Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, strawman είπε

Και στο 0:52 ο ενας 44 και ο αλλος 50. Της % ποση διαφορα ειναι αυτη? Οχι στο λεω γιατι κατι τετοιες ηταν οι διαφορες μεταξυ 1600 / 8400 οταν κουναγες την σημαια στο μπαλκονι. Να σου βρω και το post σου αν θες που πανυγηριζες για 12% διαφορα. Εδω ποσο της % ειναι και ξαφνικα εγινε "ελα μωρε νταξει, πανω κατω ιδιο ειναι"? 

Επισης παμε και στο τελος του video που βγαζει γραφηματα. Ο μα τι βλεπουμε? 18.5% πανω στα minimum? Ελα μωρε σιγα την διαφορα, στα ιδια ειναι. Ε pirmen? Στη συνεχεια 10 και 15% διαφορα στα average? Πφφφ, το ιδιο και ατο αυτο. Μονο οταν η Intel ειναι μπροστα 5% κουνας σημαια, οταν ειναι η AMD "ελα μωρε σιγα".

Και ολα αυτα με το CPU στο stock και μνημες του συρμου, οχι με τις +100€ μνημες που ανεφερες...

Η σύκριση γίνεται με κατώτερη ram για τον 8100. 2400Μhz με timings της πλάκας. Που ταιριάζει με το σενάριό μου του να γλιτώσεις λεφτά από εκεί. Με ίδιες ram τα ξεχνάμε όλα αυτά.

Οπότε με την μπουκάλα που θα τρως από την igpu σε συμφέρει να έχεις λίγο χειρότερες cpu επιδόσεις.

https://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-5-2400g-zen-vega-cpu-gpu,5467-8.html

29 λεπτά πριν, strawman είπε

Εισαι τραγικος ρε φιλε, αληθεια στο λεω. Στο post το οποιο εκανα quote γραφεις οτι θελει 100€ πιο ακριβες μνημες ο Ryzen για να φτασει τον 8100, αλλα στο link σου εχει μνημες του συρμου στα 2933. Ναι? Και τελικα παλι πισω ειναι! Και απο stock 2400g. Αλλα για πες, ποιες ειναι αυτες οι μετριες μνημες που θα παρεις στον 8100 και θα ριξεις και timings κατω απο C14?

Παντως νταξει, τουλαχιστον τον συγκρινεις με τον 8100, οχι σαν τον αλλον που ελεγε κατι για g4560..

Ποιόν εννοείς; Τον Diaper Changer που σου κάνει like;

Αν δεν κάνω λάθος αυτός ήταν που είπε πρώτος, καλύτερα ένας pentium G+1030 παρά 2400G+igpu. Εγώ έβαλα στο παιχνίδι τον 8100 που κρατάει πολύ καλύτερα από τον PentiumG σε ενδεχόμενο αναβάθμισης και χωρίς ουσιαστική διαφορά από τον 2400G σαν gaming cpu και βγήκα πάλι λάθος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι έγραψα ότι ο 2400g τιμολογιακα κινδυνεύει από τον 8350κ; Σορυ. Ρεεεεεεε, είναι ο 8400 που είναι τσιπαρα ρε παιδιά.

leros2004 καταλαβαίνω το νεαρό της ηλικίας σου για ειρωνία κτλ σε κάθε message. Συγκρατησου λίγο.

Επεξ/σία από TechnoV
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Και εγώ 3770Κ στα 4.4GHz έχω και ούτε σε Ryzen 2600X δεν θα πήγαινα πόσο μάλλον σε 1500Χ. Το ότι ο 1500Χ δεν ήταν καλύτερος στο  SC2 από τον OC 3770K στα 4.2GHz που τον έχεις δεν σημαίνει ότι ο 2400G είναι ίδιος με τον Pentium όμως,  η ότι οι Ryzen δεν κάνουν για Gaming.

Κάνω ανακοίνωση.

Αν το θέμα μας είναι ότι υπερεβαλα το διορθώνω.

Ο 2400g δεν είναι σαν τον g4560, είναι λίγο καλύτερος με 2 πυρήνες παραπάνω κ καλύτερη iGPU.

Στην ουσία τώρα. Δεν είναι κ καλύτερος όμως από 8100. Η κουβέντα έπρεπε να επικεντρωθεί στο κατά πόσο αξίζει να πληρώσεις iGPU.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Αν δεν κάνω λάθος αυτός ήταν που είπε πρώτος, καλύτερα ένας pentium G+1030 παρά 2400G+igpu. Εγώ έβαλα στο παιχνίδι τον 8100 που κρατάει πολύ καλύτερα από τον PentiumG σε ενδεχόμενο αναβάθμισης και χωρίς ουσιαστική διαφορά από τον 2400G σαν gaming cpu και βγήκα πάλι λάθος.

Πρίμεν μου, ένα Link έβαλα από gamers nexus. Η μικρή αγορά δεν είναι το φόρτε μου.

Με το συμπάθειο, στα ματάκια μου, γιώτα 3 δε μπορώ ούτε να τα βλέπω.

Εγώ μπλέχτηκα γιατί εκεί που εγώ είδα ανταγωνισμό, ένας άλλος χριστιανός έβλεπε βασιλιά.

Προφανώς κατά πως τα εξήγησαν τα παιδιά είναι κάπως off το link που παρέθεσα και δεν είχα συνυπολογίσει την αγορά των μεταχειρισμένων επομένως γράφτε λάθος.

Ήθελα και να καβλαντίσω τους συνδεσμίτες αλλά δεν μου βγήκε...

Μέχρι εκεί, στον strwaman κάνω like γιατί με εκφράζει χωρίς να πρέπει να σκεφτώ:)

Μόλις τώρα, TechnoV είπε

Κάνω ανακοίνωση.

Ο 2400g δεν είναι σαν τον g4560, είναι λίγο καλύτερος με 2 πυρήνες παραπάνω κ καλύτερη iGPU.

Στην ουσία τώρα. Δεν είναι κ καλύτερος όμως από 8100. Η κουβέντα έπρεπε να επικεντρωθεί στο κατά πόσο αξίζει να πληρώσεις iGPU.

Βάσικα πάνω κάτω κάτι τέτοιο ήθελα να πω.

Βέβαια κατά πως φαίνεται είναι ήδη αρκετά καλό cpu ανεξάρτήτως της gpu.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Πρίμεν μου, ένα Link έβαλα από gamers nexus. Η μικρή αγορά δεν είναι το φόρτε μου.

Με το συμπάθειο, στα ματάκια μου, γιώτα 3 δε μπορώ ούτε να τα βλέπω.

Εγώ μπλέχτηκα γιατί εκεί που εγώ είδα ανταγωνισμό, ένας άλλος χριστιανός έβλεπε βασιλιά.

Προφανώς κατά πως τα εξήγησαν τα παιδιά είναι κάπως off το link που παρέθεσα και δεν είχα συνυπολογίσει την αγορά των μεταχειρισμένων επομένως γράφτε λάθος.

Ήθελα και να καβλαντίσω τους συνδεσμίτες αλλά δεν μου βγήκε...

Μέχρι εκεί, στον strwaman κάνω like γιατί με εκφράζει χωρίς να πρέπει να σκεφτώ:)

Βάσικα πάνω κάτω κάτι τέτοιο ήθελα να πω.

Βέβαια κατά πως φαίνεται είναι ήδη αρκετά καλό cpu ανεξάρτήτως της gpu.

Είσαι με το τηλέφωνο στο χέρι να παραγγείλεις και βλέπεις

2400g 150

8400 165

Τι παίρνεις;

Δημοσ.

Ο 2400g είναι λίγο καλύτερος από τον 8100 και αιώνες μπροστά από τον g4560.Στο τέλος αν τα βάλουμε ram cpu motherboard ο 2400 g είναι ένα σαρανταρι μπροστά. Ο καθένας ας κρίνει αν αξίζει αυτή η διαφορά για 2,5 φορές καλύτερη κάρτα γραφικών και η αναβάθμιση που παρέχει η am4 πλατφόρμα . Νομίζω δεν χρειάζεται να το κουράζουμε παραπάνω .

3 λεπτά πριν, TechnoV είπε

2400g 150

8400 165

Τι παίρνεις;

2600 στα 185 

• Like 1
Δημοσ.
10 minutes ago, TechnoV said:

Κάνω ανακοίνωση.

Kαι απο 8100 καλυτερος ειναι συμφωνα με το link pirmen. Πως να μην ειανι αλλωστε, μιλαμε για 4/8 εναντι 4/4 με το ιδιο IPC

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, TechnoV είπε

2400g 150

8400 165

Τι παίρνεις;

i3 8100

Δημοσ.

Oλα ειναι καλα ή κακα αναλωγα το σεναριο χρησης τους. Αν θες να το εχεις σαν μοναδικο pc και σαν κυριως χρηση παιχνιδια σιγουρα δεν ειναι το καλυτερο cpu ειτε αυτο ειναι το 2400g ειτε το g4560-8100 + 1030. Εμεις πριν κανα 1.5-2 χρονακια φτιαξαμε σε ενα φιλο pcακι με a10 7860 για να παιζουμε διπλα σε esport παιχνιδια τυπου lol dota csgo και ειναι μια χαρα, επισης παιζει ανετα ολα τα indie games καθως και αρκετα πιο καινουργια σε 720p low-medium. Σιγουρα δεν ειναι το καλυτερο αλλα για την δουλεια που το θελαμε με 250ε καναμε οχι απλα τη δουλεια μας αλλα ακομα καλυτερα απο οτι περιμεναμε. Τωρα εκτελει χρεη htpc και τη θεση του θα παρει ενα με 2400g γιατι η χρηση του ειναι 1 με 2 φορες τη βδομαδα που καυλαντιζουμε.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, pirmen56 said:

Ο diaperchanger συγκρινε το πακετο cpu + dgpu / cpu + igpu. Ο technov απτην αλλη συγκρινε τον g4560 με τον 2400g σαν επεξεργαστες...

8 minutes ago, TechnoV said:

2400g 150

8400 165

Τι παίρνεις;

Ετσι οπως τα γραφεις 2400g, λογω καλυτερης ενσωματωμενης. Αν εχω ηδη καρτα γραφικων λαθος διλημμα, προφανως ο 2400g δεν προοριζεται για αυτον που θα παρει GPU μαζι. 

Δεν παει σε εσενα τωρα και εντελως ενημερωτικα, ο τελευταιος pentium G που θυμαμαι να προτεινεται εδω στο forum, και μαλιστα σαν fx8350 killer 2-3 χρονια πριν ηταν o g3258. Αντεξε δεν αντεξε 1 6μηνο. Aς τον θαυμασουμε σημερα να δουμε πως κραταει

Οχι, δεν κολλαει το video, ο g3258 ειναι...

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, strawman είπε

Ο diaperchanger συγκρινε το πακετο cpu + dgpu / cpu + igpu. Ο technov απτην αλλη συγκρινε τον g4560 με τον 2400g σαν επεξεργαστες...

Ετσι οπως τα γραφεις 2400g, λογω καλυτερης ενσωματωμενης. Αν εχω ηδη καρτα γραφικων λαθος διλημμα, προφανως ο 2400g δεν προοριζεται για αυτον που θα παρει GPU μαζι. 

Δεν παει σε εσενα τωρα και εντελως ενημερωτικα, ο τελευταιος pentium G που θυμαμαι να προτεινεται εδω στο forum, και μαλιστα σαν fx8350 killer 2-3 χρονια πριν ηταν o g3258. Αντεξε δεν αντεξε 1 6μηνο. Aς τον θαυμασουμε σημερα να δουμε πως κραταει

Απόκρυψη περιεχομένων

Οχι, δεν κολλαει το video, ο g3258 ειναι...

Έχεις φάει κολημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

2600 στα 185 

+10

Για τους αιώνες υπεροχής του 2400g έναντι του g4560 στο cpu κομμάτι δεν αμφέβαλλα ποτέ.

Ο 4560 αφήνει ελεύθερους πόρους στο Budget για dgpu και φτηνότερες ram.

H gpu του 2400g θα ήθελα να είναι καλύτερη ή ο 2400g να είναι φτηνότερος.

Κάπου εκεί είναι και κοστολογικά ο λόγος που δεν πολυασχολιέμαι με τις μικρές κατηγορίες.

180 ευρώ κοστίζει ο  6c/12t, σιγά μην ασχοληθώ με τον 4c/8t για ένα 20άρι παρακάτω.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

+10

Για τους αιώνες υπεροχής του 2400g έναντι του g4560 στο cpu κομμάτι δεν αμφέβαλλα ποτέ.

Ο 4560 αφήνει ελεύθερους πόρους στο Budget για dgpu και φτηνότερες ram.

H gpu του 2400g θα ήθελα να είναι καλύτερη ή ο 2400g να είναι φτηνότερος.

Η gpu κόβεται από τις μνήμες μέχρι να δούμε hbm2 πραγματικά καλές αποδόσεις δεν θα δούμε. Και πάλι όμως παραμένει ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε igpu και μπορείς να έχεις χαλαρό gaming 

Δημοσ.

Μια χαρά τιμή έχει ο 2400, αν ψάχνεται για φιλόπτωχο να πάρετε ιντελ όπου η τιμολόγηση είναι  με γνώμονα τον πελάτη.

Ερωτήσεις:

α) Αν ο 2400 ήταν παιδί της Ιντελ και ο 8100 της amd θα κάναμε την ίδια συζήτηση ? 

β) Τι τιμή θα τον πουλούσε η μητέρα Τερέζα Ιντελ ?  

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...