Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αρα στην ουσια τα ιδια λεμε οκ λοιπον... Απλα το cineb ειναι γραμμενο οπως πρεπει ενω τα παιχνιδια οχι.... Και πριν προλαβει καποιος απο τους γνωστους σατανιστες να πει οτι "ναι αλλα εστω κι ετσι οι ιντελ εχουν παλι καλυτερη αποδοση στα περισσοτερα απο αυτα", ναι οκ αλλα εδω και πολλα χρονια οι παιχνιδαδες γραφουν εχοντας τους ιντελ για δοκιμαστηριο μιας και η AMD ετρωγε... KIT KAT.....

Αλλο οι κονσολες που εχουν amd γιατι τα εξαρτηματα ολα ειναι ιδια αρα εκει ραβουν κοστουμακι κανονικα...

Σωστό σε βρίσκω, για άλλη μία φορά.

Παλαιότερα είχαμε πρόβλημα με το hardware να μην μπορεί να φτάσει το software βλέπαμε να κάνουν παπάδες σε μηχανήματα που έτρεχαν σε γελοίες συχνότητες κτλπ.

Τώρα έχουμε τέρατα σε ισχύ και δεν μπορούν να τρέξουν τίποτα, αναλογικά μιλώντας πάντα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εδώ είναι το ζουμί..

http://www.insomnia.gr/_/articles/games/xbox/to-game-dvr-στο-project-scorpio-θα-εγγράφει-nat-r13724

Καταλαβαίνουμε όλοι που πάει το gaming.

Όλος τυχαίος από τότε που μπήκε η AMD στο παιχνίδι βλέπουμε άλματα στον τομέα.

Φαντάσου κονσόλα με Intel CPU και nvidia GPU!!! Θα πληρώναμε το 1080p κούκος αηδόνι για πολλά χρόνια ακόμη.

Τα σωστά καταστήματα δουλεύουν με ενα 9-10% καπέλο στην τιμή χονδρικής, από εκεί και πέρα μπαίνει στη μέση και ο προμηθευτής (δεν γνωρίζω το % αλλά υποθέτω άλλο τόσο), φυσικά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τιμές Γερμανίας αλλά.... Ο Γερμανός αγοράζει απ ευθείας από την εταιρεία λόγο όγκου (πάει το κέρδος της χονδρικής) έχει και μικρότερο ΦΠΑ (19% σε αντίθεση το 24%) και μας βγαίνει η διαφορά.

Δεν λαμβάνω υπόψην καν την διαφορά εφορίας ανάμεσα στις 2 χώρες (εμείς εδώ είμαστε υπάλληλοι στα δικά μας καταστήματα).

Εάν από όλα αυτά στο τέλος μπορεί να πει κανείς απατεώνα τον Έλληνα καταστηματάρχη εγώ πάω πάσο, αλλά ο Γερμανός βγάζει περισσότερα ;)

Απλά εμείς εδώ έχουμε μάθει να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος!!!

Και μετά περιμένουμε επενδύσεις χαχαχα

PS όχι δεν έχω κατάστημα στην Ελλάδα, το λέω γιατί μπορεί να βγει κάποιος να με κατηγορήσει πάνω σε αυτό.

Συμφωνώ.Και προσωπικά επειδή γνωρίζω από πρώτο χέρι τι σημαίνει επιχείρηση δεν κατηγορώ τους πάντες.Από την άλλη όμως,αν και βγαίνουμε offtopic ,και ο έλληνας επιχειρηματίας ,λόγω της κρίσης η οποία τους "μεγάλους" δεν τους χάλασε και πολύ,έχει κόψει από παντου για να έχει τα ίδια κέρδη με πριν.

Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι όπως "πληρώνουμε" όλοι τα σπασμένα δεν πληρώνουν όλοι και στη περιπτωση που συζητάμε εννοώ να μειωθεί το κέρδος του εμπόρου (των μεγάλων μαγαζιών εννοώ)όπως μειώθηκε και ο μισθός του υπαλλήλου.Anyway ,ξέφυγα πολύ σόρυ-διαφορετική κουβέντα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση.

ΥΓ.Επειδή μου έκανε εντύπωση και ήθελα να σε ρωτήσω,είσαι σίγουρος για το 9-10% πάνω από τη χονδρική? Γιατί έχω την εντύπωση οτι είναι αρκετά παραπάνω? 

• Like 1

Συμφωνώ.Και προσωπικά επειδή γνωρίζω από πρώτο χέρι τι σημαίνει επιχείρηση δεν κατηγορώ τους πάντες.Από την άλλη όμως,αν και βγαίνουμε offtopic ,και ο έλληνας επιχειρηματίας ,λόγω της κρίσης η οποία τους "μεγάλους" δεν τους χάλασε και πολύ,έχει κόψει από παντου για να έχει τα ίδια κέρδη με πριν.

Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι όπως "πληρώνουμε" όλοι τα σπασμένα δεν πληρώνουν όλοι και στη περιπτωση που συζητάμε εννοώ να μειωθεί το κέρδος του εμπόρου (των μεγάλων μαγαζιών εννοώ)όπως μειώθηκε και ο μισθός του υπαλλήλου.Anyway ,ξέφυγα πολύ σόρυ-διαφορετική κουβέντα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση.

ΥΓ.Επειδή μου έκανε εντύπωση και ήθελα να σε ρωτήσω,είσαι σίγουρος για το 9-10% πάνω από τη χονδρική? Γιατί έχω την εντύπωση οτι είναι αρκετά παραπάνω? 

Εννοειται οτι ειναι σιγουρος! Αφου τοσες φορες εχω ψωνησει απο το μαγαζι του και αυτα μου ελεγε!Και εχει ερθει σε απογνωση γιατι ειχε προπαραγγειλει πολλα κομματια ryzen και δεν φευγουν με τιποτα! Γι αυτο εδω μεσα ολο μας λεει ποσο καλοι ειναι μπας και μας ξεγελασει! Πες τα ρε αλητη! :-D  Μιλα! :P (Μην παρεξηγηθω! Ουτε καν τον ξερω τον ανθρωπα απλα ειπα να πω την παπαντζα μου και οπως ειπε και πιο πανω ο κυρ Fallen, δεν εχει καν μαγαζι!)  Μπηκε μεσα με τους Ryzen και το΄κλεισεεεεε!  Somebody stop meeeee! :P

Μόνο ο 1700 πουλιέται με στοκ cooler (wraith), τα άλλα chip στα δίνουν χωρίς.

Ναι η amd στους δινει ετσι αλλα ο retailer μπορει να κανει κατι τετοιο http://preisvergleich.pcgameshardware.de/amd-ryzen-7-1800x-yd180xbcaempk-a1594345.html?hloc=at&hloc=de   ή να στον πουλησει oc με after market κλπ

Καινούργιο συγκριτικό:

R7 1700(SMT ON ΚΑΙ OFF) vs 6700Κ | ΒΟΤΗ @ 4Ghz/ 2800Mhz RAM  | 16 GAMES

https://www.youtube.com/watch?v=qPr6pp4WWfc

Εννοείται, αν εντοπίστηκαν σημαντικές διαφορές με τα ανωτέρω, από κάποιον κάτοχο Ryzen, περιμένουμε το δικό του τεστ στις ίδιες συνθηκες.

Μια απορία που την έχουν πολλοί:

Αν ο κυρ Ryzen ειχε θεμα γενικα αρχιτεκτονικης, τοτε δεν θα επρεπε να ειναι με μειωμενη αποδοση παντου? Δηλαδη και σε cinebench κτλ. ? Τι το διαφορετικο εχει δηλαδη το cineb  και εχει φουλαρισμενες τις δυνατοτητες του επεξεργαστη και δεν κρεμαει το smt?  Αρα καταληγουμε στο οτι υπαρχει θεμα αξιοποιησης των ryzen απο πλευρας λογισμικου και δεν τιθεται θεμα αρχιτεκτονικης!

Γιατί αρκετά προγράμματα τρέχουν καλά/καλύτερα σε ryzen και τα games όχι; Γιατί τα supercomputers τρέχουν άψογα επιστημονικές εφαρμογές με χιλιάδες cores που δεν βρίσκονται στο ίδιο die;

Απλά κάποιες δουλειές σπάνε σε αυτόνομα κομμάτια, με ελάχιστη/καθόλου απαιτούμενη επικοινωνία μεταξύ των cores, ενώ άλλες όχι. Εκτός από το μεγάλο ping που έχουν τα ryzen cores δεν ξέρουμε μέχρι στιγμής ακριβείς πληροφορίες για τις επιδόσεις των cache(αλήθεια τι έγινε με το aida64 που θα διόρθωναν τα λάθος timings;). Αυτό τουλάχιστον συμπέρανε ως αιτία το PC perspective που μέτρησε ping μεταξύ των ccx σε 140ns έναντι 80ns για τους x99. Η amd παρέλειψε να αναφέρει ότι άλλο native 8 core και άλλο 2*4cores.

Το "εχθρικό" optimization αν ίσχυε για τα games θα ίσχυε φυσικά και για άλλα προγράμματα. Χώρια του ότι η AMD είχε χρόνο να προετοιμάσει κατάλληλα την αρχιτεκτονική της.

Έβαλε η θείτσα στο μπλέντερ τον 1600x με τον 7600κ ? 6c/12t vs 4c/4t ? 7700K ? δεν έχει ο ανταγωνισμός επεξεργαστή για τον 7700k ? Γελάνε και οι πέτρες :P

Αυτή δουλεύει για την intel, δεν εξηγείται διαφορετικά

Όλη η καμπάνια των ryzen, είναι μια καθημερινή διαφήμιση του 7700k, θα βγει o best seller επεξεργαστής όλων των εποχών

http://www.anandtech.com/show/11202/amd-announces-ryzen-5-april-11th

Όσοι περιμένουν vfm από τους R5 στα πολυπύρηνα games ας ετοιμαζόνται για εκπλήξεις.

We have confirmation from AMD that there are no silly games going to be played with Ryzen 5. The six-core parts will be a strict 3+3 combination, while the four-core parts will use 2+2. This will be true across all CPUs, ensuring a consistent performance throughout.

Ενταξει ρε παιδια, με πεισατε εμενα τουλαχιστον...Θα παρω ιντελ στην αναβαθμιση μου... Θα παρω τον πιο vfm  που εχει η εταιρια και θα κανω την δουλεια μου...Θα παρω τον.... g4560! Μονο αυτος ειναι vfm...Αυτος ναι! Αξιζει το καθε ευρω του και με το παρα πανω...

Ολα τ΄αλλα τα ακουω και τα διαβαζω ετσι για να ενημερωνομαι... :-)

Έβαλε η θείτσα στο μπλέντερ τον 1600x με τον 7600κ ? 6c/12t vs 4c/4t ? 7700K ? δεν έχει ο ανταγωνισμός επεξεργαστή για τον 7700k ? Γελάνε και οι πέτρες :P

Αυτή δουλεύει για την intel, δεν εξηγείται διαφορετικά

Όλη η καμπάνια των ryzen, είναι μια καθημερινή διαφήμιση του 7700k, θα βγει o best seller επεξεργαστής όλων των εποχών

Και το φερραρι με τα 500 αλογα  ειναι πιο γρηγορο σε πιστα απο ενα civic 500 αλογα αλλα κανει και καμια 350χιλιαρικα παραπανω.

Για αυτο η σωστη συγκριση ειναι σε Game ή οτιδηποτε 7700κ vs R7 1700 και 1600x vs i5.

O ΜΟΝΟΣ επεξεργαστης της ιντελ που θα υπαρχει λογος να τον αγορασεις θα ειναι ο 7700K και αυτο μονο για παιχνιδια και μονο αν εχεις το budget για τετοιου κοστους cpu.

Σε περιπτωση που δεν το προσεξες πλεον ο 7700κ ειναι πιο γρηγορος απο 7600κ.Και ετσι θα συνεχιστει.

Το γιατι δεν θελει φαντασια.

Ο R5 εχει μινιμουμ 8 threads.

Μάλιστα δηλαδη από 60$ ~ 250$ θα υπάρχει ένα VFM intel cpu ... ο G4560. Μόνο οι "μέτοχοι" θα δίνουν λεφτά για 7600K απο εδώ και πέρα. B)

*Όσο VFM είναι ο 7700Κ άλλο τόσο είναι και το Nissan GT-R, κάνει μόνο ~120.000$ :-(

• Like 2

Αν βγάλει τους 6core = 3+3 και τους 4core = 2+2, από διαφορετικά ccx, θα ρίξει την απόδοση όλης της σειράς ryzen, θα είναι το καλύτερο αυτογκολ όλων των εποχών

@Abec_77

Συγκρίνουμε ίδια πράγματα, 8core vs 8core, 6core vs 6core, 4core vs 4 core, τα υπόλοιπα είναι κόλπα της θείτσας

Σε περιπτωση που δεν το προσεξες πλεον ο 7700κ ειναι πιο γρηγορος απο 7600κ.Και ετσι θα συνεχιστει.

Το γιατι δεν θελει φαντασια.

Ο R5 εχει μινιμουμ 8 threads.

Παίζει ρόλο και η ταχύτητα των θρεντς.

Ας πούμε, μετά τον σκωτσέζο που έφτιαξε βίντεο για τους "μπροστά από την εποχή τους FX" με επιδόσεις > από 2500Κ, ακολούθησε η απάντηση του Hardware Unboxed με συγκριτικό 2500Κ vs FX8370. Με live δοκιμή των δύο στο BF1 multi.

Για να μεταφράσω λίγο, λέει ότι ενώ ο 2500Κ στο BF1 δουλεύει στο 100%, έχει πιο smooth gameplay από τον FX(και περισσότερα καρέ). Στο 13:03. Ενώ και στα υπόλοιπα σύγχρονα games αποδίδει πολύ καλύτερα(από το 05:54).

Έβγαλε τρελό vfm τον 2500Κ που είχε κόστος πλατφόρμας λίγο παραπάνω από τους FX. Ειρωνικό, αν σκεφτείς ότι η AMD έχει οπαδούς που την βλέπουν σαν εταιρεία των "φτωχών".

https://www.youtube.com/watch?v=76-8-4qcpPo

Αρα στην ουσια τα ιδια λεμε οκ λοιπον... Απλα το cineb ειναι γραμμενο οπως πρεπει ενω τα παιχνιδια οχι.... Και πριν προλαβει καποιος απο τους γνωστους σατανιστες να πει  οτι "ναι αλλα εστω κι ετσι οι ιντελ εχουν παλι καλυτερη αποδοση στα περισσοτερα απο αυτα", ναι οκ αλλα εδω και πολλα χρονια οι παιχνιδαδες γραφουν εχοντας τους ιντελ για δοκιμαστηριο μιας και η AMD ετρωγε... KIT KAT.....

Αλλο οι κονσολες που εχουν amd γιατι τα εξαρτηματα  ολα ειναι ιδια αρα εκει ραβουν κοστουμακι κανονικα...

Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραματα. Το CB απτη φυση του ειναι multithreaded. Τα games ειναι δυσκολο να γινουν properly threaded, και κατα την αποψη μου εως και ασκοπο τοσο καιρο, μιας και ουτως η αλλος ειχαμε γεναια αυξηση IPC απο γενια σε γενια μεταξυ 2009 - 2015. Οποτε γιατι να κατσει ο Χ developer να ξοδεψει τα Υ χρηματα για να υποστηριξει ενα μικρο % που εχουν AMD με πολλους πυρηνες? 

Στη σημερον ημερα παντως ευτυχως αλλαξε το σκηνικο, και μιας και τα IPC improvements απο Intel τα βλεπουμε με κυαλια, ηρθε η ωρα να στραφουν οι game developers στους πολλους πυρηνες.

@Abec_77

Συγκρίνουμε ίδια πράγματα, 8core vs 8core, 6core vs 6core, 4core vs 4 core, τα υπόλοιπα είναι κόλπα της θείτσας

Δεν σου εχω ξαναπαντησει μεχρι στιγμης γιατι γραφεις....λαλακιες. Αλλα τωρα ξεπερασες και τον εαυτο σου ρε παλικαρι. Οχι αλλα δηλαδη, το σκεφτηκες πολυ για να το γραψεις αυτο? Οποτε τον fx8300 που κοστιζει ενα κατοσταρικο τον συγκρινεις με τον 6900k που εχει 10 κατοσταρικα επειδη εχουν τους ιδιους πυρηνες? Νταξει, παω πασο. Δεν παλευεσαι ρε φιλε. 

Για τους υπολοιπους που ακομα δεν εχουν καψει τα εγκεφαλικα τους κυτταρα. ΔΕΝ μας ενδιαφερει ο αριθμος πυρηνων ουτε τα ξερα specs. Αυτο που μας ενδιαφερει και συγκρινουμε ειναι αποδοση / τιμη. ΠΑΝΤΑ. Το πως καταφερνει αυτην την αποδοση (αριθμος πυρηνων / συχνοτητα / καταναλωση / cache κλπ) εχει ενδιαφερον απο επιστημονικης αποψης, αλλα δεν παιζει ρολο στην αγορα μας. 

Εφοσον λοιπον ο 6πυρηνος R5 θα κοστιζει οσο ο i5, θα συγκρινουμε αυτους τους 2 ως προς την αποδοση. 

• Like 3

Αν βγάλει τους 6core = 3+3 και τους 4core = 2+2, από διαφορετικά ccx, θα ρίξει την απόδοση όλης της σειράς ryzen, θα είναι το καλύτερο αυτογκολ όλων των εποχών

Eξήγησε το αυτό λίγο περισσότερο αν θες

• Like 1

Πάντως με όλο το σκηνικό που εξελίσεται με την αρχιτεκτονική των Ryzen (4+4 cores), κάτι το οποίο επηρεάζει αρνητικά πολλά gaming benchmarks, δεν θα μου κακοφανεί πλέον αν κάποιος πάει σε 7700 αντί για Ryzen. Όσο και να θέλω αυτή η εταιρία να πάρει μπρός, πάντα κάνει κάτι στραβά.

@Abec_77

Δυστυχώς απ' ότι διαβάζω απο επίσημες απαντήσεις της Amd στο Reddit, έτσι θα είναι.

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5zpuqf/i_posed_these_questions_to_amd_in_the_ryzen_5/

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...