Abec_777 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Eξήγησε το αυτό λίγο περισσότερο αν θες Το προβλημα ειναι η επικοινωνια μεταξυ των 2 τετραδων εκει στο infinity fabric που για να δουλεψει ΚΑΛΑ το κοβω να θες 3600mhz minimum. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Eξήγησε το αυτό λίγο περισσότερο αν θες Οι ως τώρα μετρήσεις δείχνουν ένα "lag" στην επικοινωνία μεταξύ πυρήνων των διαφορετικών δύο μπλοκς που αποτελούν τους 8πύρηνους R7, μεγαλύτερο από το lag που υπάρχει για την επικοινωνία μεταξύ πυρήνων του ίδιου μπλοκ...οπότε αν ισχύει αυτό, λογικά θα ήταν πιο γρήγορη λύση να κάνει τους 6πύρηνους από ένα ολόκληρο μπλοκ (4 πυρήνες) + μισό το δεύτερο μπλοκ (2 πυρήνες) και όχι 3+3 τους πυρήνες των μπλοκ...ομοίως τους 4πύρηνους λογικά θα ήταν καλύτερο να τους κάνει από 1 ολόκληρο μπλοκ και το άλλο να είναι τελείως ανενεργό και όχι από 2+2 πυρήνες και από τα δύο μπλοκς...ελπίζω να βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα περισσότερο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Παίζει ρόλο και η ταχύτητα των θρεντς. Ας πούμε, μετά τον σκωτσέζο που έφτιαξε βίντεο για τους "μπροστά από την εποχή τους FX" με επιδόσεις > από 2500Κ, ακολούθησε η απάντηση του Hardware Unboxed με συγκριτικό 2500Κ vs FX8370. Με live δοκιμή των δύο στο BF1 multi. Για να μεταφράσω λίγο, λέει ότι ενώ ο 2500Κ στο BF1 δουλεύει στο 100%, έχει πιο smooth gameplay από τον FX(και περισσότερα καρέ). Στο 13:03. Ενώ και στα υπόλοιπα σύγχρονα games αποδίδει πολύ καλύτερα(από το 05:54). Έβγαλε τρελό vfm τον 2500Κ που είχε κόστος πλατφόρμας λίγο παραπάνω από τους FX. Ειρωνικό, αν σκεφτείς ότι η AMD έχει οπαδούς που την βλέπουν σαν εταιρεία των "φτωχών". Δεν λεω οτι ειναι στημενος ο Hardware Unboxed αλλα ρε φιλε, τα νουμερα του πουλανε τρελα. Στο Farcry primal και στο Arma ok, ο Fx μου δεν την παλευει. Αλλα διαολε, στο Deus Ex / GTA V / watchdogs 2 πως καταφερε να βγαλει τοσο χαμηλα fps? Το παλευω τοση ωρα στον stock 8350 μου και τετοια νουμερα δεν βγαζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Πάντως με όλο το σκηνικό που εξελίσεται με την αρχιτεκτονική των Ryzen (4+4 cores), κάτι το οποίο επηρεάζει αρνητικά πολλά gaming benchmarks, δεν θα μου κακοφανεί πλέον αν κάποιος πάει σε 7700 αντί για Ryzen. Όσο και να θέλω αυτή η εταιρία να πάρει μπρός, πάντα κάνει κάτι στραβά. Δυστυχώς απ' ότι διαβάζω απο επίσημες απαντήσεις της Amd στο Reddit, έτσι θα είναι. https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5zpuqf/i_posed_these_questions_to_amd_in_the_ryzen_5/ Ήταν συνειδητή επιλογή της AMD να μην κοντραριστεί άμεσα με ίντελ(δεν συμφέρει οικονομικά). Και στους FX είχαμε την ίδια τακτική. "Ναι είμαστε χειρότεροι σε games, αλλά κοιτάξτε cinebench που βγάζουμε σε σχέση με τους 3570Κ." Το πόσοι νοιάζονταν για cinebench φάνηκε από τις πωλήσεις. Βέβαια τώρα οι διαφορές είναι πολύ μικρότερες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Abec_777 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Πάντως με όλο το σκηνικό που εξελίσεται με την αρχιτεκτονική των Ryzen (4+4 cores), κάτι το οποίο επηρεάζει αρνητικά πολλά gaming benchmarks, δεν θα μου κακοφανεί πλέον αν κάποιος πάει σε 7700 αντί για Ryzen. Όσο και να θέλω αυτή η εταιρία να πάρει μπρός, πάντα κάνει κάτι στραβά. Δυστυχώς απ' ότι διαβάζω απο επίσημες απαντήσεις της Amd στο Reddit, έτσι θα είναι. https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5zpuqf/i_posed_these_questions_to_amd_in_the_ryzen_5/ Σκατα.Και ελεγα οτι ο μονος που δεν θα θελει 200 ευρω για ραμ θα ειναι ο 4c. FUARRRRKKKK Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δεν λεω οτι ειναι στημενος ο Hardware Unboxed αλλα ρε φιλε, τα νουμερα του πουλανε τρελα. Στο Farcry primal και στο Arma ok, ο Fx μου δεν την παλευει. Αλλα διαολε, στο Deus Ex / GTA V / watchdogs 2 πως καταφερε να βγαλει τοσο χαμηλα fps? Το παλευω τοση ωρα στον stock 8350 μου και τετοια νουμερα δεν βγαζω. Έχω βγάλει εδώ στο insomnia βίντεο από τον δικό μου 6700Κ στα 4,5 στο watch dogs 2, μέσα στην πόλη, σε εκείνη τη μεγάλη κατηφόρα που τεστάρουν όλοι και με βάση αυτά που είδα δεν μου φαίνονται παράλογα τα νούμερά του για τον FX. Βέβαια το κακό με όλες αυτές τις δοκιμές που βλέπεις μπάρες είναι ότι δεν αποκαλύπτουν το κομμάτι που έτρεξαν. Με εξαίρεση το BF1 multi. διόρθωση: 4,6 όχι 4,5. Και πάντα σε ultra έτσι; Παίζει ρόλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fopation Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Eξήγησε το αυτό λίγο περισσότερο αν θες Τον 6core μπορεί να τον βγάλει 4+2 ή 3+3 από κάθε ccx, και τον 4core 4+0 ή 2+2 Αν βγάλει 4+2 και 4+0, τότε λύνει μερικός το πρόβλημα που έχει στην επικοινωνία των 2 ccx, πχ όταν τρέχει ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί 4 πυρήνες, αλλά παραμένει το πρόβλημα με τα cache miss που έχει + έχει συνολικά λιγότερη l3 cache Αν βγάλει 3+3 και 2+2, δεν λύνει το πρόβλημα στην επικοινωνία των ccx, θα έχει μειωμένη αποδοση σε προγράματα πχ 4 πυρήνων, θα έχει μεγαλύτερη συνολική cache, αλλά πάλι θα έχει cache miss Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Έχω βγάλει εδώ στο insomnia βίντεο από τον δικό μου 6700Κ στα 4,5 στο watch dogs 2, μέσα στην πόλη, σε εκείνη τη μεγάλη κατηφόρα που τεστάρουν όλοι και με βάση αυτά που είδα δεν μου φαίνονται παράλογα τα νούμερά του για τον FX. Βέβαια το κακό με όλες αυτές τις δοκιμές που βλέπεις μπάρες είναι ότι δεν αποκαλύπτουν το κομμάτι που έτρεξαν. Με εξαίρεση το BF1 multi. Τα low fps λογικα μου φανηκαν στο wd2, και γω τοσο βγαζω, αλλα το avg καρφωμενο στο 47 μου φαινεται πολυ περιεργο. Εκτος αν ολη μερα τεσταρε την κατηφορα πανω κατω, αλλα μετα πως καταφερε τον i5 να τον παει στα 58? Καλα για το gow4 δεν σχολιαζω, σε αλλα reviews το εχει ως το απολυτο gpu bound παιχνιδι και τον 8350 να αποδιδει τα ιδια με i7...και εδω μου εχει τον i5 50% πανω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The__Blade Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 o 1600 στα 229 suggested είναι εξαιρετική λύση. Ίσως είναι ικανός να με πείσει να μην πάρω 1700... Αναμένω αποτελέσματα με μεγάλο ενδιαφέρον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Ερώτηση που νομίζω ότι θα πρέπει να την λαμβάνουμε υπόψιν από εδώ και πέρα και στα καινούργια builds...σε ανθρώπους που δεν έχουν 144hz οθόνες, που θα χρησιμεύουν όλα αυτά τα fps που βλέπουμε; Ωραίος ο i7 7700k και μαγκιά του έχει το καλύτερο single core performance...μια χαρά και παραπάνω από μια χαρά για gaming...αλλά μόνο για 144hz οθόνες...και λογικά όσοι παίζουν με τόσο ακριβό επεξεργαστή δεν πάνε και σε μεγαλύτερες αναλύσεις; Δεν βρίσκω και μεγάλο target group για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή...μπορεί να κάνω λάθος...και γενικά τα 120-130-140 fps που βλέπουμε δεν πιστεύω ότι έχουν και τόσο μεγάλη σημασία για τον gamer...τουλάχιστον για την συντριπτική πλειοψηφία αυτών... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Τα low fps λογικα μου φανηκαν στο wd2, και γω τοσο βγαζω, αλλα το avg καρφωμενο στο 47 μου φαινεται πολυ περιεργο. Εκτος αν ολη μερα τεσταρε την κατηφορα πανω κατω, αλλα μετα πως καταφερε τον i5 να τον παει στα 58? Είδα τώρα έναν τύπο με FX που το έτρεχε custom με high(καμία σχέση με ultra) στα περισσότερα. Eίχε χαμηλό frame rate γενικά(κάτω από 60). Είναι πολύ βαρύ game. https://www.youtube.com/watch?v=JIFjxY_AvHE Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Abec_777 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Παιδια ΑΚΥΡΟ. YES! Ryzen 5 1600X: 6 cores, 12 threads, 16MB L3, 3.6GHz to 4GHz, $249 Ryzen 5 1600: 6 cores, 12 threads, 16MB L3, 3.2GHz to 3.6GHz, $219 Ryzen 5 1500X: 4 cores, 8 threads, 16MB L3, 3.5GHz to 3.7GHz, $189 8mb cache ανα 2 πυρηνες.Ποιος μαμαει τα Mhz ο 1500X θα ειναι ΚΡΟΤΙΔΑ. Αρε wendell demigod.Ρε τον φουστη. Αντιθετος σε οτι πιστευε ολο ο πλανητης και ειχε δικιο. Δειτε το βιντεο https://youtu.be/bIbwuLdHbMg?t=508 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Αυτό βέβαια λογικά σημαίνει ότι θα είναι 2+2 τα cores του 1500X οπότε το "lag" που συζητάμε θα υπάρχει...μένει να δούμε πως θα επηρεάσει τις επιδόσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Abec_777 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Αυτό βέβαια λογικά σημαίνει ότι θα είναι 2+2 τα cores του 1500X οπότε το "lag" που συζητάμε θα υπάρχει...μένει να δούμε πως θα επηρεάσει τις επιδόσεις. Ξανα πανω σε οτι ειπε ο wendell.Υπαρχει 4πυρηνος xeon με 60mb cache και κοστιζει 10.000. Το cache βοηθαει ΠΟΛΥ. 8mb ανα 2 πυρηνες θα ειναι ΤΖΕΤ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fopation Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Με την L3 victim cache που έχουν οι ryzen, ενώ θα έπρεπε να μειώνονται τα cache miss, για κάποιον λόγο δεν μειώνονται (δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε), έτσι η cpu όταν αποτύχει να πάρει κάποια πληροφορία απο την L1 cache, απευθύνεται στην L2, μετά στην L3, και αφού δεν την βρει σε καμια cache, απευθήνεται στην ram, με κόστος μεγάλο cache hit, δηλαδή πάνω απο 140 ns (περίπου). Έτσι όταν χρονίζονται παραπάνω οι ραμ, ανεβαίνει η απόδοση της cpu, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμο από ένα intel επεξεργαστη. Δηλαδή η διαφορά σε ενα ryzen απο τον αντίστοιχο intel στο θέμα της cache, o ryzen έχει περισσοτερα cache miss = αναζητά περισσότερες φορές δεδομένα από την ram Αυτό το πρόβλημα συμβαίνει στην επικοινωνία των cores στο ίδιο ccx. Το πρόβλημα στην επικοινωνία των 2 ccx με καπέλο 100ns έιναι λόγω του infinity κτλ, είναι άλλο πρόβλημα Δηλαδή έχουμε 2 προβλήματα και όχι ένα. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις