Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 minute ago, ilos said:

50 euros για να κερδίσεις 2-3% με την vega11....😁

Οχι αλλα καπου καποτε του πετας και μια 1160. Τωρα βεβαια ακομα δεν ξερω κατα ποσο το CPU απο μονο του ειναι αρκετο για τετοιες καρτες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

ilos τα γλυτώνεις από διαφορά κόστους μνήμης/μητρικής

????

Οι b360 παίζει να είναι πιο ακριβές από τις b350.

Η πιο φτηνή χωρίς καν τα βασικά (ψήκτρες στα vrm)

https://www.skroutz.gr/s/14672498/Gigabyte-B360M-H-rev-1-0.html

Η πιο φτηνή b350

https://www.skroutz.gr/s/14993492/Gigabyte-AB350M-D3V-rev-1-x.html

20 euros κάτω

Μνήμες οι πιο φτηνές 2400 έχουν 75 ευρώ

Οι πιο φτηνές 3000 έχουν 90 ευρώ

Πάλι μια η άλλη έρχεται...

Επεξ/σία από ilos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, strawman είπε

Εγω θελω κανα ξερο CPU Benchmark με 1080ti να δω το CPu τι κανει

Στο 90% των περιπτώσεων θα είναι πάνω από τον g4560 και κάτω από τον 8100.

Σε games που θέλουν threads θα ΄έχει παρόμοια average , αλλά πολύ καλύτερα 1% lows από τον 8100.

Με oc στα 4 Ghz bdies και σφίξιμο θα τον ξεπερνά ίοως σε μερικές περιπτώσεις

Επεξ/σία από ilos

1 minute ago, ilos said:

Στο 90% των περιπτώσεων θα είναι πάνω από τον g4560 και κάτω από τον 8100.

Σε games που θέλουν threads θα ΄έχει παρόμοια average , αλλά πολύ καλύτερα 1% lows από τον 8100.

Πως γινεται να ειναι κατω απο 8100 ρε συ? Δηλαδη ειναι χειροτερος απο τον R3 1200 σαν CPU? 

1 ώρα πριν, ilos είπε

Η πλάκα είναι το ίδιο επιχείρημα όταν το λέγαν τα "amd fanboys" πχ 1600 + 1070 > 8700κ + 1060 ήταν γραφικοί. Και στο κάτω κάτω της γραφής ο 1600 με τον 8700k είναι παρεμφερή cpu αν εξαιρέσεις τα χαμηλά ρολόγια του πρώτου. Ο g4560 με τον 2400g τι επαφή έχουν?

Το καταλαβαίνεις ότι πλέον δεν συγκρίνεις όλο το πακέτο άλλα μόνο την δύναμη της apu σε σχέση με την 1030. Χαίρω πολύ σε games 10ετίας που χρησιμοποιούν μέχρι 2 threads και δε παίζει ρόλο καν η cpu η 1030 θα είναι ελάχιστα καλύτερη από την vega 11. Ειδικά αν δε πάρεις καλές μνήμες και δεν την κλοκάρεις. Συμπέρασμα: μηδέν. Αναβαθμισιμότητα πάλι μηδέν εις το πηλίκον. Αν έχεις ζόρικα οικονομικά με τον 2400g τουλάχιστον παίρνεις αργότερα μια 1060 και είσαι άρχοντας, αν σε νοιάζουν τόσο πολύ τα games. Με τον g4560 και την 1030 το μόνο που μπορείς να πάρεις είναι νεο pc. Εκτός αν υπονοείς ότι το έτος 2018 ο g4560 τρέχει καλύτερα τα games από τον 2400g.

Φίλε μου ότι λες το ξέρω. Το έχω δει και το έχω συνυπολογίσει. Προφανώς και δεν θα πρότεινα σε κανέναν το 2c/4t της Intel εκτός από πολύ συγκεκριμένο

σενάριο, πχ έχει ήδη όλα τα συμπαρομαρτούντα επομένως με 50 ευρώ στήνει ένα word accelerator...

Τους r3 -θα τους/τους έχω ήδη προτείνει- αρκετές φορές.

Οι καινούριες apu (r3 + μια μικρή vega με αύξηση κόστους) δεν βλέπω να έχουν ιδιαίτερο νόημα για ελαφρύ gaming.

Θες επειδή είναι πολύ πολύ ακριβές οι ram, θες επειδή βγήκαν λίγο ακριβούτσικες οι apu (τις περίμενα πιο κάτω) υπάρχει ανταγωνισμός. Διαμαντένιοι βασιλιάδες δεν υπάρχουν.

6 λεπτά πριν, strawman είπε

Εγω θελω κανα ξερο CPU Benchmark με 1080ti να δω το CPu τι κανει

Χωρίς να έχω δει κάποιο, θα έπεφτα από τα σύνεφφα αν ο 2400g δεν ξεκ..λιαζε τον 4560.

1 λεπτό πριν, strawman είπε

Πως γινεται να ειναι κατω απο 8100 ρε συ? Δηλαδη ειναι χειροτερος απο τον R3 1200 σαν CPU? 

Από τον 1200/1400 έχει την μισή cache, αλλά κερδίζει αρκετά από το γεγονός ότι είναι 1 CCX design και όχι 2 που ήταν οι πρώτοι. Σου λέω όπου χρειάζονται threads πατάει 8100 ακόμα και stock.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μόνο που στο 99,999% των παιχνιδιών τα επιπλέον threads παίζουν ελάχιστο ρόλο.

εκτός αν τον πάρουμε για rendering και αυτόν γιατί σύμφωνα με ορισμενους στο ινσομνια ως γνωστόν οι μισοί Ελληνες κάνουν rendering αντί να πίνουν καφε.

Επεξ/σία από jgeorgiou

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

μόνο που στο 99,999% των παιχνιδιών τα επιπλέον threads παίζουν ελάχιστο ρόλο.

εκτός αν τον πάρουμε για rendering και αυτόν γιατί σύμφωνα με ορισμενους στο ινσομνια ως γνωστόν οι μισοί Ελληνες κάνουν rendering αντί να πίνουν καφε.

Αυτό ισχύει από τα 4/8 ή 6/6 και πάνω πλέον. O 8100 έχει 4 cores 4 threads. Για games μέχρι και το 2016 και όχι multiplayer titles είναι σούπερ πάντως.

Επεξ/σία από ilos

Ο 3ος πυρήνας του Athlon Χ3 με έσωσε στο browsing (είχα και Χ2) όταν ο Firefox άρχισε τον Δεκέμβριο να αξιοποιεί καλά πολυπύρηνους επεξεργαστές, και εδώ κάποιοι λένε διπύρηνα για παιχνίδια...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, talos_2002 είπε

Ο 3ος πυρήνας του Athlon Χ3 με έσωσε στο browsing (είχα και Χ2) όταν ο Firefox άρχισε τον Δεκέμβριο να αξιοποιεί καλά πολυπύρηνους επεξεργαστές, και εδώ κάποιοι λένε διπύρηνα για παιχνίδια...

Δεν λένε κάποιοι.... Λεώ εγώ πολύ συγκεκριμένα.

https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3261-r3-2200g-r5-2400g-review-gaming-benchmarks-vs-gt-1030

Βρήκα το παραπάνω όταν '''''κάποιοι'''' γράφανε για διαμαντένιους βασιλιάδες.

Τα ''κάποια'' παιχνίδια στο παραπάνω είναι ξερώ γω τίποτα ναρκαλιευτές?

Ξαναγράφω 287ή φορά. Δεν θα το πρότεινα το συγκεκριμένο setup, 4560 + 1030,

αλλά μήπως ''κάποιοι'' από εσάς τους οπαδούς κοιμάστε στη μέση σε τριπλό κρεβάτι και δεν σας αφήνει να πέσετε στο πάτωμα μπας και πάρετε χαμπάρι...

Φυσικά και αναφέρομαι, όπως και το άρθρο, σε ελαφρύ gaming, e-sports φάση, υποθέτω ότι στα assasins creed πχ υπάρχει

κάποιο προβάδισμα του 4c/8t, αλλοίμονο κι αν δεν υπήρχε, αλλά στα 130 cpu gpu combo υποθέτω ότι ο χρήστης δεν έχει

προτεραιότητα ΑΑΑ τίτλους.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η πρόταση του 2400G σαν "διαμαντένιο" για 1080 gaming σε budget gaming pc μου θυμίζει μια συζήτηση όταν κάποιος ήθελε να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο με 4000ευρώ. Εγώ του έλεγα με 4Κ , παίρνεις μηχανή και όχι αυτοκίνητο και κάποιος άλλο του πρότεινε τρίκυκλο που θα κάνει την δουλειά του αυτοκινήτου. Ο 2400G (1080gaming) είναι τρίκυκλο και όχι αυτοκίνητο. 

Επεξ/σία από jgeorgiou

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

η πρόταση του 2400G σαν "διαμαντένιο" για 1080 gaming σε budget gaming pc μου θυμίζει μια συζήτηση όταν κάποιος ήθελε να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο με 4000ευρώ. Εγώ του έλεγα με 4Κ , παίρνεις μηχανή και όχι αυτοκίνητο και κάποιος άλλο του πρότεινε τρίκυκλο που θα κάνει την δουλειά του αυτοκινήτου. Ο 2400G (1080gaming) είναι τρίκυκλο και όχι αυτοκίνητο. 

:)

για htpc ή για nas που έγραφε o άλλος φίλος πιθανότατα να έχει νόημα.

Για ελαφρύ gaming, που θεωρώ ότι είναι και το marketing niche των apu, ειδικά άμα δεν υπάρχουν λεφτά για μνήμες,

με 2400 c16 κι αν κάτσει και ντάβανο τσιπάκι (να μη σηκώνει 10%+ oc), το apu setup ξεφτιλίζεται από το combo 4560 + 1030.

Ναι ξέρω κακή αγορά το διπύρηνο σκουπίδι, αλλά η ξεφτίλα, παραμένει ξεφτίλα, με λιγότερα χρήματα.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...