Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2400g με στοκ ψύκτρα πάει 1500 στην gpu . Εκεί είναι λίγο πιο πάνω από 1030gt . Τώρα γιατί κάποιος να προτείνει 1030 +pentium που είναι πιο κάτω λίγο σε γραφικά και αιώνες πίσω σε cpu δεν ξέρω . Ευτυχώς ο κόσμος ο περισσότερος έχει μια λογική γιαυτο και βλέπουμε 2200/2400g να είναι από τους πιο δημοφιλής επεξεργαστές. 

15 ευρώ διαφορά έχουν οι 3000 ram  από τις σάπιες που με σκάλισμα πάνε και cl14 αλλά και χωρίς αυτό είναι cl 15 . Αν ο αγοραστής κάνει το λάθος και πάει να γλιτώσει 15 ευρώ για να χάσει 30% σε επιδόσεις είναι δικό του θέμα και όχι του apu

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

2400g με στοκ ψύκτρα πάει 1500 στην gpu .

Και γιατί δεν τον πήγε η amd κατευθείαν?

9 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

2400g με στοκ ψύκτρα πάει 1500 στην gpu . Εκεί είναι λίγο πιο πάνω από 1030gt . Τώρα γιατί κάποιος να προτείνει 1030 +pentium που είναι πιο κάτω λίγο σε γραφικά και αιώνες πίσω σε cpu δεν ξέρω . Ευτυχώς ο κόσμος ο περισσότερος έχει μια λογική γιαυτο και βλέπουμε 2200/2400g να είναι από τους πιο δημοφιλήΕΙς επεξεργαστές. 

1600 στη gpu, AN πάει, είναι πιο κάτω από 1030

https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3261-r3-2200g-r5-2400g-review-gaming-benchmarks-vs-gt-1030

Βέβαια μπορεί το δελτίο τύπου της amd να λέει άλλα.

Η δημοφιλία από που προκύπτει, δεν σε αμφισβητώ, απλώς δεν ξέρω που να το κοιτάξω. Αν θες βάλε μου ένα link.

5 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Γιατί έχεις στοιχεία από έρευνα αγοράς έγκυρης πυγής που αναφέρει αυτό που είπες ??

Φυσικά και όχι.

Στα 130 ευρώ cpu + gpu combo, δεν είναι το πιθανότερο σενάριο το ελαφρύ gaming.

Είναι το σενάριο που βολεύει την ομάδα που υποστηρίζεις.

Συγγνώμη εννοούσα την εταιρία που αντικειμενικά κρίνεις τα προΪόντα της.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger
  • Like 1

10 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Ναι τα physics είναι..Πιο AMD optimized πεθαίνει..

kp5Jk82.png

Koιταχτε, σορρυ μεν πυο ειναι 10 σελιδες πιο πισω, αλλα σε αυτο δεν φταιω εγω. Το συγκεκριμενο παιχνιδι παιδες δεν ειναι AMD optimized κτλ. Aπλως χρειαζεται πολυ memory bandwidth. Γι αυτο και βλεπουμε την διαφορα 1060/970-580 (λογο του μεγαλυτερου bus της 580) οπως και την διαφορα 960-1050ti η οποιες εστω και αν εχουν ιδιο bandwidth, η 960 εχει πλεονεκτημα μιας και εχει 2GB λιγοτερα. 

Παρομοια κατασταση παιζει και με τις αλλες AMD καρτες, οπου αν δειτε εχουν παραπανω bandwidth απο τις αντιστοιχες NVidia που συνηθως "χανουν" η ειναι ιδιες.

11 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3261-r3-2200g-r5-2400g-review-gaming-benchmarks-vs-gt-1030

Η δημοφιλία από που προκύπτει, δεν σε αμφισβητώ, απλώς δεν ξέρω που να το κοιτάξω. Αν θες βάλε μου ένα link.

Φυσικά και όχι.

Στην πλειοψηφία είναι λίγο πιο πάνω. Αυτό 4 μήνες πριν πλέον έχουν βγει καινούργια bios και καινούργιοι drivers και έχουν αυξήσει και άλλο την απόδοση . 

• Sad 1

1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε

Αυτό που ανέβασες αδερφέ δείχνει 2400g με καλές/κακές μνήμες και με/χωρίς dgpu.

Δεν έχει g4560 με dgpu. 

Δεν χρειάζεται φαντάζομαι να εξηγήσω πόσο περίπατο πάει το value αν σε 2400g βάλεις 1030.

Πρέπει να είναι πιο πεταμένα λεφτά κι από αναβάθμιση i5 6400 σε i5 7400.

3 hours ago, ilos said:

mini itx δεν έχει πολλές επιλογές και πάνε στο 200ρικο οι x470. Ένας δικός μου πήρε τελικά αυτην:

https://www.skroutz.gr/s/12582807/Asrock-Fatal1ty-X370-Gaming-ITX-ac.html

Εννοείται με bdies δε παίζουμε με αυτά τα πράγματα😍

Για να μην υπάρχει θέμα με τις μνήμες φαντάζομαι θα πρέπει να 'ναι X370/470, σωστά ;

5 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Αυτό που ανέβασες αδερφέ δείχνει 2400g με καλές/κακές μνήμες και με/χωρίς dgpu.

Δεν έχει g4560 με dgpu. 

Δεν χρειάζεται φαντάζομαι να εξηγήσω πόσο περίπατο πάει το value αν σε 2400g βάλεις 1030.

Πρέπει να είναι πιο πεταμένα λεφτά κι από αναβάθμιση i5 6400 σε i5 7400.

Τι ακριβώς λες γιατί δεν καταλαβαίνω. Συγκρίνει την ενσωματωμένη Vega 11 με την 1030gt . Το ότι είναι στο ίδιο σύστημα δεν έχει καμία διαφορά . Ίσα ίσα κιόλας μιας και ο 2400g είναι πολύ καλύτερος από τον g4560 .  

Εκτος αν εννοείς ότι ο συνδυασμός g4560 και 1030 βγάζει παραπάνω από του βίντεο και ότι η 1030 αδικείται με τον 2400g....

4 ώρες πριν, DiaperCh@nger είπε

Ποιος 2400g ρε παιδιά, θέτε να με τρελάνετε.

Διαμάντια και βασιλιάδες και κουραφέξαλα.

g4560 + 1030 + 2x4gb τις φτηνότερες ram > 2400g + 2933 2x4gb και με λιγότερα λεφτά.

Πονάνε οι apu από τις εξωφρενικές στις ram. Αν είχαμε τις ίδιες apu με τιμές ram πριν 2 χρόνια κάτι γινότανε.

Ναι υπάρχει. g4560 + 1030 φτηνότερο και με φτηνότερες μνήμες.

Καλα.... Ειδικα στα νεα παιχνδια με 2/4 πας μπροστα. PUBG θες που το παιζουν ολοι σχεδον και εχει γινει viral? Για σταθερα FPS το λιγοτερο 4 cores, οχι threads. Το παιχνιδι εκμεταλευεται κανονικα εως 6 και αλλα 2 με 20-30% usage. 
Toυς Pentium τους 2πυρηνους που κλοκαρανε τους θυμασε που ηταν το "ultimate deal" και οταν μας ηρθε 2015 τα παιχνιδια τους 2 πυρηνες τους πηγαν πιπα κωλο? Ε κατι παρομοιο παιζει και τωρα με τα 2/4 γι αυτο και η Intelα μας πηγε και σε 4/4 στους i3.

4 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

ο 2400G "πιέζεται" απο φθηνότερα chips me 1030

επίσης πιέζεται και από τον I5 8400 με την ενσωματωμένη.

Στα games που παίζει ο 2400G παίζει και ο Ι5 8400-μαμισια ψυκτρα + Ζ370 + 16GB 3000/16 με σημερινό κόστος 405ευρώ

και ο Ι5 8400 είναι και πολύ γρηγορότερος , μέρα με νύχτα διαφορά όταν συνδιαζεται με Ζ370 και παίζει FIFA/NBA2K και ας βγάζει λιγότερα fps

Αυτα να τα λες μονο εδω που σε ξερουμε, γιατι να σε κοροιδευουν και αλλου κριμα ειναι...... Με 5-6 settings πιο πανω (και μερικα αρκετα) ο 2400 βγαζει 40-50 FPS πιο πανω απο τον 8400....

Το εβαλα το πρωτο σε συγκεκριμενο timestamp για να κανει ιδιες σκηνες render (μεσα σε δρομο με αμαξια και κοσμο)..... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Τι ακριβώς λες γιατί δεν καταλαβαίνω. Συγκρίνει την ενσωματωμένη Vega 11 με την 1030gt . Το ότι είναι στο ίδιο σύστημα δεν έχει καμία διαφορά . Ίσα ίσα κιόλας μιας και ο 2400g είναι πολύ καλύτερος από τον g4560 .  

Εκτος αν εννοείς ότι ο συνδυασμός g4560 και 1030 βγάζει παραπάνω από του βίντεο και ότι η 1030 αδικείται με τον 2400g....

Η όλη σύγκριση είναι στα όρια του unplayable σε παιχνίδια που πραγματικά δεν απευθύνονται στο budget είτε του ενός είτε του άλλου cpu.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να δείξεις με το συγκεκριμένο video.

Ξαναγράφω 1000ή φορά. Ο διαμαντένιος βασιλιάς που είναι?

Μπορείς να μου βρεις στο ίδιο βίντεο/γράφημα/άρθρο ο 2400g να ξεφτιλίζει το combo 4560 + 1030.

Εγώ έβαλα ένα link.

επίσης περιμένω το link που δείχνει τη δημοφιλία του 2400g..

6 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Καλα.... Ειδικα στα νεα παιχνδια με 2/4 πας μπροστα. PUBG θες που το παιζουν ολοι σχεδον και εχει γινει viral? Για σταθερα FPS το λιγοτερο 4 cores, οχι threads. Το παιχνιδι εκμεταλευεται κανονικα εως 6 και αλλα 2 με 20-30% usage. 
Toυς Pentium τους 2πυρηνους που κλοκαρανε τους θυμασε που ηταν το "ultimate deal" και οταν μας ηρθε 2015 τα παιχνιδια τους 2 πυρηνες τους πηγαν πιπα κωλο? Ε κατι παρομοιο παιζει και τωρα με τα 2/4 γι αυτο και η Intelα μας πηγε και σε 4/4 στους i3.

Το εβαλα το πρωτο σε συγκεκριμενο timestamp για να κανει ιδιες σκηνες render (μεσα σε δρομο με αμαξια και κοσμο)..... 

Όχι μόνο δεν πας μπροστά, δεν πάς πουθενά.

Θες να μου εξηγήσεις εδώ πως γίνεται να είναι πιο μπροστά όμως?

32 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Φυσικά και όχι.

Μια η άλλη τους βλέπω (2400G  vs Pentium G5400 + GT1030),  για 20 ευρώ παραπάνω προφανώς θα προτιμούσα τον 4C 8T του Ryzen 2400G που αν χρειαστεί να βάλω και μια καλή 7nm κάρτα του χρόνου θα είναι μια χαρά αλλά και μου δίνει την δυνατότητα να αναβαθμίσω σε 7nm επεξεργαστή η πλατφόρμα κάποια στιγμή στο μέλλον.

• Like 1

7 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Όχι μόνο δεν πας μπροστά, δεν πάς πουθενά.

Θες να μου εξηγήσεις εδώ πως γίνεται να είναι πιο μπροστά όμως?

Oταν μου εξηγησεις και εσυ πως ο 1200 στα 3.9 ειναι χειροτερος απο τον G4560, ενω εδω βλεπουμε το αντιθετο 😕 

4 ώρες πριν, adtakhs είπε

Εσύ δεν θες HTPC. Θες PC σε συσκευασία HTPC.

Για να βλέπει ταινίες ο θείος μου, να ακούει μουσική , να εγγράφει δορυφορικά και να κρατάει μουσική και βίντεο , ο 2200G είναι μια χαρά.

Βασικά είναι πάρα πολύς, απλά είναι τσάμπα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να πας σε φτηνότερο ...

Δεν έχεις και πολύ άδικο στην πρώτη τοποθέτηση σου, όμως δεν είναι παράλογο να θες από το htpc σου να παίζει και αξιοπρεπώς ένα δύο παιχνιδάκια που μπορείς να παίξεις με δύο φίλους σου...ε εκεί σε τόσο μικρό κουτί νομίζω ότι ο 2400g είναι καλύτερη επιλογή από τον 2200g όταν δεν υπάρχει ευχέρια να υπερχρονήσεις τον 2200g

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Μια η άλλη τους βλέπω (2400G  vs Pentium G5400 + GT1030),  για 20 ευρώ παραπάνω προφανώς θα προτιμούσα τον 4C 8T του Ryzen 2400G που αν χρειαστεί να βάλω και μια καλή 7nm κάρτα του χρόνου θα είναι μια χαρά αλλά και μου δίνει την δυνατότητα να αναβαθμίσω σε 7nm επεξεργαστή η πλατφόρμα κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ωραία.

και γιατί να μη πάρεις έναν r3 50 ευρώ λιγότερα, μαζί με τη gpu + 20 ευρώ και να μπορείς να αναβαθμίσεις ξεχωριστά cpu, gpu και χωρίς

να σε απασχολούν οι ram, που μεταβάλουν το +20 που γράφεις σε +20 +30 = +50 τουλάχιστον, δεδομένου ότι ο 4560 παίζει τα ίδια με valueram από το στοκατσίδικο

αλλα η apu θέλει κοτσονάτες μνημούλες 2933 c15....

Γιατι ειδικα στο CS:GO που στο Gamers Nexus τον 1200 στα 3.9 τον δειχνει 10 FPS πισω, εγω τον βλεπω στο βιντεο 100 FPS προστα (με καλυτερη καρτα βεβαια) πραγμα που σημαινει οτι..
Κααααααατι δεν παει καλα στο αρθρο που μας δειχνεις. Γιατι ολοι ρε φιλε να λενε το ιδιο με τα βιντεο τους σε συγκρισεις.... δυσκολο το βρισκω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...