dimoskoutr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, strawman είπε Νταξει σε productivity ειναι η μερα με την νυχτα, αρκετα μπροστα ο 2400g, εχει πολυ πιο δυνατο single core performance, κοντα 30% πανω λογω smt > ht (και υψηλοτερα ρολογια σε OC). Αλλα μιλαμε για gaming, και φανταζομαι χωρις bdie kits λογικα ειναι μπροστα ο 4770, εστω και λιγο. Χωρίς OC, μην το βάζουμε μέσα γιατί δεν γουστάρουν όλοι να το κάνουν...γενικά μπορούμε να πούμε ότι είναι κοντινά chip σε επεξεργαστική δύναμη...κερδίζει λιγάκι το ένα σε gaming, το άλλο σε productivity... 1 λεπτό πριν, TechnoV είπε Λέω εμπειρικά την γνώμη μου. Σου λέω 1500x είχα και δεν... Καλά κάτι userbench κτλ δεν τα λαμβάνω υπόψιν. Ότι είδα με τα μάτια μου υπερασπίζομαι. Άσε εμπάθειες κτλ, δεν ψάχνω για φίλους. Συζήτηση τεχνολογική κάνουμε. Αν επιμένεις να συγκρίνεις τον 4770 με τον 2400g είναι δικό σου θέμα. Δεν είναι μόνο ρολόγια οι επεξεργαστές φίλε. Φίλτατε εσύ σαφέστατα βγάζεις και πείσμα και εμπάθεια σε ένα τεχνολογικό φόρουμ. Ποιος σου μίλησε για ρολόγια φίλε...εδώ και single thread ο 2400g είναι λίγο μπροστά πάλι...το ότι πολλά παιχνίδια δεν εκμεταλλεύονται πλήρως την αρχιτεκτονική των ryzen ακόμη δεν έχει να κάνει και το πόσο καλό είναι το chip...εσύ έχεις σαφές θέμα...μας έβαλες τον 2400g στα ίδια με τον 4560...δηλαδή εκεί στην intel είναι μακάκες που έχουν τιμολογήσει τον 8100 χαμηλότερα από τον 2400g. Αφού ο 2400g είναι στα ίδια με τον 4560 και ο 8100 είναι καλύτερο cpu από τον 4560 εκεί στην intel χάνουν λεφτά τζάμπα οι άσχετοι...
strawman Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 1 minute ago, dimoskoutr said: Χωρίς OC, μην το βάζουμε μέσα γιατί δεν γουστάρουν όλοι να το κάνουν...γενικά μπορούμε να πούμε ότι είναι κοντινά chip σε επεξεργαστική δύναμη...κερδίζει λιγάκι το ένα σε gaming, το άλλο σε productivity... E δεν ειναι ετσι, διαφωνω καθετος. Δεν γινεται απτην μια να βλεπουμε bench AMD vs Intel με 8700k να τον τρεχουν μεχρι και 5.2ghz (ναι, το εχω δει και αυτο) και τους AMD να τους μετραμε σε stock Αλλωστε εξορισμου το οτι ειναι ξεκλειδωτος, και μαλιστα με οποιοδηποτε mobo, και σηκωνει και OC (εστω και μετριο) με την stock ψυκτρα ειναι ενα απιστευτα πλεονεκτημα. Και με το Ryzen master ουτε καν bios δεν μπαινεις. Γιατι να σου πω κατι, αν τον συγκρινες με εναν 4770k ξερεις τι θα γινοταν τωρα? Θα σου διναν links με τον 4770k στα 4.7ghz για να σου δειξουν οτι ειναι μπροστα απο τον 2400g. Το bottomline ειναι με 150€ απο AMD παιρνεις καινουργιο στο κουτι του κατι που ειναι τουλαχιστον ισαξιο με ενα μεταχειρισμενο Intel στα 150€ και δωρο μια καρτα γραφικων των 100€. Οποιος θεωρει τον Intel καλυτερη επιλογη πρεπει να βγαλει τα γυαλια. 7 minutes ago, TechnoV said: Λέω εμπειρικά την γνώμη μου. Σου λέω 1500x είχα και δεν... Τι εννοεις και δεν ρε φιλε. Θες να μου το αιτιολογησεις λιγο? Τι και δεν? Που και δεν? Σε 1 game που δοκιμασες του 2010? Και με τι τον συγκρινες? Γιατι ο 1500x στα 170 που εκανε συγκρινεται με εναν i5 7400 απο θεμα τιμης. Θες να μου πεις οτι ο 7400 θα τα πηγαινε καλυτερα, ακομα και σε αυτο το 1 game που δοκιμασες? Θες να μου πεις οτι ο 7400 ειναι καλυτερο CPU και καταληγεις στο συμπερασμα οτι οι AMD δεν? Γιατι αυτα γραφεις και εδω και στο αλλο νημα. 1
dimoskoutr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Και εγώ θα ήθελα να ξέρω που ο 1500x δεν, να το δούμε ρε παιδί μου να μην προτείνουμε ryzen 4/8 σε κανέναν και πάρουμε κόσμο στο λαιμό μας...δώσε μας λεπτομέρειες φίλτατε βγάζοντας όμως τα μπλε πατομπούκαλα από τα μάτια.
jgeorgiou Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 1) ότι αναγκάζεστε να συγκρίνετε τον 2400G με cpu 4 γενιές πίσω κάτι λέει για την απόδοση του 2) ότι αναγκάζεστε να συγκρίνετε τον 1500Χ με την απόδοση του Ι5 7400 που είχε 10ευρώ διαφορά από 7500 και 20% κάτω το ρολόι πάλι κάτι λεει για την απόδοση του. 3) Οτι θεωρήτε δεδομένο ότι ο κάθε χρήστης θα κάνει πετυχημένο-αποδοτικό o/c και με ακριβές μνήμες για να πλησιάσει σε απόδοση τον αντίστοιχης τιμής κλειδωμένο Intel πάλι κάτι λέει. 4) ότι "πουλάτε" τρίκυκλο (2400g) για χρήση αυτοκίνητου (gaming 1080) ενώ παίζει αξιοπρεπώς μόνο το 1 στα 1000 παιχνίδια που κυκλοφόρησαν την τελευταία 5ετία πάλι κάτι λέει Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από jgeorgiou 3 2
TechnoV Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 19 λεπτά πριν, strawman είπε E δεν ειναι ετσι, διαφωνω καθετος. Δεν γινεται απτην μια να βλεπουμε bench AMD vs Intel με 8700k να τον τρεχουν μεχρι και 5.2ghz (ναι, το εχω δει και αυτο) και τους AMD να τους μετραμε σε stock Αλλωστε εξορισμου το οτι ειναι ξεκλειδωτος, και μαλιστα με οποιοδηποτε mobo, και σηκωνει και OC (εστω και μετριο) με την stock ψυκτρα ειναι ενα απιστευτα πλεονεκτημα. Και με το Ryzen master ουτε καν bios δεν μπαινεις. Γιατι να σου πω κατι, αν τον συγκρινες με εναν 4770k ξερεις τι θα γινοταν τωρα? Θα σου διναν links με τον 4770k στα 4.7ghz για να σου δειξουν οτι ειναι μπροστα απο τον 2400g. Το bottomline ειναι με 150€ απο AMD παιρνεις καινουργιο στο κουτι του κατι που ειναι τουλαχιστον ισαξιο με ενα μεταχειρισμενο Intel στα 150€ και δωρο μια καρτα γραφικων των 100€. Οποιος θεωρει τον Intel καλυτερη επιλογη πρεπει να βγαλει τα γυαλια. Τι εννοεις και δεν ρε φιλε. Θες να μου το αιτιολογησεις λιγο? Τι και δεν? Που και δεν? Σε 1 game που δοκιμασες του 2010? Και με τι τον συγκρινες? Γιατι ο 1500x στα 170 που εκανε συγκρινεται με εναν i5 7400 απο θεμα τιμης. Θες να μου πεις οτι ο 7400 θα τα πηγαινε καλυτερα, ακομα και σε αυτο το 1 game που δοκιμασες? Θες να μου πεις οτι ο 7400 ειναι καλυτερο CPU και καταληγεις στο συμπερασμα οτι οι AMD δεν? Γιατι αυτα γραφεις και εδω και στο αλλο νημα. Πάλι τα ίδια θα γράφουμε; Να ωριμάσει ο ζεν, να βγουν σωστές μητρικές για ζεν, να ανέβουν σωστά οι μνήμες, να εκμεταλλευτούν τα games τους ζεν,να να να.. Μέχρι να γίνουν αυτά ο 1500x θα έχει παλιωσει. Η πλατφόρμα θέλει δουλειά ακόμα. Τέλος πάντων αφού έχετε κατασταλάξει κ σεις με τους ryzen κ γω τσάμπα χάνουμε το χρόνο μας. Συνεχιστε...
Aten-Ra Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 6 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Και εγώ θα ήθελα να ξέρω που ο 1500x δεν, να το δούμε ρε παιδί μου να μην προτείνουμε ryzen 4/8 σε κανέναν και πάρουμε κόσμο στο λαιμό μας...δώσε μας λεπτομέρειες φίλτατε βγάζοντας όμως τα μπλε πατομπούκαλα από τα μάτια. Δεν κάνει για Games γιατί ο φίλος δοκίμασε την παιχνιδαρα StarCraft 2 του 2010 και λόγο Single Thread ο 1500Χ δεν του άρεσε άρα και σε όλα τα αλλά Games δεν κάνει. Είναι σαν να πούμε ότι ο 8700Κ απλά δεν κάνει για Gaming γιατί τον δοκίμασα σε ένα Game με την ενσωματωμένη κάρτα και είναι κατώτερος του Ryzen 2200G. Απλά μεταφέρω την εμπειρία μου. 😋
TechnoV Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 3 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε 1) ότι αναγκάζεστε να συγκρίνετε τον 2400G με cpu 4 γενιές πίσω κάτι λέει για την απόδοση του 2) ότι αναγκάζεστε να συγκρίνετε τον 1500Χ με την απόδοση του Ι5 7400 που είχε 10ευρώ διαφορά από 7500 και 20% κάτω το ρολόι πάλι κάτι λεει για την απόδοση του. 3) Οτι θεωρήτε δεδομένο ότι ο κάθε χρήστης θα κάνει πετυχημένο-αποδοτικό o/c και με ακριβές μνήμες για να πλησιάσει σε απόδοση τον αντίστοιχης τιμής κλειδωμένο Intel πάλι κάτι λέει. 4) ότι "πουλάτε" τρίκυκλο (2400g) για χρήση αυτοκίνητου (gaming 1080) ενώ παίζει αξιοπρεπώς μόνο το 1 στα 1000 παιχνίδια που κυκλοφόρησαν την τελευταία 5ετία πάλι κάτι λέει Πες τα ρε φίλε. Θεωρούν σωστό τσιπακι αυτό που πρέπει να έχεις τηηηηηην εμςπρια για να δουλέψει ανθρώπινα. Κ με 3770κ θα συγκρίνουν και με 2600κ.
strawman Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 minutes ago, jgeorgiou said: 1) ότι αναγκάζεστε να συγκρίνετε τον 2400G με cpu 4 γενιές πίσω κάτι λέει για την απόδοση του 2) ότι αναγκάζεστε να συγκρίνετε τον 1500Χ με την απόδοση του Ι5 7400 που είχε 10ευρώ διαφορά από 7500 και 20% κάτω το ρολόι πάλι κάτι λεει για την απόδοση του. 3) ότι "πουλάτε" τρίκυκλο (2400g) για χρήση αυτοκίνητου (gaming 1080) ενώ παίζει μόνο το 1 στα 1000 παιχνίδια της τελευταίας 5ετίας πάλι κάτι λέει 1) Οταν το CPU 4 γενιων PC ειναι πιο γρηγορο απο Intel CPU του 2017 των 280€ ομως δεν λεει τιποτα Μονομπαντα επιχειρημτα οπως παντα, τυφλα να εχει η αντικειμενικοτητα. Και btw, δεν συγκρινουμε γενιες, συγκρινουμε τιμες. Αν ο 4 γενιων CPU εχει την ιδια τιμη με τον καινουργιο, γιατι να μην τους συγκρινουμε? Εσυ με τι προτεινεις να τον συγκρινουμε? Με 8700k που κανει τα διπλασια και κατι? Τυπικες συγκρισεις Intelοπληκτων... 2) Συγκρινετε τον και με τον 7500, ο 1500x του ριχνει χαστουκια. Νταξει, δεν ξερω τι παιζει σε games του 2010, δοκιμασε τους σε κανα AC origins να τραβας τα μαλλια σου που αυτοι οι 2 κοστιζουν το ιδιο. Που να τον κλοκαρις ας πουμε. Και βεβαια επειδη εισαι τερας αντικειμενικοτητας, ο 1600 ποση διαφορα ειχε απο τον 1500x? 3)Τωρα μιλαμε για τον 2400g σαν CPU, οχι σαν APU, να δουμε με τι συγκρινετε καθαρα απο επεξεργαστικη ισχυ. Προφανως σαν APU δεν κανει για 1080p στα AAA games, πας 720p. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από strawman
TechnoV Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Δεν κάνει για Games γιατί ο φίλος δοκίμασε την παιχνιδαρα StarCraft 2 του 2010 και λόγο Single Thread ο 1500Χ δεν του άρεσε άρα και σε όλα τα αλλά Games δεν κάνει. Είναι σαν να πούμε ότι ο 8700Κ απλά δεν κάνει για Gaming γιατί τον δοκίμασα σε ένα Game με την ενσωματωμένη κάρτα και είναι κατώτερος του Ryzen 2200G. Απλά μεταφέρω την εμπειρία μου. 😋 2v2 25fps με 1050 ti; Έλεος..
strawman Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, Aten-Ra said: Δεν κάνει για Games γιατί ο φίλος δοκίμασε την παιχνιδαρα StarCraft 2 του 2010 και λόγο Single Thread ο 1500Χ δεν του άρεσε άρα και σε όλα τα αλλά Games δεν κάνει. Εγω το σεβομαι να μην του κανει γιατι δεν παει καλα στο starcraft 2. To προβλημα ξερεις που ειναι? Οτι δεν παει καλα στο SC2 γιατι τον συγκρινει με επεξεργαστη απο Intel που θα του κοστισε χαλαρα τα 2πλασια. Minimum θα τον συγκρινει με εναν k, που σημαινει 250-280 για i5 ή 350 για i7, Z mobo για OC και bonus η ψυκτρα. Αν τον συγκρινει ομως με τον ανταγωνιστη του (7400 / 7500) θα γελαει ο κοσμος. Αλλα οχι, συγκρινουμε μηλα με αχλαδια για να μας βγουν τα κουκια 7 minutes ago, TechnoV said: 2v2 25fps με 1050 ti; Έλεος.. Kαι με ποιον Intel εβγαζες παραπανω fps? Αυτο ρωτησα και πριν, απαντηση ντεν πηρα. Γιατι νταξει ναι συμφωνω, ο 8700k μου στα 5ghz παιζει να βγαζει 60+, το θεμα ειναι να συγκρινουμε κατι που ειναι εστω και λιγο κοντα τιμολογιακα... Ειχαμε και εναν αλλον σαν και σενα τις προαλλες που ειπε οτι ειναι απογοητευση οι Ryzen γιατι ο 1400 του δεν πιανει τον 7700k. Δηλαδη νταξει ρε παιδια, να σοβαρευτουμε λιγο και να συγκρινουμε ανα price point, οχι οτι μας ερθει στην κουτρα. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από strawman
TechnoV Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 8 λεπτά πριν, strawman είπε Εγω το σεβομαι να μην του κανει γιατι δεν παει καλα στο starcraft 2. To προβλημα ξερεις που ειναι? Οτι δεν παει καλα στο SC2 γιατι τον συγκρινει με επεξεργαστη απο Intel που θα του κοστισε χαλαρα τα 2πλασια. Minimum θα τον συγκρινει με εναν k, που σημαινει 250-280 για i5 ή 350 για i7, Z mobo για OC και bonus η ψυκτρα. Αν τον συγκρινει ομως με τον ανταγωνιστη του (7400 / 7500) θα γελαει ο κοσμος. Αλλα οχι, συγκρινουμε μηλα με αχλαδια για να μας βγουν τα κουκια Kαι με ποιον Intel εβγαζες παραπανω fps? Αυτο ρωτησα και πριν, απαντηση ντεν πηρα. Γιατι νταξει ναι συμφωνω, ο 8700k μου στα 5ghz παιζει να βγαζει 60+, το θεμα ειναι να συγκρινουμε κατι που ειναι εστω και λιγο κοντα τιμολογιακα... Ειχαμε και εναν αλλον σαν και σενα τις προαλλες που ειπε οτι ειναι απογοητευση οι Ryzen γιατι ο 1400 του δεν πιανει τον 7700k. Δηλαδη νταξει ρε παιδια, να σοβαρευτουμε λιγο και να συγκρινουμε ανα price point, οχι οτι μας ερθει στην κουτρα. Ότι game δοκίμασα με 3770κ είχα ψηλότερα fps παντού από τον 1500x. Λέω την αλήθεια. Ο 3770κ στα 4 με 4.2ghz. Επαναλαμβάνω. Το gaming ήταν πιο ομαλό κ πιο γρήγορο με τον 3770κ. Δε μπορώ να στο αποδείξω. Επισυνάπτω την εμπειρία μου.
dimoskoutr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 20 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε 1) ότι αναγκάζεστε να συγκρίνετε τον 2400G με cpu 4 γενιές πίσω κάτι λέει για την απόδοση του 2) ότι αναγκάζεστε να συγκρίνετε τον 1500Χ με την απόδοση του Ι5 7400 που είχε 10ευρώ διαφορά από 7500 και 20% κάτω το ρολόι πάλι κάτι λεει για την απόδοση του. 3) Οτι θεωρήτε δεδομένο ότι ο κάθε χρήστης θα κάνει πετυχημένο-αποδοτικό o/c και με ακριβές μνήμες για να πλησιάσει σε απόδοση τον αντίστοιχης τιμής κλειδωμένο Intel πάλι κάτι λέει. 4) ότι "πουλάτε" τρίκυκλο (2400g) για χρήση αυτοκίνητου (gaming 1080) ενώ παίζει αξιοπρεπώς μόνο το 1 στα 1000 παιχνίδια που κυκλοφόρησαν την τελευταία 5ετία πάλι κάτι λέει Καλά εσύ ακόμη θεωρείς τον 8100 πιο γρήγορο από τον 2400g σε gaming, ενώ βρίσκεις ένα σκασμό βίντεο στο youtube που σου λένε το αντίθετο, σε τι βάση να γίνει κουβέντα;
Aten-Ra Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 4 λεπτά πριν, TechnoV είπε Ότι game δοκίμασα με 3770κ είχα ψηλότερα fps παντού από τον 1500x. Λέω την αλήθεια. Ο 3770κ στα 4 με 4.2ghz. Επαναλαμβάνω. Το gaming ήταν πιο ομαλό κ πιο γρήγορο με τον 3770κ. Δε μπορώ να στο αποδείξω. Επισυνάπτω την εμπειρία μου. Από περιέργεια, για πες ποια games δοκίμασες ?
strawman Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, TechnoV said: Ότι game δοκίμασα με 3770κ είχα ψηλότερα fps παντού από τον 1500x. Λέω την αλήθεια. Ο 3770κ στα 4 με 4.2ghz. Επαναλαμβάνω. Το gaming ήταν πιο ομαλό κ πιο γρήγορο με τον 3770κ. Δε μπορώ να στο αποδείξω. Επισυνάπτω την εμπειρία μου. Δεν διαφωνω, πολυ πιθανον να ηταν Βασικα με bdie kit αμφιβαλλω, αλλα ας το αγνοησουμε αυτο προς το παρον. Οπως "προεβλεψα" και στο προηγουμενο μου μνμα, τον συγκρινεις με CPU που κοστιζε τα διπλασια και βαλε, και που ακομα και οταν αγορασες τον 1500x ηταν πιο ακριβος σαν μεταχειρισμενος!! Βασικα ακομα και σημερα ειναι πιο ακριβος σαν μεταχειρισμενος. 5 ετιας επεξεργαστης. Λογικο δεν ειναι να ηταν πιο ομαλος? Οπως επισης πιο ομαλος ειναι απο εναν 7400 / 7500, που ειναι ο ανταγωνιστης του 1500x που ειχες. PS1. Ετσι ενημερωτικα, χωρις να θελω να σε αμφισβητησω, ολα τα benchmarks δειχνουν τον 1500x μπροστα ακομα και σε stock με μνημες του κιλου. Ξαναλεω, χωρις διαθεση αμφισβητησης PS2. Και θα μου πεις τωρα ευλογα, μα 5ετιας επεξεργαστης ειναι δυνατον να ειναι πιο γρηγορος? Και θα σου πω ναι, ειναι, οπως ειναι πιο γρηγορος και απο τους αντιστοιχους με τον δικο σου Intel. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από strawman 1
ilos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Ο 1500x με 20 ευρώ διαφορά από τον 1600 ήταν κακή αγορά όταν τον πήρες techno έτσι και αλλιώς για να τελειώνουμε το θέμα. Τώρα αν άξιζε να δώσεις ακόμα παραπάνω λεφτά και από τον 1600 για κανέναν 7600k πχ εξαρτάται από το τι τον χρησιμοποιείς. Στα περισσότερα παλιά παιχνίδια που χρησιμοποιούν μέχρι 4 threads και δεν είναι multiplayer θα είναι γρηγορότερος ο 7600k, ειδικά αν τον κλοκάρεις κιόλας στα 4.5+Ghz. Σε όλα τα υπόλοιπα πράγματα δεν έχει καν επαφή σαν cpu με τον 1500x πόσο μάλλον με τον 1600. Το πρόβλημα δηλαδή δεν ήταν ο 1500x αλλά η λανθασμένη αγορά σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις