strawman Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 3 minutes ago, leros2004 said: αφού ο άνθρωπος είχε πει δεν γίνει OC τι το συζητάμε ? 😜 Αφού το budget φτάνει για κάτι καλύτερο από 2200 γιατί να υπάρξει δίλημμα 2200 vs 8100 ? Aφου ζητησε 2-3 φορες απαντηση στην ερωητση τι να κανω, να μην του απαντησω?
~Palpatin~ Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Στις 25/6/2018 στις 2:14 ΠΜ, nikos545 είπε Πεστα χρυστοστομε! Πας να παιξεις με APU, AAA titles, οπως ειναι τα εξης: AC Origins, Hitman, Deus Ex Mankind Divided, Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands/ Rainbow Six Siege, Witcher 3 κ.α. Ειναι καθαρα για e-sport games, οπως τα εξης: LOL. WOW, CS GO, World of Tanks, Overwatch. Μας εχουν κανει τεραστια ζημια στο PC building. Μαζι σου φιλε μου. Οτι κερδισανε απ τις πωλησεις στις Ram να τα δωσουν για το προστιμο, οι κλεφτες-απατεωνες. @narta, αμ δε φταιει η Intel, εμεις φταιμε, γιατι της εχουμε δωσει το δικαιωμα και το συνεχιζει αυτο. Ναι οκ ειναι η καλυτερη γιατι οι επεξεργαστες της εχουν καλυτερο singe core απ τους Ryzen, κατι που ελπιζω ν αλλαξει του χρονου με την Zen 2 γενια. Διαφορα το πολυ 10-15 fps, αντε 20 πολυ, κατι που δε σε νοιαζει αν εισαι casual κι οχι competitive gamer, να θες οσο το δυνατον περισσοτερα fps. Εχω δει builds με Intel cpu+ GTX 1060 3GB ή 6GB και Ryzen cpu+ 1060/1070/1080. Σκανε ενα σωρο λεφτα για τον επεξεργαστη(πχ 8700k-->334 ευρω) και προκειμενου να μη ξεφυγουν απ το μπατζετ, παιρνουν μια 1060. Κι αυτο το combo ειναι για 1080p gaming. Με Ryzen cpu, σου μενουν λεφτα να παρεις μια 1070 ή 1080 εφον σε 2k αναλυση οι διαφορες ειναι μικρες, της ταξης των 5-10 fps, συν τ οτι το σοκετ θα παραμεινει το ιδιο για τα επομενα 2 χρονια 1
dimoskoutr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 4 ώρες πριν, strawman είπε Εγω παντως προτεινα ηδη 8100, οταν ηταν σε διλλημα μεταξυ 2200g και 8100. Ισως να ειμαι και Intel fanboy και να μη το ξερω.. Εσύ είσαι χαλαρός τύπος που ακούει, καταλαβαίνει, σκέφτεται, απαντά με τα λάθη του και τα σωστά του...δεν μας κάνεις φίλτατε...εμείς θέλουμε σκληροπυρηνικούς εδώ μέσα...άντε να πάρω το ποπ κορν πάλι...
RTW4ever Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Στις 9/7/2018 στις 2:00 ΜΜ, RTW4ever είπε Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας, αλλά επαναλαμβάνω το "αυστηρά". Ο προϋπολογισμός ήταν στα 180 ευρώ και είπα να το πάω στα 200 με τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής. Εσείς κοιτάτε στο Skroutz την καθαρή τιμή, όμως δεν είναι αυτή που πληρώνουμε τελικά. Μιλάω για τελική τιμή, με όλα μέσα, αυστηρά 200 ευρώ. Αυτά που προτείνετε φθάνουν στα 250. Επίσης δεν λαμβάνω υπόψη τα άγνωστα σκρουτζομάγαζα, που δεν στέλνουν καν με αντικαταβολή ή δεν έχουν πλήρη στοιχεία επικοινωνίας ή που δεν έχουν τα προϊόντα εντός το πολύ μιας εβδομάδας. Επίσης ο υπολογιστής δεν είναι για μένα. Είναι για παιδιά και θα τους κάνω δώρο την αναβάθμιση. Εάν ήταν για μένα, θα πήγαινα κατευθείαν στον ryzen 2600 - 2700. Τα παιχνίδια που παίζουν είναι ελαφριά, εξ ου και η Nvidia 1050. Αυτό που παίζουν αυτή τη στιγμή πιο πολύ είναι το fortnite και το fifa. Επίσης τους αρέσουν πολύ και κάτι ιντερνετικά που παίζονται μέσω firefox, δεν ξέρω να σας πω ποια είναι. Δεν χρειάζεται προφανώς λοιπόν εξαπύρηνος. Εδώ μιλάμε ότι έχουν διπύρηνο πέντιουμ με δύο threads και δεν έχουν διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα στα παιχνίδια που παίζουν. Τον Ryzen 1400 τον κοίταξα και είναι εκτός budget, πάμε ξανά στους αρχικούς. Επαναλαμβάνω λοιπόν το ερώτημα, ποιος είναι πιο γρήγορος στα παιχνίδια από Intel i3 8100 vs Ryzen 2200G. Επίσης λάβετε υπόψη ότι ΔΕΝ θα γίνει overclocking (τονίζω ξανά το ΔΕΝ) και ότι η μνήμη είναι ένα dimm (όχι dual channel) που τρέχει στα 2400MHz, οπότε προβληματίζομαι για τον Ryzen και γι' αυτό ρωτάω τι γίνεται. Έκανα quote τον εαυτό μου γιατί φαίνεται δεν διαβάζετε προσεκτικά αυτά που λέω. Ευχαριστώ πολύ όλους, αλλά απάντηση δεν πήρα. Από το eshop με δωρεάν μεταφορικά και δωρεάν αντικαταβολή βρίσκω τον i3 8100 και την μητρική που έβαλα παραπάνω, στα 117 + 67 = 184 ευρώ τελική τιμή. Σε αυτά τα λεφτά από ryzen, μόνο τον 2200g και μητρική με το 320 chip βρίσκω, τελική τιμή πάντα. Ίσως χωράει και ο ryzen 1400 στα 140 ευρώ τελική τιμή. Όμως με προβληματίζει στον τελευταίο η βασική συχνότητά του στα 3.2 Ghz, διότι δεν θα γίνει overclocking, πόσες φορές θα το γράψω; Ο επεξεργαστής θα κουμπώσει στη μητρική, η μνήμη θα ρυθμιστεί στο default της 2400 Mhz, που είναι χαμηλό, ξέρω, και τέλος, δεν θα ξαναασχοληθεί κανείς. Υπό αυτές τις συνθήκες, ποιος επεξεργαστής από τους παραπάνω δύο - ή τρεις, αν βάλουμε στο μενού και τον 1400 - είναι ο πιο γρήγορος στα παιχνίδια; Να πω την αλήθεια, έχω την διαίσθηση ότι θα είναι ο i3, αλλά πολύ θα ήθελα να διαψευστώ!!
dimoskoutr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Με τέτοιο configuration ειδικά με single channel μνήμη δεν έχει φαντάζομαι κανένας εδώ κάτι παρόμοιο...υποθέσεις μόνο μπορούμε να κάνουμε πως θες να σου δώσουμε απάντηση; Τον τελευταίο χρόνο δεν θυμάμαι να έχω δει single channel σύστημα...υποθετικά μιλώντας εγώ δεν θα έπαιρνα αναβάθμιση χωρίς dual channel, αλλά εσένα σε βλέπω αποφασισμένο για i3 8100 οπότε να τον χαρείτε με υγεία και ελπίζω να είναι η σωστότερη αγορά... Το chip A320 δεν υποστηρίζει oc οπότε δεν υπάρχει αυτός ο φόβος... αν και φαντάζομαι την δυσκολία του να αλλάξεις έναν πολλαπλασιαστή από το bios μιας μητρικής...με υγεία να τον χαρείτε και πάλι. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2018 από dimoskoutr
RTW4ever Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε Ο 4770K που εχεις. Οκ ησυχασες τωρα; Χα χα πολύ γέλασα. Ξέρεις ειρωνίες μπορώ να πετάξω και εγώ. @dimoskoutr Καθόλου αποφασισμένος δεν είμαι. Έχω διαβάσει τις τελευταίες 50 περίπου σελίδες του νήματος και είπα να ρωτήσω, μια που εδώ όσοι γράφουν διυλίζουν τον κώνωπα, δηλ. προσέχουν κάθε λεπτομέρεια. Και είπα να ρωτήσω, διότι πλέον δεν παίζω σχεδόν καθόλου παιχνίδια και δεν ξέρω τι γίνεται με τα νέα και τι απαιτήσεις έχουν, ούτε έχω εμπειρία από ryzen σε παιχνίδια. Έχω από ryzen 1600 σε workstation που έφτιαξα σε φίλο μου. Αφού θα δώσω που θα δώσω τα χρήματα, γιατί να μην πάρω το καλύτερο δυνατό με αυτά;
dimoskoutr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Το καλύτερο δυνατό στα χρήματά σου στο είπαν τόσοι εδώ μέσα...δεν θες oc μια διαδικασία που είναι το λιγότερο αστεία με τους ryzen πια...επιμένεις σε single channel memory ενώ είναι ξεκάθαρα λάθος και για τους ryzen και για τους intel...κράτα λίγα χρήματα παραπάνω και πάρε άλλη μια ίδια ram...μετά συζητάμε για τα υπόλοιπα...βρήκες μήπως στο internet δοκιμές με τους επεξεργαστές που ρωτάς σε single channel; Όχι φυσικά γιατί δεν υπάρχουν πουθενά...εμείς πως να σου απαντήσουμε εδώ υποθετικά; Ποιος επηρεάζεται περισσότερο; Πιθανόν οι ryzen...όμως είναι τόσο υποθετικό που δεν γίνεται να ληφθεί σοβαρά υπόψην...ποιος είναι ο καλύτερος-ισχυρότερος επεξεργαστής από αυτούς που έχουν αναφερθεί εδώ; Ξεκάθαρα ένας από τους 1400, 1500x και 2400g...αυτό μόνο κολλημένοι θα το αμφισβητούσαν...τώρα το ποιον να πάρεις με τους περιορισμούς που βάζεις δεν νομίζω ότι μπορεί υπεύθυνα να στο απαντήσει κανένας, γιατί δεν έχει κανένας δοκιμάσει με τέτοιους περιορισμούς τις cpu...εγώ θα έπαιρνα άλλη μια ram και τον φθηνότερο 4c/8t δηλαδή τον 1400 και θα του έκανα ένα oc χαλαρά, εύκολα και ωραία. Δεν ξέρω αν θα ήταν πιο γρήγορος σε όλα τα παιχνίδια σε σχέση με τον 8100, θα ήταν σίγουρα πιο γρήγορος σε όσα ζητάνε πυρήνες και threads, ούτε αυτό βέβαια θα με ένοιαζε τόσο...αυτό που θα με ένοιαζε είναι η συνολική ισχύς του ότι θα είναι αρκετά μεγαλύτερη από του 8100...θα μπορούν αργότερα να κάνουν και 2-3 δουλειές άνετα χωρίς να μπουκώσει τόσο εύκολα η cpu... Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2018 από dimoskoutr 1
RTW4ever Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Το καλύτερο δυνατό στα χρήματά σου στο είπαν τόσοι εδώ μέσα...δεν θες oc μια διαδικασία που είναι το λιγότερο αστεία με τους ryzen πια...επιμένεις σε single channel memory ενώ είναι ξεκάθαρα λάθος και για τους ryzen και για τους intel...κράτα λίγα χρήματα παραπάνω και πάρε άλλη μια ίδια ram...μετά συζητάμε για τα υπόλοιπα...βρήκες μήπως στο internet δοκιμές με τους επεξεργαστές που ρωτάς σε single channel; Όχι φυσικά γιατί δεν υπάρχουν πουθενά...εμείς πως να σου απαντήσουμε εδώ υποθετικά; Ποιος επηρεάζεται περισσότερο; Πιθανόν οι ryzen...όμως είναι τόσο υποθετικό που δεν γίνεται να ληφθεί σοβαρά υπόψην...ποιος είναι ο καλύτερος επεξεργαστής από αυτούς που έχουν αναφερθεί εδώ; Ξεκάθαρα ο 1400, ο 1500x και ο 2400g...αυτό μόνο κολλημένοι θα το αμφισβητούσαν...τώρα το ποιον να πάρεις με τους περιορισμούς που βάζεις δεν νομίζω ότι μπορεί υπεύθυνα να στο απαντήσει κανένας, γιατί δεν έχει κανένας δοκιμάσει με τέτοιους περιορισμούς τις cpu... Οκ λοιπόν, θα ψάξω αλλού να δω κάποια benchmarks μεταξύ 1400 και 8100, αφού κανείς δεν μπορεί να μου πει εδώ, και ενδεχομένως θα επανέλθω. Εξ όσων γνωρίζω, στις δοκιμές όλες οι άλλες μεταβλητές πρέπει να είναι σταθερές, άρα δεν έχει σημασία αν εγώ θα χάνω από την χαμηλή συχνότητα μνήμης ή από το single channel, αφού αυτό που με ενδιαφέρει είναι η σχετική διαφορά των επεξεργαστών υπό ίδιες συνθήκες. Μια πρώτη ματιά που έριξα στο passmark, βγάζει καλύτερο τον 8100 σε single thread και τον 1400 σε multi. https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-Ryzen-5-1400-vs-Intel-i3-8100/2992vs3103 Όπως βλέπεις, δεν είναι απλό για κάποιον που δεν έχει εμπειρία από τέτοια cpu.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Ρε παίδες χαλαρώστε ρωτάει για να μάθει. @RTW4ever Δες διαφορες εδω Δες κι εδώ Do the maths Όπως καταλαβαίνεις όποιον κι αν επιλέξεις θα έχεις bottleneck τη μνήμη.
RTW4ever Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 @dimoskoutr Μετά το edit σου, το ποστ σου έγινε πιο πλήρες και σε ευχαριστώ. Νομίζω ότι έχεις δίκιο και μάλλον πρέπει να πάω στον 1400 με 320 chip μητρική.
strawman Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 1 hour ago, RTW4ever said: Έκανα quote τον εαυτό μου γιατί φαίνεται δεν διαβάζετε προσεκτικά αυτά που λέω. Ευχαριστώ πολύ όλους, αλλά απάντηση δεν πήρα. Από το eshop με δωρεάν μεταφορικά και δωρεάν αντικαταβολή βρίσκω τον i3 8100 και την μητρική που έβαλα παραπάνω, στα 117 + 67 = 184 ευρώ τελική τιμή. Σε αυτά τα λεφτά από ryzen, μόνο τον 2200g και μητρική με το 320 chip βρίσκω, τελική τιμή πάντα. Ίσως χωράει και ο ryzen 1400 στα 140 ευρώ τελική τιμή. Όμως με προβληματίζει στον τελευταίο η βασική συχνότητά του στα 3.2 Ghz, διότι δεν θα γίνει overclocking, πόσες φορές θα το γράψω; Ο επεξεργαστής θα κουμπώσει στη μητρική, η μνήμη θα ρυθμιστεί στο default της 2400 Mhz, που είναι χαμηλό, ξέρω, και τέλος, δεν θα ξαναασχοληθεί κανείς. Υπό αυτές τις συνθήκες, ποιος επεξεργαστής από τους παραπάνω δύο - ή τρεις, αν βάλουμε στο μενού και τον 1400 - είναι ο πιο γρήγορος στα παιχνίδια; Να πω την αλήθεια, έχω την διαίσθηση ότι θα είναι ο i3, αλλά πολύ θα ήθελα να διαψευστώ!! Σου απαντησα ηδη, μεταξυ 2200g και 8100 ξεκαθαρα 8100. Αν μπει στο παιχνιδι και ο 1400 τοτε, και παλι ξεκαθαρα, 1400. Επισης, δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να μην κανεις ενα mild OC απο την στιγμη που ειναι ξεκλειδωτος. Ειναι σαν να παιρνεις coca cola και να την αφηνεις ανοιχτη για να φυγει το ανθρακικο ενα πραμα 😛 3.6 ghz παει με 1 κλικ στο bios. Κυριολεκτικα 1. Ουτε voltage δεν χρειαζεται να αλλαξεις. Πατας frequency, γραφεις 36 και save & exit. 1
RTW4ever Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, strawman είπε Σου απαντησα ηδη, μεταξυ 2200g και 8100 ξεκαθαρα 8100. Αν μπει στο παιχνιδι και ο 1400 τοτε, και παλι ξεκαθαρα, 1400. Επισης, δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να μην κανεις ενα mild OC απο την στιγμη που ειναι ξεκλειδωτος. Ειναι σαν να παιρνεις coca cola και να την αφηνεις ανοιχτη για να φυγει το ανθρακικο ενα πραμα 😛 3.6 ghz παει με 1 κλικ στο bios. Κυριολεκτικα 1. Ουτε voltage δεν χρειαζεται να αλλαξεις. Πατας frequency, γραφεις 36 και save & exit. Αυτό που λες γίνεται και στην 320, ή απαιτεί 350 μητρική;
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Τώρα είδα τιμή 1400 😛 λόγω τιμής και μόνο λοιπόν go for it.
strawman Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 1 minute ago, radiohead said: Τώρα είδα τιμή 1400 😛 λόγω τιμής και μόνο λοιπόν go for it. Googlara και γω μετα απο σενα....γιατι το συζηταμε ακομα? Νομιζα εχει 30-40€ πανω απο τον 8100!
Προτεινόμενες αναρτήσεις