Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω για εσάς εγώ σήμερα γουσταρα τρέλα που πέρασα το μεσημέρι μου προσπαθοντας να προλάβω να διαβάσω το topic που έγινε πουτ@ν@ όλα πάλι... Μόνο ποπ κορν δεν πήρα γιατί δεν θα προλάβαινα να γράφω! :-)

Δημοσ.

Θα κρατησω αυτο

Πόσο future proof είναι όμως ένας 4πυρινος με 8 threads? Μπορεί τώρα να βγάζει λίγα fps παραπάνω από Ryzen 1700x που έχουν ίδια τιμή αλλά σε 1 2 χρόνια που τα παιχνίδια θα υποστηρίζουν 6 8 πυρήνες θα τον πατάει κάτω για πλάκα. Να βλέπετε με future proof διαθέσεις οι πολλοί πυρήνες είναι το μέλλον.

Θα φανει. Επειδη διαβαζω τα ιδια απο το 2011 ακομα περιμενω σωστη υποστηριξη. Βγαινουν εκατονταδες παιχνιδια αλλα 2 3 δουλευουν ακομα και σημερα 6 πυρηνες. Αντε κανα planet coaster κανα civilization να βαρανε παραπανω που θελουν και single thread τα συγκεκριμενα. Δηλαδη να παρει καποιος τωρα 8core να παιζει χειροτερα απο εναν 8600k πχ για το ΑΝ σε 3 4 χρονια αρχισουν να δουλευονται τα παραπανω cores. Ρωτα αυτους που πηραν 8core fx τι λενε οταν μπορουσαν να παρουν τον 2600k τοτε αλλα οι 8 πυρηνες σε δελεαζουν οπως και να το κανουμε.

Δημοσ.

Ειναι μεσα στο dna των ανθρωπων να θελουν να υποστηριξουν τις επιλογες τους ως καλυτερες. Δυσκολα θα βγει καποιος να πει εστω: Οταν ψωνισα απο την ταδε ηταν καλυτερος τωρα ομως ειναι κλασομπανιερα

• Like 7
Δημοσ.

EΣΥ τα εγραφες ρε heybro, οχι εγω, τι να κρατησεις!! Δικο σου ειναι το post παναθεμα με. 

Και το απο κατω δικο σου ειναι...μεχρι που πηρες Intel και αρχισες το θαψιμο για τους δικους σου λογους.

Ποιος την πίνει αδερφέ? Που ο 1800 είναι με 2400 μνήμες? Βάλτου 3400 και δες πόση αύξηση θα πάρει. Δε και καλά να βγάλετε κατώτερους του Ryzen. Και στο gaming καλύτεροι είναι με σωστές μνήμες μην τρελαίνεστε.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, narta είπε

Ειναι μεσα στο dna των ανθρωπων να θελουν να υποστηριξουν τις επιλογες τους ως καλυτερες. Δυσκολα θα βγει καποιος να πει εστω: Οταν ψωνισα απο την ταδε ηταν καλυτερος τωρα ομως ειναι κλασομπανιερα

Μπα δεν ισχυει αυτο. Θεωρεις κακο σημερα τον 8700k? Γιατι αυτον πηρα και βλεπω οτι δινει πολυ πονο παντου ακομα και με τους νεους ryzen. Αν επερνα τον 7700k περσι εκει ναι ισως ενιωθα ασχημα αλλα και παλι αν τον πηρε καποιος καθαρα για gaming παλι μια χαρα πρεπει να νιωθει δεν εχει κατι να παραδεχτει οταν ειναι ο τριτος καλυτερος cpu για gaming 1.5 χρονο μετα ας βγουν και 20πυρηνοι στα 3ghz να δουμε.

Δημοσ.

Τέτοια διαφορά είχαν οι πυρήνες της amd και της intel τότε, όπως τώρα; Στις ίδιες συχνότητες υπάρχουν περιπτώσεις που οι amd είναι ταχύτεροι και σε single core... Συγκρίνεις πολύ διαφορετικά πράγματα..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimoskoutr είπε

Τέτοια διαφορά είχαν οι πυρήνες της amd και της intel τότε, όπως τώρα; Στις ίδιες συχνότητες υπάρχουν περιπτώσεις που οι amd είναι ταχύτεροι και σε single core... Συγκρίνεις πολύ διαφορετικά πράγματα..

Ναι στις ιδιες σωστα γραφεις απλα οι intel πανε λιγο παραπανω και εκει εχουν το προβαδισμα αλλιως θα εβλεπες 8700k στα 160 ευρω σημερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, narta said:

Μα θεωρητικα λογικο ειναι, για να διαλεξες το Χ σημαινει οτι το Χ (κατα την αποψη σου) ειναι ανωτερο, γιαυτο και το διαλεξες. Αλλα τετοιες στροφες 360 μοιρων δεν τις καταλαβαινω. 

3 minutes ago, Heybro said:

Μπα δεν ισχυει αυτο. Θεωρεις κακο σημερα τον 8700k? Γιατι αυτον πηρα και βλεπω οτι δινει πολυ πονο παντου ακομα και με τους νεους ryzen. Αν επερνα τον 7700k περσι εκει ναι ισως ενιωθα ασχημα αλλα και παλι αν τον πηρε καποιος καθαρα για gaming παλι μια χαρα πρεπει να νιωθει δεν εχει κατι να παραδεχτει οταν ειναι ο τριτος καλυτερος cpu για gaming 1.5 χρονο μετα ας βγουν και 20πυρηνοι στα 3ghz να δουμε.

Προφανως ο 8700k σπερνει, γιαυτο και τον αγορασα. Προφανως και η Intel με τους coffeelake εκανε πολυ μεγαλυτερο jump απο οτι η AMD με τους 2nd gen Ryzen και εκλεισε η ψαλιδα. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το γιατι πρεπει συνεχως να διαβαζω ανακριβη post, οπως το ποσο ανωτεροι ειναι οι sky x σε gaming, οταν παλευουν με 800mhz πανω με τους 1st gen ryzen των 150€? Ναι, οι skyx ειναι πολυ καλοι σαν workstations, αλλα οχι τοσο καλη οσο κοστιζουν, και σε games , παντα σε συγκριση με το κοστος ειναι ΤΡΕΛΕΣ φολες. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα. 

Επεξ/σία από strawman
Δημοσ.
Μόλις τώρα, strawman είπε

Μα θεωρητικα λογικο ειναι, για να διαλεξες το Χ σημαινει οτι το Χ (κατα την αποψη σου) ειναι ανωτερο, γιαυτο και το διαλεξες. Αλλα τετοιες στροφες 360 μοιρων δεν τις καταλαβαινω. 

Θα δειξει φιλε πως θα παει το μελλον. Γιατι καλα οσα γραφουμε η οσα γραφαμε οπως ειπες παραπανω αλλαζουμε γνωμες αλλα αν δεν υπαρχει software να αξιοποιησει το πολυ δυνατο hardware δυστυχως θα παει χαμενο. 

Βλεπω οτι οι εταιριες δινουν βαση σε single thread ισως γιατι ειναι πιο ευκολο η υλοποιηση λιγων πυρηνων και δωστου συχνοτητα. Ισως να εχω και λαθος και απο του χρονου να δουμε αξιοποιηση 8 10 cores δεν ξερω εικασιες κανουμε ολοι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Heybro είπε

Ναι στις ιδιες σωστα γραφεις απλα οι intel πανε λιγο παραπανω και εκει εχουν το προβαδισμα αλλιως θα εβλεπες 8700k στα 160 ευρω σημερα.

Ναι βρε παλικάρι μου στις ίδιες το λέω για να σου δείξω ότι οι amd πυρήνες του σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με τους fx και την διαφορά τους με τους αντίστοιχους intel... Μην συγκρίνεις λοιπόν πατάτες με μαρούλια... Σήμερα δηλαδή εγώ που έχω 1600 είμαι να χτυπάω κεφάλι στον τοίχο ή να ζοριζομαι όπως ένας που είχε fx;;;; Σε σχέση με τον 8400 που είναι κοντά σε τιμή θεωρώ καλύτερη επιλογή σαφέστατα τον 1600... Δεν μιλάμε για τον 2600 ε... Εκεί άλλη κατηγορία...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Heybro είπε

Θεωρεις κακο σημερα τον 8700k?

Φυσικα και ΟΧΙ. Ειναι εξαιρετικο τσιπακι. Αλλα αυτο δεν κανει και τον 7820x επισης καλο λογο συγγενειας. Ο δευτερος, σε σχεση με το τι ειναι διαθεσιμο στην αγορα και παντα σχετικα με τα λεφτα που ζηταει, ειναι σαπακι.

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, strawman είπε

Προφανως ο 8700k σπερνει, γιαυτο και τον αγορασα. Προφανως και η Intel με τους coffeelake εκανε πολυ μεγαλυτερο jump απο οτι η AMD με τους 2nd gen Ryzen και εκλεισε η ψαλιδα. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το γιατι πρεπει συνεχως να διαβαζω ανακριβη post, οπως το ποσο ανωτεροι ειναι οι sky x σε gaming, οταν παλευουν με 800mhz πανω με τους 1st gen ryzen των 150€? 

Ειναι παραπανω οταν παιζει στα 4.8-5ghz? Ειναι παραπανω σε multitasking? Δεν εγραψα για ποσοστο απλα οτι ειναι ανωτερος. Οπως ειδες 550 ειχε τον Νοεμβριο εβαλα παραπανω εικονες. Επισης ο 1700 παραμενει εξαιρετικο cpu για multitasking. Ο 7700k παραμενει τοπ για gaming. Διαβαζε τι γραφω.

Δημοσ.
1 minute ago, narta said:

Φυσικα και ΟΧΙ. Ειναι εξαιρετικο τσιπακι. Αλλα αυτο δεν κανει και τον 7820x επισης καλο λογο συγγενειας. Ο δευτερος, σε σχεση με το τι ειναι διαθεσιμο στην αγορα και παντα σχετικα με τα λεφτα που ζηταει, ειναι σαπακι.

Ο 8700k ειναι το αντιστοιχο ενος i7 980x ξερω γω, που ακομα και σημερα 8 (?) χρονια μετα παιζει τα παντα σε 60ρια +. Τερατακι, τι να λεμε τωρα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Ναι βρε παλικάρι μου στις ίδιες το λέω για να σου δείξω ότι οι amd πυρήνες του σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με τους fx και την διαφορά τους με τους αντίστοιχους intel... Μην συγκρίνεις λοιπόν πατάτες με μαρούλια... Σήμερα δηλαδή εγώ που έχω 1600 είμαι να χτυπάω κεφάλι στον τοίχο ή να ζοριζομαι όπως ένας που είχε fx;;;;

Οι fx οταν βγηκαν τα πηγαιναν καλα σε multithreading εφαρμογες? Ειχαν δηλαδη μονο θεμα στα παιχνιδια. Εσυ με αυτα που ανεφερες οτι κανεις εκανες την καλυτερη επιλογη και συνηστω να πας και σε 1700 στα 205 δινοντας τον 1600 μιας και οντως σε χρειαζονται οι παραπανω πυρηνες. 

2 λεπτά πριν, strawman είπε

Ο 8700k ειναι το αντιστοιχο ενος i7 980x ξερω γω, που ακομα και σημερα 8 (?) χρονια μετα παιζει τα παντα σε 60ρια +. Τερατακι, τι να λεμε τωρα. 

Θα φανει τι θα ειναι οπως εγραψα μπορει του χρονου τετοια εποχη ολα τα παιχνιδια να εχουν γινει 8 10core και να παει για πεταμα. Κανουμε εικασιες αν σε 6 7 χρονια ο 8700κ κραταει ακομα γερα καναμε σωστη αγορα αλλιως κακη. Θα δειξει. 

Δημοσ.
Just now, Heybro said:

Οι fx οταν βγηκαν τα πηγαιναν καλα σε multithreading εφαρμογες? Ειχαν δηλαδη μονο θεμα στα παιχνιδια. Εσυ με αυτα που ανεφερες οτι κανεις εκανες την καλυτερη επιλογη και συνηστω να πας και σε 1700 στα 205 δινοντας τον 1600 μιας και οντως σε χρειαζονται οι παραπανω πυρηνες. 

Παλευαν με τον 3770k. Καμια σχεση με Ryzen που παλευαν με επεξεργαστες 3πλασιου κοστους. Σκεψου ας πουμε οτι ο R5 1600 (που ειχε ιδια τιμη στο launch με τον fx8350) καταπινε τον 7700k σε multithreaded και επαιζε μπαλα με επεξεργαστη των 650€. Ο 8350 απο την αλλη επαιζε μπαλα με τον 3770k. Δεν νομιζω οτι ειναι δικαιη η συγκριση με τους fx.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...