Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Αδέρφια ξυπνήσατε ρε... Έχω το βίντεο που μιλάτε τόσες ώρες τώρα, από προχθές Σάββατο που φωνάζω να το δείτε...ο άλλος μην περιμένετε να δεχτεί ότι 2400g είναι ταχύτερος από 8100 για κανένα λόγο ρε... Για κανένα όμως!!!! Του χαλάει την ζαχαρένια!!! Μια παλιό 1060 δεν έχει κανείς εδώ κοντά στην Θράκη να την βάλουμε στον 1600 να κλείσουμε πυρήνες από το ryzen master να τον πάμε και στα 3,6 να ανεβάσω βίντεο από παιχνίδια...

Δεν θα έχεις ίδια συμπεριφορά.

Ο RAVEN RIDGE είναι με 1 CCX  , με άλλη διαχείριση στην CACHE .

Με κάποιο πιο μεγάλο CPU  από τον pentium 4560, η GT 1030 ίσως να έπαιζε καλύτερα.

Μιλάω για τον συγκεκριμένο συνδυασμό που μας τα πρίξανε κάποιοι τις προηγούμενες ημέρες ....

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, adtakhs είπε

και το 1/4 της cache από τον 1600 4vs16 MB.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, adtakhs είπε

΄Οσο για το αν ο 2400G μπορεί με την ενσωματωμένη να συγκριθεί σε GAMING με PENTIUM και GT 1030  υπάρχει αυτό .

Σαν CPU προφανώς δεν συγκρίνονται καν , σαν gaming μιλάμε.

Και από ότι γράφει ο 2400G είναι με 2667MHz memory.

Και ποιο γρήγορος ο 2400G και με καλύτερη πλατφόρμα και με διπλάσια δύναμη στον επεξεργαστή και το καλύτερο …….. με χαμηλότερη κατανάλωση. Πραγματικά όπως το είπες διαμαντάκι, πρέπει να είσαι παντελώς άσχετος να πας να διαλέξεις τον συνδυασμό Pentium + GT1030 .

2400g vs pentium + 1030 - power usage.png

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Και από ότι γράφει ο 2400G είναι με 2667MHz memory.

Και ποιο γρήγορος ο 2400G και με καλύτερη πλατφόρμα και με διπλάσια δύναμη στον επεξεργαστή και το καλύτερο …….. με χαμηλότερη κατανάλωση. Πραγματικά όπως το είπες διαμαντάκι, πρέπει να είσαι παντελώς άσχετος να πας να διαλέξεις τον συνδυασμό Pentium + GT1030 . 

2400g vs pentium + 1030 - power usage.png

Η αλήθεια είναι πως ήθελα να γράψω για το power consumption αλλά δεν το τόλμησα για να μην έχουμε εγκεφαλικά εδώ μέσα ....

Τι να πρωτοβάλεις μπροστά, όπως πολύ σωστά λες .

Οτι με 2400Γ μπορείς να μπουστάρεις στο μέλλον μια κάρτα δυναμικότητας 580/1060.

Οτι με τα ενσωματωμένα έχει 4Κ@60

Ότι παίζες καλύτερα παιχνίδια?

Οτι παίρνεις αναβαθμίσιμη πλατφόρμα?

Ότι παίρνεις πληρέστερη πλατφόρμα

Ότι παίρνεις επεξεργαστή και κάρτα που κλοκάρουν ?

Ότι έχεις άλλο επίπεδο μουλτιτασκινγκ  ?

Οτι έχει σύγχρονο μεσαίο σύστημα και όχι λοου εντ ?

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.

Το μόνο πρόβλημα του 2400g είναι ο 2200g😁. Αλλά τώρα που παίζει στα 140 είναι πιο κυριλέ από τα 180 που ζήταγε το ΠΛΑΙΣΙΟ στο launch.

• Like 2
Δημοσ.

Ρε γιατί κάθεστε και συζητάτε ακόμα ο ένας σύγκρινε τον 2400g με τον g4560 και είπε ότι σαν cpu είναι ίδιοι . Ο άλλος σύγκρινε τον 6700k aka 7700k που κόστιζε 350 ευρώ με apu που κοστίζει 200ευρω λιγότερα. Μόλις βγει ο threadriper 32 core θα τον συγκρίνουν με τον 8350κ 5ghz στο Starcraft 2 και επειδή θα βγάζει λιγότερα FPS ο πρώτος θα θεωρούν καλύτερο τον δεύτερον . Καιρό τώρα γίνεται αυτή η κατάσταση ακόμα δεν τους μάθατε 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Με κάποιο πιο μεγάλο CPU  από τον pentium 4560, η GT 1030 ίσως να έπαιζε καλύτερα.

Μιλάω για τον συγκεκριμένο συνδυασμό που μας τα πρίξανε κάποιοι τις προηγούμενες ημέρες ....

52 λεπτά πριν, ilos είπε

και το 1/4 της cache από τον 1600 4vs16 MB.

Ναι ίδια συμπεριφορά δεν θα έχει αλλά παρόμοια σίγουρα. Κερνάω τις μπύρες και τις πίτσες άντε φέρτε μια 1060 που μας τα έχει κάνει τσουρέκια ότι δεν πιστεύει τίποτα απ'το συγκεκριμένο βίντεο και όλα αυτά τα βίντεο που βγάζουν τον 8100 μπροστά σε παλιά παιχνίδια του τύπου sc2 τα κάνει ευαγγέλιο!!!!

Off topic: Εμένα το χρεπι η 750ti δεν παλεύει κάστανο... Αλλά στους π@@στηδες τους κατασκευαστές gpu δεν τα δίνω με τίποτα με τέτοια κοροϊδία που μας ρίχνουν με τις τιμές 2 χρόνια τώρα... Προτιμώ να μείνω με το χρεπι και τον 1600 όπως είμαι από τον περασμένο Αύγουστο και να παίζω παιχνίδια που την παλεύει εύκολα η κάρτα...που να τα φάνε στους γιατρούς οι κλέφτες!!! Που θα πάει θα το παίξω κάποια στιγμή το witcher3... Χαχα

Άντε πάμε για μπάλα...

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Off topic: Εμένα το χρεπι η 750ti δεν παλεύει κάστανο... Αλλά στους π@@στηδες τους κατασκευαστές gpu δεν τα δίνω με τίποτα με τέτοια κοροϊδία που μας ρίχνουν με τις τιμές 2 χρόνια τώρα... Προτιμώ να μείνω με το χρεπι και τον 1600 όπως είμαι από τον περασμένο Αύγουστο και να παίζω παιχνίδια που την παλεύει εύκολα η κάρτα...που να τα φάνε στους γιατρούς οι κλέφτες!!! Που θα πάει θα το παίξω κάποια στιγμή το witcher3... Χαχα

Άντε πάμε για μπάλα...

+1 

Στην ίδια φάση είμαι, ευτυχώς είχα κρατήσει την HD7950 1GHz και κάπως τρώγετε ακόμα η κατάσταση.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Αδέρφια ξυπνήσατε ρε... Έχω το βίντεο που μιλάτε τόσες ώρες τώρα, από προχθές Σάββατο που φωνάζω να το δείτε...ο άλλος μην περιμένετε να δεχτεί ότι 2400g είναι ταχύτερος από 8100 για κανένα λόγο ρε... Για κανένα όμως!!!! Του χαλάει την ζαχαρένια!!! Μια παλιό 1060 δεν έχει κανείς εδώ κοντά στην Θράκη να την βάλουμε στον 1600 να κλείσουμε πυρήνες από το ryzen master να τον πάμε και στα 3,6 να ανεβάσω βίντεο από παιχνίδια...

Εχω εγω 1400 με RX 480 που πιανει μεχρι και 1540/2250 αν χρειαστει, τι παιχνιδια θες να μπεντσαρω? Κλεινω/Ανοιγω SMT πυρηνες για οτι συγκρισεις θελετε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες το βιντεάκι που συζητάμε τόσες ώρες για τον 2400g vs 8100 και ότι έχεις από εκείνα που παίζει ρίξε και δώσε μας αποτελέσματα...witcher3, hitman, bt1, aoc κλπ... Βέβαια πες μας μνήμες, cooler στα 3,6 η συχνότητα και μάλιστα ορκίσου και στην Παναγία μπας και σε πιστέψουν τα στρουμφάκια εδώ μέσα!!! :-)

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mεσα στην επομενη εβδομαδα θα τα παρετε ολα, επειδη.... δεν τα εχω ολα τα παινχιδια :P
Witcher και Origins τα εχω ηδη, αλλα για τα αλλα... εναποθετουμε τις ελπιδες μας στο 14αρι ADSL μου.

What about turbo tho?

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostas_anes είπε

Mεσα στην επομενη εβδομαδα θα τα παρετε ολα, επειδη.... δεν τα εχω ολα τα παινχιδια :P
Witcher και Origins τα εχω ηδη, αλλα για τα αλλα... εναποθετουμε τις ελπιδες μας στο 14αρι ADSL μου.

What about turbo tho?

Δεν πειράζει το turbo στο περίπου θέλουμε μια εικόνα. Αν και η 480 έχει διάφορες ανάλογα με το παιχνίδι προς τα πάνω ή προς τα κάτω σε σχέση με την 1060, θα έχουμε μια εικόνα από κάποιον εδώ μέσα... Ένας με 8100 και 1060 ή 480/580 μας απομένει για να έχουμε καλύτερη εικόνα. :-) Δώσε όμως αν μπορείς μια πρώτη εικόνα από witcher και aoc...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ilos είπε

Το μόνο πρόβλημα του 2400g είναι ο 2200g😁. Αλλά τώρα που παίζει στα 140 είναι πιο κυριλέ από τα 180 που ζήταγε το ΠΛΑΙΣΙΟ στο launch.

220 εννοεις...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, strawman είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Σου δειχνω το φεγγαρι και κοιτας το δαχτυλο.

Προφανως δεν τα εξομοιωνω. Προφανως ο 7700k ειναι καλυτερος. Παραλληλα κοστιζει και 3 / 4 φορες πανω (προ και μετα ελευσης των coffeelake). Προσπαθησε τωρα να με πεισεις οτι 80€ για επεξεργαστη 4/8, εστω και 20-30% πισω απο 7700k σε games ειναι φυκια σε αυτην την τιμη. Το ξερεις οτι σε ολα τα bench (games και productivity) παιζει καπου μεταξυ 3770 / 4790k? Εδω ο ι 3770 / 4770 ας πουμε πιο ακριβως ειναι σαν μεταχειρισμενος! Και οχι, οι non k δεν ειναι καλυτεροι απο 2400G, δυστηχως.

Με fov 115 ειναι μεταξυ 45-70. Καπου μεταξυ 4770 και 4790k δηλαδη. Δεν το λες ασχημα

Τι βλέπουμε εδώ;

Σε όλο του run του τύπου με τον 2400G(4/8) είμαι 20 καρέ+ παραπάνω, στα ίδια σημεία. Το δικό του run είναι σε λιγότερο απαιτητικό κομμάτι της πόλης. Το ξέρει όποιος έχει παίξει το game. Με 200Mhz διαφορά υπέρ μου. Διαφορά περίπου στο 30%+. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα.

1) Ο 8700Κ σε games που δεν κάνουν καλό scaling σε πάνω από 6/12cores(σχεδόν τα πάντα) είναι πράγματι 30% περίπου ταχύτερος από τον 2700X. Αυτό όμως δεν φαίνεται εύκολα γιατί βρισκόμαστε πίσω δύο ολόκληρες γενιές στις GPU εξαιτίας του χλιαρού ανταγωνισμού από την AMD και το mining. Αυτό το καλοκαίρι θα είχαμε το release της GTX 1280. Η GTX 1080 βγήκε το καλοκαίρι του 2016 και η 1180 κανονικά θα έβγαινε καλοκαίρι του 2017.

2) Αν σκεφτείς ότι ο 8100 είναι ένας 7700Κ στα 3,6ghz, χωρίς το HT που δίνει boost 30%, τότε ο 8100 πρέπει να είναι σχετικά κοντά στον 2400G. Πιο πίσω αλλά όχι με διαφορά μεγαλύτερη του ~10% ας πούμε. Όχι διαφορά που θα γίνει αντιληπτή στην πράξη.

υ.γ.: Εν τω μεταξύ περιμένω να δω κάτι καλύτερο/διαφορετικό από τον ανώνυμο youtuber "testing games" με τα χίλια δύο συστήματα και μηδέν system proof. Σταμάτησα να τον παρακολουθώ από τις πρώτες μέρες, όταν είδα περίεργα αποτελέσματα σε παιχνίδια που γνωρίζω.

4 ώρες πριν, strawman είπε

Για δοκιμασε και AC origins να μας πεις ποιος παει καλυτερα :P 

Οσο για τα αθλια αποτελεσματα, μεγαλε, εσυ ποσα βγαζεις με την 1060? Το βλεπεις οτι ειναι εντελως GPU bound ΣΕ ολο το run ετσι? Ασχετος δεν εισαι, απλα εθελοτυφλεις για να κραξεις. Οποτε εγω θα συμφωνησω, αθλια τα αποτελεσματα, της 1060 ομως και οχι του 1500x. 

Btw, αν θυμασαι τοτε που καναμε το run με τον 1600 μου, τωρα καταλαβα γιατι ημουν 4 fps πισω. Η εκδοση του παιχνδιου εφταιγε. Δυστηχως πλεον δεν εχω τον 1600 να δοκιμασω, αλλα κανοντας update σε 1.21 ειμαι +10fps στον 8700k στο σημειο στην εισοδο της πολης.

Ο τύπος τρέχει το game χωρίς oc στην 1060 σε very high και AA(post process) στο high που γκρεμίζει τα καρέ χωρίς ουσιαστική βελτίωση. Με oc, ultra settings και aa low μαζί με reshade θα είχε καρφωμένο 60άρι αν του το επέτρεπε ο 1500Χ. Εμείς όμως βλέπουμε περιστασιακά drops στο usage της 1060 ακόμα και με αυτά τα gpu heavy settings. Παρεμπιπτόντως, το video είναι από early version του game.

Η σωστή εικόνα για την ανεπάρκεια των 4/8 ryzen δίνεται από το βίντεο που βρήκες εσύ με την 1080.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...