Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostas_anes είπε

Γιατι ειδικα στο CS:GO που στο Gamers Nexus τον 1200 στα 3.9 τον δειχνει 10 FPS πισω, εγω τον βλεπω στο βιντεο 100 FPS προστα (με καλυτερη καρτα βεβαια) πραγμα που σημαινει οτι..
Κααααααατι δεν παει καλα στο αρθρο που μας δειχνεις. Γιατι ολοι ρε φιλε να λενε το ιδιο με τα βιντεο τους σε συγκρισεις.... δυσκολο το βρισκω.

Πάω πάσο. Θεωρώ το gamers nexus αξιόπιστο. Δεν έχω ούτε 2400g ούτε g4560. Αν θεωρείς ότι υπάρχει θέμα αξιοπιστίας, υποχωρώ.

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Πάω πάσο. Θεωρώ το gamers nexus αξιόπιστο. Δεν έχω ούτε 2400g ούτε g4560. Αν θεωρείς ότι υπάρχει θέμα αξιοπιστίας, υποχωρώ.

Nαι και εγω το θεωρω αξιοπιστο αλλα ας δουμε τα facts εδω. Ολοι οι αλλοι youtubers που μπορεις να δεις, ανγωστοι και μη βγαζουν ακομα και σε στοκ τον 1200 πιο πανω (ποσο μαλλον με OC που βαραει κατι i5 7400). Μαζι και ο HW Unboxed επειδη θυμαμαι το βιντεο του i3 7100/G4560/R3 1200 οταν ειχε πρωτοβγει ο 1200.

Αρα ειτε ολοι ειναι μαλακες/κομπιναδοροι και το GN ειναι σωστο, ειτε το GN εκανε κατι λαθος/πειραξε/εγινε λαθος στα γραφηματα δεν ξερω γω τι αλλο μπορει να προκαλεσε την διαφορα.

Στατιστικα, το 2ο βλεπω να ισχυει....

Τωρα αν καποιος απο εδω μεσα εχει G4560 εγω ευχαριστως να κλεισω το SMT στον 1400 και να κανουμε ενα 1200 vs 4560 show off για να δουμε ποιος ειναι καλυτερος CPU. RX 480 εχω και την κανω οσο OC χρειαστει για να πιασω ψηλες καρτες, και οσο UC χρειαστει για να πιασω κατωτερες. Ιδιο τσιπακι ειναι ο 1400 με 1200, απλως ο 1400 εχει SMT enabled.

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1
Δημοσ.

Τι να πω, δεν ψάχτηκα περισσότερο... το πρώτο link στο google πάτησα.

Αν συνεχίσει να με ενδιαφέρει η μικρή κατηγορία, που δεν, πιο πολύ για το drama μπήκα και να καβλαντίσω με τους επαγγελματίες amdάκηδες,

θα ρίξω διάβασμα επί του θέματος, πιθανόν για να σε επιβεβαιώσω, λιγότερο πιθανό για να με επιβεβαιώσω...

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Ωραία.

και γιατί να μη πάρεις έναν r3 50 ευρώ λιγότερα, μαζί με τη gpu + 20 ευρώ και να μπορείς να αναβαθμίσεις ξεχωριστά cpu, gpu και χωρίς

να σε απασχολούν οι ram, που μεταβάλουν το +20 που γράφεις σε +20 +30 = +50 τουλάχιστον, δεδομένου ότι ο 4560 παίζει τα ίδια με valueram από το στοκατσίδικο

αλλα η apu θέλει κοτσονάτες μνημούλες 2933 c15....

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο να πάρω υποδεέστερο επεξεργαστή από τον 4C 8T που είναι ο 2400G για να βάλω σώνει και καλά την GT1030 που δεν θα μου προσφέρει τίποτα παραπάνω από αυτήν που έχει ο 2400G.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο να πάρω υποδεέστερο επεξεργαστή από τον 4C 8T που είναι ο 2400G για να βάλω σώνει και καλά την GT1030 που δεν θα μου προσφέρει τίποτα παραπάνω από αυτήν που έχει ο 2400G.

Κοίτα παραπάνω λέμε ότι μπορεί και να μην στέκουν τα αποτελέσματα του gamers nexus.

Αν στέκουν δεν μιλάμε για τα ίδια, αλλά για 10% κάτω στα games με oc στον 2400g.

Χωρίς oc και χωρίς καλές μνήμες μιλάμε για πάνω από 20%. Και σε λίγα fps, κάτω από τα 80 όπου κάθε fps αξίζει, όχι στα 160 - 190 όπου σιγά μη φανεί η διαφορά.

Τέσπα, μπορεί και να είναι off τα νούμερα του μαλλιά....

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Κοίτα παραπάνω λέμε ότι μπορεί και να μην στέκουν τα αποτελέσματα του gamers nexus.

Αν στέκουν δεν μιλάμε για τα ίδια, αλλά για 10% κάτω στα games με oc στον 2400g.

Χωρίς oc και χωρίς καλές μνήμες μιλάμε για πάνω από 20%. Και σε λίγα fps, κάτω από τα 80 όπου κάθε fps αξίζει, όχι στα 160 - 190 όπου σιγά μη φανεί η διαφορά.

Τέσπα, μπορεί και να είναι off τα νούμερα του μαλλιά....

Παραπάνω σου έβαλα review με 22 games που έγινε μόλις πριν ένα μήνα με καινούργια drivers, bios κλπ κλπ και βγάζει την VEGA 11 που έχει ο 2400G ισάξια της GT1030. Εσύ γιατί έχεις κολλήσει με ένα και μόνο review που έγινε πριν 4-5 μήνες ??

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προτιμήσει κάποιος υποδεέστερο επεξεργαστή μόνο και μόνο για να βάλει την GT1030.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Παραπάνω σου έβαλα review με 22 games που έγινε μόλις πριν ένα μήνα με καινούργια drivers, bios κλπ κλπ και βγάζει την VEGA 11 που έχει ο 2400G ισάξια της GT1030. Εσύ γιατί έχεις κολλήσει με ένα και μόνο review που έγινε πριν 4-5 μήνες ??

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προτιμήσει κάποιος υποδεέστερο επεξεργαστή μόνο και μόνο για να βάλει την GT1030.

Η διαφορά cpu + gpu είναι ήδη +20 ευρώ, με το βίντεο που έβαλες 3200 c16 ανεβαίνουμε κι άλλο... δεδομένου ότι ο 4560 παίζει και με valueram...

Σε ένα combo που ξεκινάει από 130+μτφ αυτό που μου βάζεις για '''ίδιο''' είναι στα 150+μτφ + διαφορά στις μνήμες...

Τα λεφτά είναι λίγα στη μικρή κατηγορία. 40 ευρώ στα 130 είναι 30% πάνω....

(20 από το combo cpu gpu + 20 πάνω κάτω για μνήμες)

Διαμαντένιος βασιλιάς είναι αυτός βέβαια, να μη δώσουμε κάτι παραπάνω για ίδια και χειρότερα?

Επεξ/σία από DiaperCh@nger
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξανά εδώ για δεύτερη φορά στο ίδιο θέμα για όποιον λέει ότι ο 2400g είναι πιο αργός από τον 8100 σε παιχνίδια!!!! Στις λεπτομέρειες κάτω από το βίντεο θα δείτε τις συνθέσεις των συστημάτων... Από το 1:20 περίπου του βίντεο στο witcher 3 και μετά σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που έχει και είναι πολλά ο 8100 μπουκώνει και δεν τραβάει όσο ο 2400 με την 1060 σε 1080p... Στο hitman ο ryzen κάνει κύκλους γύρω από τον 8100. Ανοίξτε μάτια μερικοί εδώ μέσα!!! https://www.youtube.com/watch?v=PtQ9V_aIwFI αυτό που μπουκώνει ο 8100 συμβαίνει σε πολλά παιχνίδια.... Σαφώς και είναι πιο αργή cpu και για gaming από τον 2400g ειδικά σε σύγχρονα παιχνίδια που εκμεταλλεύονται πυρήνες ή threads... Άντε λέμε...#tinemerikoire :-)

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε

Και αυτό με τον 2200g , με τον 2400g απλά η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που απορώ τι συζητάμε 

Εντελώς άσχετο βίντεο, χωρίς dpgu.... για τον 2200g κι όχι τον 2400g

ακόμα περιμένω το link που είναι ο πιο δημοφιλής cpu ο 2400g...

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Καλα.... Ειδικα στα νεα παιχνδια με 2/4 πας μπροστα. PUBG θες που το παιζουν ολοι σχεδον και εχει γινει viral? Για σταθερα FPS το λιγοτερο 4 cores, οχι threads. Το παιχνιδι εκμεταλευεται κανονικα εως 6 και αλλα 2 με 20-30% usage. 
Toυς Pentium τους 2πυρηνους που κλοκαρανε τους θυμασε που ηταν το "ultimate deal" και οταν μας ηρθε 2015 τα παιχνιδια τους 2 πυρηνες τους πηγαν πιπα κωλο? Ε κατι παρομοιο παιζει και τωρα με τα 2/4 γι αυτο και η Intelα μας πηγε και σε 4/4 στους i3.

Αυτα να τα λες μονο εδω που σε ξερουμε, γιατι να σε κοροιδευουν και αλλου κριμα ειναι...... Με 5-6 settings πιο πανω (και μερικα αρκετα) ο 2400 βγαζει 40-50 FPS πιο πανω απο τον 8400....

Το εβαλα το πρωτο σε συγκεκριμενο timestamp για να κανει ιδιες σκηνες render (μεσα σε δρομο με αμαξια και κοσμο)..... 

Ο 8400 είναι σοβαρός επεξεργαστής. Τι δουλειά έχει να συγκρίνεται με τα Apu κτλ; Είναι άλλης κατηγορίας CPU.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Η διαφορά cpu + gpu είναι ήδη +20 ευρώ, με το βίντεο που έβαλες 3200 c16 ανεβαίνουμε κι άλλο... δεδομένου ότι ο 4560 παίζει και με valueram...

Σε ένα combo που ξεκινάει από 130+μτφ αυτό που μου βάζεις για '''ίδιο''' είναι στα 150+μτφ + διαφορά στις μνήμες...

Τα λεφτά είναι λίγα στη μικρή κατηγορία. 40 ευρώ στα 130 είναι 30% πάνω....

(20 από το combo cpu gpu + 20 πάνω κάτω για μνήμες)

Διαμαντένιος βασιλιάς είναι αυτός βέβαια, να μη δώσουμε κάτι παραπάνω για ίδια και χειρότερα?

Επειδή επιμένεις να τρολαρεις με τους βασιλιάδες κλπ κλπ, βαλε εσύ όποιον συνδυασμό θέλεις που να έχει ισάξιο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών με τον 2400G στα 150 Ευρώ.

Μετά συνεχίζουμε την συζήτηση. 😉

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε

https://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes.html?from=latest_keyphrases&o=cpu 

Και ο 2200g και ο 2400g πάνω από τον g4560

A ναι η δημοτικότητα του skroutz....

Πραγματικά αν μου έλεγες για τις φίλες από το δημοτικό τι πιστεύουν θα το μέτραγα περισσότερο.

Δημοτικότητα skroytz όπου ο i5 7500, ο i5 7600K είναι δημοφιλέστεροι του 2600 και του 1600Χ.

Εσύ έχεις πιο ''σοβαρές'' πηγές κι από μένα που έκανα μισό google search.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...