Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, darks1de είπε

Ποια μητρική εχεις φίλε; εγώ με Asus Prime X470 Pro και 2600x δεν έχω κανενα πρόβλημα.

edit. Επισης το σύστημα έχει μια GTX1060 6gb ROG Strix και 2x8 Predator 3000mhz. Αν καποιος ενδιαφερεται για benchmarks ask for it. Ας συνεισφέρω και εγώ

X370 Strix Gaming-F ,δοκίμασε να ανοίξεις aisuite και κάνα hwinfo μαζί , ή ας πούμε το hwinfo και κάνα aida64 μαζί ... Πάντως βλέπω την crosshair x470 την πατσαρανε με το νέο bios

Screenshot_20180626-100137.png

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, zyx1979 είπε

Εγώ είχα θέματα με shut down με Corsair link HWiNFO Cpuz afterburner. Σε Crosshair x470 έβγαλα Corsair link έβαλα Corsair icue κράτησα μόνο το afterburner αλλά πάλι είχα shutdowns έβαλα το νέο bios (702) και δεν έχω φάει άλλο shutdown δεν έχω βάλει ακόμα HWiNFO k Cpuz αλλά με το 601 k 509 bios μέχρι τα 4γιγα 3466 μνήμες δεν έτρωγα shut down πλέον και πάνω από τα 4.2 prime που δοκίμασα shutdown δεν έφαγα. Ξέχασα να πω ότι είχα και έχω Asus aura όλα αυτά με τον 2700x

φιλε με το corsair link Μου το εκανε και εμενα. ετρωγα ρεσταρτ η κολλημα. με ποιο παλιες εκδοσεις και βιος.

τωρα δεν μου το κανει.

εγω παντως παιδια μεσα στα παιχνιδια βλεπω οτι το pc ανταποκρινεται καλυτερα με μαμα τον 2600x παρα με overclock.

ξερω ακουγεται χαζο αλλα σαν αισθηση και γενικα και με τα frames το βλεπω ποιο smooth.

της μνημες δεν εχω καταφερει να παω πανω απο 2933 χωρις ρεσταρτ. δουλευουν αλλα σε παιχνιδια μετα απο 2 ωρες θα φαει στο ακυρο ενα ρεσταρτ.

ενω στα 2933 τιποτα.

με 2600χ asus x370 pro και corsair led 3200 Μνημες

Δημοσ.

αμα δεν ξες τι κανεις με τις μνημες θελει διαβαζμα και ψαξιμο να βρεις τι σε χτυπαει..ειχα χρονια να κανω σοβαρο oc οποτε με πηρε ακρετο καιρο κ μενα + οτι λογο τον bug με την μητρικη καθυστερησα να βρω που ειμαι stable

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, ChrisAttart είπε

Γενικά με βασανίζει πολύ αυτό το θέμα , ειδικά μετά την 1803 των windows έκανε freezes και crashes 4 φορές την ημέρα .

Έκανα φορμάτ και ημουν στα πρόθυρα να αλλάξω psu μέχρι που είδα ότι δεν είμαι μόνος και βασανίζονται και άλλοι με παρόμοια θέματα .. ειδικά στην αρχή νόμιζα ότι είναι εντελώς random αλλά μετά διάβασα για το bug με τον sensor και μπορώ να το αναπαράγω , απλά αν ανοίξω cpuz και hwinfo μαζί  στα επόμενα 30sec θα έχει κολλήσει ... 

Βγάλανε πρόσφατα bios update που τα διορθώνει στις crosshair αλλά σε εμένα την πλεμπα ακόμα τπτ :(

Λέτε να βοηθήσει να περάσω κάνα modded bios από το overclock.net ? 

Ουτε το real temp ώστε να βάλω minitoring widget από το rainmeter δεν μπορώ να εγκαταστήσω ... Και το i cue  αν δουλεψει με οποιοδήποτε άλλο monitoring software κρασαρει το σύμπαν καπάκια :(

Μόνο το afterburner φαίνεται να δουλεύει με το corsair icue... Πάλι καλά ..

τα εχω διαβασει και σε αλλους πολλους αυτα τα θεματα και μου κανει περιεργο που σε εμενα δεν υπηρξε ποτε τετοιο  θεμα ,τι στο καλο?

Δεν νομιζω να αλλαξει κατι με το Modded ,το ιδιο Bios ειναι στην ουσια.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδες, το bench για το Witcher 3 αναβαλεται προς το παρων. Για καποιον λογο εχω 50% CPU usage και ~60% GPU Usage στο Novigrad..... Για αρχη σκεφτηκα μην φταινε οι RAM και δοκιμασε με μονο ενα στικ, 2 στικ σε στοκ και με OC. Τιποτα δεν αλλαξε την συμπεριφορα του παιχνιδου 😕

Δοκιμασα ακομα και αλλους drivers. 2 διαφορετικα releases, το ενα κοντα εναν χρονο πισω μαλιστα.

To συστημα ειναι στην υπογραφη αν ενδιαφερεστε να βοηθησετε.

Επεξ/σία από kostas_anes
Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

τα εχω διαβασει και σε αλλους πολλους αυτα τα θεματα και μου κανει περιεργο που σε εμενα δεν υπηρξε ποτε τετοιο  θεμα ,τι στο καλο?

Δεν νομιζω να αλλαξει κατι με το Modded ,το ιδιο Bios ειναι στην ουσια.

Bαζω τα λινκς αν θελει καποιος να διαβασει περαιτερω , νομιζω πως μονο η Asus παρουσιαζει αυτα τα θεματα παντως . Ελπιζω να κανουν καποιο bios update γρηγορα γτ ειμαι στο οριο να χαλασω λεφτα για καμμια asrock taichi ή καμμια gigabyte ... Κριμα παντως γτ οπως εχουμε ξαναπει με εχει τρελλανει στα bug η Αsus και την ειχα για την top , ειδικα με τοσο κοσμο που αντιμετωπιζει αυτο το θεμα τοσο καιρο, θα επρεπε να το εχει λυσει ή τουλαχιστον να παρει θεση και να πει στον κοσμο που βασανιζεται τι να κανει και ποια προγραμματα να αποφυγει μεχρι να λυθει ... 

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/8g7ae0/psa_asus_crosshair_7_x470_random_shutdowns_paging/

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?101619-Crosshair-VII-and-Ryzen-2700x-Random-shutdown-s-anyone-else

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Παιδες, το bench για το Witcher 3 αναβαλεται προς το παρων. Για καποιον λογο εχω 50% CPU usage και ~60% GPU Usage στο Novigrad..... Για αρχη σκεφτηκα μην φταινε οι RAM και δοκιμασε με μονο ενα στικ, 2 στικ σε στοκ και με OC. Τιποτα δεν αλλαξε την συμπεριφορα του παιχνιδου 😕

To συστημα ειναι στην υπογραφη αν ενδιαφερεστε να βοηθησετε.

Tι settings το τρέχεις? Εγώ στο witcher 3 είδα μικρές διαφορές στα docks του novigrad ανάμεσα από 1600  και 8600k στα 1440p max settings/msaa off/hairworks off. Κάποιος που παίζει με vsync στα 60 ή 75 δε θα καταλάβει διαφορά δηλαδή τα minimum ήταν πολύ παραπάνω και στους 2. Νομίζω ο 1600 τέζαρε στο 30-40% utilization και η κάρτα καρφωτή στο 99% (με vsync off).

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.

Tελικα το βρηκα το θεμα... Και στο origins το CPU στα 80-90% κανονικα και η καρτα χαλαρα στα 50% με 40 FPS... 
Windows 1803 λεγεται το προβλημα.... Κλασσικα ο Βασιλακης χτυπα εκει που δεν τον περιμενεις :)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Tελικα το βρηκα το θεμα... Και στο origins το CPU στα 80-90% κανονικα και η καρτα χαλαρα στα 50% με 40 FPS... 
Windows 1803 λεγεται το προβλημα.... Κλασσικα ο Βασιλακης χτυπα εκει που δεν τον περιμενεις :)

1803 έχω και εγώ🤩. Εκτός αν έχεις το πρόβλημά με την windows standby list και έχεις stutters. Αλλά κανονικά δε θα έπρεπε με 16 GB RAM και πάλι.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ChrisAttart είπε

X370 Strix Gaming-F ,δοκίμασε να ανοίξεις aisuite και κάνα hwinfo μαζί , ή ας πούμε το hwinfo και κάνα aida64 μαζί ... Πάντως βλέπω την crosshair x470 την πατσαρανε με το νέο bios

Screenshot_20180626-100137.png

Με hwinfo και ai suite δεν εχω κανενα απολύτως πρόβλημα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για Origins από 1600 με tweaked subtimings και πάνω, αν θες να έχεις 60 καρέ min σε ultra. Σε very high το subtimings optimization ισως και να μην χριεάζεται.  Επίσης οι κάρτες της AMD δεν τα πάνε τόσο καλά στο συγκεκριμένο. Πάντως σε very high χωρίς aa λογικά το'χουν το 60αρι.

Στο witcher 3 ο 1400 είναι σίγουρα αρκετός ακόμα και με συνηθισμένες ram. Για να έχεις 100% gpu usage είναι άλλη ιστορία. Πιστεύω ότι το gpu usage είναι χαμηλό επειδή τα γραφικά δεν έχουν μαξαριστεί.

Spoiler

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ.

Kαι που είναι στα ίδια περίπου στο ac0 με τον 4790 με stock ρολόγια και 2666 μνήμες θαύμα είναι για τον 1600 tbh. Στα 4 GHz έχεις κοντά +100 score σε single thread στο cPU-Z. Bάλε και ένα 10-20% παραπάνω από bdies και σφίξιμο και είσαι jet.

Δημοσ.
7 hours ago, ilos said:

Το θέμα στο pubg είναι τα mins. Average όταν τρέχεις μόνος στα λιβάδια καρφωτά 130-140 fps έχεις και με τους ryzen. Στα mins όμως είδα διαφορά από 75-80 στα 90+ με τον 8600k (άσε που έπεφτε και πιο σπάνια κάτω από τα 100).

Εγω επειδη δεν ειμαι biased σαν μερικους μερικους ειδα πανω απο 2πλασια mins στις ιδιες περιοχες μεταξυ 1600 και 8700k στο PUBG. Ας πουμε το χαμηλοτερο που εχω δει στον 8700k ειναι ~90+ στο Pekado ενω ο 1600 εχει πεσει και στα 40. Τωρα βεβαια προφανως δεν ηταν οι καταστασεις replica για να γινει ομοια συγκριση αλλα και παλι, η διαφορα ειναι τεραστια.

Στα average οι διαφορες ειναι λιγο πολυ αστειες, αντε να εχει 110-120 ο ενας και 140 ο αλλος.

Δημοσ.

Ε τα min μας νοιάζουν γιατί χαλάνε την  smooth ροή του παιχνιδιού... Για αυτό ρωτάω πως τα πάει ο 2600 μήπως και πετύχω κάποιον που ασχολείται με το pubg. Στα βίντεο οι περισσότεροι απλώς τρέχουν το παιχνίδι για κάνα 5 λεπτό βαριά βαριά

Δημοσ.
1 minute ago, leros2004 said:

Ε τα min μας νοιάζουν γιατί χαλάνε την  smooth ροή του παιχνιδιού... Για αυτό ρωτάω πως τα πάει ο 2600 μήπως και πετύχω κάποιον που ασχολείται με το pubg. Στα βίντεο οι περισσότεροι απλώς τρέχουν το παιχνίδι για κάνα 5 λεπτό βαριά βαριά

Καλυτερα απο τον 1600, χειροτερα απο τον 8600k, ειδικα αν τον πας στο τυπικο 5ghz. Τωρα νταξει αμα μιλαμε για bdies kit και tinkering στις μνημες δεν θα δεις διαφορες αξιες λογου νομιζω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...