dimoskoutr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Εγώ είμαι υπέρ του ανταγωνισμού σε επιδόσεις που έχουν πρακτική σημασία. Αν κάποιος άφηνε στην πόρτα μου ένα cray supercomputer δώρο(χωρίς δυνατότητα μεταπώλησης φυσικά) θα με άφηνε παγερά αδιάφορο. "Μα καλά" θα πει κάποιος δεν είναι τέρας το cray supercomputer. Ναι είναι, αλλά δεν το έχω εγώ προσωπικά ανάγκη. Έλα μάνα μου και κρίσεις λογικής λέμε!!!! Δώσε πόνο να κάνω ποπ κορν!!!
adtakhs Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Εγώ είμαι υπέρ του ανταγωνισμού σε επιδόσεις που έχουν πρακτική σημασία. Αν κάποιος άφηνε στην πόρτα μου ένα cray supercomputer δώρο(χωρίς δυνατότητα μεταπώλησης φυσικά) θα με άφηνε παγερά αδιάφορο. "Μα καλά" θα πει κάποιος δεν είναι τέρας το cray supercomputer. Ναι είναι, αλλά δεν το έχω εγώ προσωπικά ανάγκη. Ο ορισμός της προσωπικής ανάγκης που ΠΟΤΕ δεν έβαλες στο τραπέζι λέγεται MULTITASKING . Το κάνουμε όλοι μας, τρέχοντας πολλές πολυνηματικές και μονομηματικές εφαρμογές ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ .... Για αυτό το πράγμα λοιπόν για το οποίο ενδιαφέρεται το 95% του κόσμου , όλα όσα αναφέρεις είναι για γέλια .... Κάτσε εσύ να μετράς αν ο ένας επεξεργαστής βγάζει 100FPS και ο άλλος 110, όταν ο πρώτος σαρώνει τον δεύτερο στο 95% της πραγματικής ζωής .... Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2018 από adtakhs 1
strawman Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, pirmen56 said: Εγώ είμαι υπέρ του ανταγωνισμού σε επιδόσεις που έχουν πρακτική σημασία. Αν κάποιος άφηνε στην πόρτα μου ένα cray supercomputer δώρο(χωρίς δυνατότητα μεταπώλησης φυσικά) θα με άφηνε παγερά αδιάφορο. "Μα καλά" θα πει κάποιος δεν είναι τέρας το cray supercomputer. Ναι είναι, αλλά δεν το έχω εγώ προσωπικά ανάγκη. Yeap, ενω αν σου αφηνε εναν 8700k θα *αμας και θα δερνεις με την 1060. Ελα ρε pirmen, κανε μου τη χαρη να 'ουμε. Και επειδη οπως πολυ σωστα αφηνεις να εννοηθει, τα λεφτα δεν φυτρωνουν κατω απο το μαξιλαρι, αν δεν ειχες PC και σου αφηνε 8700k με 1060 ή R5 2600 me 1070ti τι θα διαλεγες? Ασε ξερω, την συντριπτικη ανωτεροτητα των πυρηνων coffeelake. Ελα, κανε μου τη χαρη. Καργα πρακτικη σημασια τα 5ghz του 8700k με την 1060 σου. Αλλα τουλαχιστον το ιδιο consistent να εισαι και οταν μπαινουν και οι 7820x. Οχι να πετας "αστους αυτους, ειναι για productivity" και να ξεμπερδευεις. Εκει δεν σε πειραζει που ειναι ΦΟΛΑ στα games, γινεσαι επαγγελματιας renderer καταπως σε βολευει Παντως γενικα την προτιμηση σε 8700k εναντι του 2700x την καταλαβαινω. Αληθεια, την καταλαβαινω. Δεν ειναι τοσο μακρια σε mt σεναρια ο 2700x για να πω οτι προτιμαται ξεκαθαρα. Αλλα ρε φιλε, την προτιμηση 7700k εναντι 1700 απλα δεν μπορω να την στριμωξω στο κεφαλι μου. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2018 από strawman 3
pirmen56 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, strawman είπε Μπα, σε ολα εξω επεσες. Βασικα, καναμε την ιδια κουβεντα 2 βδομαδες πριν για τον 2400G. Προφανως ειναι χειροτερος του 7700k, προφανως και δεν εχει σημασια ομως γιατι κοστιζει το 1/2 (με σημερινες τιμες 7700k btw) με GPU των 70-80€. Κοστιζει δηλαδη λιγοτερα απο οσα ενας μεταχειρο ΤΡΙΕΤΙΑΣ 4770 / 4790, με τους οποιους ανετα παιζει μπαλα σαν επεξεργαστης στα games. Εγω αυτο που αναρωτιεμαι ειναι για πιο *ουστη λογο δεν ξεπαστρευω τον 2700x του spartan σε 360p στο ACO! Φταιει η 1080ti λες εσυ....εστω θα σου πω εγω, εχεις δικιο, φταιει η 1080ti σε 360p! ΠΟΤΕ με το καλο θα βγει καρτα αρκετα δυνατη για να αναδειξει την ανωτεροτητα του 8700k στα 2560*1080p που παιζω? Σε 4 χρονια? 5? Η 1180ti σιγουρα ΔΕΝ θα κανει. Η 1280ti πιθανον ουτε αυτη να κανει. Heck, ουτε η 1380ti θα κανει. Χρειαζομαι καρτα ~12 φορες δυνατοτερη της 1080ti για να αρχισουν να ΑΧΝΟΦΑΙΝΟΝΤΑΙ διαφορες σε 2560*1080 που παιζω. Πρακτικα θελω καρτα 15-16 φορες πιο δυνατη για να φανουν οι 30% διαφορες που προμοταρις παντου. Δηλαδη, καλο 2030? Μεχρι τοτε αγορινα μου δεν θα bencharo ACorigins αλλα AC 16, και λογικα θα τρεχει σε πανω απο 6/12. Οποτε....?? PS1. Γκουχ γκουχ βεβαια κανεις σαν να μην εχει καμια απολυτως διαφορα ο πυρηνας του 1500x με αυτον του 2700x. Μονο καμια 600αρια mhz συχνοτητα, καλυτερο cache latency, καλυτερη υποστηριξη σε πιο γρηγορες ram. Το ιδιο και το αυτο δηλαδη 😛 Δεν υπάρχει σήμερα 7700Κ καινούργιος. Μόνο στοκ που πουλιέται αρκετά ακριβά γιατί ο κάτοχος πλατφόρμας 170 και 270 δεν έχει άλλες επιλογές. Όμως βάσει gaming επιδόσεων θα πουλιόταν κοντά στα 200€, αν σκεφτείς ότι ο λίγο ανώτερος 8600Κ είναι στα 240€. Πράγματι τόσο και αρκετά λιγότερο έχουν οι μεταχειρισμένοι 7700Κ. Κοστίζουν δηλαδή μαξ 53% πάνω από έναν 1500Χ καινούργιο(130€) με παραπλήσια αύξηση επιδόσεων. Εκεί που ο 2400G στα 3,8-4ghz βγάζει 40-45άρια στο Origins ο 7700Κ/6700Κ δεν πέφτει κάτω από τα 60 περίπου. Για τα ίδια settings και ανάλυση. Είναι ~35% διαφορά χωρίς το πλεονέκτημα των κλοκς. Σχετικά με το ACO σου έχω πει ότι σε 720p ανάλυση και με 1080Ti στην Αλεξάνδρεια φαίνονται οι διαφορές πολύ καλά. Σου έδειξα δοκιμή που ο τύπος με 8700Κ στα 4,7ghz έβγαζε 140 καρέ εκεί που ο 2700X ,με τη νέα αρχιτεκτονική που σου αρέσει, ήταν στα 110 κοντά. Με τη νέα σειρά καρτών προφανώς θα φαίνονται και σε 1080p. Μην κολλάς άλλο στο benchmark γιατί έχει περιορισμούς.
adtakhs Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Εμένα παιδιά που δεν με ενδιαφέρουν τα games και τα έχω βαρεθεί, μου επιτρέπετε να αγοράσω έναν RYZEN ή θα θεωρηθεί σπατάλη χρημάτων απέναντι σε οτιδήποτε κουτσό της Intelας ? Με κάποια μεταχείρο κάρτα θα τον παίξω περιμένοντας εσάς να τις σκοτώσετε στα μεταχειρισμένα για να πάρετε 1160/1170 ... Θέλω extreme multitasking και όσο περισσότερη δύναμη μπορώ να πάρω για παραλληλισμό εργασιών στα 1000€ . Εχει να μου προσφέρει κάτι καλύτερο η κυρά Ιntel ? Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2018 από adtakhs
strawman Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 1 minute ago, pirmen56 said: Δεν υπάρχει σήμερα 7700Κ καινούργιος. Μόνο στοκ που πουλιέται αρκετά ακριβά γιατί ο κάτοχος πλατφόρμας 170 και 270 δεν έχει άλλες επιλογές. Όμως βάσει gaming επιδόσεων θα πουλιόταν κοντά στα 200€, αν σκεφτείς ότι ο λίγο ανώτερος 8600Κ είναι στα 240€. Πράγματι τόσο και αρκετά λιγότερο έχουν οι μεταχειρισμένοι 7700Κ. Κοστίζουν δηλαδή μαξ 53% πάνω από έναν 1500Χ καινούργιο(130€) με παραπλήσια αύξηση επιδόσεων. Εκεί που ο 2400G στα 3,8-4ghz βγάζει 40-45άρια στο Origins ο 7700Κ/6700Κ δεν πέφτει κάτω από τα 60 περίπου. Για τα ίδια settings και ανάλυση. Είναι ~35% διαφορά χωρίς το πλεονέκτημα των κλοκς. Σχετικά με το ACO σου έχω πει ότι σε 720p ανάλυση και με 1080Ti στην Αλεξάνδρεια φαίνονται οι διαφορές πολύ καλά. Σου έδειξα δοκιμή που ο τύπος με 8700Κ στα 4,7ghz έβγαζε 140 καρέ εκεί που ο 2700X ,με τη νέα αρχιτεκτονική που σου αρέσει, ήταν στα 110 κοντά. Με τη νέα σειρά καρτών προφανώς θα φαίνονται και σε 1080p. Μην κολλάς άλλο στο benchmark γιατί έχει περιορισμούς. Αρχισαμε και τα μεταχειρισμενα vs καινουργια να ουμε. Που και παλι αδιαφορο ειναι, παραμενει τρελο VFM o 2400g, οποτε ποιο ειναι το point σου ακριβως? Ναι, το benchmark εχει περιορισμους, αλλα ΜΟΝΟ οταν σε βολευει. Οταν ο clocked 1 βημα πριν τον θανατο i5 σου εβγαζε 3 fps περισσοτερα απο τον σχεδον stock 1600 μου, το benchmark δεν ειχε περιορισμους. Pirmen μαγκες, ΕΓΓΥΗΣΗ, οτι λεει τα εννοει, δεν κανει κωλοτουμπες. Οπως με την τιμη του 8700k, που ακομα και μπετατζης χωρις πτυχιο ηξερε οτι θα κοστιζει 350€ για να ωθησει τους κατοχους i7 σε αναβαθμιση. Αλλο που παλια ελεγε οτι αποκλειεται και οτι θα κανει 500αρες!! Pirmen λεμε, στο υπογραφει σημερα, το αναιρει αυριο το πρωι
pirmen56 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 19 λεπτά πριν, strawman είπε Αλλα τουλαχιστον το ιδιο consistent να εισαι και οταν μπαινουν και οι 7820x. Οχι να πετας "αστους αυτους, ειναι για productivity" και να ξεμπερδευεις. Εκει δεν σε πειραζει που ειναι ΦΟΛΑ στα games, γινεσαι επαγγελματιας renderer καταπως σε βολευει "Κόψε" την κατασκευή ισχυρισμών. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν παίρνει HEDT για games. Άσχετα αν κάποια μοντέλα όπως ο 5820Κ έκαναν και γι'αυτό.
strawman Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 1 minute ago, adtakhs said: Εχει να μου προσφέρει κάτι καλύτερο η κυρά Ιntel ? Μιας και πιασαμε τα μεταχειρο με προτροπη pirmen, ΒΕΒΑΙΩΣ. 7350k κλοκαρισμενος στα 4.8ghz θεριζει. Παρτον και θα με θυμηθεις
adtakhs Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, strawman είπε Μιας και πιασαμε τα μεταχειρο με προτροπη pirmen, ΒΕΒΑΙΩΣ. 7350k κλοκαρισμενος στα 4.8ghz θεριζει. Παρτον και θα με θυμηθεις Ποιος, αυτός ? https://www.skroutz.gr/s/10807322/Intel-Core-i3-7350K-Box.html 😂 Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2018 από adtakhs
strawman Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Just now, pirmen56 said: "Κόψε" την κατασκευή ισχυρισμών. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν παίρνει HEDT για games. Άσχετα αν κάποια μοντέλα όπως ο 5820Κ έκαναν και γι'αυτό. Ναι νταξει, αλλα τα 8/16 της AMD περσυ ηταν ξεκαθαρα για gaming. Αλλωστε γνωστο υπερ πασης, οι 8/16 επεξεργαστες προτιμουνται απο ολους τους λογικους ανθρωπους που ανεφερες κατα κορον για gaming! ΕΛΑ ρε pirmen, πραγματικα νομιζεις οτι ειμαι ηλιθιος? Παλι τα ιδια κανεις, στρεβλωσεις της πραγματικοτητας κατα πως σε βολευει. Γινεται συγκριση 1700 με 7700k και πεταγεσαι εσυ και λες " ο 1700 τον πινει στα games απο 7700k αρα ειναι φολα" ασχετος που σε productivity του πινει το αιμα, κουβεντα δεν κανεις για productivity. Αντε ισως να πεις οτι "ναι αλλα εγω δεν θελω productivity, ειμαι gamer" Γινεται συγκριση 7820x με 1700 και αντι να πεις και ΕΔΩ οτι ειναι ΦΟΛΑ (και μαλιστα πολυ μεγαλυτερη, λογω τιμης) στο gaming, πετας ενα "ειναι για productivity και εκει σπερνει" και ξεμπερδευεις. Συγκρινεις εναν CPU με 2 με εντελως διαφορετικη κατηγορια τιμης και με διαφορετικα κριτηρια καθε φορα για να σου βγουν τα κουκια με την Intel απο πανω. Σορρυ μαν, σε εχω καταλαβει, αυτα πηγαινε αλλου να τα κανεις.
pirmen56 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, strawman είπε Αρχισαμε και τα μεταχειρισμενα vs καινουργια να ουμε. Που και παλι αδιαφορο ειναι, παραμενει τρελο VFM o 2400g, οποτε ποιο ειναι το point σου ακριβως? Ναι, το benchmark εχει περιορισμους, αλλα ΜΟΝΟ οταν σε βολευει. Οταν ο clocked 1 βημα πριν τον θανατο i5 σου εβγαζε 3 fps περισσοτερα απο τον σχεδον stock 1600 μου, το benchmark δεν ειχε περιορισμους. Pirmen μαγκες, ΕΓΓΥΗΣΗ, οτι λεει τα εννοει, δεν κανει κωλοτουμπες. Οπως με την τιμη του 8700k, που ακομα και μπετατζης χωρις πτυχιο ηξερε οτι θα κοστιζει 350€ για να ωθησει τους κατοχους i7 σε αναβαθμιση. Αλλο που παλια ελεγε οτι αποκλειεται και οτι θα κανει 500αρες!! Pirmen λεμε, στο υπογραφει σημερα, το αναιρει αυριο το πρωι Μην φαντάζεσαι διαρκώς πράγματα.
strawman Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Just now, pirmen56 said: Μην φαντάζεσαι διαρκώς πράγματα. Φανταζομαι? Ποσα posts σου να quotaro που γραφεις με στομφο οτι ΣΙΓΟΥΡΑ η τιμη του 6c i7 θα ειναι πολυ υψηλη γιατι δεν χαριζει επιδοσεις η Intel, και γιατι αμα τον βγαλει θα σου κρατησει για gaming για 10 χρονια και αλλα τετοια? Και ξαφνικα οταν ειπα πριν 2 βδομαδες οτι η AMD πιεσε της τιμης του coffee προς τα κατω τι μου απαντησες? Οτι μπετατζης χωρις πτυχιο το ηξερε οτι οι τιμες θα παραμεινουν στα επιπεδα των kaby. Τα φανταστηκα αυτα?
adtakhs Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, strawman είπε Ναι νταξει, αλλα τα 8/16 της AMD περσυ ηταν ξεκαθαρα για gaming. Αλλωστε γνωστο υπερ πασης, οι 8/16 επεξεργαστες προτιμουνται απο ολους τους λογικους ανθρωπους που ανεφερες κατα κορον για gaming! ΕΛΑ ρε pirmen, πραγματικα νομιζεις οτι ειμαι ηλιθιος? Παλι τα ιδια κανεις, στρεβλωσεις της πραγματικοτητας κατα πως σε βολευει. Γινεται συγκριση 1700 με 7700k και πεταγεσαι εσυ και λες " ο 1700 τον πινει στα games απο 7700k αρα ειναι φολα" ασχετος που σε productivity του πινει το αιμα, κουβεντα δεν κανεις για productivity. Αντε ισως να πεις οτι "ναι αλλα εγω δεν θελω productivity, ειμαι gamer" Γινεται συγκριση 7820x με 1700 και αντι να πεις και ΕΔΩ οτι ειναι ΦΟΛΑ (και μαλιστα πολυ μεγαλυτερη, λογω τιμης) στο gaming, πετας ενα "ειναι για productivity και εκει σπερνει" και ξεμπερδευεις. Συγκρινεις εναν CPU με 2 με εντελως διαφορετικη κατηγορια τιμης και με διαφορετικα κριτηρια καθε φορα για να σου βγουν τα κουκια με την Intel απο πανω. Σορρυ μαν, σε εχω καταλαβει, αυτα πηγαινε αλλου να τα κανεις. Συγκρίνει έναν 65watt δροσερόταταο 8-ΠΎΡΗΝΟ που μπαίνει και σε φορητό ακόμα , με ένα 4c/8t που θέλει ψυγείο στα 5Ghz και με έναν 140watt 8-πύρηνο που και πάλι θέλει ψυγείο για να παίξει. Ασε την τιμή απ`έξω. Και για να βοηθήσω τον PIRMEN να του προτείνω από εδώ και στο εξής να συγκρίνει με τον AMD R7 2700E των 45watt TDP στα 2,8Ghz .....
strawman Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 4 minutes ago, adtakhs said: Ποιος, αυτός ? https://www.skroutz.gr/s/10807322/Intel-Core-i3-7350K-Box.html 😂 Ε οχι καινουργιο, μεταχειρο παιζει ευκαιρια στα 140€. Δεν χρειαζεται να πω εγω τιποτα, θα στα εξηγησει ο pirmen ποσο τους τσακιζει τους Ryzen core for core. Το οτι δεν υπαρχει Ryzen μονο με 2 core ειναι λεπτομερεια μαν, θα τα κανουμε disable για να ειναι δικαια η συγκριση, οχι τιποτα αλλο, να κανεις και σοφη επιλογη, μην παρασυρθεις και πεταξεις τα λεφτα σου. Ακου εκει, productivity CPU στα 8/16 με 200€ και δεν πιανει τον 8700k στα games! Το οτι productivity cpu στα 470€ επισης δεν πιανει τον 8700k το καναμε οδοντοκρεμα...
pirmen56 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, strawman είπε Ναι νταξει, αλλα τα 8/16 της AMD περσυ ηταν ξεκαθαρα για gaming. Αλλωστε γνωστο υπερ πασης, οι 8/16 επεξεργαστες προτιμουνται απο ολους τους λογικους ανθρωπους που ανεφερες κατα κορον για gaming! ΕΛΑ ρε pirmen, πραγματικα νομιζεις οτι ειμαι ηλιθιος? Παλι τα ιδια κανεις, στρεβλωσεις της πραγματικοτητας κατα πως σε βολευει. Γινεται συγκριση 1700 με 7700k και πεταγεσαι εσυ και λες " ο 1700 τον πινει στα games απο 7700k αρα ειναι φολα" ασχετος που σε productivity του πινει το αιμα, κουβεντα δεν κανεις για productivity. Αντε ισως να πεις οτι "ναι αλλα εγω δεν θελω productivity, ειμαι gamer" Γινεται συγκριση 7820x με 1700 και αντι να πεις και ΕΔΩ οτι ειναι ΦΟΛΑ (και μαλιστα πολυ μεγαλυτερη, λογω τιμης) στο gaming, πετας ενα "ειναι για productivity και εκει σπερνει" και ξεμπερδευεις. Συγκρινεις εναν CPU με 2 με εντελως διαφορετικη κατηγορια τιμης και με διαφορετικα κριτηρια καθε φορα για να σου βγουν τα κουκια με την Intel απο πανω. Σορρυ μαν, σε εχω καταλαβει, αυτα πηγαινε αλλου να τα κανεις. Ο 1700 δεν προσφέρει χαρακτηριστικά HEDT πλατφόρμας. Δεν το 'ξερες; Άμα προσέφερε φίλε μου δεν θα πήγαινε κόσμος σε X399 με 8/16 μοντέλο: https://www.skroutz.gr/s/12687231/AMD-Ryzen-Threadripper-1900X-Box.html Να σου θυμήσω μήπως ότι υπάρχουν και 4/4 Xeon με πλατφόρμα τελείως διαφορετική από τη mainstream; Για σένα η επαγγελματική πλατφόρμα κρίνεται μόνο το πλήθος των πυρήνων; Αν είναι να πετάς τέτοια, τότε να το λήξουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις