαίνετε ότι λέτε ασυναρτησίες για να στηρίξετε το μύθο της "Επανάστασης";  Μόλις εξαντλήσεις το ipc και τα ρολόγια πρέπει να πας σε περισσότερα cores στην ίδια τιμή για να δημιουργήσεις πελάτες. Δεν σου μένει τίποτε άλλο σαν λύση.

Δε το λεμε εμεις. Ειναι ο φυσικος ρους της αρχιτεκτονικης. Ηταν αναμενομενο, οτι καποια στιγμη θα φτανε στο τελμα. Λεμε ψεμματα; 7 γενιες i5 & i7 κλειδωμενοι/ξεκλειδωτοι με 4/4 και 4/8, γιατι δεν ειχε ανταγωνισμο. Οι τοτε επεξεργαστες της AMD, δεν αποτελουσαν απειλη για την Intel, γι αυτο και το συνεχιζε.  Ηταν στα σχεδια της να βγαλει πολυπυρηνους επεξεργαστες αλλα το ποτε, θα το αποφαζισε αυτη. Απλα αναγκαστηκε να τους κυκλοφορησει συντομοτερα λογω των Ryzen. Μ αλλα λογια της χαλασε τα σχεδια. Συν οτι την αναγκασε να ριξει τις τιμες, για να γινει πιο ανταγωνιστικη. Διαφωνουμε με τη πολιτικη της, στο να θησαυριζει εις βαρος των καταναλωτων. Δλδ η AMD ειναι χαζη που εχει ολους τους cpus της, ξεκλειδωτους, ενω αντιθετα, η Intel ειναι η εξυπνη που εχει δυο εκδοσεις επεξεργαστων: κλειδωμενους και ξεκλειδωτους. Βαζω ως παραδειγμα τους i5 8400, i5 8500, i5 8600(locked) και i5 8600k(unlocked). Και οι τεσσερις ειναι 6 cores/6 threads. Ειναι το μονο κοινο τους. Διαφερουν σε Base/Turbo clocks και στ οτι ο 8600k ειναι ξεκλειδωτος οπως και στις τιμες. Τα ιδια ισχυουν για 8700 και 8700k.  6 cores/12 threads, και οι δυο, ο ενας κλειδωμενος, ο αλλος ξεκλειδωτος, διαφερουν σε Base/Turbo clocks καθως και τιμολογιακα. 
Αυτο το μπαμ με τους Ryzen, μονο καλο εκανε στο καταναλωτη που πλεον μπορει να επιλεξει αναμεσα με Intel και Amd, αναλογα με το μπατζετ του.  

@pirmen56 Ελα πες την αληθεια. Ποσα σου δινει η Intel, για να την υποστηριζεις και να υποβιβαζεις τους Ryzen της AMD; :D 

Επεξ/σία από nikos545
Δημοσ.
5 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Ανάθεμα με όταν το είχα διαβάσει ούτε καν τον τρόπο να αλλάξω τα timings δεν κατάλαβα...bios διάβασα, ένα της amd διάβασα... Μπλέχτηκα παραπάνω και είπα να μην πειράξω τίποτα... Τι στο καλό κινέζικα μου φάνηκαν...

Δεν είναι και πυρηνική φυσική να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις, ούτε να πάρεις τα subtimings από το DRAM calculator ή τα post του stilt. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι όλες οι μητρικές ίδιες και κυρίως δεν είναι όλα τα agesa ίδια. Αλλά ακόμα και "σωστό" agesa να φοράει η μητρική, πάλι υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες στο overclocking όπως το silicon lottery στον imc του επεξεργαστή και στα ίδια τα τσιπάκια της μνήμης (αν και αυτά λίγο πολύ γίνονται cherry picked ανάλογα το kit). Δηλαδή είναι trial and error η κατάσταση. Ανάλογα το mobo/uefi και silicon lottery θα χρειαστείς και διαφορετικές τιμές στα vsoc,vdimm κλπ για να είσαι stable. Ετοιμάσου για πολύ memory stress testing και blue screens δηλαδή μέχρι να βρεις το sweet spot.🤩

Για παράδειγμα πριν το agesa 1.0.0.6 οι hynix μνήμες, δεν ήταν stable ούτε στα 2933. Μετά από αυτό πήγαν άνετα 2933+ ενώ παίρναν και λίγο σφίξιμο κιόλας στις περισσότερες των περιπτώσεων. Μεγάλη διαφορά. 

Στον τομέα gaming, aν δε παίζεις btw σε μικρή ανάλυση με πολύ δυνατή κάρτα γραφικών αναλογικά δε θα δεις μεγάλες φορές. Στη δική μου περίπτωση πχ στο ROTT που είχα κάνει test παλιότερα σε 1080p very high η διαφορά από 2933 και βλαμμένα subtimings που έβάζε η μητρική με το xmp από 3066 + stilt subtimings ήταν γύρω στα 5 fps σε 1080p very high με την 1080. Αν είχα bdies πχ θα ήταν άλλα 5-10 fps και αν τα έσφιγγα και πήγαινα 3466 θα ήταν άλλα 5-10 ίσως. Σε 1440p όμως που παίζω όλες αυτές οι διαφορές είναι αμελητέες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτον έχω b-dies3200 cl14 στο xmp τους, δεύτερον αυτή την εποχή το cpu το έχω στοκ, δεν μου χρειάζεται το cpu oc..., Τρίτον μητρική asrock fatality gaming itx ab350, τέταρτον agesa 1.0.0.6b νομίζω, πέμπτον τα timings και τα ρεύματα τα βάζω μόνο στο bios; Δεν ξέρω ίσως δεν διάβασα προσεκτικά το topic, ίσως δεν είναι ξεκάθαρο εκεί μέσα πως παίρνουμε τα υπάρχοντα και πως αλλάζουμε τι, ίσως είμαι Στουρνάρας στο συγκεκριμένο θέμα... Το cpu oc πάντως και με pstates δεν μου φάνηκε ιδιαίτερο... Να μάθω πιο πολύ θέλω, καλοκαίρι δουλειά δεν είχε ο διάολος. Να το πάω ένα 3466 τι στο καλό.... :-)

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Πρώτον έχω b-dies3200 cl14 στο xmp τους, δεύτερον αυτή την εποχή το cpu το έχω στοκ, δεν μου χρειάζεται το cpu oc..., Τρίτον μητρική asrock fatality gaming itx ab350, τέταρτον agesa 1.0.0.6b νομίζω, πέμπτον τα timings και τα ρεύματα τα βάζω μόνο στο bios; Δεν ξέρω ίσως δεν διάβασα προσεκτικά το topic, ίσως δεν είναι ξεκάθαρο εκεί μέσα πως παίρνουμε τα υπάρχοντα και πως αλλάζουμε τι, ίσως είμαι Στουρνάρας στο συγκεκριμένο θέμα... Το cpu oc πάντως και με pstates δεν μου φάνηκε ιδιαίτερο... Να μάθω πιο πολύ θέλω, καλοκαίρι δουλειά δεν είχε ο διάολος. Να το πάω ένα 3466 τι στο καλό.... :-)

Με το τσέρκι που έχεις για κάρτα γραφικών τζάμπα κάθεσαι και ασχολείσαι.😍 Τα stock bdies σου  είναι τρελή υπερβολή και πάλι.

Stock δε τον έχω αφήσει ποτέ τον 1600 γιατί η μητρική δίνει ότιναναι ρεύματα ειδικά με το core performance boost enabled. Τον πάει 3.6 με vcore που είναι stable και στα 3.9 rofl.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ilos είπε

Με το τσέρκι που έχεις για κάρτα γραφικών τζάμπα κάθεσαι και ασχολείσαι.😍 Τα stock bdies σου  είναι τρελή υπερβολή και πάλι.

Stock δε τον έχω αφήσει ποτέ τον 1600 γιατί η μητρική δίνει ότιναναι ρεύματα ειδικά με το core performance boost enabled. Τον πάει 3.6 με vcore που είναι stable και στα 3.9 rofl.

Βρε δεν ασχολούμαι για να πάρω fps με το χρεπι... Θέλω να ασχοληθώ για να μάθω απλά μέχρι να τσιμπήσω καινούργια κάρτα σειράς 11... Στοκ τον έχω ρε συ απλά με undervolt γιατί και η δική μου δίνει ότι να ναι ρεύματα σε auto... Φαίνεται έχω πέσει σε καλό τσιπακι, έχει stable 3,8 με 1,1825v... Απλά δεν τον χρειάζομαι να είναι στα 3,8... Αφημένος στα 3,2 είναι ήσυχος και δροσερός με undervolt...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...